Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

KYRGIA- KIRIA- ΚΥΡΓΙΑ -ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΙΦΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Ιούνιος 2018

KYRGIA - KIRIA -ΚΥΡΓΙΑ -ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΙΦΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ - Ιούνιος 2018

Θέμα: Αφορά το προσφυγικό και το ξεριζωμένο και μαρτυρικό χωριό τα ΚΥΡΓΙΑ -Αρχαία Κρίφλα και πρώην Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Νομού Δράμας, με 12 θαυμάσιους Συνοικισμούς και καλοκάγαθους και φιλήσυχους ανθρώπους, που καταργήθηκε για ιδιοτελείς σκοπούς.

Όλοι κάτοικοι είναι πρόσφυγες, με πολλαπλές ράτσες τόπους -προέλευσης της Μικρασιατικής καταστροφής, - όμως οι πόλεμοι, οι εμφύλιοι αλληλοσπαραγμοί, η υποβάθμιση, παραμέληση, ο εγκλωβισμός η φτώχεια, η ανέχεια, η ανεργία, η άνιση μεταχείριση και οι μονοκαλλιέργειες, ανάγκασαν του ανθρώπους για να σωθούν στην εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση των πέντε Ηπείρων, τοιουτοτρόπως τα παιδιά των ξεριζωμένων δεν μπόρεσαν να ριζώσουν στη νέα τους Πατρίδα.
Για πρώτη φορά μια αξιόλογη και αξιέπαινη ομάδα εθελοντών Κυργιωτών αποφασίζει σε κοινή σύμπραξη και αλληλεγγύη να αναπαλαιώσει την Πολιτιστική μας κληρονομιά και τα πρώτα όνειρά μας, το Πρώτο Σχολείο-Το Πρώτο Γυμνάσιο Κυργίων, που φοίτησαν οι πρώτοι μας ξεριζωμένοι, παππούδες, γονείς και εμείς οι ίδιοι και ζητούμε την απαραίτητη ηθική και υλική συμπαράσταση, που είναι για μας η μοναδική πολιτιστική μας κληρονομιά που μας απέμεινε από τις νεανικές ενθυμήσεις μας παππούδων και γονιών μας.
Είθε η ολοκλήρωση και μελλοντικη διαχείριση του Μουσείου να διακατέχεται για πάντα με το πνεύμα μιας ανεξάρτητης, υπερκομματικής τοπικής οργάνωσης της κοινωνίας μας, χωρίς καμιά σχέση υποτέλειας, και οποιδήποτε εξάρτησης που θα αποτελούσε ένα πρότυπο δημοκρατικής αλληλεπίδρασης για την Πατρίδα μας.
Όποιος επιθυμεί και τη δική μας ειρηνική, κοινωνική και πολιτιστική αναβίβαση , συμβίωση και αλληλεπίδραση, μπορεί με την ηθική και υλική συμπαράσταση, την γρήγορη διευθέτηση και αποπεράτωση του χτιρίου που θα σας ενεημερώνουμε συνεχώς.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΥΡΓΙΩΤΩΝ - Εθνική Τράπεζα. Αριθμός λογαριασμού 275/002600-08- ΙΒΑΝ:GR6601102750000027500260008 - BIC: ETHNAGRAA - Ευχαριστούμε για την κατανόηση, υποστήριξη και συμβουλή σας.
Όπως γνωρίζουμε η πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί το σημαντικότερο ζωνταν ό θησαυρό ενός λαού, που μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή. Μέσω αυτής διαπλάτεται και εκφράζεται η ταυτότητά του και η επίγνωση της ιστορικής του συνέχειας μέσα στο χρόνο.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ- βλέπε ολοκληρωμένο άρθρο και το καταστατικό του Εθελοντισμού στα Κύργια: http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php?p=articles&id=344 - Καταστατικό:
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: Όπως γνωρίζουμε σημαίνει υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία. Μαζί με τις απαιτητικές αξιώσεις ανήκει επίσης η ελευθερία, η δράση και η ευθύνη.
Μόνο όποιος δρα κοινωνικά, πολιτιστικά, πολιτικά, συμμετάσχει, συβμουλεύει, αναδιοργανώνει, συναποφασίζει, ανοικοδομεί και έγκαιρα κριτικάρει, όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά επίσης και για άλλους είναι άξιος και προωθητής μιας καλύτερης, δημοκρατικότερης, αλληλέγγυας κοινωνίας. Διότι κάποιος είναι συνένοχος, όταν απέναντι σε λανθασμένες αποφάσεις και εξελίξεις δεν υψώνει φωνή διαμαρτυρίας, αλλά στέκεται μαικριά και απόμερα και αντανακλά τη σιωπή του Νεκροταφείου, λέγοντας, όλοι οι άλλοι φταίνε, εκτός από εμάς !!!
www.kn-megalexandros.gr -
www.asxetos.gr/author/konstantinos-nalbantis -

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο