Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

MAASTRICHT –Μάαστριχτ – Περίπατο στην έδρα της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Maastricht –Μάαστριχτ – Περίπατο στην έδρα της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Maastricht-Μάαστριχτ: Dinghuis Βρίσκεται στο τέλος της Groote Straat το "Dinghuis", Γραφείο Τουρισμού, ένα παλιό γοτθικό οίκημα,προστεύεται ως διατηρητέο που πριν ήτανε το δικαστικό Μέγαρο. Χτίστηκε το 1470 και ανακαινίστηκε τον 16. αιώνα και μέχρο το 1650 ήτανε εδώ η έδρα του ανώτατου δικαστηρίου

Μάαστριχτ- Ματιές σε πρώην εκκλησίες

Μάαστριχτ -Ματιές σε πρώην εκκλησίες της πόλης

Selexyz Dominicanen.

Ενδιαφέρουσα είναι μια επίσκεψή μας στη Dominikanische Kirche στο Selexyz Dominicanen. Χτίστηκε σε στιλ Γοτθικό, αλλά μπορούμε και να δούμε στοιχεία από την ρομαντική.
Το βόρειο μέρος της εκκλησίας έχει θαυμάσιους θόλους, που είναι ζωγραφισμένοι με φρέσκο και κάτω από αυτές μπορούμε να διακρίνουμε το φρέσκο από τον Thomas Akinsky, που είναι το παλαιότερο έργο φρέσκου της Ολλανδίας.
Τα τελευταία 200 χρόνια χρησίμευε η εκκλησία ως τόπος για γιορτές και όμως μπροστά από ορισμένα χρόνια μετατράπηκε από εκκλησία και στο παλιό Ναό Δομινικανών είναι τοποθετημένο το διασημότερο βιβλιοπωλείο της Ολλανδίας και ένα από τα 20 καλύτερα του κόσμου, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η διαρρύθμισή του είναι θαυμάσια και στο βάθος βρίσκεται ένα μικρό, ελκυστικό καφέ-ζαχαροπλαστείο.

Ήθελα να συμπληρώσω, ότι σε όλη την Ολλανδία μετατράπηκαν πολλοί ναοί, και μοναστήρια, λόγω πανάκριβης συντήρησης σε εμπορικά καταστήματα και ξενοδοχεία.
Maastricht -Μάαστριχτ - Περίπατο στην έδρα της Συνθήκης της ΕΕ

Maastricht –Μάαστριχτ – Περίπατο στην έδρα της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Δεύτερο Μέρος
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Konstantin S. Nalbantis

www.kn-megalexandros.gr, άρθρο 407

info@kn-megalexandros.gr

Εδώ υπογράφηκε η Συνθήκη του Μάαστριχτ το1992, επίσημα γνωστή ως Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και θεωρείται και ιστορική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ηπείρου και η δεύτερη ομοίως σε παγκόσμια κλίμακα μετά από εκείνη της ίδρυσης του ΟΗΕ.

Ιστορικά δεν υπήρξε ποτά στην παγκόσμια ιστορία παρόμοια συνθήκη με τόσο πλούσιο οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό περιεχόμενο...όρα: el.wikipedia.org.

Η όμορφη πόλη μεταξύ των δύο ποταμών του Μάαστριχτ είναι γνωστή για τα εκπαιδευτικά της ιδρύματά, όπως το Πανεπιστήμιο και οι Ανώτατες σχολές που όλα μαζί είναι γνωστά για τις καινοτόμες ιδέες και τα διαφορετικά προγράμματα σπουδών, με ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα, διατριβών και ερευνητικής εργασίας
Ξεκινάμε από το ξενοδοχείο Derlon, που στο υπόγειό του έχει ενσωματώσει ρωμαϊκά μνημεία, Παραπλεύρως βρίσκεται η Liebfrauenbasilika, όπου σε αυτήν τη θέση βρισκότανε ίσως τον 5. αιώνα μία εκκλησία, ως επισκοπική εκκλησία στο ρωμαϊκό Castrum Maastricht.

Μετά τη γαλλική κατοχή το 1794, χρησιμοποιήθηκε για ένα χρονικό διάστημα ως σταύλος αλόγων. Τον 19 αιώνα μπόρεσε η καθολική εκκλησία να λειτουργήσει, είναι το παλιότερο μνημείο της πόλης, και το χτίσμα υπήρχε μπροστά από 1000 χρόνια και βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου του Μάαστριχτ, στην Onze Lieve Vrouweplein, Η Liebfrauenbasilika – Lieve Vrouwebasiliek, είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορική καθολική εκκλησία στο κέντρο του Μάαστριχτ.

Λίγο πιο κάτω από την εκκλησία Lieve Vrouwebasiliek σε ένα στενό στην παλιά πόλη βρίσκεται το κόκκινο οίκημα, Bisschopsmolen, ένα αρτοποιείο και μέσα ένας παραδοσιακός ιδιωτικός υδρόμυλος, που δουλεύει πίσω στο μικρό ποταμάκι που φρέσκο αλέθει, ξεροψημένα, νόστιμα, και εδώ πουλάνε ψωμί από αλεύρι σίκαλης. Γνωστό είναι το Αρτοποιείο από τα περίφημα γλυκά του, γλυκού ρυζιού, τούρτες με φρούτα, ειδικά φρούτο βερίκοκου και άλλα.
Πίσω από το Αρτοποιείο υπάρχει ένα μικρό σαλόνι με δύο τρία τραπέζια, όπου μπορεί κάποιος να παραγγείλει καφέ και γλυκά ή να παραγγείλει ένα ελαφρύ μεσημεριανό φαγητό με πολλαπλές άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Είναι ελκυστικός τόπος επισκεπτών και σχολείων και στο οίκημα „Bisschopsmolen σε όλο το χρόνο μοιράζονται οι εκδηλώσεις και τα Wekshops, που λαβαίνουν χώρα οι διαφορετικές δραστηριότητες. Οι πολλαπλές ξεναγήσεις και Wekshops στο « Bisschopsmolen“ του μοναδικού παλιού και ενεργού υδρόμυλου του Μάαστριχτ, και με όλα αυτά αναβιβάστηκε ο υδρόμυλος σε ένα ελκυστικό στόχο επισκέψεων για παιδιά, σχολεία και επαγγελματικούς συνεργάτες, που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει τα προϊόντα επί τόπου. Το προσωπικό είναι άψογο και ευγενικότατο.

Και για τη δική μας τουριστική ατραξιόν στα Κύργια θα ήτανε ένα παράδειγμα προς μίμηση και θα μπορούσε να λειτουργήσει ή να επαναλειτουργήσει ένας υδρόμυλος, παραπλεύρως με Αρτοποιείο, Καφετέρια, Ζαχαροπλαστείο Εστιατόριο μέσα στο δικό μας Κυργιώτικο Αγρόκτημα, της Κοινότητας Κυργίων μέσα στο δικό μας γεωγραφικό προσδιορισμό του Δημοτικού μας διαμερίσματος Κυργίων και στις δικές μας Πηγές Κυργίων, στο Πάρκο Πηγών Κυργίων, («εκεί που χρησιμοποιούν "προβοκάτορες" ένα σωρό προκλητικά αλλότρια "σκοπιανά" κατοχικά ονόματα";), όμως απαιτείται ένα παρόμοιο έργο προώθησης εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού, που θα συμβάλλει στην περιφερειακή, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική μας εξέλιξη.

Προχωρώντας από ενδιαφέροντα στενά, φθάνουμε στην πλατεία Vrijthof, και αντικρίζουμε τις δύο δίδυμες εκκλησίες, αριστερά την κόκκινη, St-Johannes-Kirche και St- Servatius- Basilika, η Ρωμαιοκαθολική Βασιλική του Αγίου Σερβάτιου, Sankt-Servatious-Basilika, όπου βρίσκεται στην πλατεία που εκεί φυλάσσεται η ιστορία του Μάαστριχτ σε θησαυρούς και εκεί χτυπάει η καρδιά της πόλης, ενώ βλέπουμε τριγύρω πολλά αναπαυτικά εστιατόρια και καφετέριες, που εκεί οι εντόπιοι δοκιμάζουν τα γευστικά σπεσιαλιτέ και τα ποτά.
Εδώ λαβαίνουν χώρα θεατρικές εκδηλώσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες, όπως όπερα, καμπαρέ, μουσικά συγκροτήματα, και χορευτικά θεάματα.


------------------------------------------------------------------------
Maastricht – Πλατεία Markt – Rathaus / Μάαστριχτ –Αγορά –Δημαρχείο

Στην περιήγησή μας στην ολοζώντανη πόλη του Μάαστριχτ με 122.000 κατοίκους και ενώ τώρα βρισκόμαστε στην Πλατεία Μάρκτ, (Αγορά) που είναι μια συναρπαστική Πλατεία, και η καρδιά της πόλης του Μάαστριχτ, διαμορφωμένη διαμέσου ιστορικών κτιρίων όπως το Δημαρχείο, που χτίστηκε μεταξύ 1659 και 1664 και είναι ένα από τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά έργα τέχνης και επίσης δίπλα στο Δημαρχείο βρίσκονται πολλές βίλες και παλιά κτίρια από τις διαφορετικές εποχές και μαζί η ενσωματωμένη μοντέρνα αρχιτεκτονική της Διοίκησης του Δήμου.
Η πλατεία Μάρκτ και η πεζοδρόμηση στην περιοχή και γύρω από την Πλατεία Μάρκτ της Αγοράς εκπέμπει την ατμόσφαιρα μιας πραγματικής κεντρικής θέσης της πόλης: εδώ δύο φορές την εβδομάδα Τετάρτη και Παρασκευή λαβαίνουν χώρα αγορές, παζάρι, την Παρασκευή μάλιστα ιδιαίτερο μεγάλο παζάρι, ως την επιχειρηματική δραστηριότητα, όπου υπάρχουν και ελκυστικά καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες, όπου συρρέουν αγοραστές από το Βέλγιο και τη Γερμανία. και εδώ κρατά σκοπιά αιώνια η φλόγα. Βλέπε ολοκληρωμένο άρθρο: www.kn-megalexandros.gr, 407

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο