Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

344:Μήνυμα: Κύργια -Αρχαία Κρίφλα και πρώην Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου

344: Μήνυμα: KΥΡΓΙΑ -Αρχαία Κρίφλα και πρώην Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου Ν. Δράμας

Μετά από 76 χρόνια αναγνώρισαν τα Κύργια ως Μαρτυρικό χωριό και το ερώτημα παραμένει γιατί μετά από 76 χρόνια.

Konstantinos Nalbantis, Κολωνία
Σίγουρα η φράση "μαρτυρική" είναι αντιμαχόμενη και ανάγκη συζήτησης, ένεκα τούτου την καθυστέρησαν, ποιος ξέρει για να μας την ανακοινώσουν 76 ολόκληρα χρόνια.
Άλλωστε και ηρωϊκο να λεγότανε μια ματιά στο παρελθόν μας αποδεικνύει, ότι Ανάπηρο και ξεγυμνομένο, και καταδικασμένο ήτανε και χωρίς το λυπημένο ονομαζόμενο όνομα:
1936 δώσαμε τις Πηγές Πουνάρπασι Κυργίων στο Σύνδεσμο Δοξάτου, για προώθηση πόσιμου νερού στα γύρω χωριά.
1970 δώσαμε τα νερά με ένα "πεοκλητικό" χουντικό συμβόλαιο στην Καβάλα,
1970 λάβανε τα νερά ο Δήμος Καλαμπακίου, τώρα προφητεύουν οι πάντες από τα νερά, ύδρευση και άρδευση, εκτός από τους Κυργιώτες, που ήτανε εκεί η "Πολιτιστική μας Κληρονομιά και η ταυτότητα των Κυργιωτών".
Τώρα διαφημίζουν, από τη μια μεριά, ότι η Καβάλα προτίθεται να κατοχυρώσει τις Πηγές ως δικές της, αγοράζοντας κτήματα, από την άλλη μεριά στο γεωγραφικό μας προσδιορισμό, στο Αγρόκτημα Κυργίων και στα εδάφη που ανήκουν στην Κοινότητα Κυργίων, δεν τολμούν οι κάτοικοι των Κυργίω, να τοποθετήσουν πινακίδες με τον προσδιοριμό των Πηγών Κυργίων και του χωριού μας και τις καταστρέφουν και τις αφαιρούν και παρόλα που έχουν τεθεί καταχωρημένες Αιτήσεις οριοθέτησης κατ΄επανάληψη 15 ολόκληρα χρόνια.

Βρισκόμαστε προ της ύποπτης απειλής, από μια μεριά, να φημολογείται ότι η Καβάλα θέλει να πάρει ως δικές τις Πηγές, από την άλλη Δήμαρχος που δεν έχει δικαίωμα να δρα στα επομέρους τοπικά, συνεχίζει, μηχανοραφώντας;, όπως οι "καταραμένοι" προηγούμενοι εκλεγμένοι, έτσι που βρισκόμαστε στην εποχή της διαμάχης δύο ελληνικών πόλεων του 415 π.Χ. Σέλινουυς-Αιγέστα, ή στην εποχή των τυράννων ή των Τουρκαλάδων στο Αιγαίο ή και του δικτάτορα Τσαουσέσκου;.

Από την άλλη μεριά φημιζότανε, ότι στις Πηγές Κυργίων, εκεί στις Πηγές Κυργϊων οι εκλεγμένοι παλαιότερα είχαν ανοίξει ένα κατάστημα Αυτοεξυπηρέτησης;
Τελικά δόθηκε σε καφετέρια-Ταβέρνα, και παραπλεύρως εντός του Αγροκτήματος Κυργίων, μέσα στο γεωγραφικό προσδιορισμό μαι μέσα στην Κοινότητα Κυργίων, μας καταστρέφουν τις πινακίδες, αλλά στο δρόμο προς τα εκεί δεν υπάρχει κολώνα και φως, μια άδικη και άνιση μεταχείριση, αθέμητος ανταγωνισμός,αν φανταστεί κάποιος ότι πληρώνει η καφετέρια-Εστιατόριο Φόρο, Ενοίκιο και ΦΠΑ; και ΄καταστρέφουν προβοκάτορες ; ακόμα και τις πινακίδες προσδιορισμού Πηγές Κυργίων, εκεί που ανήκουν οι Πηγές και είναι ο φλήσυχος λαός των Κυργίων, ο εξοργισμένος κόσμος να κραυγάζει ΑΙΣΧΟΣ - ΝΤΡΟΠΗ καμιά όμως θετική λύση.

Η καβάλα προμηθεύεται το νερό για ύδρευση και άρδευση και κερδίζει με την πώληση του νερού, το ίδιο και η περιοχή του Δήμου Δοξάτου. Αλλά κολώνες με φως στο δρόμο, εκεί στην Πολιτιστική μας Κληρονομιά δεν τοποθετούν, ενώ προμηθεύονται το νερό των Πηγών δωρεά, ενώ οι Κυργιώτες πίνουν νερό γεώτρησης.

Αν δεν μας θεωρούσαν "ανάπηρους" δεν θα μας άφηναν προκλητικά στη μέση την ασφαλτόστρωση αρτηρία συντομίας και αποσυμφόρησης Κυργίων-Δοξάτου, 30 χρόνια, ενώ διατέθηκαν προγράμματα και χρήματα για συνδέσεις ενδιάμεσων άλλων διαμερισμάτων. Και αν δεν μας θεωρούσαν "ανάπηρους, τι θα έλεγαν πάρα πολλοί για την μεγάλην προκλητική ρύπανση ακατέργαστων υλικών υπονόμων, Κυργιών, Πηγαδίων, Αγοράς στο Ευρύπεδο 30 χρόνια;
Είναι Ένα από τα επίσης χειρότερα γεγονότα, που πρέπει να τρεπόμαστε όλοι μας για την κατάντια μας, ενώ με σύμπραξη, αλληλεγγύη, συναποφασισμό λύνονται αρκετά θέματα, εκεί που κανένας και ποτέ δεν θέλουν να λάβουν τις συνέπεις των πραξεών τους, αντί να φυγουράρουμε άπρακτοι στα καφενεία ως "προτομές νεκροταφείων".
Δεν θάθελα να εννοηθεί η απάντηση σε καμιά περίπτωση ως προσωπική, αλλά ως συλλογική απάντηση στα συμβάντα του τόπου και στους εκλεγμένους των τελευταίων δεκαετιών. Και είναι ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ να καταστρέφουν και να αφαιρούν τις Πινακίδες ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ και Ντροπή να μην έχει στο δρόμο κολώνες και Φως προς την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.

Ειναι Αίσχος και Ντροπή να διαφημίζουν, ότι οι Καβάλα θέλει να μας πάρει τις Πηγές και Ντροπή Δήμαρχος να επεμβαίνει στα εσωτερικά μαςκαι να αποφασίζει για Εμάς χωρίς Εμάς. Είναι ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ να εχουμε 30 χρόνια ρύπανση υπονόμων , στο βούρκο που πνίγηκε ένας συμπολίτης μας και να αγνοούμε τον κίνδυνο της καταστροφικής ορολογιακής βόμβας.
Από την άλλη μεριά Δήμαρχος, που διαλαλεί χρήματα έχουμε, δεν μπορεί να αποτελειώσει ούτε την Αρτηυρία Κύργια-Δοξάτο, ούτε να αποτελιεώσει το βιολογικό καθαρισμό Κυργίων, και δεν μπορεί να επενδύσει το παραμικρό για ανθρώπινες προύποθέσεις βελτιώσεων, γιατί η αντιπολίτευση δεν έχει εναλλακτικές λύσεις και συνεχίζει την καταστροφική μονόπλευρη ιδιολογία της άρνησης και του μπλοκαρίσματος..

Αλλά οι ελλείψεις και παραλείψεις του παρελθόντος κοστίζουν χιλιάδες Ευρώ στη φτωχή Πατρίδα μας και ως διεκπεραίωση άλλες πολλές χιλιάδες από υπερτιμολογήσεις και καταστροφές. Πώς όμως θα προωθηθεί η Συμφιλίωση;;.. Όποιος δεν γνωρίζει την ιστορία του, δεν γνωρίζει τον ευατό του, ποιος είναι. Και όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει. Το να σιωπάς την αλήθεια είναι σαν να θάπτεις χρυσό. " Η ηθική που στηρίζεται στο φόβο της τιμωρίας και στην ελπίδα της ανταμοιβής είναι ανήθικη ηθική" είπε ο Νίτσε.- Πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου~
" Δεν έχεις, Όλυμπε Θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνηροί καταφρονούν τη θεία τροχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι..." Κωστής Παλαμάς- ΚΝ- http://www.kn-megalexandros.gr, k-nalbantis@hotmail.de

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο