Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Παρουσίαση: Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία
konstantin.nalbantis@t-online.de

Αγαπητοί Συνέλληνες,

Μια άλλη άποψη Γερμανού Συγγραφέα του περιοδικού Στερν, θα προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε οπωσδήποτε και άλλη και αλλά και άλλη αντιμαχόμενη θέση και για πλήρη και κυκλική ενημέρωση.

Με τα μέτρα της κυβέρνησης θα πρέπει να ξεπηδήσουμε από τη ληθαργία σε δραστηριότητα.

Aαναδημοσίευση: Μια σύντομη από σύμπτυξη του μεταφρασμένου κειμένου από τα Γερμανικά.

Χαρακτηριστική είναι η μακροσκελής επιστολή διαμαρτυρίας, του συγγραφέα του γερμανικού περιοδικού STERN, Walter Wuellenweber, 18.2.2010, προς τους αγαπητούς Έλληνες:
Εδώ και 29 χρόνια ανήκουμε στην ίδια οικογένεια της ΕΕ, κανένα μέλος της ΕΕ δεν έβαλε στο συλλογικό ταμείο της ΕΕ τόσα πολλά χρήματα, όσο η Γερμανία, δηλαδή 200 δισ., αν και οι δρόμοι μας είναι καταστροφικοί, γιατί λείπουν τα χρήματα, κλείνουν βιβλιοθήκες και κολυμβητήρια, και τα φώτα σβήνουν κατά το ήμισυ στις πόλεις, γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα και οι αυξήσεις στους μισθούς δεν βελτιώθηκαν από την εισαγωγή του Ευρώ.

Αντίθετα σε εσάς και πρέπει τώρα να σας σώσουμε, Έχετε κερδίσει τη δυσπιστία μας, το καλοκαίρι καίγεται κανονικά η ωραία σας χώρα, που σας δώρισε ο Θεός και μετά φωνάζετε για βοήθεια των πυροσβεστών, γιατί δεν καταφέρνετε τις σβήσετε μόνοι σας, όλοι θέλετε στο Δημόσιο, αλλά κανείς δεν θέλει να πληρώνει φόρο...και τότε είσθε έτοιμοι να εργαστείτε, αν δωροδοκηθείτε.

Κυρίως οι γιατροί και το προσωπικό...εξαπατείστε μεταξύ σας, όπου μπορείτε, αλλά εξαπατάτε και εμάς για πολλά χρόνια....και αυτό μας ενδιαφέρει...

Πρότερο οι Έλληνες μας έδειξαν τον σωστό δρόμο, δώσατε στον κόσμο τη Δημοκρατία, την φιλοσοφία και μας δείξατε την πρώτη κατανόηση της εθνικής οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε πάλι το δρόμο.
Μόνο που αυτή τη φορά είναι λανθασμένος δρόμος. Εκεί που είστε τώρα δεν οδηγεί πουθενά περαιτέρω.
Εγκάρδια χαιρετίσματα
Έτσι καταλήγει ο συγγραφέας

Αναφέρει για τους Έλληνες, ότι πήρατε επιχορηγήσεις για ελαιόδεντρα περισσότερες, απ΄ ότι χωρούν δένδρα στην Πατρίδα σας.
Κατά τα φαινόμενα γνωρίζετε από λογιστικά, τι θα πουν κριτήρια σταθερότητας, που έχετε παραποιήσει συστηματικά βιβλία και κριτήρια και ξοδεύετε δεκαετίες περισσότερα χρήματα από ότι κερδίζετε και στην πραγματικότητα από την εισαγωγή του Ευρώ δεν κατορθώσατε ποτέ να εκπληρώσετε τα κριτήρια της ΕΕ και το 2006 με ωραία τρικ και κέρδη από ξέπλυμα χρημάτων , εμπορία ναρκωτικών και λαθρεμπόριο υπολογίσατε τις οικονομικές σας επιδόσεις του περήφανου έθνους σας.

Ξοδέψατε για χρόνια περισσότερα από ότι κερδίζετε και για να ζείτε σε βάρος των άλλων, συνεχώς εξαπατάτε και εφαρμόζετε τρικς – που αιώνια ετούτο δεν μπορεί να οδηγεί σε καλό.
Κάποτε γκρεμίσει το χάρτινο οίκημα, και το κάποτε είναι τώρα και αυστηρά είσθε χρεοκοπημένοι.
Μην αυταπατάστε ακόμα και αν η Μέρκελ δηλώνει, ότι η Ελλάδα δεν θα μείνει μόνη, διότι η δική μας φροντίδα είναι μόνο το δικό μας μέλλον. Η Δυστυχία είναι ότι είμαστε δεμένοι σε μια αλυσίδα μαζί σας, αν βουλιάξετε, θα παρασύρετε και εμάς κάτω από το νερό στο βυθό π.χ. για τα 300 δισ χρέη, που εδώ και χρόνια συγκεντρώσατε. Περίπου 30 δισ από αυτά ανήκουν σε αποταμιευτές στις γερμανικές τράπεζες, σε μορφή κρατικών δανείων.
Αν ποτέ μπορέσετε να τα εξοφλήσετε; Εξαιτίας σας γονατίζει το Ευρώ και απειλεί ο πληθωρισμός. Και αυτό θα πει ότι ο γερμανός αποταμιευτής τοποθέτησε στον λογαριασμό του για την ασφάλεια ζωής στα γηρατειά, που όλο και περισσότερο μειώνεται, εξαιτίας σας.

Αλλά τέτοιες σκέψεις για εσάς και σε εσάς είναι φυσικά ξένες, γιατί αποταμίευση και επενδύσεις δεν είναι δικό σας πράγμα. Προτιμάτε να χτυπάτε το Ευρώ για εξαφάνιση.
Στην ΕΕ είστε εσείς οι Έλληνες ο Λαός, που τα περισσότερα χρήματα τα ξοδεύει για κατανάλωση. Οι πρωθυπουργοί της ΕΕ έχουν αποφασίσει να μην δώσουν καμία κατ΄ ευθείαν οικονομική βοήθεια.

Για πρώτη φορά. Και όμως εσείς χρειάζεστε βοήθεια Και στην ΕΕ σημαίνει βοήθεια στο τέλος χρήματα, ακριβώς: τα δικά μας χρήματα.
Έτσι σημαίνει για εμάς, έπρεπε πρώτα να σώσουμε τις τράπεζες, τώρα πρέπει να σώσουμε εσάς τους Έλληνες και στα επακόλουθα όλες τις χώρες με «αισχρο»-οικονομία -"PIGS" Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελλάδα.
Μια χρεοκοπία μιας χώρας από αυτές, θα ήτανε η τραγωδία, που θα είναι μεγαλύτερη από την κρίση των τραπεζών...
Πρότερο μας είχαν ειδοποιήσει, ότι μια οικονομική Ένωση, χωρίς πολιτική ΄Ένωση δεν λειτουργεί και τώρα καταλαβαίνουμε τη δραματικής έλλειψη της δημοκρατίας. Εμείς, οι Γερμανοί εξαρτόμαστε από τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Εσείς οι Έλληνες μπορείτε να τους εκλέγετε, αλλά έχετε εντελώς άλλα ενδιαφέροντα.
Θέλουμε ο δικός σας πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου να διαπεράσει το οικονομικό του πρόγραμμα. Καλύτερα θα ήτανε στις μεταρρυθμίσεις να προχωρούσε ένα δόντι περισσότερο.
Αλλά κατά τα φαινόμενα εσείς δεν θέλετε. Κάνετε, ότι κάνατε πάντοτε.
Απεργείτε- Την τελευταία βδομάδα οι υπηρεσίες του δημοσίου, την επόμενη βδομάδα όλοι, Γενική απεργία.
Αγαπητοί, ακριβοί Έλληνες, αν την επόμενη βδομάδα πάτε στους δρόμους, τότε απεργείτε, τότε διαδηλώνετε, τότε διαμαρτύρεστε, όχι εναντίον της κυβέρνησής σας, παρά εναντίον μας.

Στον ZORRO, που πάντα σας έσωσε και στη συνέχεια οφείλει να σας σώσει, τον κλωτσάτε ανάμεσα στα γόνατα.
Αγαπητοί Έλληνες, οικονομικοί υπάλληλοι, μην πάτε την επόμενη βδομάδα στην απεργία, παρά κυνηγήστε επιτέλους για φόρους των εκατομμυριούχων σας, που μέχρι τώρα με το να κλείνετε τα μάτια πληρωθήκατε πριγκηπικά.
Αγαπητοί Έλληνες γιατροί, μην απεργείτε την ερχόμενη βδομάδα, παρά θεραπεύστε τους ασθενείς σας.
Από τώρα και στο εξής, προτού προηγουμένως να παρακαλέσετε για ένα χρηματικό φάκελο. Και μετά φορολογείστε απλά το εισόδημά σας. Ναι, και τότε μπορείτε το επόμενο PORSCHE να το παραγγείλετε μετά ένα χρόνο. Θα επιζήσετε.

Αγαπητοί Συνταξιούχοι,
αν κάποιος σε εμάς εργαστεί σε όλη του τη ζωή, παίρνει κατά μέσον όρο μόλις 40% τους εισοδήματος ως σύνταξη, έτσι βρισκόμαστε στην τέταρτη τελευταία θέση των χωρών OECD.
Και ποιος είναι στην πρώτη θέση; - Εσείς, σωστά, πάνω από 95% κατά μέσον όρο του εισοδήματος μπορείτε να πάρετε ως σύνταξη.
Και για να εισπράξετε την σύνταξη καταφεύγετε και πάλι στο κασόνι των τρικς: Δεν λαμβάνετε ύψος σύνταξης για όλη σας τη ζωή, παρά μόνο για τα τρία τελευταία ως πέντε χρόνια εργασίας. Είναι σε εσάς συνηθισμένο ο εργοδότης τα τελευταία χρόνια να αυξήσει τον μισθό. Με τα χρήματα που εμείς σχεδόν 30 χρόνια σας δώσαμε, μπορείτε να έχετε μια
πολυτελή σύνταξη στα γηρατειά, από ότι μπορούμε να έχουμε εμείς.

Λοιπόν αγαπητοί Συνταξιούχοι στην Ελλάδα: είσθε η γενιά, που έχει προξενήσει την αθλιότητα. Τώρα σταματήστε με τα πόδια σταθερά και μην πηγαίνετε να διαδηλώσετε, και αφήστε την κυβέρνησή σας να περάσει το οικονομικό πρόγραμμα .
Και , αγαπητοί Συμπολίτες, μην προσπαθείτε να δικαιολογηθείτε, ότι οι δικοί σας Πολιτικοί είναι μόνο αίτιοι στην καταστροφή. Εσείς έχετε όμως εφεύρει τη Δημοκρατία και οφείλετε να γνωρίζετε, ότι εσείς, ο Λαός, κυβερνά και με αυτό είστε υπεύθυνοι.

Κανείς δεν σας υποχρεώνει, να είστε φοροφυγάδες να λαμβάνετε λαδώματα και φακελάκια, και σε κάθε λογική πολιτική να απεργείτε και να επιλέγετε διαφθαρμένους πολιτικούς. Οι Πολιτικοί είναι ποπουλίστες. Αυτοί κάνουν ακριβώς, ό, τι θέλετε εσείς

Ασφαλώς θα αντιδράσετε τώρα: Εσείς οι Γερμανοί, δεν είστε και όμως καλύτεροι. Αυτό αληθεύει. Ένα Σύστημα σύνταξης, που μόλις εμπιστεύεται, συντάξεις δημόσιων υπαλλήλων, που δεν γνωρίζει κανείς, πως θα πρέπει να πληρωθούν μελλοντικά, ένα φορολογικό σύστημα, που φαίνεται, ότι το έχουν σκεφθεί και διαπεράσει έμπειροι φοροφυγάδες, και κυρίως το βουνό χρέους, που κάποτε θα αρχίσει να ολισθαίνει για να θάψει όλα από κάτω του.
Ακριβώς αυτά τα προβλήματα τα έχουμε και εμείς επίσης. Και εσείς δεν είσθε πολύ μακριά από εμάς σε αυτό το μονοπάτι της μη αρετής, όπως πολλοί πιστεύουν.

Πρότερο έχετε εσείς οι Έλληνες μας καθοδηγήσει στο δρόμο, έχετε διδάξει σε όλον τον κόσμο τη Δημοκρατία, τη Φιλοσοφία και την πρώτη κατανόηση της Εθνικής Οικονομίας.

Τώρα μας δείχνετε πάλι το δρόμο. Μόνο είναι αυτήν τη φορά ο λανθασμένος δρόμος. Εκεί, όπου τώρα είστε, δεν οδηγεί περαιτέρω πουθενά.
Εγκάρδια χαιρετίσματα
Walter Wuellenweber

Περιοδικό STERN 18.02.2010
Βλέπε προσεχώς και άλλες αντιπαραθέσεις


Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία:
www.kn-megalexandros.gr,
konstantin.nalbantis@t-online.de

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο