Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

Hai Van-Pass, Wolken-Pass, Col des Nuages- Vietnam

Hai Van-Pass, Wolken-Pass, Col des Nuages, Vietnam

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΙΝΔΟΚΙΝΑΣ, 2013- Βιετνάμ

Meine Rundreise durch Indokina 14.05.2013 - 28.05.2013 –

Deo Hai-Van-Pass ή Wolken-Pass, ή γαλλικά Col des Nuages,Βιετνάμ

Ξεκηνίσαμε από την ενδιαφέρουσα αυτοκρατορική πρωτεύουσα του Βιετνάμ Χουέ, που μια ολόκληρη μέρα μας ξενάγησαν στα αξιοθέατα, όπου η αρχαία πόλη συμπεριλαμβάνεται στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Unesco και αφού προηγουμένως κάναμε την εκδρομή μας με το ποταμόπλοιο στο ποταμό των αρωμάτων.
Tην άλλη μέρα ξεκινήσαμε με το τουριστικό λεωφορείο, για να επισκεφτούμε την επίσης ενδιαφέρουσα πόλη HOI AN, που απέχει Χουέ - Χόι Αν 130 χιλιόμετρα, επίσης και αυτή η εμπορική πόλη συγκαταλέγεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και περνάμε από το υποχρεωτικό πάσο - υποχρεωτικη διάβαση-
HAI VAN, Col Nuages, που βρίσκεται μεταξύ της πόλης Χουέ και Danag.

Da Νang Η Τρίτη μητροπολιτική πόλη του Βετνάμ με σχεδόν ένα εκατομμύριο κατοίκους, είναι το οικονομικό κέντρο στο μέσο του Βιετνάμ.
Με την εμφάνιση μιας ισπανο-γαλλικής «ποινικής αποστολής» την 31.Αυγούστου 1858 άρχισε βαθμιαία η κατάκτηση του Βιετνάμ διαμέσου της αποικιακής δύναμης.
Ήδη το 1950 ζούσαν στην πόλη 50.000 άνθρωποι, όμως μετά την 7. Μαρτίου 1965, όταν έφτασαν τα πρώτα μερικάνικα στρατεύματα, ο πληθυσμός ανέβηκε σε 800.000 κατοίκους, όπου υπάρχουν πολλά αίτια.

Το βουνό της διάβασης έχει ύψος 500 μέτρα και μάκρος 20 χιλιόμετρα. Η υποχρεωτική ορεινή διάβαση- πάσσο Hai-Van ή Wolken-Pass, ή γαλλικά Col des Nuages, σχηματίζει τα φυσικά όρια και τα όρια μεταξύ περιοχών με διαφορετικές μετερεωλογικές συνθήκες, εδώ τα κλιματικά όρια μεταξύ Βορείου και Νοτίου Βιετνάμ.

Στο υψηλότερο σημείο προσφέρεται ένα πανέμορφο όραμα στις δύο πλευρές της περιοχής προς το Danag και την χερσόνησο Son Tra, ιδιαίτερα φανταστικό είναι το θέαμα από ψηλά σε ηλιόλουστες ημέρες και ενθουσιώδης η καταπράσινη διαδρομή σε καλές καιρικές συνθήκες, όπως εμείς με την περιήγηση που περάσαμε την 18. του Μάι του 2013.

Ιστορικά σχηματίζει αυτή η υποxρεωτική ορεινή διάβαση, στα όρια μεταξύ των βασιλικών αυτοκρατοριών Champa και Dai Viet. Λόγω της μεγάλης στρατηγικής σημασίας ήτανε αυτός ο τόπος επίσης και κατά τον πόλεμο της Ινδοκίνας σε σκληρό ανταγωνιστικό αγώνα επικράτησης.

Όταν την 24. Ιουνίου 1953 εδώ και στη σροφή οι Βιετγκόγκ ανατίναξαν τη γέφυρα και έπεσαν στον γκρεμό 20 μέτρα κάτω δύο αμαξοστοιχίες και 18 αμάξια και με εκατό νεκρούς. Επίσης και στο Βιετναμέζικο πόλεμο έλαβαν εδώ σκληρές μάχες για την επικράτηση του υψώματος.

Εδώ στο ύψος της διάβασης βλέπουμε ερείπια από γαλλικά και αμερικάνικα καταφύγια. Για πλήρη και κυκλική ενημέρωση, βλέπε σχετικά άρθρα: www.kn-megalexandros.gr, και Φωτος: www.panoramio.com/user/7620537 klik all photos - k-nalbantis@hotmail.de

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο