Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ

Πρόλογος

Μετά την απερίσκεπτη διάλυση του αισιόδοξου, επιτυχούς και δραστήριου Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Κύργια, ήρθε η αποτυχημένη και απαισιόδοξη διεύρυνση και συνένωση, χωρίς τη θέληση των πληθυσμών μας..

Τώρα όλα αργοπεθαίνουν και όμως υπάρχουν κραυγές στην μεγάλη απελπισία και απαισιοδοξία,"είθε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα και οι επιδιώξεις των πληθυσμών μας".

Η μεγάλη κραυγή από τον προβληματικότερο διευρυμένο δήμου Δοξάτου με έδρα τα Κύργια, όπου ογδόντα ολόκληρα χρόνια δεν μπόρεσαν να ασφαλτοστρώσουν 4 χιλιόμετρα για την σύνδεση Κυργίων Δοξάτου, όπου οχτώ χρόνια δεν μπορεί να λειτουργήσει παραγωγικά ως έδρα του διευρυμένου Δήμου, γιατί σαμποτάρεται, γιατί δεν άρχισαν ακόμα οι κτιριακές εγκαταστάσεις ή και επεκτάσεις του δημαρχείου στα Κύργια.

Οι κάτοικοι ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ,αισθάνονται προδομένοι από τις απραγματοποίητες υποσχέσεις των τοπικών αρχόντων, που σημαίνει κατάφορη παραβίαση των νομικών και συνταγματικών αξιώσεων, όπου λυπηρά αναπτύσσεται η υποψία ενός ακρωτηριασμού, ακινησία, στασιμότητα και βουβαμάρα των συμβούλων από ύποπτα καιροφυλακτικά αίτια, τιθέμενοι και εντεταγμένοι στο σύστημα, διαίρει και βασίλευε με την συνεχή (και επικίνδυνη) εναλλαγή των προσώπων στα προνόμια !!!

Ένας θαρραλέος Αντιδήμαρχος του Δήμου Δοξάτου με έδρα τα Κύργια, για χάρη της συνταγματικής αξίωσης, προτείνει στην Αθήνα σωτήριες εναλλακτικές λύσεις, όπου για πρώτη φορά δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα www.kn-megalexandros.gr, οι επιστολές του Αντιδημάρχου στους υπεύθυνους στην Αθήνα. Ο πρόλογος όμως γράφτηκε όμως από την ιστοσελίδα μας: www.kn-megalexandros.gr,Κολωνία.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΤΕΙΤΑΙ - ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝΕΙ

Καραγιαννίδης Εμμανουήλ Κύργια, 4.12.2005
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ του διευρυμένου ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ
Δήμου Δοξάτου με έδρα τα Κύργια
66032 Κύργια Δράμας

Προς τον
1.Αξιότιμον πρωθυπουργό της Ελλάδας
Κύριον Κωνσταντίνον Καραμανλήν
2. Προς την αξιότιμη κυρία Υπουργό Παιδείας
3. Προς τον αξιότιμον Υπουργόν Εσωτερικών


-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΏΝ ΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΔΟΞΑΤΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΚΥΡΓΙΑ

-Αίτηση παραχώρησης του διώροφου Γυμνασίου για Δημαρχείο του διευρυμένου Δήμου και μεταφορά του Γυμνασίου των τριών τάξεων στο κενό δημοτικό σχολείο του Βαθύσπηλου με έξι αίθουσες.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
αξιότιμη Κυρία Υπουργό Παιδείας
αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Εσωτερικών

Επιτρέψτε να απευθυνθώ σε εσάς για τον προβληματικότερο διευρυμένο Δήμο Δοξάτου με έδρα τα Κύργια να προτείνω και αιτούμαι να λάβετε βαρυσήμαντες αποφάσεις από τους προβληματισμούς μας για περισσότερες εναλλακτικές λύσεις.

Κατ΄ αρχάς τα Κύργια, τα αρχαία Κρίφλα, ένα από τα μεγαλύτερα προσφυγικά κεφαλοχώρια του Νομού Δράμας, ήτανε ένας δραστήριος, επιτυχημένος και αισιόδοξος Δήμος με την ονομασία του Μεγάλου Αλεξάνδρου με έδρα τα Κύργια και πραγματοποιήθηκε με ηθελημένη συνένωση των Κοινοτήτων Κυργίων, Πηγαδίων, Αγοράς με 12 Συνοικισμούς- προάστια, 17 εκκλησίες και εκκλησάκια με οχτώ δημοτικά σχολεία (επτά είναι κλειστά) και ένα τριετές Γυμνάσιο που στεγάζεται σήμερα μόνο σε τρεις αίθουσες του διώροφου Γυμνασίου στα Κύργια.

Ο Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου καταργήθηκε δυστυχώς για ιδιοτελείς σκοπούς και συνενώθηκε, με πίκρα, απογοήτευση και απαισιοδοξία, χωρίς την θέληση των κατοίκων των περιοχών μας σε διευρυμένο Δήμο Δοξάτου με έδρα τα Κύργια, με συμμετοχή του πρώην Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου, των Κοινοτήτων Αγίου Αθανασίου και Κεφαλαρίου.

Είναι γνωστό, ότι ο διευρυμένος Δήμος ΔΥΣΤΥΧΏΣ δεν λειτουργεί επαρκώς μέχρι τώρα και δεν μπορεί να λειτουργήσει παραγωγικά, αλληλέγγυα και δημοκρατικά για τους κοινούς στόχους μιας δημοκρατικής και αλληλέγγυας κοινωνίας, και λόγω ελλιπούς λειτουργίας, έλλειψη χώρων, ελλιπούς θετικής αλληλεπίδρασης, και επίσης λόγω μη αποδοχής της καθιερωμένης έδρας.

Προ της μεγάλης εξέγερσης, κρίσης και αναστάτωσης των πληθυσμών μας μόνο δυο εναλλακτικές λύσεις είναι δυνατές.

1. Η παραμονή μας, όπως έχει οχτώ χρόνια μέχρι σήμερα ως διευρυμένος Δήμος Δοξάτου με έδρα τα Κύργια, όμως με προϋποθέσεις...

2. Η διάσπαση του τωρινού Δήμου και ενεργοποίηση της αρχικής ηθελημένης επιτυχούς και αισιόδοξης συνένωσης των Κυργίων ως είχε αρχικά σε Δήμο Μεγάλου Αλεξάνδρου με την αρχική ηθελημένη συνένωση Κυργίων, Πηγαδίων, Αγοράς με 12 συνοικισμούς-προάστια.

Σχετικές αιτήσεις διάσπασης του διευρυμένου Δήμου υπάρχουν και από τα Κύργια και από το Δοξάτο στο Υπουργείο Εσωτερικών και είναι αίτημα των πληθυσμών μας.

Επειδή όμως ο διευρυμένος Δήμος Δοξάτου με έδρα τα Κύργια οχτώ χρόνια δεν λειτούργησε προοδευτικά ως καθιερωμένη έδρα του Δήμου και δεν έχουν εκτελεστεί ούτε έργα κτιριακών δημοτικών εγκαταστάσεων, αλλά ακόμα ούτε και επέκταση του υπάρχοντος κτιριακού Δήμου, δηλαδή του πρώην Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει λάβει χώρα, προτείνω:

Για να μπορέσει να λειτουργήσει ο καθιερωμένος διευρυμένος Δήμος θα πρέπει να δημιουργήσει κατεπειγόντως νέες δημοτικές εγκαταστάσεις ή να επεκτείνει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του.

Γεγονός είναι ότι οχτώ χρόνια για την καθιερωμένη έδρα του διευρυμένου Δήμου δεν εκτελέστηκε τίποτε.

Αιτούμαι ευγενώς από τον Κύριο Πρωθυπουργό, τον Κύριο Υπουργό Εσωτερικών να προβληματιστούν και να συγκατατεθούν και με την Αίτησή μου προς την κ. Υπουργό Παιδείας, και ευγενική συναίνεση της κυρίας Υπουργού Παιδείας να μεταφερθεί το Δημαρχείο στη διώροφη οικοδομή του Γυμνασίου Κυργίων για χρησιμοποίηση και πλήρη κάλυψη των αναγκών και εξυπηρέτησης της έδρας του Δήμου, σύμφωνα με τον Νόμο, όπου υπάρχει και σχετικό πάρκιγκ.

Οι τοπικές σχολικές υπηρεσίες δεν θα φέρουν αντίρρηση γιατί από την διώροφη οικοδομή του Γυμνασίου Κυργίων χρησιμοποιούνται μόνο τρεις αίθουσες., ενώ επτά δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά.

Ως μια καλή εναλλακτική λύση για την μεταφορά του Γυμνασίου προτείνω το μοντέρνο και κενό δημοτικό σχολείο του Βαθύσπηλου Κυργίων με έξι αίθουσες.

Αν μπορούσατε να λάβετε μια θαρραλέα και εποικοδομητική απόφαση θα ήτανε δυνατόν οι τρεις τάξεις του Γυμνασίου να μεταφερθούν στο κενό δημοτικό Σχολείο Βαθύσπηλου Κυργίων, όσο το δυνατόν νωρίτερα αποφασίσετε, που υπάρχουν έξι αίθουσες, και το Δημαρχείο με όλες τις προβλεπόμενες υπηρεσίες σύμφωνα με τον Νόμο «να μεταφερθεί» στο διώροφο Γυμνάσιο Κυργίων.

Παρακαλείστε ευγενώς, όπως μου απαντήσετε κατεπειγόντως για να δραστηριοποιηθούμε αμέσως κιόλας.

Με τις ευγενικότερες ευχαριστίες μου για τη θετική σας ανταπόκριση, διατελώ μεθ΄ υπολήψεως.
Εμμανουήλ Καραγιαννίδης

Αντιδήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Δοξάτου με έδρα τα Κύργια

Οι επιστολές πρωτοδημοσιεύονται στην ιστοσελίδα: www.kn-megalexandros.gr, Κολωνία,
k-nalbantis@hotmail.de

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο