Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

345:ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ στην Ελβετία Νοέμβριος 2017- Βασιλεία-Basel

345:Περιήγηση στην Ελβετία Νοέμβριος 2017- Helvetia-Ελβετία- Schweiz και η πόλη της Βασιλείας –Basel
---------
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=381338818969718&id=1000128080985
-------
Για την μεγάλη δημοτικότητα της Ελβετίας ως ταξιδιωτική χώρα υπάρχουν αρκετά αίτια. Η μικρή χώρα με έκταση 412 84 k2 και 8 εκατομμύρια κατοίκους, από αυτούς 22% αλλοδαπής υπηκοότητας, βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης με σύνορα τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία και το Lichtenstein.

Η Ελβετία είναι γνωστή για την ομορφιά της. Για τα ορεινά τοπία της. Κατέχει επίσης και αξιόλογες πόλεις με εξαιρετικά Μουσεία, παραμυθένια παλάτια και θησαυρούς Αρχιτεκτονικής. Η Ελβετία έχει να προσφέρει σε κάθε γούστο και κάτι τι. Οι μεγαλύτερες πόλεις είναι η Ζυρίχη με 377.000, η Γενεύη .με 188.200, η Βασιλεία με 174.500, η Λοζάνη με 129.400, η Βέρνη με 125.700, και η Wunterthur 103.000.

H Ελβετία είναι Ομοσπονδιακό Κράτος με 26 Καντόνια. Το κατά κεφαλή εισόδημα είναι 78600 CHF.
Σχετικά με τη Βασιλεία:
Η γλώσσα είναι η γερμανική με διάλεκτο, η συμμετοχή των αλλοδαπών είναι 34,8%, από αυτούς 22,8% Γερμανοί, Γιουγκοσλάβοι 13,2%, Ιταλοί 12,2%, Τούρκοι 10,1%., σχετικά με τη θρησκεία: 16,5% των κατοίκων είναι προτεστάντες, 15,3% καθολικοί, 9,5% μωαμεθανοί και 50% δηλώνουν χωρίς θρησκεία. Καθημερινά εισέρχονται περίπου 50.000 εργαζόμενοι από τη Γερμανία και τη Γαλλία στη Βασιλεία και προσφέρουν την εργασία τους για την οικονομική ανάπτυξη. Η ανεργία βρίσκεται στο 4%.
Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η Ελβετία είναι μια μικρή χώρα, διαχωρισμένη διαμέσου πάρα πολλών διαφορετικών φυσικών χώρων. Συγχρόνως είναι μια ενωμένη εθνικότητα, που συνδέει την οικονομική Δύναμη της Βόρειας Ευρώπης με τη ζωτικότητα του Νότου.
Ανεξάρτητα αν είναι Deutschschweizer, Romsud, Tessiner ή Rätoromane- Εθνικό αίσθημα έχουν όλοι. Όποιος πηγαίνει από την μια περιοχή στην άλλη, διαπιστώνει κάτω από ορισμένες συνθήκες, ότι περνά και τα γλωσσικά όρια. Στην Ελβετία οφείλει κάποιος να μην είναι ποτέ ανακριβής στην ώρα του.

Εδώ οι Ρωμαίοι, που ήρθαν το 50 π.Χ. και έφυγαν το 400 μετά Χριστού, διάδωσαν τους αμπελώνες, τα λουτρά και τη θέρμανση του δαπέδου και είχε γίνει η χώρα εντελώς ρομανική. Οι Ρωμαίοι ίδρυσαν τις πόλεις Βασιλεία-Basel, Chur, Genf, Lausanne και Zürich – βλέπε και: www.we-der-schweiz.ch
---
ΒΑΣΙΛΕΙΑ - BASEL είναι η Τρίτη μεγάλη πόλη της Ελβετίας και κείται στην όχθη του Ρήνου, ακριβώς εκεί, που αγγίζουν η Ελβετία, η Γαλλία και η Γερμανία ( Τριεθνές Σημείο).Το λιμάνι του Ρήνου εξασφάλιζε στην Ελβετία ήδη τον Μεσαίωνα μεγάλη οικονομική σημασία και αξιοσημείωτα πλούτη. Την σημερινή ευημερία την χρωστάει η Ελβετία στην μόνιμα εγκαταστημένη βιομηχανία χημικών και φαρμάκων.

Και για πολλούς μάλιστα είναι η Βασιλεία, το Basel η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ελβετίας.
Η Βασιλεία- Basel ανήκει στις μεγαλύτερες πόλεις των καλών τεχνών όλου του κόσμου. Στους 190.500 κατοίκους με τις κοινότητες Riehen και Bettingen σχηματίζουν κ’ατω από το όνομα Basel-Stadt ,ένα δικό τους Καντόνι.
Καλές Τέχνες και Λαϊκός Πολιτισμός

Η Ελβετία κοινωνιολογικά χαρακτηρίζεται περισσότερο προσανατολισμένη συντηρητικά, αλλά είναι στο πολιτιστικό τομέα εκφράζεται φιλελεύθερα. Η χώρα με ισχυρές εκπαιδευόμενες παραδόσεις προωθεί συγχρόνως νεωτερισμούς – καινοτομίες και πειραματισμούς στις καλές τέχνες.
Η Ελβετία έχει παγκόσμια την ισχυρότερη πυκνότητα σε Μουσεία κατά κεφαλή των κατοίκων, συνολικά είναι σχεδόν 1000, όπου κάθε τριάντα χιλιόμετρα βρίσκει κάποιος και ένα Μουσείο.
Εδώ στη Βασιλεία έρχονται πάνω από 30 παγκόσμια Μουσεία πρώτης κλάσης, όπως π.Χ. το Μουσείο Fondation Beyeler. Και πολλά άλλα φημισμένα Μουσεία.
-----
Τα έξοδα για την Κοινωνική Πρόνοια αυξάνονται
---
Οι τιμές στα εστιατόρια είναι κατά 3 ως 10 φορές υψηλότερες από την Ελλάδα και επίσης υψηλότερες από τη Γερμανία.
Ένας συνταξιούχος με 800 ελβετικά φράγκα πρέπει να πληρώνει σε στενο-κατοικημένες κατοικίες ενοίκιο πάνω από 1200 ελβετικά φράγκα και κάποιος ηλικιωμένος πρέπει να εργάζεται σε δευτερεύουσες εργασίες ως το θάνατό του. Πολλοί για να αποφύγουν τις υψηλές τιμές πηγαίνουν 10 χιλιόμετρα στο Τριεθνές Σημείο: Ελβετίας, Γαλλίας και Γερμανίας και ψωνίζουν από τα γερμανικά καταστήματα.
Σε πολλές μεγάλες πόλεις παραμένει υψηλό το επίπεδο της Κοινωνικής Πρόνοιας , ενώ στη Βασιλεία από τον τελευταίο χρόνο από 6,3 ανέβηκε σε 6,7 τοις εκατό, επίσης ανέβηκαν και οι υποθέσεις κοινωνικής πρόνοιας.

Μοναχικές γυναίκες με ανατρεφόμενα παιδιά που ζουν σε πόλεις είναι κατά 80% εξαρτώμενες από την κοινωνική πρόνοια. Κινδυνεύουν γενικά και επίσης διαζευγμένοι ή χήροι άνθρωποι, ιδιαίτερα όταν ζουν μόνοι. Τα στοιχεία βασίζονται σε 14 πόλεις της έρευνας.
----------------------
Quelle: Basler Zeitung, 08.11.2017, National Geographic Traveler, Schweiz, Hamburg 2014. www.basel.ch, MERIAN life: Basel, München 2016
βλέπε και: www.kn-megalexandros.gr. No.345

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο