Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

350: ΚΥΡΓΙΑ- ΜΙΚΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

350:Το Θέμα αυτό είναι τοπικό και αφορά μόνο την γενέτειρά μας τα Κύργια, Αρχαία Κρίφλα και πρώην Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου

350: ΚΥΡΓΙΑ: ΜΙΚΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Κύργια, Σε αυτό το θαυμάσιο, περιβαλλοντικό, ξερό και υγιεινό κλίμα, στολισμένο με το βαθυπράσινο τοπίο κατάλληλο , για αεροθεραπεία, επιθυμεί τη δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης με διαπολιτιστική συμμετοχή ενός πιλοτικού μοντέλου κατοίκησης.

Το μαρτυρικό χωριό τα Κύργια με ξερό κλίμα, είναι απαλλαγμένο από το Νέφος, την υγρασία, τα κουνούπια και το ύποπτο ραδόνιο και είναι μια πρόκληση που πρέπει να προωθηθεί ως πιλοτικό, αυτόνομο, συλλογικό, διαπολιτισμικό, παραγωγικότερο μοντέλο και κάτι καλύτερο πρέπει να γίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php… και επίσης στο facebook:

--https://www.facebook.com/profile.php?id=100012808098555

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ -------- -ΕΠΕΙΓΟΝ ---------------------
Τα άλυτα προβλήματα της γενέτειράς μας Kύργια -Αρχαία Κρίφλα και πρώην προσφυγικός, ορεινός και ημιορεινός Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου των 12 αμφιθεατρικών Συνοικισμών, αξιαγάπητων και φιλήσυχων κατοίκων - που καταργήθηκε για ιδιοτελείς σκοπούς –

Είναι χωρίς άλλο η μοναδική περιοχή του Νομού μας, με ξερό κλίμα, απαλλαγμένη από την ομίχλη, από το νέφος, από την υγρασία, από τα κουνούπια και από το ύποπτο ραδόνιο, με τον θαυμάσιο και αξιοζήλευτο αναπνευστικό πνεύμονα του Πευκοδάσους Κυργίων.
Υπάρχουν στα Κύργια: ακόμα σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, καφενεία, Καπή, Ιατρείο, σχολεία και παιδικός σταθμός, εκκλησίες για πιστούς και τόσα άλλα. Πάνω από 10 δρομολόγια λεωφορείων από και προς τη Δράμα, 17 χιλιόμετρα, και επίσης πολλαπλά δρομολόγια μέσω Αγίου για την Καβάλα.

Αρκετά σπίτια σε πανέμορφους αμφιθεατρικούς Συνοικισμούς, αλλά και σε όλους τους 12 Συνοικισμούς μένουν αρκετά σπίτια κλειστά ή μισο-χαλασμένα και οι ξενιτεμένοι μας, που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν λόγω ανέχειας, φτώχειας, ανεργίας, χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια στον τόπο τους, πληρώνουν τώρα φόρους στις τοπικές Αυτοδιοικήσεις στα εγκαταλειμμένα σπίτια, σαν να βρίσκονται στον τόπο τους, ή πληρώνουν υπερβολικό υπερτιμημένο ΕΝΦΙΑ για σπίτια και χωριά χωρίς αξιολόγηση της αξίας του τόπου τους σε παραμελειμμένες και υποβαθμισμένες περιοχές.

Τα κενά ή τα παραμελειμμένα σπίτια που είναι ανάγκη να καταμετρηθούν είναι όμως κατάλληλα για νέους οικογενειάρχες, εντόπιους ανθρώπους και Μικρο-Συνταξιούχους, τοπικούς και ετεροδημότες και άλλους της Περιφέρειας και όχι μόνον, ή ακόμα περαιτέρω και καλύτερα με συλλογική και αλληλέγγυα δράση-

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Μια Νέα Τοπική Πρωτοβουλία, και μάλιστα αρκεί από μια ενεργή αδέσμευτη ομάδα Πρωτοβουλιών, ώστε να επιδιωχθεί ένας Νέος Μικτός Πρωτότυπος Ευρωπαϊκός Οικισμός, ανδρών και γυναικών, ανθρώπων όλων των ηλικιών που θα συμπεριλάβει τις αναφερόμενες οικογενειακές κατηγορίες συμπολιτών μας ή σε έναν Ενιαίο Μεγάλο Συνοικισμό με διαμοιρασμό οικοπέδων προς κτίση σπιτιών μέσα σε ορισμένη τακτή ημερομηνία ή αλλά ακόμα προτιμότερο Έναν Συλλογικό, Μικτό, Υποδειγματικό Οικισμό κατοικιών επί Συλλογικών οικοπέδων, που πρέπει να αναζητηθούν και να εκτιμηθούν ή αλλά ακόμα και να λάβει χώρα μια ενοικίαση και εγκατάσταση σε κενά σπίτια, παραμελειμμένα ή και μισοχαλασμένα και πάντα με τη θέληση και συγκατάθεση των ιδιοκτητών, που βρίσκονται σε διαφορετικούς Ηπείρους.

Μια τέτοια όμως Θαρραλέα, Αλληλέγγυα, Φιλανθρωπική και Κοινωνική Δράση για την πραγματοποίηση ιδανικών και μόνιμων κατοίκων είναι προτιμότερη από την κατάρρευση ή κατεδάφιση παλιών, ακατοίκητων, παραμελειμμένων σπιτιών, που η αδράνειά μας επιφέρει στασιμότητα και το τελικό σβήσιμο της γενέτειράς μας. .

Με εξειδικευμένο Δημοψήφισμα θα προσπαθήσουμε και επίσης για την αποπεράτωση της ασφαλτόστρωσης της οδικής αρτηρίας της συντόμευσης και αποσυμφόρησης Κυργίων –Δοξάτου, αγώνος δεκαετιών απέναντι στους στενοκέφαλους άρχοντες, που συντομεύει και η απόσταση προς τη Δράμα και δημιουργεί προϋποθέσεις για την πρόσκληση νέων κατοίκων. Ασφαλώς επιδιώκεται η οριοθέτηση των Πηγών Κυργίων, που νομικά βρίσκονται κάτω από την νομιμότητα των Κυργιωτών.

Στην σύμπραξη πρακτικών ιδεών και ερεθισμάτων καθώς επίσης και στην διαλογική συζήτηση για διόρθωση των κακών κειμένων είμαι πάντα πρόθυμος και συλλογικά μαζί σας. . Να είστε πάντα Καλά ΚΝ- www.kn-megalexandros.gr
----------------------

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Στον επίλογο ήθελα να αναφέρω, ότι: «Ουδείς προφήτης δεκτός εν τη ιδία Πατρίδα αυτού»
Και παρόλα που σύντομα θα ξεπεταχθούν ορισμένοι να κακοποιήσουν, χωρίς κριτική με εναλλακτικές λύσεις, αυτές τις προσφερόμενες συζητήσιμες προτάσεις και πάλι η κακόβουλη κριτική είναι η αφύπνιση των πολιτών.
----------------------------------------
« Δεν πρέπει όλως διόλου να υποχωρούμε στους κακούς, αλλά ν΄ αντιδρούμε» Μένανδρος, 4ος π.Χ.αιώνα
Ο Αριστοτέλης έλεγε: « Η κακία είναι μια ανοησία για εκείνους που δεν έχουν καταλάβει ότι δεν ζούμε για πάντα».
Δημιουργικότητα χρειάζεται θάρρος, ανταλλαγή σκέψεων και γέννηση ιδεών και προσαρμογή στη δική μας τωρινή κουλτούρα.
« Όσοι δεν έχουν δικά τους προνόμια, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα» Μένανδρος, 4ος π.Χ. αιώνα, ποιητής
Και αν ακόμα « Η ωραιότερη υπόθεση στον κόσμο είναι η ελευθερία του λόγου»Διογένης
«Το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία. Και το μυστικό της ελευθερίας αλλά είναι το θάρρος». Περικλής.
-----------------------------------------------------
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΟ facebook, 19.01.2018
https://www.facebook.com/profile.php?id=100012808098555
www.kn-megalexandros.gr

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο