Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

378:ΕΥΡΩΠΑΊΚΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ Φωτιές, Φοροδιαφυγή και απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους με τσουχτερά πρόστιμα

378:ΕΥΡΩΠΑΊΚΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ Φωτιές, Φοροδιαφυγή και απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους με τσουχτερά πρόστιμα
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία
----
Όλα τα ΜΜΕ της Ευρώπης με πολυσέλιδες ανταποκρίσεις ασχολούνται με την Ελλάδα με όλα τα προβλήματα. Η Süddeutsche Zeitung, 09.08.2018 από μεγάλη ανταπόκριση, αναφέρουμε την καταστροφική φωτιά που έχασαν τη ζωής τους 92 άνθρωποι και ήτανε η μεγάλη φονική φωτιά στην Ευρώπη εδώ και εκατό χρόνια.
Επίσης Ρεκόρ ήτανε και οι υποψίες, αλλά επίσης και η αποτυχία των κρατικών οργάνων, που είναι μια υπόθεση της εισαγγελίας. Ακόμα όμως και σήμερα μπορεί με ένα σπινθήρα πάλι να μεταδοθεί η φωτιά από δένδρο σε δέντρο με τον ισχυρό, άγριο και ξερό αέρα. Τα συντρίμμια, και η τέφρα είναι ακόμα θέμα για πολλά ερωτήματα.

ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ξαπλωμένοι πάνω στην ξαπλώστρα

Φοροδιαφυγή: Ο έφορος και ο ελεγκτής, παρουσιάζονται στα ελληνικά Νησιά ως τουρίστες
Την περασμένη Κυριακή 56 απρόσκλητοι επισκέπτες ήτανε καθ’ οδό στην Μύκονο.
Οι κυρίες και κύριοι επισκεφθήκανε μπαρ και ταβέρνες στις ακτές, πέρασαν διαμέσου πολυτελών μπουτίκ ή και νοίκιασαν μια ξαπλώστρα σε μια τοποθεσία της περίφημης ακτής του διάσημου νησιού, που βρίσκονται τα ηχηρά ονόματα , που ακούγονται, όπως παράδεισος και σούπερ παράδεισος.
Και αλίμονο, αν ο επιχειρηματίας της ακτής αμέσως κιόλας δεν παρέδωσε την καθορισμένη στην Ελλάδα απόδειξη . Τότε βγάζουν οι υποτιθέμενοι προσκυνητές του ήλιου την υπηρεσιακή του ταυτότητα: Φορολογική διερεύνηση.

Βέβαια μπορεί να έχουμε όλοι μας την υποψία ότι βρισκόμαστε κάτω από την Οθωμανική κυριαρχία και με την αρνητική μας στάση απέναντι στην Πολιτεία, που δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην πολιτειακή εξουσία και τους κρατικούς θεσμούς και μάλιστα από πολλούς λόγους.

Η φοροδιαφυγή ισχύει ως μία από τις αιτίες του ελληνικού χρέους Εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι μόνο από την μη καταβολή του ΦΠΑ είναι γύρω στα έξι δισς Ευρώ τον χρόνο. Αυτό αντιπροσωπεύει περισσότερα από 10% του συνολικού φορολογικού εισοδήματος του τελευταίου χρόνου. Κυρίως στη Γαστρονομία φεύγουν πολλά χρήματα έξω από τις ταμειακές μηχανές και μάλιστα τώρα που είναι η κύρια ταξιδιωτική εποχή.
Ή επίκαιρη δράση τρέχει κάτω από τον κωδικό « Ο, D“ Αυτός δεν είναι χαρακτηρισμός μόνο ως νύξη στο όπλο του αρχαίου θεού της θάλασσας Ποσειδών. Το όνομα περιγράφει επίσης τoυς τρεις στρατηγικούς στόχους των ελεγκτών-ανακριτών.

Πρώτον: Αντί να γίνονται μόνο πρόβες δείγματα, παρακολουθούν οι φορο-επιθεωρητές τώρα τις επιχειρήσεις κάθε φορά μια ολόκληρη ημέρα. Με αυτόν τον τρόπο σχηματίζουν μια εικόνα από τον πραγματικό τζίρο του μπαρ, της μπουτίκ ή του εστιατορίου. Τότε συγκρίνεται ποια ποσά έβαλα ο επιχειρηματίας την προηγούμενη ημέρα στα βιβλία του; Αν παρουσιάζονται μεγάλες αποκλίσεις τότε είναι έτοιμος ένας έλεγχος φορολογίας.

Δεύτερον: ρίχνουν οι επιθεωρητές την προσοχή τους στην ταμειακή μηχανή της καταχώρησης για ξαπλώστρες. Συχνά παραποιούνται τα ταμεία, και μάλιστα τυπώνουν αποδείξεις, αλλά μετά η συναλλαγή αυτόματα ακυρώνεται. Επίσης ένα αξιαγάπητο τρικ είναι: Ορισμένοι έμποροι τοποθετούν κάρτες τερματισμού στη γειτονική χώρα της Βουλγαρίας. Οι πληρωμές πηγαίνουν κατ΄ ευθεία στις τράπεζες στη γειτονική Βουλγαρία και το ελληνικό δημόσιο ταμείο πρέπει να ελέγξει.
Τρίτον: Είναι η δράση «Ο D» οι ελεγκτές επισκέπτονται μια επιχείρηση , που έχει να πληρώσει φόρους εκπρόθεσμους στην εφορία και προσπαθούν τους εισπρακτέους λογαριασμούς αμέσως και επί τόπου να συλλέξουν. Τοιουτοτρόπως έλαβε χώρα στο κλούπ της ακτής «ΝΑ «.ένα αξιαγάπητος διεθνής τόπος συγκέντρωσης στην Ακτή Ψαρού της Μύκονος. Οι διάσημοι , όπου μια κυριακάτικη ξαπλώστρα κοστίζει περισσότερο ενοίκιο κάθε μέρα, από ότι σε μερικές Πενζιόν για ολόκληρη την νύχτα και αυτός ο επιχειρηματίας χρωστούσε στην Εφορία όχι λιγότερα από ότι τέσσερα εκατομμύρια Ευρώ. Η επιτόπια απειλή των ελεγκτών της Εφορίας, να κλείσουν το Κλουπ επί τόπου, αμέσως ήρθε η αντίδραση.
Μέσα σε 24 ώρες διαβίβασε ο κάτοχος τα χρήματα. Την Τετάρτη τελείωσαν οι ανακριτές της Εφορίας την τετραήμερη μεγάλη δράση στη Μύκονο. Ως επόμενο στόχο προβλέπεται η Σαντορίνη, Πάρος και η Ρόδος βλέπε: Kölner Stadt-Anzeiger, 09.08.2018.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;.

- Θεωρώντας προσωπικά αυτήν την Αναδημοσίευση ως Μήνυμα ευαισθητοποίησης και ως Προειδοποίηση.

Προβληματισμός - «Η διεθνής καπνοβιομηχανία θα σκοτώσει τα επόμενα 50 χρόνια 500.000.000 ανθρώπους από τον παγκόσμιο πληθυσμό».
>> Οι Έλληνες είναι πρωταθλητές στην εξαγωγή του πιο έμψυχου δυναμικού του πληθυσμού στο εξωτερικό από τον 8ο π.Χ αιώνα, ως σήμερα, χωρίς διακοπή. >> Οι Έλληνες είναι πρωταθλητές σε συχνότητα βαρύτητα καπνίσματος.
Σε μια οικογένεια όταν καπνίζουν και οι δύο γονείς, καπνίζει και το 80% των παιδιών, όταν καπνίζει ο ένας γονιός, 50% των παιδιών καπνίζουν.
Όταν κανείς από τους γονείς δεν καπνίζει το 10% των παιδιών καπνίζει.

Ένας στους δύο εφήβους που ξεκινά και συνεχίζει το κάπνισμα θα πεθάνει εξαιτίας του χάνοντας 10-25 χρόνια. Το κάπνισμα κατά την κύηση σχετίζεται με την πρωορότημα αυξημένη συχνότητα αποβολών.
Και στην Ελλάδα ο βαρύς καπνιστής ξοδεύει περίπου το 40% του επιδόματος ανεργίας ή το 39% του κατώτατου μισθού, ακόμα τεράστια είναι τα έξοδα σε παραγωγικότητα και έξοδα περίθαλψης. Το 1980 στην Ελλάδα 3 δις δαπανών για την υγεία, απώλεια παραγωγικότητας 3 δις από θανάτους.

>>>>> Ετούτο το μήνυμα ευαισθητοποίησης και προειδοποίησης για χάρη όλων και της Πατρίδας μας, αλλά κυρίως για χάρη των επόμενων γενεών, που δεν πρέπει να έχει ως πρότυπο την Μετανάστευση και τους καπνιστές.!

>>>>>>>Για κυκλική ενημέρωση διαβάστε το μακροσκελές άρθρο. - Aρθρα : www.kn-megalexandros.gr-

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php?p=articles&id=173
http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php?p=articles&id=173
---------------------------
ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
Οι έλεγχοι και τα πρόστιμα
. Η μη ανάρτηση σήματος για την απαγόρευση του καπνίσματος
•Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού, επιβάλλεται πρόστιμο 50 έως 500 ευρώ, λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής.
•Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων όπου γίνεται παράβαση της νομοθεσίας, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ, λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής.
•Στην τέταρτη υποτροπή, ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος για χρονικό διάστημα 10 ημερών, ενώ στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας.
•Σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση της σχετικής διάταξης επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ.
•Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας, για χρονικό διάστημα 10 ημερών, ενώ στην πέμπτη ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας.
.Σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του παρόντος σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού, επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής.
•Για παράβαση της απαγόρευσης καπνίσματος στα αυτοκίνητα, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης.
•Στους οδηγούς, επιβάλλεται επιπλέον αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός μήνα για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο.
www.kn-megalexandros.gr, Άρθρο Νο.378

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο