Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΜΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ


ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΛΑΤΡΗΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΜΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΏΣΕΩΣ

Συνελήφθη μετά από 16 χρόνια, όπου υπήρχε ένταλμα σύλληψης και γλίτωσε την εποχή εκείνη διαμέσου αστραπιαίας φυγής

Ο βρετανός ιστορικός αποδέχεται στο δικαστήριο της Βιέννης την ενοχή του. Αναγνωρίζω, είπε την συστηματική δολοφονία των Εβραίων από τους Ναζί και ακόμα, είπε, λυπάται, που διαμέσου των προηγούμενων εκφράσεων γύρω από τους θαλάμους αερίων έχει προσβάλλει τα θύματα του ολοκαυτώματος.

Είμαι σοκαρισμένος είπε στο δικαστήριο της Βιέννης, όταν πήγαν να τον μεταφέρουν , διότι η απόφαση, τρία χρόνια στη φυλακή χωρίς αναστολή, ήτανε σκληρότερη απ΄ ότι περίμενε αυτός.
Οι ανακαλέσεις του αξιοποιήθηκαν ως τακτική.

Κωνσταντίνου Σ. ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ, Κολωνία
www.kn-megalexandros.gr

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΗΤΑΝΕ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΩΝ.
Η ΔΙΚΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ – Η ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗ:

διότι ο Ιστορικός David Irving αρνείται το ολοκαύτωμα και τα στρατόπεδα, πρέπει να διωχθεί δικαστικά στην Αυστρία.

Όλα τα ΜΜΕ αναφέρουν σε μακροσκελή άρθρα και σχόλια τη δίκη στη Βιέννη και την τριετή καταδίκη χωρίς αναστολή του βρετανού ιστορικού David Irving, που δεν θέλει πλέον να είναι ο αρνητής του ολοκαυτώματος .Αν και έγραψε τριάντα βιβλία τώρα βλέπει με άλλα μάτια τους θαλάμους αερίων και τις δολοφονίες.

Η δικαιοσύνη φοβότανε κατά πρώτον, ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα εξελίσσονταν ναζιστικά συνθήματα, όπου είχαν προειδοποιήσει από τις αρχές για την προφύλαξη του συντάγματος και καταπολέμηση της τρομοκρατίας. ..Όμως ο δικαστής προειδοποίησε, ότι κάθε χιτλερικός χαιρετισμός θα έχει και μια ποινική αγωγή.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Σύμφωνα με την παράγραφο3g της Νομοθεσίας γύρω από την απαγόρευση του NSDAP απειλεί πρόσωπα, που « δημόσια και σε ένα είδος που έχουν πρόσβαση πολλοί άνθρωποι ….αρνείται, χοντροειδές, ή μειώνει, επιδοκιμάζει ή προσπαθεί να δικαιολογήσει εθνικό- σοσιαλιστικά εγκλήματα » με ποινή από ένα ως και είκοσι χρόνια.

Σύμφωνα με την Tageszeitung, TAZ, του Βερολίνου ( ο ανταποκριτής από τη Βιέννη Ralf Leonhard, μεταδίδει) , 20.02.2006, ο ιστορικός David Irving, γνωστός ως προβοκάτορας, λάτρης του Χίτλερ και αρνούμενος το ολοκαύτωμα, είναι ένας δράστης με πεποίθηση που δικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή.

Αιτία μια διάλεξή του το έτος 1989. Ο 67χρονος ιστορικός David John Caldwell Irving, έπρεπε να λογοδοτήσει στους ενόρκους εξαιτίας της επαναληπτικής ενεργοποίησής του.
Ο γεννημένος το 1938 γιος ενός αξιωματικού του Royal Navy είχε ανακαλύψει νωρίς την καρδιά του για τη Γερμανία την αντίπαλο χώρα του πολέμου. Δεν μπόρεσε όμως από αίτια της υγείας του να σταδιοδρομήσει στην καριέρα του αξιωματικού.

Τις σπουδές φυσικών και πολιτικών επιστημών δεν τελείωσε ποτέ. Μετά από εργάτης σιδήρου στο εργοστάσιο Thyssen, περιοχή του Ρουρ, έφυγε και προσπάθησε να γίνει ιστορικός στην Αγγλία.

Κατ΄ αρχάς με επιτυχία και όμως με το βιβλίο του 1963 ως BESTSELLER: The Destruction of DRESDEN παρέλαβε ο IRVING όλα τα προσφερόμενα προπαγανδιστικά στοιχεία των Ναζί στο δεκαπλάσιο ύψος πτωμάτων από τις βρετανικές αεροπορικές επιδρομές και αναβίβασε τον αριθμό σε 250.000 νεκρούς.

Από τότε όμως, που ο δεξιά προσανατολισμένος ιστορικός παρέλαβε τα προπαγανδιστικά στοιχεία των Ναζί σε λίγο αναπτύχθηκε ως αμφισβητούμενος απολογητής του Χίτλερ.

----------------------

Αντικείμενο της κατηγορίας ήτανε μια διάλεξη τον Νοέμβριο του 1989 στο LEOBEN της Αυστρίας, στο φιλελεύθερο ακαδημαϊκό σύνδεσμο, που βρίσκεται πλησιέστερα στο κόμμα FPÖ.

Τότε εκεί ανέφερε, ότι ο Χίτλερ έβαλε το χέρι του προστατευτικά και προφύλαξε τους Εβραίους και ότι η λεγόμενη ημέρα του κρυστάλλου, δηλαδή το οργανωμένο προγκρόμ του Νοεμβρίου του 1938, ήτανε έργο αγνώστων, που φόρεσαν χιτλερικές στολές...

Αυτούς τους ισχυρισμούς τους, διατύπωσε μετά σε μια συνέντευξη στην τότε εφημερίδα Arbeiterzeitung.

Περαιτέρω ανέφερε δεν υπήρχαν στο Auschwitz θάλαμοι αερίων και όλοι οι μάρτυρες που ισχυρίζονται το αντίθετο, είναι υποθέσεις για το Ψυχιατρείο.

΄Ετσι παρουσίασε ο συγγραφέας επίσης το βιβλίο του το 1997 « Goebbels – Macht und Magie» και αμέσως μετά την συνέντευξη δραστηριοποιήθηκε ο Εισαγγελέας της Βιέννης, διότι στην Αυστρία ο ισχυρισμός της άρνησης του ολοκαυτώματος είναι γεγονός μίας αξιόποινης πράξης.

Σε μία βρετανική δικαστική απόφαση χαρακτηρίστηκε ως ενεργός αρνητής ύπαρξης του ολοκαυτώματος, που διαδίδει δεξιές εξτρεμιστικές πνευματικές σκέψεις. FAZ, 21.02.06.
Κατά την ΤΑΖ, ο προβοκάτορας γλίτωσε από τη σύλληψή του διαμέσου αστραπιαίας αναχώρησής του.

Δεκαέξι χρόνια αργότερα, την 11. Νοεμβρίου 2005 ήτανε πάλι ο αρνητής του ολοκαυτώματος καθ΄ οδό στην Steiermark της Αυστρίας για μια διάλεξη. Η ακροδεξιά – εξτρεμιστική Οργάνωση Burschenschaft Olympia τον είχε φέρει να κάνει μια διάλεξη στην πόλη του GRAZ.
H Αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητο με ελβετικά νούμερα μετά από πληροφορία και ο IRVING συνελήφθηκε και από τότε βρισκότανε σε προφυλάκιση και δεν μπορούσε να βγει ούτε με εγγύηση, λόγω του κινδύνου φυγής.

Ο David Irving δικάζεται από την απαγορευτική Νομοθεσία, που παρουσιάσαμε παραπάνω και πρέπει να λογαριάζει κανείς πως θα καταδικαστεί, όπου θέλει ο ίδιος να αναφέρει ότι σύμφωνα με τη λογική του Νόμου είναι ένοχος.

Με μια μετανοιωμένη αυτοκριτική δεν μπορεί βέβαια να λογαριάζει κανείς. Ο συνήγορός του διέδωσε .ότι ο IRVING διαμέσου ντοκουμέντων έχει απομακρυνθεί από τη θέση, που έλεγε, ότι το στρατόπεδο συγκεντρώσεως του AUSCHWITZ εγέρθηκε για τους τουρίστες με απομίμηση μετά τον πόλεμο.

Και όμως ο ιστορικός απέλυσε αυτόν τον συνήγορο και θέλει τώρα να τον υπερασπιστεί ο γνωστός κακόφημος δικηγόρος Ναζί Χ.Σ.

Στην πραγματικότητα θα ήτανε μία απομάκρυνση του IRVING της άρνησης των θαλάμων αερίων ένα μόνο βαρύ ρημαγμένο χτύπημα για τη σκηνή των διεθνών Ναζί...

ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

Κατά τον Jan-Hendrik Wulf, TAZ, 20.02.2006, οι διανοούμενοι αντίπαλοι του IRVING αγορεύουν πλειοψηφικά για τη διάψευση και παραβίαση-περιφρόνηση, και όχι για μια δίκη.

Για την προφυλάκισή του είχε επιλέξει την καλύτερη χρονική περίοδο, διότι κάτω από την διαμάχη των καρικατούρων και τα αντίποινα για κριτικούς διανοουμένους στην Τουρκία βρίσκεται η διαδικασία μέσα στα πλαίσια της διεθνούς συζήτησης για την ελευθερία έκφρασης και την ελευθερία του τύπου.

Προσωπικότητες της Αυστρίας και της Βρετανίας αξιώνουν να απελαθεί, προτού επιφέρει βαρύτερη ζημία στην Αυστρία. Βέβαια η Αυστρία έχει κρατική συμφωνία από το 1955 και αμετάκλητα την υποχρέωση να διατηρήσει την Νομοθεσία απαγόρευσης, όπως ανέφερα παραπάνω.

Στον αγγλόφωνο τύπο αναφέρουν ότι οι απόψεις του IRVING δεν είναι για υποστήριξη, αλλά το δικαίωμα να αντιπροσωπευτεί, πρέπει να υποστηριχθεί. Οι θέσεις είναι πολλαπλές και αντιμαχόμενες με τις καρικατούρες, ελεύθερη άποψη,ελευθερία του τύπου και φονταμενταλισμός...

Η «DIE WELT», 21.02.2006 αναφέρει, ότι ο βιογράφος του Χίτλερ David Irving, έχει αρνηθεί στο δικαστήριο ότι είναι αρνητής του ολοκαυτώματος.
Στην αρχή της διαδικασίας είπε, έχω αλλάξει τις απόψεις τoυ. Τα περασμένα χρόνια έριξε ματιές σε ερευνητική ύλη, και εκεί αποδεικνύεται η ύπαρξη θαλάμων αερίων. Αυτός αναγνωρίζει εν τω μεταξύ, ότι οι Ναζί είχαν δολοφονήσει συστηματικά τους Εβραίους.

Ο Irving έχει γράψει 30 βιβλία και αντιπροσώπευε εκτός άλλων τις θέσεις, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως δεν δολοφονήθηκαν, παρά πέθαναν από ασθένειες και τύφο.

Κατά την Frankfurter Rundschau, 21.02.2006, αναφέρει, ότι ως δράστης κατ΄ επανάληψη πρέπει να υπολογίζει με φυλακή από ένα ως δέκα χρόνια...
Και ενώ κατά την TAZ, 22.02.2006, o δικαστής είχε τη δυνατότητα τη φυλάκιση από ένα ως δέκα χρόνια, ακολούθησε την εκτίμηση του εισαγγελέα, και καταδίκασε τον IRVING σε τρία χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή, εξαιτίας της μετανοιωμένης απομάκρυνσης από τη χιτλερική του απολογία, όχι ως αποτέλεσμα διόρθωσης, παρά τα έβλεπε ως λόγια του αέρα, για να επιδράσει επιεικής απόφαση.

Όταν εισήλθε στο δικαστήριο κρατούσε ένα βιβλίο του Χίτλερ και ανέφερε ότι η ιστορία είναι πάντοτε σαν ένα εναλλασσόμενο δένδρο. Όταν ο εισαγγελέας χαρακτήρισε τον Irving ως « συστηματικό αρνητή του ολοκαυτώματος», απάντησε ο κατηγορούμενος, λυπάται, ότι διαμέσου των προτέρων εκφράσεων έχει προσβάλλει τα θύματα του ολοκαυτώματος. Μετά τη δίκη παρελήφθη για την τριετή φυλακή.


Πηγή, ΜΜΕ
DIE PRESSE, Wien
Tageszeitung, TAZ, Berlin, 20,21./02. 2006
Frankfurter Rundschau, 21.02.2006
Die Welt, 21.02.2006
Frankfurter Allgemeine Zeitung, 21.02.2006
Kölner Stadt-Anzeiger, 21.02.2006

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αρκεί να αναφέρεται η πηγή και LINK.
k-nalbantis@hotmail.de, www.kn-megalexandros.gr,

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο