Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

396: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ προς τις Βρυξέλλες -Οι κλιματικές διαμαρτυρίες - ως σχολείο της Ζωής

396:ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ προς τις Βρυξέλλες -Οι κλιματικές διαμαρτυρίες- ως σχολείο της Ζωής

Επιτέλους εγκαταλείπουν μαθήτριες και νέοι τω μάθημα στο σχολείο για να αγωνιστούν για το μέλλον. Οι κλιματικές διαμαρτυρίες είναι το Σχολείο της Ζωής

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη- Konstantin S. Nalbantis, Köln

Επιτέλους και πάλι χιλιάδες βγαίνουν για διαμαρτυρία στους δρόμους, για να αγωνιστούν, για την ανθρωπότητα για να μην οδηγηθεί ο πλανήτης στην καταστροφή. Χιλιάδες και το λιγότερο 25.000 άνθρωποι, μαθητές, ήτανε την περασμένη Παρασκευή της περασμένης βδομάδας και μόνο στη Γερμανία, που διαμαρτύρονταν με το σλογκάν " Fridays for Future", που παρέμειναν μακριά από το σχολείο τους, για να διαμαρτυρηθούν στο Βερολίνο.
Το μήνυμά τους ήτανε, το θάρρος της γνώμης των παιδιών και παρόλα που δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των μαθητών σε διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αλλά λένε, γιατί πρέπει να μάθω για ένα μέλλον, που σε λίγο δεν θα υπάρχει, αν κάποιος δεν λάβει τα μέτρα να κάνει κάτι τι, για να μας σώσει αυτό το μέλλον: "Θέλουμε, λένε οι μαθητές και εσείς να τοποθετηθείτε ισχυρότερα εναντίον της κλιματικής αλλαγής"
Και αυτοί που διαμαρτύρονται δεν είναι, εγκαθιδρυμένοι πράσινοι, δεν είναι γηρασμένοι ενεργοί προφύλαξης του περιβάλλοντος της πρώτης ώρας, όπου ένα μέρος της κοινωνίας τους αποχαιρέτησε, από αυτά που έχουμε ακούσει και ατενίσει στο παρελθόν. ΌΧΙ, είναι παιδιά και νέοι πολλών χωρών, και πολλαπλών πόλεων.
Είμαστε και αξιώνουμε ως η τελευταία γενιά, που επίσης μπορούμε να κάνουμε με τα πόδια, για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις κλιματικές σας αμαρτίες στα μέσα του χρόνου, που αξιώνουν τα παιδιά με το μήνυμά τους, Διότι μέχρι τώρα είσασταν ενήλικοι παρά πολυ εγωϊστικά τοποθετημένοι, αμαθείς ή με καρδιές μίσους.

Τα παιδιά άρχισαν τις διαμαρτυρίες και θα συνεχίσουν κάθε Παρασκευή ως ότου βρεθούν από τους υπεύθυνους λύσεις και λάβουν διαπραγματεύσεις. Αλλά χρειάζονται λύσεις, που δεν θα πνίξουν τις διαμαρτυρίες.
Αν θα ήτανε αλλιώς, δεν θα βλέπατε αδρανείς, πως χωράφια ξηραίνονται, λασπώδες και καταστροφικές βροχοπτώσεις και χιονοστιβάδες σκεπάζουν τα σπίτια και άνθρωποι πνίγονται στις πλημμύρες, κατά τη διάρκεια της οποίας σε άλλα μέρη από τις ανοβρίες φεύγουν.
Αν θα ήτανε αλλιώς, θα έπρεπε η κυβέρνηση όσο το δυνατόν νωρίτερα να σταματήσει τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος του άνθρακα, γιατί τα αρνητικά αποτελέσματα θα τα υποστούμε εμείς, όταν είμαστε ενήλικοι.
Αν και υπάρχουν επιχειρήματα από ένα ξαφνικό σταμάτημα, γιατί θέσεις εργασίας καταργούνται σε περιοχές των ανθράκων και πρέπει να μπορούμε να πληρώνουμε το ρεύμα. Την Παρασκευή για τα θέματα συζήτησης στο ομοσπονδιακό Υπουργείο οικονομικών, βρισκότανε στις πόρτες του υπουργείου μαθητές και μαθήτριες και διαμαρτυρότανε από όλην τη Γερμανία.
Αν και δεν είναι η εργασία των μαθητών να αντιπροσωπεύσουν έξυπνες λύσεις. Αλλά στόχος είναι να πιέσουν. Ποιός άλλος, αν όχι τα παιδιά,αν είχαν τη δυνατότητα επέμβασης για το μέλλον τους. Πώς αντανακλά στους νέους διαληλωτές τα έξοδα από το κλείσιμο των εργαστασίων άνθρακα. Αλλά δεν πρέπει να αποτύχει ο αγώνας για την αλλαγή του κλίματος από έλλειψη χρημάτων. Δεν διαδήλωσαν όμως για την έλλειψη της πολιτικής διδασκαλίας στα σχολεία και τα δικαιώματα του ανθρώπου. Στην Ρηνανία Βεστφαλία περιέχουν οικονομικά περιεχόμενα θέματα στο σχολείο, δύο-τρεις φορές περισσότερο χώρο απ΄ ότι πολιτικά θέματα.
Οι γονείς των παιδιών πρέπει να είναι υπερήφανοι, που τα παιδιά τους μολαταύτα κατεβαίνουν στους δρόμους. Αξιώνουν να φεύγουν έγκαιρα από το σχολείο κάθε Παρασκευή και να διαμαρτύρονται ώσπου να βρεθούν λύσεις.

Μέχρι τώρα ήτανε γνωστό, ότι το 2019 θα σταματήσει το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, το 2030 υπολογίζεται ότι 70% του ρεύματος θα είναι από ανανεωμένες πηγές ενέργειας και το 2035 η αποχώρηση από το τελευταίο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από άνθρακα.
Το θάρρος της γνώμης των μαθητών είναι σπουδαίο, αλλά δυστυχώς μόνο σπάνια ατελώς και αυτό είναι ένα σπουδαίο μάθημα για τη Ζωή.
Πηγή: Süddeutsche Zeitung, 26-/27.01.2019 -Kölner Stadt-Anzeiger, 26/27.01.2019
---------------------------------------------------------------
Τα πιο κάτω δύο θέματα είναι για μια κυκλική ενημέρωση:
Χ . Όλοι μαζί ενάντια στην μεταβολή του κλίματος:
https://www.asxetos.gr/articles/earth/oloi-mazi-enantia-stin-metavoli-toy-klimatos.html
ΧΧ. Πλανητική υπεθέρμανση απειλεί και τρομάζει κατ΄ αρχάς τους φτωχούς:
https://www.asxetos.gr/articles/earth/planitiki-yperthermansi.html

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο