Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

Maastricht -Μάαστριχτ -Περιήγηση 2014

Maastricht - Μάαστριχτ Περιήγηση 2014
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη - Konstantin S. Nalbantis

Maastricht -Μάαστριχτ: Περιήγηση στην μικρότερη Μητρόπολη της Ευρώπης 2014

Πρώτο Μέρος

Μάαστριχτ – Μια σύντομη περιγραφή της περιήγησής μας

Στο Μάαστριχτ μπορεί κάποιος να έλθει με το αεροπλάνο, με το τραίνο, με το λεωφορείο και με το ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Εμείς, με την ξεναγό μας ξεκινήσαμε την περιήγησή σας, αφού πήραμε έναν καφέ στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, που συνδέει στοιχεία με μοντέρνα Design και βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου του Μάαστριχτ, στην Onze Lieve Vrouweplein, Η Liebfrauenbasilika είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορική καθολική εκκλησία στο κέντρο του Μάαστριχτ.

Εξηγώντας την ιστορία της πόλης φθάνουμε σε ένα κόκκινο χτίριο, φούρνο με γλυκά και ψωμί, «Bisschopsmolen“, που κατασκευάζεται άρτος ακόμα με το χέρι.
Γι΄ αυτό γυρίζει ακόμα μέχρι τώρα ένας παλιός υδρόμυλος, που φρόντιζε πολλές δεκαετίες για το αλεύρι.

Είναι τόπος επισκεπτών και σχολείων και στο οίκημα „Bisschopsmolen σε όλο το χρόνο μοιράζονται οι εκδηλώσεις και τα Wekshops, που λαβαίνουν χώρα οι διαφορετικές δραστηριότητες.

Οι πολλαπλές ξεναγήσεις και Wekshops στο « Bisschopsmolen“ του μοναδικού παλιού και ενεργού υδρόμυλου του Μάαστριχτ, και με όλα αυτά αναβιβάστηκε ο υδρόμυλος σε ένα ελκυστικό στόχο επισκέψεων για παιδιά, σχολεία και επαγγελματικούς συνεργάτες, που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει τα προϊόντα επί τόπου.

Προχωρώντας από ενδιαφέροντα στενά, φθάνουμε στην πλατεία Vrijthof, και αντικρίζουμε τις δύο δίδυμες εκκλησίες, αριστερά την κόκκινη, St-Johannes-Kirche και St- Servatius- Basilika, η Ρωμαιοκαθολική Βασιλική του Αγίου Σερβάτιου, Sankt-Servatious-Basilika, όπου βρίσκεται στην πλατεία που εκεί φυλάσσεται η ιστορία του Μάαστριχτ σε θησαυρούς και εκεί χτυπάει η καρδιά της πόλης, ενώ βλέπουμε τριγύρω πολλά αναπαυτικά εστιατόρια και καφετέριες, που εκεί οι εντόπιοι δοκιμάζουν τα γευστικά σπεσιαλιτέ και τα ποτά.
Εδώ λαβαίνουν χώρα θεατρικές εκδηλώσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες, όπως όπερα, καμπαρέ, μουσικά συγκροτήματα, και χορευτικά θεάματα.

Πλατεία Μαρκτ „Markt“ βρίσκεται το Δημαρχείο, στολισμένη από ιστορικά οικοδομήματα, όπως το Δημαρχείο από τον 17. αιώνα και η μοντέρνα Αρχιτεκτονική της Διοίκησης του Δήμου, που όλη η περιοχή είναι χωρίς αυτοκίνητα και εκπέμπει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα το κέντρο της πόλης, με τις εβδομαδιαίες αγορές, παζάρι και την επαγγελματική δραστηριότητα.

Ενδιαφέρουσα είναι μια επίσκεψή μας Dominikanische Kirche στο Selexyz Dominicanen. Χτίστηκε σε στιλ Γοτθικό, αλλά μπορούμε και να δούμε στοιχεία από την ρομαντική.
Το βόρειο μέρος της εκκλησίας έχει θαυμάσιους θόλους, μου είναι ζωγραφισμένοι με φρέσκο και κάτω από αυτές μπορούμε να διακρίνουμε το φρέσκο από τον Thomas Akinsky, που είναι τα παλαιότερο έργο φρέσκου της Ολλανδίας. Τα τελευταία 200 χρόνια χρησίμευε η εκκλησία ως τόπος για γιορτές και όμως μπροστά από ορισμένα χρόνια μετατράπηκε και στο παλιό Ναό Δομινικανών είναι τοποθετημένο το διασημότερο βιβλιοπωλείο της Ολλανδίας και ένα από τα 20 καλύτερα του κόσμου, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η διαρρύθμισή του είναι θαυμάσια και στο βάθος βρίσκεται ένα μικρό, ελκυστικό καφέ-ζαχαροπλαστείο.

Ήθελα να συμπληρώσω, ότι σε όλη την Ολλανδία μετατράπηκαν πολλοί ναοί, και μοναστήρια, λόγω πανάκριβης συντήρησης σε εμπορικά καταστήματα και ξενοδοχεία.

Στην περιήγησή μας συναντάμε και παλιά τείχη της πόλης, το παλιό τείχος και το πάρκο, επίσης την Helpoot , η «Πύλη της κόλασης» που είναι η παλαιότερη επιζών πύλη της Ολλανδίας.

Ένα μέρος της παλιάς οχύρωσης της πόλης χτίστηκε το 1229 και πάνω από 2 αιώνες προστάτευε την πόλη και τους κατοίκους τους από επίδοξους ληστές και κατακτητές. βλέπε τις σχετικές φωτογραφίες μου:
www.panoramio.com/user/7620537 klik all photos

Όρα κείμενο με φωτογραφίες επίσης: www.kn-megalexandros.gr, ολοκληρωμένο άρθρο,
www.kn-megalexandros.gr, - άρθρα με φωτογραφίες konstantin.nalbantis@t-online.de

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο