Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

2013 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ εκλογές στην ΟΔΓ και τα σκάνδαλα "Amigos"

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ εκλογές στη Γερμανία 2013- και τα σκάνδαλα „Amigos“

Οι πολιτευτές της Αυτοεξυπηρέτησης- Υποθέσεις «Saludos Amigos» στη Βαυαρία

Στο αδελφό κόμμα της Μέρκελ δεν ευσταθεί η βασική και έντιμη ηθική

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη,
Konstantin S. Nalbantis, Koeln

Προλεγόμενα

«Αν από τους 92 βουλευτές CSU ενεργούν 17» με μια μεταβατική ρύθμιση για τη συνεχή θρέψη προς όφελος των οικογενειών τους, τότε δεν ευσταθεί κάτι τι στην έντιμη ηθική της κοινοβουλευτικής ομάδας», SDZ,28./28.04.2013.Σύντομη αναφορά στις υποθέσεις Amigos της Βαυαρίας

Ο όρος της υπόθεσης „Amigos“ χαρακτηρίζει το σκάνδαλο δωροδοκίας γύρω από τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Max Streibl και άλλους πολιτικούς της CSU, που οδήγησε το 1993 τον πρωθυπουργό σε παραίτηση. Ο όρος „Saludos Amigos“, παρουσιάζεται και ως «Amigo» και είναι σε σχέση με την CSU ως συνώνυμο για σκάνδαλα που είναι μπλεγμένα από την πολιτική και την οικονομία. de.wikipedia.org/wiki/Amigo-Affaere.

Το κόμμα Χριστιανο-κοινωνικό κόμμα, CSU, ζημιώνει την ωραία Βαυαρία.
Διότι ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας G. Schmid, έπεσε από τη θέση του μετά από σκάνδαλο, όπου θεωρείται ο μεγαλύτερος επιδαψιλεύων πολιτικής εύνοιας σε συγγενείς του, γράφει σε άρθρο της η Sueddeutsche Zeitung (SDZ), 26.04.2013, σ.4.

Ακριβώς αυτό είναι Νεποτισμός, δηλαδή η εκμετάλλευση μίας προνομιακής υπηρεσιακής θέσης για ευνοϊκές ρυθμίσεις σε ανθρώπους, που βρίσκονται πλησιέστερα στον πολιτικό, ημετέρους, φίλους, συγγενείς και του λεγόμενου νεποτισμού της διαφθοράς. Ο μεγαλύτερος Νεποτιστής ήτανε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της CSU Βαυαρίας Georg Schmid, που από χθες Πέμπτη ένεκα τούτου έχασε τη θέση του και δεν είναι πλέον πρόεδρος.

Μόλις πέντε μήνες προ των εκλογών στο αδελφό CSU κόμμα της Μέρκελ ξέσπασαν σκάνδαλα, πρώτα η υπόθεση φοροδιαφυγής του Uli Hoeneß, της βαυαρικής ομάδας και τώρα οι διαμάχες γύρω από την απασχόληση των συζύγων ως γραμματείς βαυαρικών βουλευτών του Ελεύθερου Κράτους της Βαυαρίας και την παραίτηση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας Georg Schmid.

13 ολόκληρα χρόνια δεν ασχολήθηκε κανένας απολύτως με παρόμοιες υποθέσεις, αλλά κατά τα άλλα επίσης και ούτε η αντιπολίτευση, για το πολύ υγιεινό ερώτημα, τι απέγινε με την μεταβατική ρύθμιση για τους βουλευτές και τις οικογένειές τους.

23 ολόκληρα χρόνια είχε ο Georg Schmid, απασχολημένη τη γυναίκα του με όλο και αυξανόμενους μισθούς, από χρήματα των φορολογημένων και χωρίς κανείς να αντιληφθεί γι΄ αυτό το παραμικρό.

Αυτός απασχολούσε την γυναίκα του μέχρι 5500 Ευρώ συν ΦΠΑ και με τα χρήματα των φορολογουμένων, που πλήρωνε την εργαζόμενη γυναίκα του. Αλλά μόνο και μόνο η γυναίκα του μπορούσε να έχει αυτήν την απασχόληση, γιατί ο σύζυγος δημιούργησε ειδικά αυτή τη θέση και μέχρι χτες ο ίδιος δεν το θεωρούσε απαράδεκτο.
Αυτός δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε γύρω από αυτόν και δεν μπορούσε ούτε να οργανώσει το κόμμα, και ένεκα τούτου έπρεπε να αποχωρήσει.

Ο κόσμος θέλει ακόμα να ξέρει από αυτόν, για ποιο λόγο ως Βουλευτής πλήρωνε τη γυναίκα του σε εργασίες ως γραμματέα του ως 5500 Ευρώ. Συνολικά 17 CSU βουλευτές απασχολούν τις γυναίκες τους ή τα παιδιά τους. Εδώ και μέρες λέγεται : Amigos in Bayern- Amigos στη Βαυαρία.
Ήδη το 1993 ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Max Streibl „Saludos Amigos“ έχασε την πρωθυπουργία του.

Μετά την πτώση ως πρόεδρος της CSU τον περιμένει τον Georg Schmid μία περαιτέρω υπόθεση πτώσης. Η υπόθεση Georg & Gerti και κουνιούνται όλες οι θέσεις του: Η κατ΄ ευθεία υποψηφιότητά του στην κατάσταση επιλογής του κρατιδίου, στη δεύτερη θέση εκλογής και την προεδρία στον περιφερειακό σύνδεσμο. Πολλά άτομα του κόμματος είναι σύμφωνα, ότι αν παραμείνει στη δεύτερη θέση εκλογής θέτει το κόμμα μπροστά από πολλά προβλήματα.

1.Διότι για την απασχόληση της γυναίκας του για 5500 Ευρώ τον μήνα δεν εκφράστηκα με καμιά λέξη της λύπης του – και συνέχιζε να υποστηρίζει την επινόηση του συμπληρωματικού κέρδους από το εργολαβικό συμβόλαιο.

2 Φοβούνται αρκετοί κομματικοί φίλοι, ότι η σύζυγος του Schmid , Gertrud , φαινομενικά ανεξάρτητη ήτανε απασχολημένη. Αν όμως διαπιστωθεί αυτή η υποψία, απειλεί τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών μάλιστα μια ποινή φυλάκισης.

Εσωκομματικά λένε, ότι ο Schmid, δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως κανονικός βουλευτής στη θέση δύο και ο γραμματέας του κρατιδίου στη θέση είκοσι. Έτσι την 17. Μάι θα εκλεγεί νέο περιφερειακό προεδρείο και η επανεκλογή του Schmid είναι άλλη, από ότι σίγουρη.
Επίσης απειλείται ο Schmid με προκαταρκτικές διαδικασίες εξέτασης εξαιτίας της υποψίας για απάτη της κοινωνικής ασφάλισης, αν η σύζυγός του ήτανε απασχολημένη σε αυτόν ως φαινομενικά ανεξάρτητη.


Το κόμμα της CSU αγωνίζεται τώρα ενάντια στον νεποτισμό

Ακόμα και αν δεν ήτανε CSU βουλευτές καθ΄ οδό είναι όμως η πράξη του Νεποτισμού ένα πρόβλημα της νοοτροπίας σε κάθε κόμμα, που θέλει να λέγεται κρατικό κόμμα της Βαυαρίας.

Ο Schmid δεν είναι ο μοναδικός, 13 χρόνια μετά τις βαυαρικές εκλογές του κρατιδίου, που απαγόρευσε με ειδική Νομοθεσία σε βουλευτές την απασχόληση των συζύγων και παιδιών και συγγενικών προσώπων, απασχόλησαν 17 CSU βουλευτές συζύγους και παιδιά με κόστος των φορολογουμένων.
Ωστόσο, όπως πάντα, υπήρχε ένα παραθυράκι, γιατί η ρύθμιση έδινε τη δυνατότητα να διατηρήσουν τα συγγενικά πρόσωπα με συμβάσεις έργου ως εξωτερικούς συνεργάτες, όμως σε ηθικό επίπεδο διέπραξαν βαρύ ατόπημα, και είναι ευκαιρία των αντιπάλων για τη διόρθωση των κακώς κειμένων.

Σε όλη τη Γερμανία τώρα λέγεται, έτσι δεν πηγαίνουμε καλά και βρισκόμαστε σαν την υπόθεση «Amigos» της Βαυαρίας. Γύρω από αυτά δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι και το κόμμα CSU έχει βαριά σημειώσει την Βαυαρία σε αυτήν την περίπτωση.

Αλλά ένα είναι σωστό, αναφέρει στη συνέχεια η SDZ , ότι το χριστιανο-κοινωνικό κόμμα CSU για τον αριθμό του Νεποτισμού πρέπει να ντρέπεται. SDZ, 26.4.2013.

Δεν πέρασαν 24 ώρες από την παραίτηση του Georg Schmid, και επέλεξαν την βουλευτίνα Christa Stewens, 67 ετών, πρώην υπουργό Κοινωνικής, μητέρα έξι παιδιών και 23 εγγονών,που δεν επιθυμεί να ξαναδώσει υποψηφιότητα, και την επέλεξε ο Ζεεχόφερ για να ξεχαστεί το θέμα γρήγορα, χωρίς να εξηγηθούν τα λάθη, παραλείψεις και οι συνέπειες.

Το 2008 την είχε πετάξει έξω από υπουργό, μόνο και μόνο με το επιχείρημα, ότι ήτανε ηλικιωμένη και ο Ζεεχόφερ δεν ήθελε κανέναν υπουργό πάνω από τα εξήντα.

Τώρα όμως τίθενται πολλά ερωτήματα και φουντώνουν οι επικρίσεις, γιατί φαίνεται να είναι 17 κοινοβουλευτικοί περιπλεγμένοι σε υποθέσεις «Amigos»

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία
k-nalbantis@hotmail.de,

Πηγή: www.kn-megalexandros.gr, Sueddeutsche Zeitung, wikipedia.org, www.dradio.de, Koelner Stadt-Anzeiger.

Επιτρέπεται η μετάδοση και αναδημοσίευση με τον όρο να αναφέρεται Πηγή και συγγραφέας

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο