Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΚΟΥΣ

Konstantinos Nalbantis
25. Mai um 07:32

Σκέψεις και διαπιστώσεις γύρω από μια Δημοτική Συνεδρίαση Ανατ. Μακεδονίας

Πρώτο Μέρος

Διαπιστώσεις:
« Δημοκρατικές κυβερνήσεις και κοινωνικές μορφές λειτουργούν μόνο τότε σε κρίσιμους περιόδους, όταν οι πολίτες κατά τη διάρκεια της παιδικής και νεανικής τους ηλικίας έχουν αφομοιώσει ασφαλείς δημοκρατικές και κοινωνικές μορφές συμπεριφοράς» άρθρο Κ. Ναλμπάντη, Αθήνα 1976. « Παιδεία είναι η δύναμη που καλλιεργεί την ψυχή» Πλάτων.

Ο άνθρωπος, αν διαπαιδαγωγηθεί ορθώς, κατά τον Πλάτων, αγαπά να γίνει το πιο ευγενικό και ήμερο πράγμα, αν όμως δεν λάβει αρκετή και κατάλληλη μόρφωση, γίνεται πιο άγριο ζώο της φύσεως»
Σήμερα στον τόπο μας και στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του Κώδικα των Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006) και στο πλαίσιο της ανάπτυξης της τοπικής δημοκρατίας για τη συμμετοχή των κατοίκων στη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων, ουδέν προοδευτικότερο έχει επιτευχθεί από πριν.
Και μάλιστα και που παρόλα Πολιτική και κομματική δυσθυμία και τα ΜΜΕ είναι υπερβολικά υποβαθμισμένα.
Βλέπουμε, ότι στη διάρκεια του χρόνου των Τ.Α. δεν αναπτύξαμε, δεν προωθήσαμε, δεν δραστηριοποιήσαμε νέα παιδιά, δραστήριους νέους, πολιτικοποιημένους νέους, νέες, υγιές, πολιτικές, κοινωνικές, επιστημονικές και παραγωγικές δυνάμεις, που θα μπορούσαν συλλογικά και αλληλέγγυα, να επιδιώξουν κάτι τι νεότερο, να οραματιστούν, να ερεθίσουν, να ωθήσουν στη χώρα και στις Τ.Α. μας στην ισοτιμία, ισονομία, στην ευημερία, αξιοπιστία, προϋποθέσεις ανάπτυξης και πολιτιστικής αναβίβασης και ασφαλώς, αντί να καθόμαστε ως μίζεροι και αναχρονιστικοί, μονόπλευροι και κομματικοποιημένοι στην καρέκλα…, και θα πρέπει να αποχωρούμε εγκαίρως από την πολιτική σκηνή και να βρισκόμαστε απόμερα σε κάθε στιγμή ως συμβουλάτορες, και να μπορούν οι νεότεροι να μας αντικαταστήσουν στην κάθε στιγμή.

« Για να γίνει κανείς ικανός σ΄ οποιοδήποτε επάγγελμα τρία πράγματα χρειάζεται: Φύση, Μελέτη και Πρακτική εξάσκηση» Αριστοτέλης
Δεν πρέπει κάποιος να διαψεύδει την αλήθεια και δεν πρέπει να την πυροδοτεί.
Ασφαλώς ο νεποτισμός, η διαφθορά, διάκριση και η συμφεροντολογία διχάζει την προσωπικότητα του Έλληνα, και όταν περασμένο χρόνο βρισκόμουνα στην Ελλάδα με ενδιαφέρον άκουγα στα Καφενεία, τις συζητήσεις που έλεγαν, ότι οι υπεύθυνοι Τ.Α. δίνουν φιλικά και προσωπικά μικροποσά και συμβάλλουν στις επείγουσες ανάγκες των μικρο-επιχειρήσεων, αλλά συγχρόνως τα ίδια πρόσωπα κριτικάρουν την πράξη αυτή, γιατί λένε δεν γνωρίζουν αν τα ίδια διατεθειμένα ποσά υπολογίστηκαν και στην Τ.Α.
«Ένας πολιτικός διαμοιράζει την ανθρωπότητα σε δύο τάξεις, μια, σε όργανα και μια σε εχθρούς» Nitze.
« Διότι όποιος σκέπτεται λίγο, αυτός σκέπτεται εσφαλμένα» και παραπλανιέται πολύ. Leonardo da Vinci.

« Η Δημοκρατία απορρέει από την πορεία σκέψεως των ανθρώπων: Εάν βρίσκεστε και είστε ισότιμοι σε μια σχέση, τότε είστε εντελώς ισότιμοι» Αριστοτέλης.
Αντί να είμαστε αχαλίνωτη στην φρασεολογία και την συμπεριφορά μας, γεγονός είναι, |»ότι όσο περισσότερο και όσο πιο βαθιά ο άνθρωπος σκέπτεται, τόσο πιο οικονομικότερος θα γίνει στις λέξεις του» έλεγε ο Heinrich Pestalozzi.
Μόνο ένας σκεπτόμενος ζει τη ζωή του, στον απερίσκεπτο τραβάει η ζωή του παραπέρα.
Επίσης και στην πολιτική και στις Τ.Α. πρέπει κάποιος να έχει το θάρρος, να σκέπτεται άβολα, διότι τότε μόνο, όταν τα αρμόζοντα φέρνει κάποιος σε φως και απορρίπτει, κατορθώνει κάποιος σε αυτά, να βρει την αλήθεια.
«Μπορεί κάποιος εύκολα έναν αγράμματο να τον θεραπεύσει από την πλάνη του, από ότι έναν παλιάνθρωπο από την παλιανθρωπιά του» έλεγε ο Mahatma Gandhi.
« Και μόλις κάποιος θέλει να κάνει έναν καλό, πρέπει να είναι σίγουρος ότι θα βρει εχθρούς» Voltaire.
Ο Διογένης έλεγε, « Η ωραιότερη υπόθεση στον κόσμο είναι η Ελευθερία του Λόγου»

Και ενώ « Το μυστικό της Ευτυχίας είναι η Ελευθερία. Το Μυστικό της Ελευθερίας αλλά είναι το Θάρρος».Περικλής

Επίλογος

Η αναφορά των παραπάνω παραδειγμάτων αφορά τη διόρθωση των κακών κειμένων. Μην ξεχνάμε για πολλά και πάρα πολλά σφάλματα φταίμε και εμείς, διότι κάθε μεταρρύθμιση πηγάζει και γεννιέται στον τόπο και όχι έξω, παρά αντιπροσωπεύεται και αναπροσαρμόζεται στην τοπική κοινωνία.
« Όποιος κάνει αδικία και παραβαίνει τον Νόμο, ζει όλο τον καιρό δυστυχής και πλήρης φόβου. Αυτόν τον βαρύνουν πάντα τα δεινά του μέλλοντος και στην παρούσα στιγμή δεν τον αφήνουν να γίνει χαρούμενος και να παρηγορηθεί ». Επίκουρος

« Να δυσπιστείς τους κακούς, όπως ακριβώς πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στους ενάρετους» Ισοκράτης. Τέλος του πρώτου Μέρους
------------------------------------
Ολοκληρωμένα άρθρα μπορείτε να διαβάσετε: 1. www.kn-megalexandros.gr, - - www.asxetos.gr/Auth/konstantinos-nalbantis -
Konstantinos Nalbantis
26. Mai um 13:22

ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δεύτερο Μέρος

Συμπεράσματα από τοπικές δημοτικές συνεδριάσεις
- Πρέπει κατεπειγόντως να διαπεράσει η Απελευθέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα πλοκάμια των κομματικών.
- Οι Τοπικές μας Αυτοδιοικήσεις πρέπει να εκπέμπουν μια ανανεωτική, πνευματική και πολιτιστική δράση με αλληλεγγύη, μεταρρυθμιστικά μοντέλα συμμετοχής από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τη συμμετοχή νεότερων γενεών, ανδρών και νέων γυναικών από όλους τους δραστήριους ανθρώπους.
- Η φανατική κομματοποίηση προσώπων και εσωστρεφείς πρόσωπο-κομματικής μονοπωλιακές επιδιώξεις και ύποπτες μακροχρόνιες αλληλοσυνδέσεις, αλληλοεξυπηρετήσεις περασμένων νοοτροπιών πρέπει να υποχωρήσουν για χάρη της αλληλεγγύης, αλληλεπίδρασης, ισονομίας, ισοτιμίας και ευημερίας των τοπικών κοινωνιών μας και ποτέ πλέον δεν πρέπει ο λαός να επιλέγει μόνο κόμματα-Λίστες και μόνο άνδρες, αλλά επίσης και σε συνδυασμό με σταυρό προτίμησης και συν-ευθύνης και σε μεμονωμένους υποψήφιους, άνδρες και γυναίκες και σε συνδυασμό δραστήριων πολιτών .
- Όλοι μας γνωρίζουμε τον Κοινωνιολογικό Όρο των μικρών δικτατοριών, και παρόλα που εξαφανίστηκαν οι μεγάλες δικτατορίες, όμως στις κοινοβουλευτικές και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις οι μικρές δικτατορίες της Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης συνεχίζουν να εργάζονται σε βάρος των πολιτών, χωρίς καμία δυνατότητα έγκυρης επέμβασης και διόρθωσης των κακών κειμένων !
Λαβαίνουν χώρα τοπικές, δημοτικές συνεδριάσεις, που πρέπει να υπηρετούν τους πολίτες και το Σύνταγμα, αλλά κυλούν «σαν ισλαμικές εκδηλώσεις ανδροκρατούμενων νταήδων ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΏΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΈΣΕΩΝ;» χωρίς χαμόγελο, χωρίς συναίνεση, χωρίς ανταπόκριση αλληλοσεβασμού και ομόνοιας.
Ελλιπή θέληση λύσης των παρουσιαζόμενων προβλημάτων και ατασθαλιών για το κοινό καλό του Ελληνισμού στην ώρα της κρίσης, της ανέχειας, της μετανάστευσης και του ξεριζωμού, της φτώχειας και της απόγνωσης. Είναι ατυχές, δυσάρεστο και προσβλητικό να μην μπορούν να συλλέξουν στοιχεία και λύσεις για τις ατασθαλίες , οι αντιπρόσωποι που πρέπει να είναι στην υπηρεσία του Συντάγματος και των πολιτών.!

Θλιβερές συνεδριάσεις, που μας δίνουν την αρνητική εντύπωση, ότι εδώ στη χώρα μας υπάρχουν και συναντά κάποιος τόσους πολλούς Ανθέλληνες, όσο πουθενά σε όλη την ---Ευρώπη.,
Τα νέα ερεθίσματά μας είναι, ότι σε όλες τις τοπικές μας κοινωνίες πρέπει να υποχωρήσουν οι πολύχρονοι υποψήφιοι για χάρη νέων ΓΥΝΑΙΚΩΝ 30-40% και νέων δραστήριων πολιτών, που μέσα σε ένα χρόνο μπορούν σε ειδικά Σεμινάρια να προετοιμαστούν.

Αγαπητοί Συνέλληνες, σας στέλνω την επιστολή-γνώμες και για το δικό σας προβληματισμό
Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε ένα γενικό Θέμα των εκλογών των Τ.Α.
και να συμπληρώσω, ότι όσο καιρό στις Τ.Α. απορρίπτονται οι προληπτικές προτάσεις καλυτέρευσης και βελτίωσης των πολιτών και όσο καιρό στην Πατρίδα μας δεν έχουμε τη δυνατότητα και το δικαίωμα ενδιάμεσα των εκλογών να ανακινήσουμε καθαίρεση τοπικών αρχόντων, λόγω ευνοιοκρατίας, δυστροπίας, παράβασης καθήκοντος, συγκάλυψης, διαφθοράς, διάκρισης, με ελεύθερη ψηφοφορία των πολιτών, τόσο πιο δυσμενείς θα γίνονται οι μελλοντικές ενδιάμεσες ανθρώπινες σχέσεις αλληλεγγύης, και της επιδίωξης της συνταγματικής ισονομίας και ισοτιμίας καθώς επίσης και της ελεύθερης έκφρασης λόγου.

Και όσο καιρό λαμβάνει η επιλογή αιώνιων υποψηφίων, κομματαρχών και αρχηγίσκων σύμφωνα με την οικογενειοκρατία, τις αλληλοσυνδέσεις και τον νεποτισμό, που εξελίχθηκε παράλληλα με την δυσθυμία απέναντι στην πολιτική και με μια νέα αυξανόμενη δυσθυμία, απογοήτευση απέναντι στα κόμματα, τόσο καιρό στη συνέχεια θα είμαστε αρνητικά επηρεασμένοι και τοποθετημένοι γύρω από την πολιτική και τους πολιτικούς.
Και όσο καιρό δεν δραστηριοποιήσαμε, δεν προωθήσαμε νέα παιδιά και κορίτσια, δραστήριους νέους, νέες υγιείς πολιτικές, κοινωνικές, επιστημονικές και παραγωγικές δυνάμεις , που θα μπορούσαν συλλογικά να επιδιώξουν κάτι τι, παραγωγικότερο από πριν, να οραματισθούν, να ερεθίσουν, να ωθήσουν τον τόπο μας στην ισοτιμία, ισονομία, στην ευημερία, αξιοπιστία, ανάπτυξη και πολιτιστική αναβίβαση, τόσο καιρό θα παραμένουμε στις Τ.Α. με ένα ξεπερασμένο τρόπο επιλογής των συμβούλων και ενεργών πολιτών, που εξαφανίζονται στη λίστα ενός Δημάρχου και του συστήματος Divide et impera.

Και ενώ, όλες οι δραστήριες, υγιείς, μορφωμένες προσωπικότητες μετά τις σπουδές αφήνουμε, τι τραγικό!, να μεταναστεύσουν, και ο τόπος καταστρέφεται, απογυμνώνεται, ερημώνονται τα χωριά μας, και αφήνουμε πολιτικάντιδες, και αφήνουμε τον τόπο μας σε βραδυφλεγείς, ΅«ελαττωματικούς» κομματάρχες, που οφείλουν στην αστυφιλία και «μετανάστευση» όλη τους την κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναβίβαση και ευημερία, αλλά και λόγω ελλιπούς δημοκρατικής και κοινωνικής διαπαιδαγώγησης και ευαισθησίας την παράδοση των ινίων σε νέους ενεργούς, πολιτικοποιημένους οραματιστές, αλλά και οι ολίγοι οραματιστές, που επιθυμούν να προσφέρουν στο τόπο τους, αναζητούν και ακολουθούν τον αρχηγό, ο οποίος στηρίζεται στο διαίρει και βασίλευε με τις προσφερόμενες θέσεις, όπως στην εποχή της βασιλείας.
«Γιατί όποιος έχει κλείσει τα αυτιά του για την αλήθεια, έτσι ούτως ώστε να μην επιθυμεί να ακούσει επίσης και από τους φίλους τα αληθινά, γι΄ αυτού τη σωτηρία πρέπει κάποιος να παραιτηθεί από την ελπίδα» Κικέρων.
«Το να σιωπάς την αλήθεια είναι ωσάν να θάπτεις χρυσόν», έλεγε ο Πυθαγόρας.

Και επίσης όσο καιρό δεν μπορεί να εισαχθεί και στη δική μας Πατρίδα το μοντέλο εκλογικής μεταρρύθμισης, ώστε υποψήφιοι πολίτες για σύμβουλοι, ενδεχομένως πολιτικοποιημένοι και ενεργοί πολίτες να επιλέγονται ξεχωριστά και ανεξάρτητα από την λίστα υποψηφίων Δημάρχων, ώστε να μην διαιωνίζουμε το σύστημα: «Divide et impera», που εκεί οι σύμβουλοι είναι εξαρτώμενοι και καλοθελητές του αρχηγού, δηλαδή του Δημάρχου, που απεχθάνονται το διάλογο, βλέπε ολοκληρωμένο άρθρο:
http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php…
Konstantinos N
Ευπρόσδεκτος σε κάθε Αντίλογο
Πηγή: http://www.kn-megalexandros.gr
k-nalbantis@hotmail.de – www.asxetos.gr/auth/konstantinos-nalbantis -
----------------------------------------------------------Facebook -Konstantinos-------------------------------------

Konstantinos Nalbantis
28. Mai um 19:54 •

ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΥΣΘΥΜΙΑ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Προλεγόμενα

Η επιλογή υποψηφίων αιώνιων κομματαρχών και αρχηγίσκων σύμφωνα με τις κλίκες, την οικογενειοκρατία, τις αλληλοσυνδέσεις και τον νεποτισμό εξελίχθηκε παράλληλα με τη δυσθυμία απέναντι στην πολιτική και με μια νέα αυξανόμενη δυσθυμία, απογοήτευση απέναντι στα κόμματα. Από μικρά παιδιά , στην οικογένεια , στο σχολείο και την κοινωνία είμαστε αρνητικά καθοδηγούμενοι και επηρεασμένοι γύρω από την πολιτική και τους πολιτικούς και λέμε, η πολιτική είναι «βρωμερή», από τη άλλη μεριά αφήνουμε κατά την υποψία μας, τους «βρωμερούς» να μας διοικούν.

Χρόνια τώρα η Άρνησή μας στην πολιτική ήτανε ευδιάκριτη στην αναζήτηση υποψηφίου στις τοπικές Αυτοδιοικήσεις, και προτιμούσαμε ανθρώπους να έχουν και ένα δεύτερο επάγγελμα και να είναι χορτάτοι, χωρίς να έχουν ποτέ και καιρό να ασχοληθούν με τα κοινά ή τουλάχιστον να είναι οι τοπικοί άρχοντες συνταξιούχοι.

Στη χώρα μας η πολιτική δυσθυμία, απογοήτευση χαρακτηρίζεται από την αρνητική τοποθέτηση και αδιαφορία των πολιτών σε σχέση με τις πολιτικές δραστηριότητες και δομές του πολιτικού μας συστήματος και όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρνούνται την πολιτική και την πολιτική διαπραγμάτευση..
Και ετούτη όμως η πολιτική δυσθυμία οδηγεί στην ελλιπή συμμετοχή, αλληλεγγύη, συν-απόφαση στην πολιτική διαδικασία.
Ετούτη η δυσθυμία είναι ευδιάκριτη στις σχέσεις κάθε ατόμου απέναντι στην πολιτική και τους πολιτικούς, αλλά και στα ΜΜΕ, που δεν εκπληρώνουν επαρκώς τους στόχους της ελεύθερης δημοσιογραφίας με τις ουσιωδέστερες πολιτικές λειτουργίες, δηλαδή πληροφόρηση και καθοδήγηση των πολιτών, συμμετοχή στον σχηματισμό άποψης, γνώμης, με Λόγο και Αντίλογο, θέση και αντίθεση, έλεγχο και κριτική.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ;

Τουλάχιστον σε δέκα εκλογικές περιοχές της ΟΔΓ , όλοι οι υπηρετήσαντες και μακροχρόνιοι πολιτικοί παραιτούνται από τώρα για μια περαιτέρω εκλογική περίοδο και επιθυμούν να διευκολύνουν την εισχώρηση σε νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και προοπτικές.

Ας θυμηθούμε το ΔΗΜΟ ΚΟΛΩΝΙΑΣ , πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους, που για δεκαετίες είναι το προπύργιο της Σοσιαλδημοκρατίας, όπου ένας υποψήφιος Σοσιαλδημοκράτης Υποψήφιος, γνωρίζοντας τα μυστικά του Χρηματιστηρίου και για 15.000,- Μάρκα , που έπαιξε και έγινε γνωστό, έχασε η Σοσιαλδημοκρατία μέχρι τώρα πάνω από 15 χρόνια τη Δημαρχία.

Στην προκειμένη περίπτωση όταν παρουσιαστεί σε ένα κόμμα ατασθαλία, διαφθορά πρώτα, πρώτα φροντίζουν να γίνει εξυγίανση εσωτερικά του κόμματος και μόνο μετά έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον λαό και να ζητήσουν ψήφο και επιλεγούν από τον λαό, που αντιδρά σύμφωνα με τις εξελίξεις.

Το πώς ακριβώς είναι σε εμάς, όπως παρακολούθησα έκπληκτος πρόσφατα σε ΔΗΜΟΤΙΚΗ Συνεδρίαση Δήμου, είναι όμως θέαμα προσβλητικό, εγωκεντρικό, καταστροφικό, αντιδημοκρατικό , γιατί κυριαρχεί η μικρή δικτατορία της συμπολίτευσης ή και της αντιπολίτευσης με κύριο γνώμονα την « προκλητική, τζιχατζιστική;» κάλυψη ή συγκάλυψη ατασθαλιών και διαφθοράς και όχι λύσεων προβλημάτων.

Η μακροχρόνια ιδιάζουσα πολιτική νοοτροπία διάβρωσε το πολιτικό, το κοινωνικό και το οικονομικό σύστημα, και η κυριαρχία του κομματισμού και των κλικών, του εγωκεντρισμού και του λαϊκισμού, και της «μικρής δικτατορίας» κατάστρεψε κάθε λογική, διαλογική συζήτηση, ώριμη σκέψη και ορθολογιστική παραγωγή, δομή και εποικοδομητική λειτουργία του κράτους και των τοπικών μας Αυτοδιοικήσεων, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε προ της αβύσσου της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας και ως επακόλουθα εμφανίστηκε τώρα ισχυρότερη από πριν, η πολιτική και κομματική δυσθυμία, απογοήτευση.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ Μέσω μαζικής ενημέρωσης και οι συνέπειές τους
Όσον αφορά τον ρόλο που παίζουν τα ΜΜΕ στην Πατρίδα μας και η αναβίβαση του πολιτιστικού και κοινωνικού επιπέδου, ας μου επιτραπεί να τονίσω, ότι είναι υποβαθμισμένη η ποιοτική εκτίμηση και επίσης και απογοητευτική, διότι δεν εκπληρούνται οι προϋποθέσεις, παρουσίασης, καθοδήγησης, Λόγου και Αντίλογου, ελέγχου και κριτικής.

Στόχος των ΜΜΕ είναι να παρουσιάζουν τις ειδήσεις, να τις αναλύσουν και να τις εξηγούν και να ερμηνεύουν καθοδηγητικά τα γεγονότα. Να λαβαίνουν θέση διαμέσου συγκατάθεσης και άρνησης. Να συμμετάσχουν, να συνεργάζονται για τη διαμόρφωση γνώμης, άποψης και να τα συγκρίνουν με άλλα συμβάντα. Να κάνουν έλεγχο και κριτική στους ιθύνοντες, να αποκαλύπτουν ατασθαλίες και να κάνουν προτάσεις βελτίωσης, και να είναι σε θέση να τολμούν και να κάνουν προβλέψεις.
Μην ξεχνάμε, ότι στη χώρα μας τα ΜΜΕ δεν είναι ελεύθερα και ουδέτερα, διότι εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, από την επιρροή της πολιτικής και των πολιτικών απέναντι στα ΜΜΕ, τον συγκεντρωτισμό των ΜΜΕ, από την προσαρμογή στους αναγνώστες, από την εξάρτηση από τους πελάτες διαφήμισης, ιδιώτες, πολιτικοί, κόμματα, χρηματοδότες, σύνταξη εφημερίδας κλπ.
Οι Κυριακάτικες εφημερίδες δεν πουλάνε πλέον τις ιστορίες τους, σε μια χώρα που φαίνεται ότι ο κόσμος δε διαβάζει, δεν προβληματίζεται και δεν λαμβάνει τις συνέπειες των πράξεών του, αλλά αγοράζει κάποιος τα δώρα που προσφέρουν μέσα σε αυτές.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Εφόσον κατά την πορεία της εξουσίας της τελευταίας δεκαετίας δεν αναπτύξαμε και δεν προωθήσαμε σε όλους τους τομείς νέους και νέες, υγιείς, υγιείς, δραστήριους, πολιτικοποιημένους, εξειδικευμένους, ηθικούς ανθρώπους, ώστε να αναλάβουν και να οραματιστούν τις μελλοντικές κοινωνίες μας, υπάρχει περιορισμένη ελπίδα αλλαγής και ανασυγκρότησης δομών, νοοτροπίας, πολιτιστικής αναβάθμισης του επιπέδου μας.

Είθε να μπορέσουμε να υπερπηδήσουμε όλα τα αρνητικά επιχειρήματα, ελαττώματα, γεγονότα, ελλείψεις και παραλείψεις, για την όμορφη και αγαπημένης μας Πατρίδα και να μετατρέψουμε τις αρνητικές εμπειρίες σε νέους οραματισμούς και με νέες και νέους υπεύθυνους ανθρώπους σε αλληλέγγυες, παραγωγικές εναλλακτικές λύσεις, και είθε συναινετικά και αλληλέγγυα να προωθήσουμε την τουριστική, γεωργική, επιχειρηματική και περιβαλλοντική ανάπτυξη με αποδοτικότητα, παραγωγικότητα και ανταγωνιστικούς όρους με αλλαγή νοοτροπίας, δομές με μόρφωση και επιμόρφωση για το καλό και την ευημερία της χώρας μας και των τοπικών μας κοινωνιών.

Πηγή: www.kn-megalexandros.gr,
- www.asxetos.gr/Auth/konstantinos-nalbantis -

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο