Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

>>>ΚΥΡΓΙΑ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ

Απάντηση κ. Νομάρχη

Αγαπητέ κ. Ναλπάντη,
Σας ευχαριστώ πολύ για την ερώτησή σας και το ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για τον τόπο από τον οποίο κατάγεστε.

Στα θέματα που αναφέρεστε, είναι θέματα αρμοδιότητας του Δήμου και όχι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Παρόλα αυτά η Ν.Α. Δράμας είναι διατεθειμένη εφόσον ο Δήμος το επιθυμεί να συνεργαστούμε για να προωθήσουμε την επίλυση των θεμάτων αυτών στα πλαίσια των νομικών και οικονομικών δυνατοτήτων μας.

Με Εκτίμηση,

Ο Νομάρχης Δράμας

Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης


Έκκληση:

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:
ΝΟΜΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΟΞΑΤΟΥ
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
Θα δημοσιευτεί σε ιστοσελίδες
ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ

Nalbantis Konstantinos 08.07.09

E-mail: konstantin.nalbantis@t-online.de,
www.kn-megalexandros.gr

Κύριον
Ευμοιρίδην Κωνσταντίνον
Νομάρχη Δράμας
typou@drama.gr

- Προγραμματισμός και κοινή σύμπραξη μιας Επιτόπιας έρευνας και λήψη αποφάσεων μεταξύ 22.07. - 11.08.2009 στα Κύργια.

Συζήτηση επί τάπητος:

- Ασφαλτόστρωση Υψηλό- Φυτώρια -Πευκοδάσος-Πηγάδια, 1.5 χλμ.

- Τουλάχιστον διάνοιξη ή επέκταση δύο υδατοδεξαμενών

- φράγμα συγκράτησης βροχοπτώσεων στη ρεματιά του Πευκοδάσους Κυργίων.

- Μεγαλύτερο φράγμα μετά από μελέτη άνωθεν της Αγάπης Κυργίων

- ΞΕΝΏΝΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΚΑΙ ΕΞΩΘΕΝ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΥΣ ΚΥΡΓΙΩΝ

όρα σχετικά: www.kn-megalexandros.gr


Αξιότιμε κύριε Νομάρχα,

αξιότιμοι κύριοι !

Επιτρέψτε μου να επανέλθω και πάλι στην από 02.06.09 απάντησή σας στην επιστολή μου από 01.06.09 και να σας προσκαλέσω προσωπικά και όλους, δηλαδή
τους τεχνοκράτες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας, του Δήμου Δοξάτου και ενδεχομένως της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε επιτόπια αξιολόγηση, προώθηση και επίλυση μακροπρόθεσμων κατ΄ επανάληψη τεθέντων θεμάτων στα Κύργια, και ιδιαίτερα Υψηλό και του Πευκοδάσους Κυργίων, φράγματα, υδροδεξαμενές, ασφαλτόστρωση δρόμου συντόμευσης, πρόσβασης, αποσυμφόρησης και ανάπτυξης: Υψηλό –Φυτώρια –Πευκοδάσος -Πηγάδια.
Ασφαλώς απαραίτητος είναι ο προγραμματισμός ενός Ξενώνα πολλαπλών δραστηριοτήτων έξωθεν του Πευκοδάσους..

Ή ακόμα στον προγραμματισμό ενός μεγαλύτερου φράγματος άνωθεν της Αγάπης Κυργίων.

Τα επιμέρους προβλήματα έχουν τεθεί κατ΄ επανάληψη: στο Δήμο Δοξάτου, αριθμ. πρωτ. 14242, 08.10.2007,΄επίσης Νομαρχία Δράμας, περιφέρεια Ανατ. Μακ. και Θράκης, αριθμ. πρωτ. 2088/2087, 27.05.08,αριθμ. πρωτ. 3255,20.05.2008, Δασαρχείο Δράμας, αριθμ. πρωτ. 1882/1881/09.05.2008, Δασαρχείο Δράμας,05.06.2007 και ανοιχτή επιστολή στον αξιότιμο κ. Νομάρχη Δράμας, 14.04.2007, όρα:www.kn-megalexandros.gr, άρθρα με φωτογραφίες και επίσης www.prosotsani.com, 28.08.2006.

Αξιότιμε κύριε Νομάρχα,
αξιότιμοι κύριοι,

Ο δρόμος Υψηλό- Φυτώρια-Πευκοδάσος - Πηγάδια, που παρουσιάζεται στους χάρτες με ασφαλτόστρωση δεν ευσταθεί, είναι λάθος, γιατί βρίσκεται σε αθλία κατάσταση
και επείγει εδώ και σαράντα χρόνια να ασφαλτοστρωθεί.

Όπως είναι γνωστό στην κατοχή, ήτανε ο κύριος και ζωτικός δρόμος Υψηλό -Πηγάδια, όπου το Υψηλό ήτανε προσαρτημένο στην κοινότητα Πηγαδίων.

Τώρα οι κάτοικοι με αυτοκίνητο για να πάνε στα Πηγάδια πρέπει να κάνουν 6 χιλιόμετρα κυκλικά, αντί του σύντομου δρόμου Υψηλό Πηγάδια.

Η ασφαλτόστρωση του καταστροφικού χωματόδρομου και πετρόδρομου Υψηλό -Φυτώρια- Πευκοδάσος-Πηγάδια είναι μακροχρόνια αξίωση συντόμευσης πρόσβασης, ισοτιμίας και ανάπτυξης

Επίσης τουλάχιστον δύο υδατοδεξαμενές μπορούν να ξανα- ανοιχθούν και με τα μηχανήματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, το ίδιο και η δημιουργία ενός μικρού φράγματος.

Αλλά επίσης αναγκαία είναι η προώθηση ενός μεγαλυτέρου φράγματος καταπολέμησης της λειψυδρίας και συγκράτηση των βροχοπτώσεων, όπου επιτέλους είναι καιρός και πρέπει να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο φράγμα άνωθεν της Αγάπης Κυργίων, όπου μπορεί να υποστηριχθεί και με τα προγράμματα χρηματοδότησης της ΕΕ, μετά από μελέτη και ασφαλώς με την συνεργασία, σύμπραξη και αλληλεγγύη όλων των πολιτικοποιημένων και δημοκρατικά σκεπτόμενων πολιτών.

Αξιότιμε κ. Νομάρχα,

επιθυμώ και πάλι να σας ευχαριστήσω για τη διάθεση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τη συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση και την απαιτούμενη προσπάθεια επίλυσης αναγκαίων και μακροπρόθεσμων τεθέντων θεμάτων και αιτημάτων στα πλαίσια των δικών σας νομικών και οικονομικών δυνατοτήτων σας.

Άλλωστε για την εξυγίανση του πευκοδάσους Κυργίων για την υγεία και ευημερία των τοπικών μας κοινωνιών, είναι αναγκαία, και η δημιουργία ή επέκταση των ήδη υπάρχοντων
Λιμνοδεξαμενών για την συγκράτηση των βροχοπτώσεων, καθώς επίσης και για την καταπολέμηση της λειψυδρίας είναι και η αναγκαία δημιουργία μικρού φράγματος στη ρεματιά του Πευκοδάσους και η δημιουργία ενός ειδικού βιοτόπου.

Αξιότιμε κ. Νομάρχα,
Αξιότιμοι κύριοι,

Από την 22.07- -11.08.2009 είμαι στη διάθεση των τεχνοκρατών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των τεχνοκρατών του Δήμου Δοξάτου και επίσης των εμπειρογνωμόνων ,προγραμματιστών
στα πλαίσια ενός ευρύτερου χωροταξικού σχεδιασμού μαζί με τη Νομαρχία Δράμας και του οικείου Δήμου και με αξιολόγηση των προγραμμάτων χρηματοδότησης της ΕΕ και σε μια επιτόπια, κοινή πολιτικοποιημένη και υπερκομματική πρωτοβουλία συναίνεσης, σύμπραξης όλων μας, ώστε να συνεργαστούμε για την ανάπτυξη και πρόοδο της παραμελημένης περιοχής μας και να φιλοσοφήσουμε τις προοπτικές ανάπτυξης μετά από ολιγόλεπτη δική μου προφορική εισήγηση και να συμφωνήσουμε σε έναν αλληλέγγυο στόχο προγραμματισμού δράσης, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και για τα παιδιά των παιδιών μας και σύμφωνα με τον νέο κώδικα Δήμων και κοινοτήτων (ν.3463/2006) στα πλαίσια της ανάπτυξης της τοπικής δημοκρατίας.

Το μέϊλ αυτό απευθύνεται σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη οικείου Δήμου και της Νομαρχίας με την ελπίδα να μπορέσουμε να θέσουμε ημερομηνία επιτόπιας συνάντησης, σύμπραξης, συναίνεσης και κοινής συν-απόφασης σε κοινούς στόχους και για την οργάνωση της επιτόπιας αξιολόγησης, θα βρίσκομαι από 20.07.2009:

Ναλμπάντης Σ. Κωνσταντίνος
Postrestante Κύργια
66032 KYRGIA Dramas
konstantin.nalbantis@t-online, www.kn-megalexandros.gr

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία, 08.07.2009
konstantin.nalbantis@t-online.de



Μέϊλ θα σταλούν:

- Νομαρχία Δράμας
- Δασαρχείο Δράμας
- Δήμος Δοξάτου
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
και αργότερα στα αρμόδια υπουργεία

www.kn-megalexandros.gr

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο