Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Άρθρο:422

ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Άρθρο>422
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία

Προλεγόμενα

" Η βασική ελπίδα ενός Έθνους στηρίζεται στη σωστή εκπαίδευση της νεολαίας του" Έρασμος

Η έλλειψη ΠΑΙΔΕΙΑΣ και η καθοδηγητική ΑΓΩΓΗ και Διαπαιδαγώγηση έχει πάντα αρνητικά φαινόμενα στην Πατρίδα μας, γιατί η κακία των παιδιών μας διδάσκεται στην παιδική ηλικία από τους ίδιους τους γονείς,η έλλειψη διαπαιδαγώγησης και τα παιδικά τραύματα γεννιόνται αρχικά και οφείλονται εκτός άλλων και στους γονείς.

Ας αναλογιστούμε και ας διορθώσουμε τα λάθη μας. !!.

" Η ιστορία δεν υπάρχει μόνο, για να απολαμβάνουμε το μεγαλείο των προγόνων μας, αλλά γνωρίζοντας την, να αποφεύγουμε τα ίδια λάθη"

Επιτρέψτε μου να συμπληρώσω: 1. " Οι πόλεις δεν διοικούνται σωστά με τους νόμους αλλά με την ηθικήσυμπεριφορά των πολιτών" Ισοκράτης

2. Άμιλλα είναι η τάση να φτάσει καθένας τον άλλον που τον θαυμάζει ή και να τον ξεπεράσει, χωρίς να ασιθάνεται φθόνο, αν ο άλλος τον ξεπεράσει¨ Αριστοτέλης

Μέσα από πολιτισμένο διαλεκτικό διάλογο ίσως μάθουμε πράγματα που θα αλλάξουν τη ροή της σκέψης. Οι ύβρεις δεν ωφελούν πουθενά !!!

ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ξένη προς την Ελληνική Γλώσσα:

Αγαπητοί Συνέλληνες, όλοι μας απορούμε για την δολοφονική και προκλητική φρασεολογία, υβρεολόγιο, βρομόλογα, βιαιότητα λόγων του δικτάτορα εξ ανατολών και όλοι μας θέλουμε να αποβάλλουμε τις αρνητικές επιρροές της αγένειας, της πρόκλησης, της προσταγής και της διάκρισης και του ΕΓΩ της Ανατολής. Δεν σκεπτόμαστε όμως ότι τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας , όταν αρχίζουν να πηγαίνουν στο σχολείο είναι ήδη σακατεμένα από το σπίτι.
Η έλλειψη Παιδείας και Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης. Η έλλειψη διαλογικής συζήτησης και η έλλειψη ανάπτυξης του κριτικού πνεύματος και της αλληλέγγυας συμμετοχής, ότι όλοι οι Έλληνες ανήκουμε μαζί, πάσχει και θα πάσχει ανεπανόρθωτα και στις επόμενες γενιές.

Αρκεί να βρεθείτε σε ένα ποδοσφαιρικό στάδιο δύο αντίπαλων ομάδων ή και δύο ομάδων με μονόπλευρη συμμετοχή φιλάθλων μιας ομάδας, για να ακούσετε το βίαιο υβρεολόγιο παρουσία των μικρών αναπτυσσόμενων παιδιών, αγοριών και κοριτσιών που είναι η πατροπαράδοτη παραλαβή και μίμηση των παιδιών μας από την οικογένεια στις βίαιες φραστικές υβρεολογίες, προκλήσεις και προσβολές.
Βρεθείτε και παρακολουθήσετε μια παιδική χαρά, μια ακτή κολύμβησης, μια επίσκεψη καφετέριας με μαμάδες και μικρά παιδιά για να αφυπνιστείτε για τις αντιπαιδαγωγικές συμπεριφορές.
Αυτός είναι ο πολιτισμός μας; και ο Ελληνικός πολιτισμός μας; Που πάμε όμως τη χώρα μας, ερωτούμε και πάντα ερωτούμε;;;; χωρίς απάντηση- φωνή βοόντος εν τη ερήμω!

Και τελειώνοντας, αναφέρω δύο παραδείγματα του παρελθόντος: 1. " Ο χειρότερος τρόπος για την ανατροφή των νέων είναι να τους δίνονται όλες οι ευκολίες. Γιατί η ευκολία γεννά τις ηδονές και από αυτές προέρχεται κάθε κακοήθεια" Δημόκριτος

2. Η καλλειέργεια του νου είναι τόσο αναγκαία, όσο η τροφή για το σώμα" Κικέρων
www.kn-megalexandros.gr - nalbantiskonstantin@gmail.com

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο