Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

403: ΠΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

403:ΠΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 90 χρόνια ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Konstantinos S. Nalbantis, Köln

Προβληματισμός:
Οι εξοργισμένοι, οι ταπεινωμένοι και οι υποβαθμισμένοι απαντούν: PERSONA NO GRATA- UNERWÜNSCHTE PERSON -ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ;;

"Το να σιωπάς την αλήθεια είναι ωσάν να θάπτεις χρυσόν" έλεγε ο Πυθαγόρας

και ο Αβραάμ Λίνκολ 1809-1865: " Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με την σφαίρα σκοτώνεις τον εχθρό σου, με την ψήφο σκοτώνεις το μέλλον των παιδιών σου"

Η Πατρίδα μας η Ελλάδα των πολλών αντιθέσεων, της φτώχειας, της κρίσης , της ανέχειας, της απόγνωσης, της δυσπιστίας και της αναξιοπιστίας, της υποτέλειας, του εγωκεντρισμού, της αντίδρασης και εκδίκησης, του ξεριζωμού των νέων μας από την πατρώα γη, αλλά και η χώρα του κεφιού και της εκτόνωσης.
Οι ταπεινωμένοι, οι αδικημένοι, οι εξοργισμένοι ενός Δήμου της Ανατολικής Μακεδονίας ξεσηκώνονται εναντίον της σκανδαλώδους ψήφισης απέναντι και στη δική μας ίση μεταχείριση και μετά από 90 χρόνια, νυν Δήμου Ανατολικής Μακεδονίας.
Οι εξοργισμένοι διαμαρτύρονται για την αρνητική "μπελαλίδικη Αντιπολίτευση κατά τις δημοτικές συνεδριάσεις και βαρυσήμαντες αποφάσεις και για τους αρνητικούς Συμβούλους απεναντι σε μια κατεπείγουσα ζωτικής σημασίας απόφαση και τώρα απαντούν με: PERSONA NO GRATA- UNERWÜNSCHTE PERSON -ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ;;

Μέχρι τώρα το κεφαλοχώρι των Κυργίων των 12 Συνοικισμών, 90 ολόκληρα χρόνια ανέμενε μια απόφαση με στόχο την ανάπτυξη και σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον και επιτέλους βελτίωση του βασικού οδικού δικτύου της συντόμευσης και αποσυμφόρησης των δύο δημοτικών διαμερισμάτων Κυργίων-Δοξάτου.
Αναρίθμητες γραπτές προτάσεις με εναλλακτικές λύσεις, ρίχτηκαν στο κάλαθο των αχρήστων, στην Περιφέρεια 04.08.2011, 04.02.2013, στον κ. Περιφερειάρχη -Αίτηση- RG301474306DE, κλπ.κλπ.

"¨Δεν πρέπει όλως διόλου να υποχωρούμε στους κακούς, αλλά ν΄αντιδρούμε" Μένανδρος,4ος αιών -ποιητής.

Μπροστά από25 χρόνια ετοιμάστηκαν τα πάντα, έπεσαν τα γεφυράκια και το αμμοχάλικο, αλλά δεν συνέχισαν. Μετά από 90 χρόνια, το 2019 έμελλε να έλθει δημοτική ψηφοφορία για την "Συμφιλίωση των δύο Μαρτυρικών Κωμοπόλεων Δοξάτου-Κυργίων και όλοι περίμεναν σε μια τέτοια βαρυσήμαντη απόφαση θα αλλάξει η Αντιπολίτευση μια "φυγόπονη θέση στο συμβούλιο" και θα ψηφιστεί μια παρόμοια, ισότιμη, ισόνομη μεταχείριση και για εμάς ΟΜΟΦΩΝΑ.
Η Αντιπολίτευση όμως και μετά από 90 Χρόνια στάθηκε αρνητική και θέλησε να συνεχιστεί η προκλητική και άνιση μεταχείριση, άρνηση και εκδίκηση, μη αλλάζοντας θέση, αλλά τώρα πλέον δεν μπορούμε να επενδύσουμε στην εμπιστοσύνη της.
Είθε τώρα εμείς με τη δική μας στάση στην ψήφο, είθε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να διευκολύνουμε αρνητικούς συνδυασμούς και συμβούλους να αποχωρήσουν.
Συνδυασμός και Σύμβουλοι, που διέπονται από ύποπτο μίσος, αντίδραση, πνεύμα αντιλογίας και εκδίκησης και που δεν αντιλαμβάνονται την ανάγκη συμφιλίωσης των πληθυσμών μας, της ανταπόκρισης, αλληλεγγύης, αλληλεπίδρασης, συναποφασισμού και είναι γωνστό ότι αναμέναμε για πολλά χρόνια απραγματοποίητα οράματα, για τις επιδιώξεις και τις προοπτικές ανάπτυξης , και ολότελα μας τα αρνούνται- δεν έχουν τόπο και χρόνο στις Τ.Α. και Δήμους και πρέπει να αντικατασταθούν.
Πρέπει να αποφασίσουμε στις εκλογές για αντικατάσταση των "μπελαλήδων", γιατί αν δεν διέπονται από αλληλεπίδραση, συμφιλίωση και συναναποφασισμό με στόχο την ανάπτυξη και σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, κανείς μα κανείς πολίτης δεν είναι διατεθειμένος να τους ψηφίσει και κανείς άλλος σύμβουλος και συνδυασμός δεν είναι διατεθειμένος μετέπειτα να συνεργαστεί μαζί τους.
Αλλά παντού και πάντα θα αντιμετωπίζουν το φαινόμενο: : PERSONA NO GRATA- UNERWÜNSCHTE PERSON -ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ;;
Επίλογος

Μετά από 90 ολόκληρα χρόνια αναμονής μιας πολυπόθητης ισότιμης απόφασης, πέρασε με τους ψήφους της Συμπολίτευσης και άλλων, αλλά έκλεισε με παράδοξο τρόπο: να υπάρχουν ακόμα εκλεγμένοι πολίτες στην Αντιπολίτευση να σε καταψηφίζουν τα οράματά σου, τότε: "Δεν μπορείς να περιμένεις από αυτούς που σε κατέστραψαν να γίνουν άνθρωποι που θα σε σώσουν" Αριστοφάνης

" Όποιος κάνει αδικία και παραβαίνει τον Νόμο, ζει όλον τον καιρό δυστυχής και πλήρης φόβου. Αυτόν τον βαρύνουν πάντα τα δεινά του μέλλοντος και στην παρούσα στιγμή δεν τον αφήνουν να γίνει χαρούμενος και να παρηγορηθεί" Επίκουρος
------------
" Η ηθική που στηρίζεται στο φόβο της τιμωρίας και στην ελπίδα της ανταμοιβής είναι ανήθικη ηθική" Νίτσε
www.kn*megalexandros.gr, Άρθρο Νο. 403

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο