Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

>>ΚΥΡΓΙΑ - KYRGIA -ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ www.kn-megalexandros.gr

ΚΥΡΓΙΑ ΔΡΑΜΑΣ - πρώην Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου - ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ, - ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΙΦΛΑ - ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΔΙΟ ΚΑΘΕ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ
Αναδημοσίευση
όρα και άρθρα με φωτογραφίες

Aρθρα: www.kn-megalexandros.gr, ιστοσελίδα για τον απανταχού Ελληνισμό

2.Μέρος- ΚΥΡΓΙΑ ΔΡΑΜΑΣ -ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Πρώτο Μέρος: Κύργια Δράμας, Επερώτηση για την ΑΓΟΡΑ,Πρώην Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου του Νομού Δράμας, νυν διευρυμένου Δήμου Δοξάτου με έδρα τα Κύργια που σαμποτάρεται;

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία
konstantin.nalbantis@t-online.de,
www.kn-megalexandros.gr

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ Ι

Σφοδροί άνεμοι από σκόνη ανθρακωρυχείων, λατομείων. άμμου ακτών, αφρικανικής Ηπείρου, χωματόδρομων σηκώνουν, φέρνουν και σκεπάζουν το περιβάλλον, σε πόλεις και χωριά και επιβαρύνουν την υγεία των ανθρώπων με αλλεργικά συμπτώματα, περιπτώσεις ασμάτων, αναπνευστικές ενοχλήσεις, ενδεχομένως καρκίνο, καρδιακές ασθένειες, καρδιακή προσβολή, αναπτυγμένο ρίσκο ωτίτιδας στα παιδιά, είδη διατροφής λόγω επιβάρυνσης των εδαφών και των υπόγειων υδάτων, κλπ. κλπ..

Παράλληλα με την άποψη της επικίνδυνης για την υγεία των πολλαπλών ειδών σκόνης, που παρατηρούμε απόβλητα σε όλους τους εξόδους μας από τον Νομό μας που είναι επίσης η επιρροή των μορίων πάνω στο κλίμα μια κατεπείγουσα και ουσιώδη άποψη επίκαιρης έρευνας.

Ένεκα τούτου καλούμαστε όλοι μας να τηρήσουμε και να εφαρμόσουμε τους αυστηρότερους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ό, τι ακριβώς περιγράφουν κριτικά τα δικά μας ΜΜΕ.

Βλέπουμε με απογοήτευση να καταστρέφεται το τοπίο και να μεταφέρονται ανενόχλητα σε υπερφορτωμένα μεταφορικά ακάλυπτα οχήματα ραδιογόνες ύλες πετρωμάτων πάνω σε χωματόδρομους με απρόβλεπτες συνέπειες για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Υποχρέωση της σύνταξης αυτής της επιτόπιας έρευνας είναι οι αναπάντητες πολλαπλές αναφορές στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, στηριζόμενος στη βάση του νέου κώδικα των Δήμων και Κοινοτήτων ( ν.3463/ 2006 και στο πλαίσιο της ανάπτυξης της τοπικής δημοκρατίας για τη συμμετοχή των κατοίκων στη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων.

Οι κάτοικοι έχουν την υποψία, «και αξιώνουν απαντήσεις», αν παραβιάζονται αυθαίρετα οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, RL 96/62/EG,RL 1999/30/EG, RL 2000/69/EG,RL 2002/3 EG, Απόφαση 97/101/EG και αξιώνουν μια αποτελεσματικότερη προστασία που είναι μόνο δυνατή από έναν σταθερό περιορισμό της καταστροφής του τοπίου, συνοδευόμενη με συνεχή επανεξέταση διαμέσου ενός ανεξάρτητου θεσμού και έλεγχο του τοπίου με φωτογραφίες-τεκμήρια και της επιστημονικής ανεξάρτητης μέτρησης της ποιότητας του αέρα από σκόνες και της ραδιενέργειας της ύλης των πετρωμάτων, που είναι και υποχρέωση των κρατών μελών της ΕΕ.

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ ΙΙ

Αν και σπούδασα και διαμένω στο εξωτερικό, κατάγομαι από το Νομό Δράμας και αισθάνομαι υποχρέωση, ευθύνη και χρέος απέναντι στα αφουγκράσματα, αγωνίες, ερωτήματα και τις επιθυμίες πρωτοβουλιών δράσης των συμπολιτών μας, βάση του Νόμου 3463/2006.

Είναι ανάγκη αξιολόγησης και αναφοράς στην αλήθεια, ποιος καρπώνεται και ποιος ζημιώνει από τα Λατομεία;
Και ερωτούμε: είναι δυνατόν να καταστρέφεται το τοπίο με την εξορυκτική δραστηριότητα λατομείων, και επίσης να χρησιμοποιούν ακάλυπτα υπερφορτωμένα οχήματα με ραδιογόνες ύλες λατομείων και σκόνες για πολλά χιλιόμετρα πάνω σε χωματόδρομους και κατοικημένους οικισμούς;

Ένα φαινόμενο που δεν ισχύει σε άλλες χώρες, γιατί όμως η διαφοροποίηση στη δική μας Πατρίδα;

Μία απαλλαγή διαμέσου της κυκλοφορίας, διακίνησης ακάλυπτων υπερφορτωμένων οχημάτων ραδιενεργούς ύλης πετρωμάτων από τα λατομεία ΑΓΟΡΑΣ Δράμας 1) , άνωθεν χωματόδρομων και διαμέσου κατοικημένων περιοχών της Αγοράς μπορεί να κατορθωθεί με κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις, όπως π. χ. παύση διακίνησης υπερφορτωμένων ακάλυπτων οχημάτων, κατεπείγουσα περιοριστική δράση των λατομείων, λήψη προληπτικών μέτρων, κατεπείγουσα ασφαλτόστρωση παράλληλα στο προάστιο της Αγοράς διαμέσου των λατομείων ως την απέναντι πλευρά της ρεματιάς και άνωθεν του Προφήτη Ηλία του Νικηφόρου.

Είναι μια προσωπική μου θέση που τέθηκε και στις αρχές και δημοσιεύτηκε κατ΄ επανάληψη εδώ και χρόνια τώρα.

Μια υποχρεωτική επένδυση ασφαλτόστρωσης της επιχείρησης και των τοπικών Αυτοδιοικήσεων μπορεί να φέρει αποτελέσματα για χάρη των ανθρώπων και του περιβάλλοντος και με προγράμματα της ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως τότε πρέπει να λάβουν χώρα και στη δική μας Πατρίδα, οι ανεξάρτητοι έλεγχοι και η απαγόρευση της κυκλοφορίας ραδιενεργών υλών ακάλυπτων οχημάτων διαμέσου χωματόδρομων και κατοικημένων περιοχών, προ της εξέγερσης και επιθετικής οργής του πληθυσμού.

Καλούνται οι υπεύθυνοι για διερευνητική δράση της επικινδυνότητας που εκπέμπουν επικίνδυνες σκόνες μαρμάρου, τσιμέντου, χωματόδρομων και λατομείων κλπ., και επίσης γεωργοί, δασονόμοι, φυσιολάτρες, περιβαλλοντολόγοι, καθώς και αντιπρόσωποι των πόλεων και τοπικών αυτοδιοικήσεων να λαβαίνουν τον λόγο για τη δημιουργία από λατομεία, καλλιεργήσιμο έδαφος, δάσος, υγροβιότοπους, ανοιχτά κολυμβητήρια και πράσινο.

Η επέμβαση στο τοπίο πρέπει να χαρακτηρίζεται προσωρινή και προ της διαδικασίας έγκρισης και εξόρυξης, έπρεπε να είχε τεθεί επί τάπητος, πώς πρέπει μελλοντικά να αναπτυχθεί η περιοχή με κτήματα, δάση, πράσινο, οικισμό, υγροβιότοπο κλπ., όμως μια και παρέλειψαν στο παρελθόν να το πράξουν με κατατοπιστική μελέτη και έγκριση, καλούμαστε να το πράξουμε τώρα με τα προγράμματα της ΕΕ του INTERREG, όπως πλατειά, βαθιά και εκτεταμένα πράττουν στο «τριεθνές» της Γερμανίας και στις περιοχές Aachen, Bergheim και Eft-Kreis. Γιατί όμως δεν λαβαίνουν χώρα και σε εμάς;

Ετούτη η κριτική βιβλιογραφική ανάλυση ερωτημάτων, οφείλει να θεωρηθεί μόνο και μόνο ως κατεπείγουσα διάγνωση και ερέθισμα εναλλακτικής και ανεξάρτητης αναζήτησης θεραπευτικής λύσης των «ύποπτων» παραβιάσεων για χάρη του περιβάλλοντος και των τοπικών μας κοινωνιών.

Παραθέτουμε πέντε θέσεις, που έχουν ανάγκη περαιτέρω έρευνας σύμφωνα με την ποιότητα του αέρα των οδηγιών της ΕΕ:

1.Οι οικονομικές ανάγκες και πιέσεις παρεμποδίζουν καινοτόμους νεωτερισμούς και επιβαρύνουν περαιτέρω την προφύλαξη του περιβάλλοντος, των ανθρώπων, της πανίδας και της χλωρίδας

2.Η ενημερωτική και επεξηγηματική θέση και η συνείδηση των επιχειρηματιών και απασχολημένων είναι ανεπαρκής

3.Η διαθέσιμη τεχνική και η διακίνηση ακάλυπτων οχημάτων πάνω σε χωματόδρομους και κατοικημένες περιοχές είναι ανεπαρκής.

4.Προ της εξόρυξης, έπρεπε να είχε λάβει χώρα προηγούμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και έπρεπε να είχε καταγραφεί τι θα απογίνουν οι πληγές των μεταλλείων μετά, π. χ. Υδροβιότοπος, δάσος, οικισμός, οικισμός ευρωπαίων συνταξιούχων, αμφιθέατρο κλπ. και τι επιθυμούμε να αφιερώσουμε πειστικά για την αναδιοργάνωση του τοπίου για χάρη της ανάπαυσης και ευημερίας του εντόπιου πληθυσμού;

5.ευδιάκριτη έλλειψη ενδιαφέροντος, στράτευσης και δραστηριοποίησης ευνοεί τη διαφθορά. Ασφαλώς πρέπει να λαβαίνει και χώρα συνεχή και συστηματική μέτρηση των αέριων ρύπων και του ραδονίου στις περιοχές μας για δραστικά προληπτικά μέτρα.

Επιτρέψτε μας να συμπληρώσουμε ότι είναι αναγκαία απαίτηση και στη δική μας Πατρίδα,, μιας αξιολόγησης των στοιχείων από περιβαλλοντικές ραδιενεργές ύλες, μόρια και δραστηριότητες, και ειδική εξουσιοδότηση για απαγόρευση , περιορισμοί εσω-μεταφοράς ραδιοενέργειας, σκόνες, επικίνδυνα είδη διατροφής, φαρμακευτικά φάρμακα και άλλες ουσίες, και συγκεκριμένη αρμοδιότητα ελέγχου και συστάσεις απέναντι στον πληθυσμό.

1)Η ΑΓΟΡΑ ΔΡΑΜΑΣ - Η Αγορά Δράμας ήτανε προάστιο του επιτυχημένου Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου, καταργήθηκε ατυχώς για ιδιοτελείς σκοπούς και συνενώθηκε σε διευρυμένο Δήμο Δοξάτου με έδρα τα Κύργια, που Η ΈΔΡΑ σαμποτάρεται; εργάζεται αντιπαραγωγικά και διακριτικά.

Ενώ όλοι συνηγορούσαν να παραμείνει ο Δήμος Δοξάτου μόνος δεν εισακούστηκαν οι εκκλήσεις όλων από τους αρμόδιους των Αθηνών, όμως και οι υπεύθυνοι και οι κάτοικοι του Δοξάτου δεν αντέδρασαν, δεν παρέδωσαν τα εκλογικά τους βιβλιάρια, δεν κατέβηκαν σε διαδηλώσεις, δεν έκαναν απεργίες, και δεν κατέβηκαν στους δρόμους, τους βαρύνει όμως βαριά ευθύνη και κατά την άποψη των κατοίκων της περιφέρειας, προτίμησαν τη σιωπή και πράξεις από τις χειρότερες των ανθρώπινων ελαττωμάτων, δηλαδή την υπουλότητα, την κωλυσιεργία, την υπονόμευση και το σαμποτάρισμα;

2)Σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα και σε κανέναν ελληνικό Δήμο δεν βρίσκονται οι κάτοικοι από το μεγαλύτερο προσφυγικό κεφαλοχώρι του Νομού Δράμας, του πρώην Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου σε τέτοια παθητική και απογοητευτική θέση στασιμότητας, πόνου και κατάπτωσης...

Σε καμιά χώρα και Δήμο δεν δρουν ανενόχλητοι σε τέτοιο μέγεθος παραβάτες της συνταγματικής νομιμότητας και έννομης τάξης, παραβιάζοντας τις υπουργικές διατάξεις και εντολές περί Έδρας Δήμου, αλλά βυθύζονται και τα οράματα και οι θετικές επιδιώξεις από συνενώσεις Δήμων.

Στα Κύργια (Βαθύσπηλον) είναι η συνταγματική Έδρα του Δήμου, δεν έλαβαν έργα παραγωγικά και κτηριακά δεν βρίσκονται όμως οι υπηρεσίες εκεί,όπως ανήκει σε Δήμους συνενώσεων με κέντρο βάρους, παρά ακόμα στο Δοξάτο και Άγιο, περιφρονόντας, σαμποτάροντας την Έδρα του Δήμου στα Κύργια, του πρώην Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου πάνω από ολόκληρα δέκα χρόνια
χωρίς το θάρρος και τη δύναμη νομαρχιακών και πολιτικών αρχόντων των Αθηνών να σταματήσουν μια παράνομη, αντιλαϊκή, αντικοινωνική και αντισυνταγματική διαδικασία τοπικής Αυτοδιοίκησης!!

Μέχρι πότε; Ετούτη η αδιαφορία, απραξία και στασιμότητα;

Η θα πρέπει τώρα να ξαναγράψουμε την ιστορία του Δοξάτου;

Και όμως όλα τα αρνητικά από μια τέτοια διευρυμένη
συνένωση με το Δοξάτο τα γνώριζαν οι υπεύθυνοι των Αθηνών !!!!

Βλέπε άλλα και το κύριο Θέμα, Άρθρα: Νέο Portal www.κn-megalexandros.gr

Ο Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, γεννήθηκε στα Κύργια Δράμας από Μικρασιάτες γονείς, σπούδασε στη Γερμανία, όπου ζει και αρθρογραφεί για πολλά χρόναι στα ΜΜΕ των τριών Ηπείρων
Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία - konstantin.nalbantis@t-online.de

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνο αν αναφέρεται πηγή και LINK

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο