Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΥΠΑΝΣΗΣ - Άρθρο 24 του Συντάγματος

________________________________________
ΚΥΡΓΙΑ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΥΠΕΔΟ ΚΥΡΓΙΩΝ

Κύργια: ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ TΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΥΠΕΔΟ ΚΥΡΓΙΩΝ ΑΠΟ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΥΠΟΝΟΜΩΝ - « άρθρο 24 του Συντάγματος»
www.kn-megalexandros.gr

ΓΙΑ ΤΡΊΤΗ ΦΟΡΆ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΕΥΡΙΖΕΙ
Σήμερα - Hacked by G3n 3s 1s-

Προλεγόμενα και ιστορική ανασκόπηση

Το νερό αποτελεί κληρονομιά η οποία πρέπει να προστατεύεται, εμείς όμως πίνουμε πόσιμο νερό και από τη γεώτρηση, που βρίσκεται πλησιέστερα ρύπανσης από ακατέργαστα λύματα υπονόμων και κινδυνεύει και ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας, ενώ τις Πηγές μας τις κατέβαλε η Καβάλα και πουλά και αναπτύσσει τον τουρισμό της, και επίσης ο άλλος «εισβολέας» το Δοξάτο, που τροφοδοτείται η ευρύτερη περιοχή με ύδρευση και άρδευση και ευημερεί και από την πώληση των προϊόντων, ενώ τα Κύργια ακριβοπληρώνουν το πόσιμο νερό γεωτρήσεων και μικτού νερού, από τότε που «εισβολείς» άρπαξαν το Δ.Δ.-Κυργίων,αρνούνται το όνομα του Δ.Δ. Κυργίων και των Πηγών, όμως:

Τις Πηγές μας δεν τις πουλήσαμε και δεν τις εκχωρήσαμε σε κανέναν, ούτε εκχωρήσαμε το Δημοτικό Διαμέρισμα – Κοινότητα Κυργίων, αλλά ούτε και το Αγρόκτημά μας δεν εκχωρήσαμε, αλλά ούτε απαρνηθήκαμε και το γεωγραφικό μας προσδιορισμό, εκεί κυριαρχεί η «πρόκληση», δρουν «εισβολείς» που μας απαγορεύουν την ονομασία του Δ.Δ. και των Πηγών, με κατάφορη άνιση μεταχείριση του ελληνικού Συντάγματος.

To νερό, ο επονομαζόμενος και λευκός χρυσός, πηγή ζωής για τον άνθρωπο, βρίσκεται στο προσφυγικό χωριό μας, τα Κύργια ως το πολυτιμότερο αγαθό και όμως βρίσκεται σε κίνδυνο γιατί τα Κύργια πίνουν νερό γεώτρησης ή μικτό νερό, από τότε που η Καβάλα και το Δοξάτο μας θεωρούν ως "εσωτερικό προτεκτοράτο" και αντλούν τα νερά των Πηγών του Πουνάρπασι, που ανήκουν στα Κύργια, και αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, αλλά οι "εισβολείς" αρέσκονται να αναφέρουν πέντε αυθαίρετα ονόματα για τις Πηγές, και αρνούνται την ονομασία του Δ.Δ. - Κοινότητα Κυργίων, πρώην Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου, εκεί μέσα που ανήκουν και βρίσκονται οι Πηγές,, παραβιάζοντας την συνταγματική ισονομία και ισοτιμία.

Τονίζουμε, ότι το πόσιμο νερό είναι ένα κοινωνικό προϊόν και δεν είναι απλά φυσικός πόρος. είναι στοιχείο απαραίτητο για τη διατήρηση της ζωής. Εμείς όμως πίνουμε νερό γεωτρήσεων, ή μικτό νερό από πλησιέστερη της ρύπανση γεώτρηση, που απαιτείται εδώ και τώρα διευθέτηση, γιατί το νερό από τις δικές μας Πηγές το εκμεταλλεύονται άλλοι.

- ΟΜΩΣ δεν συγκατατεθήκαμε και δεν πουλήσαμε τις
Πηγές μας
- και δεν τις εκχωρήσαμε σε κανέναν,
- ούτε εκχωρήσαμε το Δημοτικό μας Διαμέρισμα-
Κοινότητα Κυργίων - Πηγών,
- αλλά ούτε το Αγρόκτημά μας, που μέσα σε αυτό
βρίσκονται οι Πηγές δεν εκχωρήσαμε σε κανέναν,
- αλλά και ούτε και το Γεωγραφικό Προσδιορισμό του
Δ.Δ.- Κοινότητας Κυργίων και Πηγών,
- δεν εκχωρήσαμε τίποτε σε κανέναν, εκεί μέσα που βρίσκονται και ανήκουν οι Πηγές.

Όμως το τραγικό είναι που "προβοκάτορες;" αρνούνται την ονομασία του Δ.Δ- Κοινότητας Κυργίων και το όνομα των Πηγών, όπως ισχύει σε όλη την Ελλάδα, και αυθαίρετα αναφέρουν πέντε προκλητικά ονόματα με αλλότρια και προκλητικά ονόματα και συμφέροντα και μάλιστα μέσα στο Δ.Δ. Κοινότητα Κυργίων -Πηγών, δρουν οι δύο "εισβολείς", και ευημερούν, αποφασίζοντας για εμάς, χωρίς εμάς και παραβιάζοντας την προφύλαξη και την τήρηση της συνταγματικής ισονομίας και ισοτιμίας με την παλιά τακτική του συστήματος "divide et impera", που αρνούνται το άρθρο 12,4 περί συνενώσεων, που για τα τοπικά διαμερίσματα, αποφασίζει μόνο το τοπικό διαμέρισμα, και για την ονομασία, αλλά εδώ έχουμε και το τραγικό φαινόμενο και την συνεχή προώθηση και υποστήριξη προέδρου του Δ.Δ. Κοινότητας Κυργίων, αλλοχωριανού που υπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

Αν θέλουμε να υποθέσουμε, ότι η Τ.Α. είναι μια δικτατορία με περιορισμένη χρονική διάρκεια και δρα ανενόχλητα και πράττει ό, τι θέλει, τότε, ετούτη η περιορισμένη δικτατορία στο δικό μας προσφυγικό μικτό Κεφαλοχώρι τα Κύργια, στη βάση της άνισης μεταχείρισης διαρκεί πολλά χρόνια με την αναφερόμενη παλιά τακτική του συστήματος „divide et impera“, μια και εφαρμόζουν και πρεσβεύουν στην πράξη μια αντισυνταγματική πρόκληση και όταν οι άλλοι έχουν για εμάς μια νοοτροπία και άποψη « για τον ανεκμετάλλευτο πλούτο παραγωγικότερων και εναλλακτικών σκέψεων» του μικτού προσφυγικού χωριού μας» την άποψη του Αλκιβιάδη του 415 π. Χ. ( βλέπε Κ Ναλμπάντη- εξειδικευμένο άρθρο, στην ίδια ιστοσελίδα).


Τώρα όμως ξέσπασε έκκληση και καταγγελία των πολιτών στους υπεύθυνους φορείς του Δήμου, του Νομού και της Περιφέρειας όλων των βαθμών για την βραδυκίνητη διεκπεραίωση της ρύπανσης υπονόμων και τη βραδυκίνητη υλοποίηση του βιολογικού καθαρισμού στο Ευρύπεδο Κυργίων (Μακριά Γκιόλα).

Παραπλεύρως της μεγάλης ρύπανσης υπάρχουν γεωτρήσεις, που πίνουν νερό, οι άνθρωποι, τα ζώα και ποτίζουν και τα ζαρζαβατικά τους και κινδυνεύουν και τα υπόγεια νερά.

Το περιβάλλον, άρθρο 24 προστατεύεται από το Σύνταγμα, το οποίο κατοχυρώνει ρητά ένα δικαίωμα του καθενός στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και για την πραγματοποίηση κάνουν έκκληση οι πολίτες για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος που αποτελεί υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα καθενός (ατομικό, κοινωνικό, πολιτικό, όπου ρητά κατοχυρώνεται η Αρχή της πρόληψης, προφύλαξης και επιβάλλεται στα κρατικά όργανα και τους υπεύθυνους φορείς να λαμβάνουν μέτρα για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, όπου προστέθηκε στην ΣυνθΕΕ με τη συνθήκη του Μάαστριχ.

Εδώ και τώρα καλούνται οι υπεύθυνοι φορείς και προγραμματιστές να λάβουν τις συνέπειες των πράξεών τους από την κακοτεχνία και υποβάθμιση της περιοχής, που έλαβαν χώρα με κρατικές επιχορηγήσεις;
Η ρύπανση απαιτεί κατεπείγουσα διευθέτηση, γιατί είναι ένα φαινόμενο που τρομάζει τους ανθρώπους και κινδυνεύει και ο υδροφόρος ορίζοντας με επιβάρυνση από μικροβιολογικά βακτήρια, παράσιτα, ιούς. μύκητες, που αποτελούν τις συχνότερες αιτίες επιδημιών από υπονόμους και τα κόπρανα των ανθρώπων, ζώων, αλλά και επίσης από φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα και δύναται σύντομα να καταστραφούν οικισμοί, άνθρωποι και ζώα από τη μόλυνση των υδάτων

« Αν δεν φροντίσουμε για την ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε, τότε αναμφισβήτητα είμαστε υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα που είναι η γέννηση αναρίθμητων παθήσεων και ασθενειών στο οργανισμό όπως νεφρική ανεπάρκεια, επάρατη νόσο, καρδιακών προσβολών, προβλήματα αναπαραγωγής και γονιμότητας, βλαβών στο συκώτι και άλλα προβλήματα»

Όταν κάποιος δεν εμπιστεύεται το συνταγματικό δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί, τότε δεν υπάρχει επίσης και κανένας δικαστής που επιμένει για τη τήρηση του δικαίου.

Η φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την 09.01. 2013 στο Ευρύπεδο Κυργίων, σκεπτόμενοι και ατενίζοντας τα ωραία χρώματα και τον ρομαντισμό, διερωτόμαστε τι είναι, όμως δεν αφορούν ιαματικές Πηγές κυλιόμενων θερμών λουτρών, αλλά είναι η κόλαση ρύπανσης, από την οσμή, το βούρκο, την ακατανόητη επιπολαιότητά μας στους χειρισμούς μας, που προκαλούν την εντροπή για τον τόπο μας, από ετούτα τα ακατέργαστα λύματα υπονόμων Κυργίων, Πηγαδίων και Αγοράς στο Ευρύπεδο Κυργίων, « και είναι έργα που έλαβαν χώρα με κρατικές επιχορηγήσεις;».

Φωτογραφία και κείμενο: Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία, κείμενο που συνετάχθη κατ΄ εντολή των κατοίκων και μετά το άκουσμα της οργής και της απόγνωσης των πολιτών.
www.kn-megalexandros.gr, www.dramina.gr, k-nalbantis@hotmail.de

Πηγή: www.kn-megalexandros.gr, ιστοσελίδα για τον απανταχού Ελληνισμό. k-nalbantis@hotmail.de

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο