Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ; - Προωθούν την υπόθεση στο Διοικητικό Δικαστήριο;

ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ - ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ; - Προωθούν την υπόθεση στο Διοικητικό Δικαστήριο;

Aρθρα:www.kn-megalexandros.gr

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΒΑΘΙΑΣ ΤΟΜΗΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
Η ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΒΑΘΙΑ ΤΟΜΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη

www.kn-megalexandros.gr , konstantin.nalbantis@t-online.de.ora makroskeles arthro

Παρατήρηση: Για πλήρη κυκλική ενημέρωση εύλογο είναι να μελετήσετε τα πολλαπλά άρθρα στην αναφερόμενη ιστοσελίδα ή στον παγκόσμιο ιστό περί των τοπικών μας αυτοδιοικήσεων.


ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ;

Καλούνται από την Αθήνα οι απανταχού της Ελλάδας νομαρχιακές, τοπικές Αυτοδιοικήσεις, τοπικές κοινωνίες και προβληματισμένες, υπερκομματικές προσωπικότητες και διανοούμενοι να προτείνουν θέσεις και εναλλακτικές λύσεις για τον περιορισμό των Δήμων του Νομού μας εξαιτίας της εξυγίανσης των οικονομικών, και κοινωνικών μειονεκτημάτων μας προ της τελικής κατάρρευσης.

Οι αντιπρόσωποι όμως των τοπικών αυτοδιοικήσεων λαβαίνουν συνήθως θέση μόνο για τα προσωπικά πόστα, και τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα και δεν μπορεί να διαπεράσει ένας πλατύς διάλογος προβληματισμού και συναίνεσης και λόγω του πολιτικού κόστους.

Η ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΒΑΘΙΑ ΤΟΜΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ

1.Πρόταση: Σίγουρα θα μπορούσε να επεκταθεί ο Δήμος Δράμας ως τα 12 χιλιόμετρα κυκλικά, ιδιαίτερα όμως όλα τα μεμονωμένα χωριά, που βρίσκονται στην κεντρική αρτηρία Δράμας Καβάλας και ως 12 χιλιόμετρα να ενσωματωθούν απαραιτήτως στο Δήμο Δράμας και εδώ εννοώ Δοξάτο και Άγιος να ενσωματωθούν στο Δήμο Δράμας.

Κανένα χωριό ημιορεινό (και του ορεινού όγκου) και αμφιθεατρικό μακρύτερα από 16 χιλιόμετρα από τη Δράμα δεν πρέπει και δεν μπορεί να ανήκει σε Δήμο που βρίσκεται στην κεντρική αρτηρία Δράμας Καβάλας ή και κάτωθι από αυτήν.

Όλα τα διαμερίσματα άνωθεν της κεντρικής οδικής αρτηρίας Δράμας-Καβάλας πρέπει να Απελευθερωθούν για την νέα εθελούσια ΜΕΤΑΡΡΥΜΙΣΤΙΚΉ συνένωση.
Επείγουσα ανάγκη είναι η δημιουργία ενός ημιορεινού ενιαίου Δήμου, που θα επεκτείνεται αμφιθεατρικά από το Κεφαλάρι ως το Παρανέστι. Ή και

2.Δεύτερη πρόταση : Θα μπορούσαν τα μεμονωμένα, χωριά, Δοξάτο και Άγιος, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΑΡΤΗΡΊΑ ΔΡΆΜΑ-ΚΑΒΆΛΑ, χωρίς τα διαμερίσματά τους και που βρίσκονται ως 12 χιλιόμετρα από τη Δράμα να ενσωματωθούν σε ενιαίο Δήμο που θα συμπεριλαμβάνει περιοχές κάτω από την κεντρική αρτηρία Δράμα Καβάλα.

Προτείνουμε όλα τα διαμερίσματα πάνω από την κεντρική οδική αρτηρία Δράμας Καβάλας και επίσης τα διαμερίσματα του πρώην Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου να αποσυρθούν ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ για πάντα από το Δοξάτο και να ενσωματωθούν εθελούσια σε έναν αναγκαίο ενιαίο ημιορεινό Δήμο με το Δήμο Νικηφόρου και του Δήμου του Παρανεστίου και Κεφαλάρι.

3. Η βασικότερη όμως νέα τομή και ενσωμάτωση πρέπει να λάβει χώρα, όπως ανάφερα σε έναν ΕΝΙΑΙΟ ΗΜΙΟΡΕΙΝΟ ΔΗΜΟ, όπου παρουσιάσαμε τις ιδέες μας γραπτώς στις αρμόδιες αρχές, με προώθηση ιδεών και ονόματος για την ανάπτυξη και την επίτευξη του Αγροτουρισμού, των θερμών λουτρών, του αναπνευστικού πνεύμονα του Πευκοδάσους Κυργίων, τις πηγές Πουνάρπασι κλπ., και επέκταση αμφιθεατρικών οικισμών σε άγονες περιοχές, αλλά και τη διατήρηση της εύφορης γης από τον ημιορεινό Δήμο ως την κεντρική οδική αρτηρία Δράμας Καβάλας για νέα προγράμματα και την προώθηση βιολογικών προϊόντων των αγροτών μας και δεν πρέπει να χαθεί και να καταστραφεί ούτε μια πιθαμή γης από τους αγρότες και την αγροτική μας οικονομία.

4.Ετούτη η βαθιά τομή θα συμπεριλάβει τις αμφιθεατρικές περιοχές με τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες, απαλλαγμένες από επιπτώσεις ραδονίου και προοπτικές πλατειάς ανάπτυξης με οικισμούς των άγονων αμφιθεατρικών περιοχών.

Αρχικά θα είναι όλα τα ημιορεινά χωριά πάνω από την κεντρική αρτηρία Δράμας Καβάλας, δηλαδή όλα τα χωριά και διαμερίσματα Δήμων, όπως Κεφαλάρι, Κύργια με οχτώ προάστια,, Πηγάδια, Αγορά, Αδριανή, Νικηφόρος και Παραινέστι για να δημιουργηθεί ένας ΕΝΙΑΙΟΣ ΗΜΙΟΡΕΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ και ΑΣΦΑΛΩΣ μια δεύτερη αμφιθεατρική οδική αρτηρία, Βουλγαρία, Παραινέστι και στο Νικηφόρο θα δημιουργηθεί το Δέλτα, μια οδική αρτηρία θα οδηγεί προς τη Δράμα, μια δεύτερη Νικηφόρος (άνωθεν Προφήτη Ηλία) προς Αγορά, Κύργια, Κεφαλάρι και διέξοδο προς Καβάλα, (βλέπε και προτάσεις στο πρόγραμμα 2007-2013).

Επίλογος και Αιτιολόγηση

Μια ματιά στα τηλέφωνα και στα ΜΜΕ θα διαπιστώσετε, ότι η συνταγματική έδρα του Δήμου Δοξάτου, απέτυχε, που συμπεριέλαβε προκλητικά κοινωνίες και ημιορεινές περιοχές των προσφυγικών χωριών μας της μικρασιατικής καταστροφής, με έδρα το Βαθύσπηλο Κυργίων , του μεγαλύτερου προσφυγικού Κεφαλοχώρι του Νομού Δράμας– που την έδρα την κατάντησαν άγνωστη, καταστροφική, και απέτυχε οικτρά λόγω της άρνησης των παραβατών της συνταγματικής νομιμότητας και ακόμα της άρνησης υλοποίησης της οικονομικής και νομοθετικής ρύθμισης περί της έδρας.

Η τοπική κοινωνία πάνω από δέκα χρόνια βυθίστηκε ανελέητα στο αδιέξοδο, στην απομόνωση, απογοήτευση, στασιμότητα, απελπισία και οργή, από τη δεύτερη υποχρεωτική συνένωση που επεδίωξαν για ιδιοτελείς σκοπούς οι μισητοί και ασυγχώρητοι πρωτοπόροι του Νομού μας, του Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Δοξάτου με το δεύτερο όνομα και έδρα το Βαθύσπηλο Κυργίων, που η έδρα σαμποτάρεται κυριολεκτικά, κατά την άποψη των κατοίκων.

Είναι ένα πρωτοφανές, προκλητικό φαινόμενο αποτροπιασμού σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε χώρες των ευρωπαίων εταίρων μας, όπου οι εκλεγμένοι παραβιάζουν ως παραβάτες, την συνταγματική νομιμότητα της έδρας με την βραδυκίνητη νοοτροπία καθυστέρησης, και απαράδεκτης κωλυσιεργίας για τις κτιριακές, νομικές, οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες, που έπρεπε να ανήκουν στην έδρα, βάση του Νόμου, αλλά οι παραβάσεις λαβαίνουν χώρα και ενθαρύνονται με την ανοχή σιωπή και αδιαφορία των τοπικών αυτοδιοικήσεων του Νομού μας...


Ενώ η έδρα δέκα χρόνια σαμποτάρεται από τις νομοθετικές υπηρεσίες, Δήμαρχο και παραβάτες της συνταγματικής νομιμότητας, οι κάτοικοι παροτρύνονται να απευθυνθούν στο διοικητικό Δικαστήριο, για παράβαση της συνταγματικής νομιμότητας και επιστροφή των αποδοχών Δημάρχων και αντιδημάρχων λόγω απουσίας από τον τόπο εργασίας.



Κατ’ εντολή


Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης


www.kn-megalexandros.gr


Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο