Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

305: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ

‎Konstantinos S. Nalbantis‎

305: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ

Παρατήρηση:
Ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες που από τον 8ο π.Χ. αιώνα ως σήμερα είμαστε πρωτοπόροι στην εξαγωγή του έμψυχου υλικού *των ανθρώπων, που αναζητούν 28 αιώνες ασφάλεια και τροφή, είμαστε εναντίον της παδικής μόρφωσης,και πράττουμε σφάλματα και παραβιάζουμε διεθνείς συμβάσεις, που συνυπόγραψε η Ελλάδα-, και αν ακόμα ένα λαθραίο παδί ή νέος, που έφτασε στην χώρα για ασφάλεια και τροφή, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΣΥΛΟΥ, από το υποχρεωτικό ΌΜΩΣ σχολείο για τα παδιά δεν έχουμε δικαίωμα να το απαρνηθούμε. Ευχαριστώ

Konstantinos S. Nalbantis

Στη Γερμανία, όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου προέλευσης, χωρίς διάκριση, όταν βρεθούν στη χώρα πρέπει υποχρεωτικά να φοιτήσουν στο Δημοτικό Σχολείο όπως και τα παιδιά των προγόνων μας μετά την Μικρασιατική καταστροφή που κατέφυγαν στους πέντε Ηπείρους !

Konstantinos Σ. Nalbantis

Η ΑΡΝΗΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ

Η μόρφωση αποτελεί ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου και είναι βασικός παράγοντας, καθοριστικός και καταλυτικός για την πορεία της ζωής του και την εξέλιξή του. Άλλωστε όλοι οι μετανάστες μας από την Ελλάδα προ και μετά την Μικρασιατική Καταστροφή που κατέφυγαν προς τις πέντε Ηπείρους, τα παιδιά τους φοίτησαν ανενόχλητα σε εντόπια σχολεία, των χωρών που διέμειναν.

Το δικαίωμα για μόρφωση είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα σύμφωνα με το άρθρο 26 του Συμφώνου της διακήρυξης των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών της 10ης Δεκεμβρίου 1948.

Ήδη στην ελληνική αρχαιότητα ο Πλάτωνας ανέφερε: "Η εκπαίδευση είναι δύναμη που γιατρεύει την Ψυχή.".

"Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την Παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο" Αδαμάντιος Κοραής.

Επίσης η συμμετοχή των παιδιών στον πολιτισμό είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 13 της διεθνούς συνθήκης, γύρω από τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δικαιώματα.

Το δικαίωμα στην Μόρφωση είναι συγχρόνως καθιερωμένο στο άρθρο 28 της σύμβασης για τα παιδιά, άρθρο 22 της Σύμβασης των προσφύγων της Γενεύης, εκεί αναφέρεται η είσοδος στην δημόσια διαπαιδαγώγηση, ιδιαίτερα στην μάθηση εντός των δημοτικών σχολείων επίσης και για τους πρόσφυγες.
Το ίδιο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και επίσης στη Γερμανία τα παδιά του πολέμου, των εμφύλιων αλληλοσφαγμών και ξεριζωμών, από το 6ο έτος φοιτούν υποχρεωτικά στο Δημοτικό σχολείο.

www.kn-megalexandros.gr, k-nalbantis@hotmail.de
Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία
ρίξτε μια ματιά παρακάτω:
Tα ΜΑΤ της αριστεράς έδιωξαν τους γονείς στο Ωραιόκαστρο που διαμαρτυρήθηκαν για τη φοίτηση «προσφυγόπουλων» (video)

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο