Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

>>>>>>>>> Berufunsgericht in Ost-Makedonien? - ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;

Neues Berufungsgericht in Ost-Makedonien? –ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Konstantin.Nalbantis, KOELN
Konstantin.nalbantis@t-online.de

Προλεγόμενα

Στο τεμαχισμό του υπάρχοντος Εφετείου της ακριτικής και παραμελημένης περιοχής της Κομοτηνής, αναζητάτε χρόνια τώρα, στα ΜΜΕ, τόπος, πόλη και θέση για την ίδρυση ενός νέου αναγκαίου Εφετείου στην Ανατολική Μακεδονία.
Οι αντιμαχόμενες θέσεις για τη διεκδίκηση του νέου Εφετείου, έχουν πάρει θέση καταστροφικών, και αθέμιτων ανταγωνισμών μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών. Ως απόδημος Έλληνας με ιδιαίτερη φιλοπατρία, διαβάζοντας και παρακολουθώντας τα συμβάντα, θέλησα να συντάξω αυτό το σκεπτικό για την αναζήτηση τόπου από περισσότερες εναλλακτικές λύσεις και κυρίως και επίσης, υποστηριζόμενη η συνταγματική ισονομία και ισοτιμία της αποκέντρωσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των παραμελημένων και ακριτικών πόλεων της Ανατολικής Μακεδονίας .

Είμαι όμως της άποψης, ότι η διάσπαση ενός «πολιτικού» Εφετείου από ακριτική, παραμελημένη περιοχή, οφείλει να βρει ισοσκέλιση σε μια παρόμοια ακριτική και παραμελημένη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας.

Ο Πεταλωτής δεν θα θέσει εμπόδια για το Εφετείο, εκτιμά ο Παπουτζής

ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Η ΤΗ ΔΡΑΜΑ; Η ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ - ΔΙΛΗΜΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΖΗ ;

Αγαπητοί Συνέλληνες, Για το θέμα του Εφετείου είχαμε γράψει και την 11.03.2009, όρα www.evdomi.gr -nalbantis.

Ο σύντροφος Δημήτρης Παπουτζής, στην ιστοσελίδα της Έβδομης, www.evdomi.gr, αναφέρει: «Εύλογη ανησυχία για την εξέλιξη που θα έχει η διεκδίκηση της ίδρυσης Εφετείου Ανατολικής Μακεδονίας με έδρα την Καβάλα, προκαλεί η υπουργοποίηση του βουλευτή Ροδόπης...» Και συμπληρώνει»
Δεν περιμένω σε καμιά περίπτωση από τον κ. Πεταλωτή να επιχειρήσει να ασκήσει οποιαδήποτε επιρροή θα μπορούσε να ασκήσει ένας υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, ενάντια στην ανάγκη να υπάρξει πρόοδος σε δίκαια αιτήματα του γειτονικού νομού....» ..

«Αυτά τα ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται από μια υπεύθυνη κυβέρνηση στη λογική των Κοτζαμπάσηδων, για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη επιρροή ή μπάρμπα στην Κορώνη».

Μέχρι εδώ οι δηλώσεις του αξιότιμου συντρόφου, νεοεκλεγέντα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Καβάλας.
Υπάρχει όμως και η άλλη η πλατειά, ανεπηρέαστη άποψη του εποικοδομητικού διερευνητικού διαλόγου και της δημοκρατικής και κοινωνικής αλληλεγγύης και επιχειρηματολογίας της αναγκαίας ίδρυσης Εφετείου στην Ανατολική Μακεδονία, αλλά και αλλού εκτός της Καβάλας.

Μακάρι να μπορούσα να συνομιλήσω με τον σύντροφο, διότι έχει μία και μοναδική λύση και άποψη, χωρίς εναλλακτικές λύσεις, «σαν μια κινεζική παροιμία»:
Εγώ ακούω – και εγώ ξεχνώ. Εγώ βλέπω – και εγώ το εννοώ αυτό. Εγώ το προσποιούμαι – και εγώ το καταλαβαίνω.

Περαιτέρω αναφέρει τον όρο, Κοτζαμπάσηδες, χωρίς επεξηγήσεις, που ήτανε η κατακραυγή και οι μεγάλες επικρίσεις, εναντίον των κοτζαμπάσηδων, «τουρκοκοτζαμπάσηδων» που διατυπώθηκαν στα χρόνια της τουρκοκρατίας και του ξεσηκωμού, που οι εκλογές που γίνονταν δι΄ επιφωνήσεως και ουχί δια ψηφοφορίας, προπάντων οσάκις οι Οθωμανοί δια της βίας επενέβαιναν, προσπαθώντας όπως εκλεχθούν οι αφοσιωμένοι σε αυτούς.

Μάλιστα « σε προκήρυξη πατριωτών το 1827 καταγγέλλονταν οι αιμοβόροι κοτζαμπάσηδες τόσους αιώνες νέμοντες τα σπλάχνα των πατριωτών των με τους ομοπράκτορας των Οθωμανούς»

Ποιους τέλους πάντων εννοεί, ο σύντροφος ως κοτζαμπάσηδες που δρουν με επιρροή και μπάρμπα στην Κορώνη;

Ασφαλώς απαιτείται εδώ και τώρα Εφετείο στην Ανατολική Μακεδονία και υπάρχουν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις.

1.Το δημιούργημα από πολιτικούς λόγους Εφετείου ,στην παραμελημένη ακριτική περιοχή της Κομοτηνής, δεν μπορεί να διασπαστεί και να μεταφερθεί σε μια ευνοούμενη πόλη, όπως η Καβάλα, αλλά σε μια άλλη παραμελημένη ακριτική περιοχή.

2.Η αναφορά και μόνο για το «ύποπτο» δηλητηριώδες αέριο ραδόνιο, που είναι υπεύθυνο για χιλιάδες θανάτους από καρκίνο ετησίως στις ΗΠΑ, που όλοι οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή εκτίθενται στην περιβαλλοντική ακτινοβολία , απαιτεί υποχρεωτική μέτρηση ραδονίου και πολυδάπανες επενδύσεις.

Το κέντρο της Καβάλας με 350 bq/m3 βρίσκεται στην τρίτη θέση συσσώρευσης ραδονίου στην Ελλάδα, και ξεπερνά κατά πολύ τα όρια ασφαλείας, μετά την Ναράιδα Θεσπρωτίας 511 bq/m3, και Μελιβοίας Ξάνθης 460 bq/m3. όρα: ραδόνιο η φονική απειλή- www.spitia.gr, http://el.artidesbase.con/artide_69445.html.

3.Η Καβάλα έχει μια ασφυκτική, δύσβατη και χρονοβόρα πρόσβαση προς το κέντρο.

4.Δεν εξυπηρετείται ο επισκέπτης με πλούσιους χώρους μπαρκαρίσματος.

5.Η διάσπαση ενός ακριτικού Εφετείου και η ίδρυση ενός άλλου αναγκαίου στην Ανατολική Μακεδονία πρέπει να έχει ως μέλημα την προώθηση ακριτικής, παραμελημένης περιοχής με συγκοινωνιακή σύνδεση με τραίνο, λεωφορείο και ιδιωτικό αυτοκίνητο, ώστε να προωθηθεί η αποκέντρωση, η περιφερειακή ανάπτυξη και συγκράτηση των πληθυσμών από τον ξεριζωμό στην μετανάστευση.

6.Τελικά μπορεί να αναζητηθεί μια καινούργια ξερή, βραχώδη περιοχή για την ανέγερση Εφετείου με πληθώρα οικοπέδων μετά από Ρυμοτομικό σχέδιο και περιβαλλοντική ανεκτικότητα, ώστε να μην καταστραφεί ούτε σπιθαμή καλλιεργήσιμης γης.

Επιτρέψτε μου να τονίσω ιδιαίτερα, ότι βρίσκω την επιχειρηματολογία της Δράμας, μπροστά από οχτώ-δέκα χρόνια με μακροχρόνιο, ενεργό αγώνα, ταλαιπωρίες και στερήσεις των πολιτών, πολύ πιο δικαιότερη, έστω και αν ο Ν. Δράμας κυβερνήθηκε πολλά χρόνια τώρα από την συντηρητική παράταξη, απαιτείται βαθιά τομή στις τοπικές Αυτοδιοικήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και της Δράμας και λόγω της ερήμωσης, φυγής και ξεριζωμού των ανθρώπων της περιφέρειας στην εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση και εκτός των άλλων την «ύποπτη» ένταξη ανθρώπων στην πολιτική με υπερβολικό νεποτισμό ή έλλειψη πιθανών δυναμικότερων, δραστήριων και ενεργών πολιτών για τον τόπο που δυσκολεύονται για σύμπραξη και συμμετοχή και λόγω της πολιτικής δυσθυμίας..., αγανάκτησης, να δράσουν ενεργοί και προβληματισμένοι πολίτες, για τα κοινά, βλέπε εξειδικευμένο άρθρο μου: www.kn-megalexandros.gr,

Η Δράμα όμως βρίσκεται σε κεντρικότερη θέση, που προωθεί την επιδιωκόμενη αποκέντρωση, την περιφερειακή ανάπτυξη, όπου μπορούν να αναπτυχθούν στις υπηρεσίες περισσότερη αποδοτική, παραγωγική και υπεύθυνη εργασία και λόγω της συντόμευσης, αποσυμφόρησης, περιβαλλοντικών κτιριακών εγκαταστάσεων, ανάπτυξης δρόμων μεταξύ του Νομού Καβάλας, Δράμας και Σερρών.

Άλλωστε οι σύντομες χιλιομετρικές αποστάσεις με την Καβάλα και τις Σέρρες ευνοούν την ακριτική και παραμελημένη Δράμα περισσότερο και με την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή για τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους της γεωργικής περιφέρειας από την Δράμα ως τα όρια Ξάνθης και ολόκληρο τον Νομό Σερρών και με λεωφορειακή και σιδηροδρομική σύνδεση, ενώ με την Καβάλα μόνο με την βραδυκίνητη λεωφορειακή και ιδιωτική σύνδεση.

Μια σοσιαλιστική κυβέρνηση αν θέλει να προωθήσει την Κοινωνικοποίηση των τοπικών κοινωνιών μας, αποφασίζει για την συνταγματική ισονομία, ισοτιμία , την αποκέντρωση και προώθηση των περιφερειακών αναπτύξεων των επαρχιών μας, και μια τέτοια δημοκρατική ανταπόκριση ευνοεί οπωσδήποτε τη Δράμα ή και μια νέα αναζητούμενη περιοχή .

Όσον αφορά τον όρο των κοτζαμπάσηδων, που αναφέρθηκε πιο πάνω και την επιρροή με μπάρμπα στη Κορώνη, υπενθυμίζω το ρόλο που έπαιξε η Καβάλα κατά τη διάρκεια της δικτατορίας με τις φυσικές πηγές του «Πουνάρπασι» στην περιοχή των Κυργίων, διαβάστε τα επιμέρους άρθρα www.kn-megalexandros.gr, για πλήρη και κυκλική ενημέρωση…...

Και από τότε, τι τραγικό, οι παλιοί και οι νέοι εκλεγέντες δεν προβαίνουν σε ακόμα παραγωγικότερες σκέψεις, διότι η Καβάλα δεν έκανε αφαλάτωση του πλούσιου θαλάσσιου ύδατος για τους κατοίκους, όπως στην Μάλτα, ούτε προώθησε νέες τουριστικές εγκαταστάσεις με οικονομικό θαλάσσιο (νερό) και σύστημα αποχέτευσης, ούτε διοχέτευσε πλούσιο υπάρχοντος θαλάσσιου ύδατος σε υδροδεξαμενές μέσα στα επικίνδυνα σημεία πυρκαγιών, για στόμια υδροληψίας, πλησιέστερα στα αναπνευστικά δάση της περιοχής, ούτε δημιούργησε ελικοδρόμιο πάνω στο νέο Νοσοκομείο της Καβάλας για άμεση δράση σωτηρίας των τραυματισμένων και αρρώστων της Ανατολικής Μακεδονίας, αλλά ούτε προώθησε το ανθρώπινο δικαίωμα για τις γυναίκες με ένα παιδικό σταθμό για χάρη των παιδιών των εργαζομένων γυναικών του Νοσοκομείου, αλλά ούτε και προτάθηκε για προώθηση ενός μεγάλου Νοσοκομείο πολλαπλών δυνατοτήτων στην ακτή του Ν. Καβάλας σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, για όλα τα Βαλκάνια με ευρωπαϊκό πιστοποιητικό ασθενείας και επίσημα ελεγχόμενα θαλασσόλουτρα, όπως συναντάμε υποδειγματικά στην Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία Τυνησία, Μαρόκο κλπ. κλπ.

Ευπρόσδεκτος σε κάθε Αντίλογο
konstantin.nalbantis@t-online.de
Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία,
ΠΗΓΉ: www.kn-megalexandros.gr

Παραθέτουμε και την επιστολή από 11.Μαρτίου 2009

Εφημερίδα Εβδόμη Οι Αναγνώστες Γράφουν

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009






ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ: Σχετικά με το Εφετείο στην Καβάλα







Κων/νος Ναλμπάντης, Κολωνία

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τiς επιδιώξεις της Καβάλας να θέλει εδώ και τώρα Εφετείο στην πόλη, διάβασα επίσης και τις σκέψεις και επιδιώξεις της Δράμας, που πραγματικά αγωνίζεται πάνω από οχτώ χρόνια για Εφετείο στη Δράμα με απεργίες, διαμαρτυρίες και τόσα άλλα.

Επιτρέψτε να σας αναφέρω ότι είναι επείγουσα αναγκαιότητα για ένα Εφετείο Ανατολικής Μακεδονίας, που θα συμπεριλαμβάνει Σέρρες, Δράμα και Καβάλα.
Στην προκειμένη περίπτωση, επιθυμώ να επισημάνω, ότι η επιχειρηματολογία του κ. Δημάρχου της Δράμας είναι αξιόλογη και πολύ καλά τεκμηριωμένη και δικαιολογημένη και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνει αντιμαχόμενη θέση των περιφερειών μας, που έχουμε ανάγκη από αλληλεγγύη, αλλολοσεβασμό και ειρηνική συμβίωση.

Είναι αλήθεια, πως η Δράμα κατέχει μια κεντρικότερη θέση, και γνωρίζουμε και ιστορικά, ότι για την ίδρυση Εφετείου γινότανε εδώ και οχτώ χρόνια διαμαρτυρίες, απεργίες και με ταλαιπωρίες όλων και των απλών ανθρώπων με βαριά έξοδα. Αρα λοιπόν ένας κύριος από την Καβάλα, Χρισούπολη, Ελευθερούπολη χρειάζεται πολύ λιγότερα χιλιόμετρα να παρουσιαστεί σε Εφετείο της Δράμας, από ένα κάτοικο του Κάτω Νευροκοπίου για τη διαδρομή π.χ. ως την Καβάλα.

Αν επιδιώκουμε την συντόμευση, αποσυμφόρηση και ανάπτυξη, τότε το Εφετείο ενδείκνυται να γίνει στην κεντρική θέση και μάλιστα μόνο στη Δράμα για ισότιμη, ισόνομη εξυπηρέτηση της Ανατολικής Μακεδονίας, Σέρρες, Δράμα και Καβάλα.

Δεν μπορώ όμως να εννοήσω, γιατί η Καβάλα έρχεται ξαφνικά και με καθυστέρηση οχτώ ετών να θέλει εδώ και τώρα Εφετείο, ενώ η Δράμα ως κεντρικότερη πόλης , το ξεκίνησε και το απαιτεί αδιάκοπα πάνω από οχτώ ολόκληρα χρόνια.

Μήπως είναι φαινόμενο της Πατρίδας μας, ο ένας επιδιώκει την καταστροφή του άλλου και την επιδίωξη και διαπέραση της δικής σου αξίωσης και ας είναι και σε βάρος των άλλων, και αυτό το παρατηρούμε σε όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής και μάλιστα χωρίς τελειωμό και χωρίς εναλλακτικές λύσεις μιας γνήσιας ανταπόκρισης και ισότιμη και ισόνομη εξυπηρέτηση των πολιτών....

Ευχαριστώ για τη Φιλοξενία
Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία,
konstantin.nalbantis@t-online.de, www.kn-megalexandros.gr



Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο