Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

400: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ αναπτυσσόμενη διαμαρτυρία για τις δραματικές κλιματικές αλλαγές

400:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ αναπτυσσόμενη διαμαρτυρία για τις δραματικές κλιματικές αλλαγές

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη- Konstantin S. Nalbantis -Κολωνία

Αυτό το κορίτσι η Greta προκαλεί την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις κλιματικές αλλαγές και παρόλα που απο την σχολική Νομοθεσία δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια του μαθήματος η απεργία.
Η 16 -χρονη ενεργητική Φωνή είναι η Greta Thunberg από την Σουηδία που κατηγορεί τους παγκόσμιους επίλεκτους, (όπου κατέγραψα στο άρθρο Νο. 396-www.kn-megalexandros.gr).

Χιλιάδες μαθητές σε όλον τον κόσμο την ακολουθούν. Η είδηση της Greta Thunberg στην παγκόσμια κοινή γνώμη έφθασε στο DAVOS της Ελβετίας μια μέρα νωρίτερα από την ίδια την άφιξή της .
Αυτή ήτανε καθ΄οδόν με το τραίνο, που διήρκησε 32 ώρες ταξίδι διαμέσου της Ευρώπης. Η είδηση είχε ήδη μετατεθεί στο Κοινοβούλιο της Στοκχόλμης. Η Greta, μια μαθήτρια 16 ετών κατόρθωσε να ξεσηκώσει μαθητές από όλον τον κόσμο, στις Βρυξέλλες 35.000 μαθητές απεργούν, στο Βερολίνο, στην Αυστραλία, την Ιαπωνία,την Ουγκάντα.

Διαδήλωση αντί σχολείου- ξεσηκωθείτε για το Βερολίνο ήτανε κάτω από το σλογκάν: "Fridays for Furure" που βγαίνουν χιλιάδες μαθητές στους δρόμους. ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥΣ η Greta Thunberg,16 ετών. Σε αυτήν την αυξανόμενη άχρωμη ιδεολογική της κλιματικής κρίσης παρουσιάζεται η μεγαλύτερη Προοπτική για τις σχολικές διαμαρτυρίες.
Αυτή η διαμαρτυρία και προοπτική μπορεί να αυξηθεί χωρίς όρια διότι αυτή είναι μεγαλειώδης για μια παράκληση, όπου είναι ευγνώμων με τον κατ΄ευθείαν αγωνιστικό τρόπο και είναι η μεγαλύτερη τύχη για τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων. Είναι εύλογο και δυνατό, ότι γι΄αυτήν την παράκληση τα επόμενα χρόνια να συμμετάσχει ένας ολόκληρος κόσμος ανθρώπων. Οι μαθητικές διαμαρτυρίες σώζουν τον κόσμο από τις κλιματικές αλλαγές, βλέπε προηγούμενο άρθρο Νο. 396, και www.zeit.de/audio
" Το θάρρος της γνώμης σπάνια είναι δωρεά".
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ Συνέλληνες θελήσουν να πληροφορηθούν κυκλικά, ενημερωτικά και ίσως καθοδηγητικά με εμβάθυνση των θεμάτων μπορούν να ρίξουν έστω και μια ματιά στα πέντε πιο κάτω θέματα που περιέγραψα στο παρελθόν και τα βρίσκει κάποιος ή στην ιστοσελίδα μου: www.kn-megalexandros.gr, ή ευκολότερα στην παρακάτω αναφερόμενη ιστοσελίδα:

1. Όλοι μαζί ενάντια στην μεταβολή του κλίματος
https://www.asxetos.gr/articles/earth/oloi-mazi-enantia-stin-metavoli-toy-klimatos.html
2. Δάσος - Περιβάλλον και πορόληψη
https://www.asxetos.gr/articles/nea/antimetopisi-kai-kindynoi-pyrkagion-prooptikes.html
3. Η Πλανητική υπερθέρμανση αεπειλή και τρομάζει κατ΄αρχάς τους φτωχούς
https://www.asxetos.gr/articles/earth/planitiki-yperthermansi.html
4. Αντιμετώπιση και κίνδυνος πυρκαγιών- Προοπτικές
https://www.asxetos.gr/articles/nea/antimetopisi-kai-kindynoi-pyrkagion-prooptikes.html
5. Οι θλιβερές συνέοειες του παθητικού καπνίσματος
https://www.asxetos.gr/entheto/tsigaro-kapnos/pathitiko-kapnisma-synepeies.html
info@kn-megalexandros.gr

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο