Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

387:Quedlinburg- UNESCO Welterstadt, Rundreise Sachsen-Anhalt

387:Quedlinburg -UNESCO Welterbestadt, Rundreise - και αναφορά στη Δ΄ Σταυροφορία
Quedlinburg, - UNESCO Welterbestadt , Harz- Παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά
Konstantin S. Nalbantis, Rundreise Ost-Deutschland
Προλεγόμενα
Από τα μεγαλύτερα μνημεία σε έκταση βρίσκεται η πόλη του Quedlinburg από το 1994 στην λίστα: Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς - Weltkultur- und Naturerbes der UNESCO.
Η εισδοχή οφείλεται στην ιστορική καλλιτεχνική αξία της πόλης ως μοναδικό αρχιτεκτονικό οικιστικό μνημείο πόλης, με το Schlossberg, der Stiftskirche καθώς επίσης και με πάνω από 2000 στην περιοχή οικήματα με ξυλόδεμα από έξι εκατονταετηρίδες και πολλά άλλα θετικά. .
ΣΥΝΤΟΜΗ ανασκόπηση
Η πόλη Quedlinburg, με 22 000 κατοίκους, ζει εντελώς αλλιώς, από ότι οι άλλες πόλεις της Ανατολικής Γερμανίας. Μέσα σε καλά οργανωμένα πολύχρωμα 2000 σπίτια με ξυλόδεμα, καθώς επίσης στο ρομαντικό στιλ και επίσης σε νέο στιλ χτίσματα, που οι κάτοικοι αναπνέουν Ιστορία, μοντέρνα τέχνη και πολιτισμό.
„Seit 1995 ist Quedlinburg Teil des UNESCO-Weltkulturerbes για τη μεσαιωνική εγκατάσταση της πόλης, που είναι και η μεγαλύτερη επιφανειακή έκταση μνημείων της Γερμανίας.
Πάνω από 2.000 σπίτια με ξυλοδεσιά- ξυλόδεμα της παλιάς Πόλης Quedlinburg που προέρχονται από έξι διαφορετικές εκατονταετηρίδες, μπορεί κάποιος να θαυμάσει στις περιηγήσεις εντός της ενδιαφέρουσας πόλης: όρα επίσης και: www.stadtplandienst.de Στην πόλη του Quedlinburg είναι ακόμα ολοζώντανος ο Μεσαίωνας, με τα πολύχρωμα σπίτια με ξυλοδεσιές, η ενδιαφέρουσα κάτοψη της πόλης, η παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, που είναι μαγνήτης για τους τουρίστες από όλο τον κόσμο και θεωρείται ως αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, αν φανταστεί κάποιος ότι ακόμα και την χειμερινή εποχή ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα με πλήρη κουζίνα και ραδιοτηλεόραση και επίσης τα ξενοδοχεία είναι υπερπλήρης και μετά δυσκολίας βρίσκει κάποιος κατάλυμα.
Κατά την άποψη του Δημάρχου η πόλη έχει αποκτήσει τα περασμένα χρόνια πολλές ατραξιόν. Ένεκα τούτου δεν χάνει πλέον κατοίκους με την αποδήμηση και όλα αυτά μιλούν για την τουριστική ανάπτυξη. Ενώ το 1993 υπήρχαν μόνο 27 000 διανυχτερεύσεις , το 2013 αυξήθηκαν σε 227 000, όπου σε αυτήν τη θετική ανάπτυξη συνέβαλαν με την σύμπραξή τους και ενεργητικότητά τους πολλοί .
Παράλληλα με τους ενεργούς πολίτες της πόλης υπάρχουν επίσης εξωτερικοί υποστηριχτές, για περαιτέρω προωθήσεις, όπως π.χ. μεμονωμένα πρόσωπα. Αλλά επίσης επισημαίνονται και οι δωρητές. Αλλά επίσης και οι δωρητές του Γερμανικού Ιδρύματος για τη προστασία μνημείων και διατηρητέων, και από την Ομοσπονδία και το κρατίδιο Sachsen-Anhalt, βοήθησαν ενεργά για τη διατήρηση του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Παράλληλα με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που καταβάλλεται από όλους τους φορολογουμένους για την ανοικοδόμηση των ομόσπονδων κρατιδίων της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και μετά τη χορήγηση 14,8 εκατομμύρια Ευρώ, αναπαλαιώθηκε η Αγορά της πλατείας και το εσωτερικό του νέου αρχείου της πόλης, όπου περισσεύουν ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ, για περαιτέρω δραστηριότητες, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος. .
Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι περιοχές Quedlinburg Gernrode είναι αναγνωρισμένοι τόποι ανάπτυξης και επίσης τα λουτρά Bad Suderode είναι τόπος θεραπείας και ανάπαυσης.. Ένεκα τούτου είναι αναγνωρισμένα μέρη έλκυσης τουρισμών, παράλληλα με την ανάπαυση και την φύση, μπορούν επίσης να προσφέρουν αναπτυγμένη πολιτιστική δραστηριότητα και ανάπαυση.
Και από αυτή την ιδιαιτερότητα έχει η πόλη τη δυνατότητα να κρατά η και να αναπτύσσει ένα σωρό δραστηριότητες, όπως μουσεία, το βόρειο του Χαρτζ , θέατρα, εκκλησίες και πολλές άλλες προσφορές. Για να μπορέσει η πόλη να κρατήσει και να διατηρήσει τις πολλές εγκαταστάσεις, εισήγαγε η πόλη ένα ημερήσιο Kurtaxe, δηλαδή ημερήσιο τέλους τουρισμού από τους διανυκτερεύοντες τουρίστες, που καταβάλλονται από την πρώτη ημέρα της άφιξης στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα και ξενοδοχεία,.
Το ύψος αφορά ένα ημερήσιο ποσό από 2.50 Ευρώ κατά άτομο και για κάθε διανυχτέρευση Με αυτό το ποσό έχει ο τουρίστας ελεύθερη συγκοινωνιακή χρήση των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, τραμ και τραίνων και σε όλη την περιφέρεια Harz. Με αυτή την καταβολή λαμβάνει ο τουρίστες ένα μπλοκ – „Qupon“ Heft με την αναγραφή της καταβολής του τέλους τουρισμού και αναφορά με πολλαπλές εκπτώσεις, τουλάχιστον κατά 10% σε καταστήματα της πόλης και της περιφέρειας.
Θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι και μετά την επανένωση της Γερμανίας το 1989 υπήρχε μεγάλος αριθμός οικοδομημάτων με ξυλόδεμα σε αθλία και καταστροφική κατάσταση λόγω φυγής των κατοίκων και λόγω των ανεξήγητων μερίδων εξ αδιαιρέτου των κληρονόμων ή και συνεχείς αγωγές φιλονικιών των κληρονόμων, όπου παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα ακατοίκητα, ερειπωμένα και δεν μπορούσαν να αναπαλαιωθούν. Ως ένα από μεγαλύτερα μνημεία σε έκταση βρίσκεται η πόλη του Quedlinburg από το 1994 στην λίστα: Παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιάς - Weltkultur- und Naturerbes der UNESCO.
Η εισδοχή οφείλεται στην ιστορική καλλιτεχνική αξία της πόλης ως μοναδικό αρχιτεκτονικό οικιστικό μνημείο πόλης, με το Schlossberg, der Stiftskirche καθώς επίσης και με πάνω από 2000 στην περιοχή οικήματα με ξυλόδεμα από έξι εκατονταετηρίδες και πολλά άλλα θετικά. .
ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ Δ ΄Σταυροφορίας ΟΙ ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Μια σύντομη ματιά που απαιτείται πεισσότερη μελέτη
Η Δ' Σταυροφορία (1201-1204) είχε σκοπό και στόχο την κατάληψη της Ιερουσαλήμ μέσω μιας εισβολής στην Αίγυπτο, αλλά παρξέκλινε από τον στόχο της και οι Σταυροφόροι κατέλαβαν τελικά την Κωνσταντινούπολη, καταλύοντας τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και ιδρύοντας τη Λατινική Αυτοκρατορία. Ως ιστορικό γεγονός, η Δ' Σταυροφορία αποτέλεσε ένα εξαιρετικά πολύπλοκο ιστορικό φαινόμενο, το οποίο υπήρξε αποτέλεσμα διάφορων συμφερόντων και συναισθημάτων: θρησκευτικά αισθήματα, ελπίδες των Σταυροφόρων για ηθική ανταμοιβή και επιθυμία για κέρδη και περιπέτειες και υλικά κέρδη από την άλλη πλευρά. Όμως, η επικράτηση των υλικών συμφερόντων, η οποία ήταν αισθητή και στις προηγούμενες Σταυροφορίες, εκδηλώθηκε ξεκάθαρα κατά την Δ’ Σταυροφορία με την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης το 1204.
Η πολιορκία της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους (1204).
Φαινόταν πιθανό ότι η οχυρωμένη βυζαντινή πρωτεύουσα θα μπορούσε να αντισταθεί με επιτυχία στους Σταυροφόρους, των οποίων ο αριθμός δεν ήταν τόσο μεγάλος. Οι τελευταίοι, όμως, αποβιβάστηκαν στην ευρωπαϊκή ακτή και κατέλαβαν τον Γαλατά, έσπασαν την αλυσίδα που έκλεινε τον Κεράτιο κόλπο και εισχώρησαν σε αυτόν πυρπολώντας τα πλοία που βρίσκονταν εκεί. Ταυτόχρονα οι ιππότες επιτέθηκαν κατά της πόλης, που παρά την απεγνωσμένη αντίσταση, ιδιαίτερα από τους μισθοφόρους Βαράγγους, καταλήφθηκε τον Ιούλιο του 1204 από τους Σταυροφόρους.
Ο Αλέξιος Γ΄ που δεν είχε ούτε τη θέληση, ούτε τη δύναμη να αντισταθεί, εγκατέλειψε την πόλη και διέφυγε, παίρνοντας μαζί του το δημόσιο θησαυροφυλάκιο. Ο Ισαάκιος Β΄ απελευθερώθηκε από τη φυλακή και επανήλθε στον θρόνο, ενώ ο γιος του Αλέξιος που είχε φτάσει μαζί με τους Σταυροφόρους ανακηρύχθηκε συν-αυτοκράτορας (Αλέξιος Δ΄). Η πρώτη αυτή πολιορκία και κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους έγινε με σκοπό την αποκατάσταση του Ισαακίου Β΄ στον θρόνο.

Exkurs- Παρέκβαση
Όρα-siehe: 2015 Quedlinburg und die Ortsteile Bad Suderode und Gernrode. HALBERSTADT Halberstadt: Στις περιηγήσεις σας στην Ανατολική Γερμανία και ιδιαίτερα στο κρατίδιο Sachsen-Anhalt και στην περιφέρεια Harz δεν πρέπει να φύγουμε, χωρίς μια επίσκεψη στην πόλη Halberstadt, και στον Μητροπολιτικό ναό, Domschatz, που αναφέρεται ότι υπάρχει και θα εκπλαγείτε από μια μεγάλη συλλογή εκκλησιαστικών υφαντουργικών, των αρχαιότερων εκκλησιαστικών χαλιών και πολύτιμους εκκλησιαστικούς θησαυρούς του Μεσαίωνα, κλπ. ( και επίσης διαρπαχθέντα ή και δωρισθέντα; Ιερά λείψανα, συναρπαστικά έργα τέχνης από την Κωνσταντινούπολη στην Δ΄ Σταυροφορία, (1201-1204), που είχε στόχο την κατάληψη των Ιεροσαλήμων μέσω Αιγύπτου και να ερευνήσουμε γιατί παρέκκλινε και κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη, και γιατί λεηλατήθηκε, που απαραίτητη είναι μια προετοιμασία και μελέτη των αιτίων της ιστορικής και καταστροφικής Δ΄ Σταυροφορίας για την Πόλη,

1. βλέπε HALBERSTADT και: google: Πατήστε- google: domschatz halberstadt fotos
https://www.google.de/search?q=hALBERSTADT+DOMSCHATZ+FOTOS&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwiP_fmo6KTeAhUSKlAKHcczCSUQ7Al6BAgAEB0&biw=1024&bih=604ΥΓ.
2. https://www.google.de/search?q=halberstadt+domschatz+fotos+teppiche&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjZl-Sg6aTeAhUQEVAKHd-QDikQ7Al6BAgCEA0&biw=1024&bih=604
Για μια πλήρη εικόνα των θετικών ή και αρνητικών προσφορών και των διαφορετικών τύπων καταλυμάτων μιας πόλης ή χώρας, μπορεί κάποιος να πληροφορηθεί από το ιντερνέτ και να διαβάσει τις σχετικές και απαραίτητες αξιολογήσεις των τουριστών.
Φωτογραφίες από την Δ΄ Σταυροφορία: - --https://www.google.de/search?biw=1024&bih=604&tbm=isch&sa=1&ei=c2jTW87-HsTbwQKh-bTABw&q=%CE%B4+%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%98%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%8A%CE%91&oq=%CE%B4+%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%98%CE%A1%CE%9F%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%8A%CE%91&gs_l=img.3...379973.388634.0.390484.14.14.0.0.0.0.67.736.13.13.0....0...1c.1.64.img..1.6.355.0..0j35i39k1j0i19k1j0i5i30i19k1j0i8i30i19k1j0i8i30k1.0.Mo-IZXNOprw
Πηγή: www.kn-megalexandros.gr, UNESCO –Weltnestadt Quedlinburg 2014, http://www.quedlinburg.de/de/, www.holidaycheck.de/resetipp-Urlaubsbilder+Altstadt+Quedlinburg-chub-zid11484.html?gallei. www.panoramio.com/user/7620537, https://plus.google.com/u/0/

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο