Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

414:Επίσκεψη και γνωριμία με το Μαυροβούνιο και το Κότορ

414:Επίσκεψη και γνωριμία με το Μαυροβούνιο και το Κότορ το νοτιότερο Φιόρδ της Ευρώπης

Προλεγόμενα:
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία

Από την Ελλάδα μπορεί κάποιος να πετάξει στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου ή στο αεροδρόμιο Βελιγράδι ΤΙΝΑΤ, ή το αεροδρόμιο Podgonica.Επίσης ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, Καστοριά και περνώντας από τα Σκόπια-ΠΓΔΜ και το Κόσοβο ή μέσω Αλβανίας αντίστοιχα.
Εμείς, μια ομάδα ταξιδιωτών, ξεκινήσαμε με το λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη και μέσω Εγνατίας οδού περάσαμε από Βέροια, Κοζάνη, Κστοριά και κατευθυνθήκαμε προς Κρυσταλλοπηγή. Το μακροχρόνιο και κουραστικό ταξίδι μέσω Αλβανίας, φθάσαμ αργά το Βραδυ στον προορισμό μας, αφού διασχύσαμε 690 χιλιόμετρα.
Το Μαυροβούνιο είναι μια βαλκανική χώρα, αραιοκατοικημένη , κρυστάλλινα νερά δασώδη χώρα των πράσινων βουνών ευρισκόμενη στο Νότιο τμήμα της δαλματικής ακτής. Είναι μ ια χώρα πολύπλευρη με ένα πολύπλευρο, μοναδικό τοπίο φυσικής ομορφιάς με απέραντες 200 χιλιόμετρα αμμώδης ακτές, κόλφους, μεγαλοπρεπή βουνά, δάση και βουνήσιες λίμνες που είναι υπερβολικά ελκυστικά. Είναι η μοναδική χώρα της πρώην Γιογκοσλαβίας που κέρδισε την ανεξαρτησία της ειρηνικά με ένα δημοψήφισμα το 2006- για την αποχώρηση από την ένωση με τη Σερβία και ένεκα τούτου έχει πολύ λιγότερες μεταπολεμικές πληγές να επουλώσει τα τραύματα, πριν ξεκινήσει να ευημερεί.

΄Εχει περίπου 625.000 κατοίκους και έκταση 13.812 τετρ. χιλιόμετρα και τόσο μικρή χώρα όπως το Schleswig-Holstein της Γερμανίας. Η πρωτεύουσα Podgorica είναι η μεγαλύτερη πόλη και ακολουθεί η δεύτερη μεγάλη πόλη Niksic. Το Μαυροβούνιο είναι υποψήφια χώρα στην ΕΕ και ελπίζει να γίνει μέλος το 2025 ενώ έχει ήδη εισάγει ως νόμισμα της χώρας το Ευρώ.

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο