Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

406: Ιστορικής σημασίας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ Αίτηση-Εκκληση των κατοίκων Κυργίων για την αποπεράτωση οδικής αρτηρίας που κράτησε 90 Χρόνια !!

406: Ιστορικής σημασίας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ Αίτηση-Έκκληση Κυργιωτών
για την αποπεράτωση οδικής αρτηρίας που κράτησε 90 χρόνια
ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ για την Ιστορία και για την ιστορική ανασκόπηση του παρελθόντος και για μελλοντικούς οραματισμούς των νέων γενεών.

Pati Potius Fato: Ισχυρότερο από το πεπρωμένο της τύχης είναι η αντοχή και το ερέθισμα ενός ομογενή. Κάποτε είναι η ζωή πολύ δύσκολη, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να αντέξουμε, αν λάβει κάποιος υποστήριξη και αγάπη για τον τόπο μας, τότε κάνει τους ανθρώπους δυνατούς και τους δίνει δύναμη και οραματισμούς. Έτσι το ίδιο βρίσκουν και οι υπογράφοντες και αιτούντες για την αποπεράτωση ασφαλτόστωσης βασικού οδικού δικτύου των δημοτικών διαμερισμάτων (δύο πρώην Δήμων) με στόχο τη συμφιλίωση για την ανάπτυξη και σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΣ ΚΥΡΓΙΑ – ΔΟΞΑΤΟ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΥΡΓΙΩΝ-
- ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΟΞΑΤΟΥ, Ν. Δράμας – Μάϊος- Ιούνιος 2016 -
-------
Ακόμα δεν δημοσίευτηκε επίσημα η Είδηση, ότι μετά από 90 Χρόνια και μετά από πολύχρονες και πολλαπλές προσπάθειες και συλλογικές Αιτήσεις ομογενών και των ενεργών πολιτών και όλων των Κυργιωτών, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ από το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Η "ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ" των δύο μαρτυρικών κωμοπόλεων ΔΟΞΑΤΟΥ - ΚΥΡΓΙΩΝ και με μια ασφαλτόστρωτη οδική αρτηρία της συντόμευσης και αποσυμφόρησης 7 χιλιομέτρων.
Ευχαριστούμε τους ενεργούς Συμπολίτες μας, που οφείλεται όλη η διαδικασία του αγώνα και της υποστήριξης της υπόθεσης. Θα ακολουθήσει προσεχώς εξειδικευμένη είδηση. ΚΝ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η επίσημη συλλογή υπογραφή και Αίτηση Κυργιωτών για την ασφαλτόστρωση Κυργίων-Δοξάτου


Θέμα: Για την κατεπείγουσα αποπεράτωση της ασφαλτόστρωσης της οδικής αρτηρίας, της συντόμευσης και αποσυμφόρησης: Κυργιων –δοξατου.
- Κοινοποιηση: Υπουργειο Δημοσιων εργων –Γενική Γραμματεια ΥΠΟΔΟΜΩΝ
- Περιφερεια Ανατολικησ Μακεδονιασ και Θρακησ


ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ : για την ανακοίνωση , παρότρυνση, προώθηση και δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων στις υπηρεσίες και παρακολούθηση της κατεπείγουσας διεκπεραίωσης της οδικής αρτηρίας Κυργίων – Δοξάτου, Ν. Δράμας, με εντολή και υπογραφές των κατοίκων Κυργίων κλπ. προς τον εξουσιοδοτούμενο:
Κων. Σ. ΝΑ, Κύργια, Κολωνία

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε του Δήμου Δοξάτου !

Και πάλι οι κάτοικοι της ημιορεινής και ορεινής, προσφυγικής και μαρτυρικής Κωμόπολης Κυργίων, (Αρχαία Κρίφλα), που υπήρξε το μεγαλύτερο Κεφαλοχώρι της Ελλάδας και πρώην Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου των 11 γραφικών Συνοικισμών, είναι οργισμένοι, γιατί ακόμα δεν δυνηθήκατε να αποπερατώσετε με ασφαλτόστρωση την οδική αρτηρία της συντόμευσης και αποσυμφόρησης Κυργίων – Δοξάτου, που καθυστερεί για δεκαετίες, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν προετοιμαστεί τα πάντα και υπάρχει υποδομή του δρόμου, γέφυρες και χαλικόστρωση.

Κύριε Δήμαρχε, έχουν περάσει εννιά δεκαετίες από την Μικρασιατική καταστροφή και ο τόπος μας ήτανε προκαθορισμένος με επιβαρύνσεις, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στην ιστορική ανασκόπηση του ταλαιπωρημένου μικτού προσφυγικού Κεφαλοχώρι, την μαρτυρική Κωμόπολη Κυργίων, που παραμένει απομονωμένη, πολλαπλά «προδομένη», υποβαθμισμένη, παραμελημένη και συνεχής εγκλωβισμένη.

Και ενώ όλα τα γύρω χωριά του Δήμου Δοξάτου και άλλων Δήμων μας, έχουν οδική ασφαλτοστρωμένη επικοινωνία μεταξύ των χωριών τους, ακόμα και ενδιάμεσα και στα αγροτεμάχιά τους, για την οικονομική, πολιτιστική, κοινωνική, και ειρηνική συνύπαρξη και αλληλεγγύη και επίσης αλληλεπίδραση, επίσης γειτονική δημοκρατική ανταπόκριση, ενώ εμείς είμαστε η μοναδική Κωμόπολη της Ελλάδας, που δεν έχουμε οδική σύνδεση με τα γειτονικά χωριά. Εμείς στην μαρτυρική Κωμόπολη Κυργίων υποφέρουμε δεκαετίες από απομόνωση, εγκλωβισμό, από μια άνιση δημοκρατική ανταπόκριση και άνιση, οδική και ανθρώπινη επικοινωνία με τα γειτονικά μας χωριά και πνιγόμαστε κάτω από τη διάκριση, την άδικη μεταχείριση και κάτω από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Εμείς οι πολίτες της μαρτυρικής Κωμόπολης Κυργίων και μαζί και οι απανταχού Έλληνες που υποστηρίζουν μια πρωτοβουλία ζωτικής σημασίας, υπογράφουμε την παρούσα Αίτηση-Έκκληση με την απαίτηση διαμέσου του εξουσιοδοτημένου Κ.Ν., για την αξίωση, έρευνα, και την προώθηση λύσεων για την κατεπείγουσα αποπεράτωση της ασφαλτόστρωσης της οδικής αρτηρίας Κυργίων – Δοξάτου

Προς το
Δήμαρχο Δοξάτου, Νομού Δράμας
Κοινοποίηση: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
Υπουργείο Υποδομών, Γενική Γραμματεία – και Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε του Δήμου Δοξάτου,

Αξιότιμοι Κύριοι του Αρμόδιου Υπουργείου Δημοσίων Έργων και Υποδομών, επίσης του Υπουργείου της Αγροτικής Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Μετά την αποστολή της Αίτησης-Έκκλησης που σας έστειλα με Ε-μαιλ, 13. Ιουλίου 2016, 11.33 η ώρα.

Σας υποβάλλουμε και πάλι την Αίτηση των Κυργιωτών συμπολιτών μας, σήμερα 15.07.2016, σε 13 φύλλα, άνω των διακοσίων υπογραφών, για την αποπεράτωση της ασφαλτόστρωσης της οδικής Αρτηρίας Κύργια Δοξάτου.

Ασφαλώς υπάρχουν πολλαπλές διασυνδέσεις μεταξύ άλλων και άλλων διαμερισμάτων και πρέπει και σε εμάς, που ανήκουμε μαζί, και πρέπει να ενδυναμώσουμε ό, τι μας συνδέει και μας ενώνει, να λάβει χώρα ο σωστός και δίκαιος προγραμματισμός της οδικής Αρτηρίας της συντόμευσης και αποσυμφόρησης και ζωτικής σημασίας για τη ζωτικής σημασίας αρτηρία για τα χωριά μας και επίσης για γεωργική ανάπτυξη μεταξύ Κυργίων-Δοξάτου και να επιδιωχθεί η πολυετή άρση της άνισης μεταχείρισης, της απομόνωσης, αποξένωσης, του εγκλωβισμού και του διχασμένου αποκλεισμού, με προώθηση της ειρηνικής και αλληλέγγυας αλληλεπίδρασης, συνύπαρξης και συνεργασίας με τα πλησιέστερα χωριά, που η ασφαλτοστρωμένη οδική αρτηρία συντόμευσης προς τη Δράμα, δίνει και προοπτικές ανάπτυξης με τα γύρω χωριά και τη Δράμα και επίσης πρόσβασης των γεωργών μας στα χωράφια τους.

Σημειώνουμε ότι η υποδομή , τα τελευταία χρόνια έχουν προετοιμαστεί τα πάντα και υπάρχει υποδομή του δρόμου, γέφυρες και χαλικόστρωση, που άρχισαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας; και σταμάτησαν χωρίς αποπεράτωση της ασφαλτόστρωσης , και του συνολικού έργου.

Επισυνάπτουμε:
-Διάγραμμα του Εθνικού Κτηματολογίου και σύνδεση Κυργίων –Δοξάτου περίπου 7
χιλιομέτρων.
- Συλλογική Αίτηση-Έκκληση των Κατοίκων Κυργίων προς το Κοινοτικό –τοπικό Συμβούλιο
Κυργίων του Δήμου Δοξάτου, από 21.06.2016

Ευπειθέστατος ο Αιτών και κατ΄ εντολή και πληρεξουσιότητα των κατοίκων
Κων, Σ. Να,, εκ Κυργίων διαμένων στο εξωτερικό - 66032 Κύργια, 15.07.2016

Υπογραφή
ΥΓ. Οι επιστολές στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης κλπ. θα δημοσιευτούν προσεχώς.

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο