Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΦΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ κ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ




Κριτική Ανάλυση και ο επιμέρους προβληματισμός
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία
www.kn-megalexandros.gr, konstantin.nalbantis@t-online.de.

Επιτρέψτε μου όμως προ της συνέντευξης να περιγράψω με κριτικό μάτι και με δικά μου λόγια και δική μου ευθύνη την όλη προβληματική της προκλητικής απάθειας, διάκρισης, αδράνειας και υποβάθμισης των τοπικών μας κοινωνιών.

«Να δυσπιστείς σε ανθρώπους που φέρνουν πολλά δώρα».Σικελιανό ρητό.

Αν η κεντρική αναπτυξιακή επιδίωξη είναι η βελτίωση ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας επιχειρήσεων και παραγωγικού συστήματος τότε θα πρέπει εδώ και τώρα να δραστηριοποιηθούμε ακόμα περισσότερο και στο δικό μας διευρυμένο Δήμο.
Επισημαίνουμε ότι ως - πρώτος βασικός άξονας για την επίτευξη του στόχου είναι η επιτάχυνση της μετάβασης στην οικονομία της γνώσης…
- Δεύτερος βασικός άξονας είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας παράλληλα με την αναβάθμιση του παραγωγικού ιστού της χώρας…- - - Τρίτος στόχος τίθεται η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς εκτιμάται ως ο κυριότερος αναπτυξιακός πόρος και η σημαντικότερη πηγή ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων…
Σχεδόν δέκα ολόκληρα χρόνια στο διευρυμένο Δήμο είναι βουτηγμένα στην απραξία, απόγνωση, θλίψη και στασιμότητα.

Τα αρμόδια Υπουργεία έπρεπε επειγόντως να αξιολογήσουν και να αποφασίσουν μετά τις εκκλήσεις και την μελέτη των αρχείων τους. Νομαρχιακοί άρχοντες απείλησαν ότι δήθεν θα παραιτηθούν, αν δεν πραγματοποιηθεί η αυτονόμηση της «μαρτυρικής πόλης», και υποψιαζόμαστε και ότι αλληλέγγυες τοπικές και νομαρχιακές ανταποκρίσεις πάγωσαν και οι ιθύνοντες βουλευτές πηγαινοέρχονταν στην Αθήνα για να συνηγορήσουν για το διαζύγιο του παντοτινού αποχωρισμού και Αυτονόμησης … του Δοξάτου. Μάταια όμως, και σπαταλήθηκε αλόγιστος και πολύτιμος χρόνος στα υπέρ και τα κατά, της μεγαλύτερης προβληματικής συνένωσης.

Μην ξεχνάμε ποτέ όμως, ότι όλη αυτή η μειονότητα των 1-2% κομματικά οργανωμένων χρόνια τώρα στις νομαρχιακές και τοπικές αυτοδιοικήσεις φέρνει βαριά την ευθύνη για τα πολλαπλά λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος, αλλά κυρίως για την έλλειψη δημοκρατικής αρετής , αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης για τον κοινό στόχο των ταλαιπωρημένων χωριών μας.

Μην ξεχνάμε ποτέ ότι μια μειονότητα 1-2% των κομματικά οργανωμένων καθορίζουν τις τύχες του υπόλοιπου 98% των πληθυσμών, με ένα ξεπερασμένο μοντέλο του διαίρει και βασίλευε στις θέσεις με αμοιβή και κομματικούς ύποπτους «αναξιοκρατικούς» διορισμούς και ύποπτους προεκλογικούς διορισμούς …και τόσα άλλα. Ένα μοντέλο που επείγει για μεταρρύθμιση για χάρη της Πατρίδας, της συνταγματικής ανανέωσης, δημοκρατικής, κοινωνικής ανταπόκρισης και αλληλεγγύης.

Μην ξεχνάμε ότι Χρειαζόμαστε δραστήριους, έμπειρους, κομματικούς ή υπερκομματικούς πολιτικοποιημένους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ταλαντούχων για την υπόθεση με επιχειρηματολογία και πειθώ για την υπόθεση και όχι ύποπτους αρχηγίσκους μειονεκτικών εσωστρεφών κομματικών και μη για να μπορέσουμε να εξέλθουμε από το αδιέξοδο και να οδηγήσουν και πάλι το Δήμο συλλογικά ή μεμονωμένα στην πολιτική Αρετή, ευημερία, αλληλεγγύη, συναίνεση και αλληλοεπίδραση. …

Καλά θα είναι για την βραδυκίνητη υπερπήδηση του παρελθόντος οι σημερινοί μας τοπικοί πολιτικοί, να έχουν κατά νούν, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι πολιτικά όντα και ότι σύμφωνα με το σύνταγμα έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις άνευ διακρίσεων και χωρίς φραγμούς και περιορισμούς, που πιθανότατα θα είναι επιδίωξη και στερέωση, κοντόφθαλμων, μικρών, επικίνδυνων αυταρχικών αρχηγίσκων.

Μην ξεχνάμε ακόμα τους Μετανάστες μας που για τη δική μας οικονομική ολοκλήρωση πληρώνουν στην ΕΕ μέσω της Γερμανίας ως η μεγαλύτερη χώρα NETTOZAHLER με τις μεγαλύτερες συνεισφορές.

Αυτοί που προέρχονται από την παραμελημένη Ανατολική Μακεδονία και ερειπωμένη κατά 80% από την φυγή στην εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση πρέπει να έχουν πάντα υπόψη, ότι η παρουσία τους και αναβίβασή τους στην ανώτερη πολιτική τάξη και πολιτική οφείλεται μόνο και μόνο στην αποδημία των πιο άξιων, υγιών, δραστήριων, εργατικών και πολιτικοποιημένων ανθρώπων και οι τωρινοί τοπικοί άρχοντες έχουν την ηθική υποχρέωση να το σεβαστούν και όταν έλθει η ώρα της συνταξιοδότησης να αποσυρθούν και να παραχωρήσουν την ευθύνη εδώ και τώρα στη δεύτερη και τρίτη γενιά με νέες ιδέες, νέες ανεπηρέαστες ευθύνες, νέες τεχνογνωσίες και νέες πιο υγιείς βάσεις σκέψης και προγραμματισμού για το μέλλον.

Το σύστημα «Καποδίστριας» με την ανεπιθύμητη διευρυμένη συνένωση δύο Δήμων Μεγάλου Αλεξάνδρου και Δοξάτου και δύο κοινοτήτων Αγίου Αθανασίου και Κεφαλαρίου, σε Δήμο Δοξάτου με έδρα Βαθύσπηλον υποπτευόμαστε αν συνεχιστεί, έτσι όπως τώρα είναι νεκρό, λόγω έλλειψης δημοκρατικής Αρετής και κοινωνικής, πολιτιστικής, οικονομικής ανταπόκρισης και των προβληματικών των ενδιάμεσων ανθρώπινων σχέσεων που διαιωνίστηκαν και σταθεροποιήθηκαν χρόνια τώρα από την αδράνεια και την έλλειψη συλλογικού οραματισμού των νομαρχιακών και τοπικών Αυτοδιοικήσεων και των τελευταίων ετών που συνέβαλαν στην απάθεια και το μίσος και στην άρνηση συν-απόφασης, συμμετοχής και συναίνεσης των κατοίκων.
Εκεί που δεν προωθηθήκανε έγκαιρα, δημιουργικές και πρωτοπόρες νέες κοινωνικές και πνευματικές δυνάμεις, ώστε να συμπεριληφθούν προσωπικότητες που σήμερα μαραζώνουν στην απομόνωση, θλίψη, απογοήτευση και μοναξιά σε απόσταση από τα κόμματα και τα κοινά και αλληλέγγυα συμφέροντα και επιδιώξεις του Ελληνισμού, εκεί παρατηρούμε, ότι η αναρρίχηση στην νέα κοινωνική και πολιτική στάθμη και τάξη προωθεί συχνά τον εγωκεντρισμό, «Ναρκισσισμό».

Μπορεί όμως να σωθεί μόνο με την αναγέννηση και σωτηρία της πολιτικής Αρετής, την υποστήριξη, την τήρηση των αλληλέγγυων συνταγματικών εντολών και τη σωτηρία του άρθρου 12 περί συνενώσεων.

Τότε μόνο δίνουμε την καλύτερη παιδαγωγική Αρχή και κοινωνική και πολιτική αυτό-επίδραση και αυτοδιάθεση για τις επόμενες γενιές, όταν την μεταβίβαση ευθύνης στις νέες γενιές την κάνουμε εμείς οι ίδιοι και όχι να αυτό-περιττολογούμε από συμφεροντολογικά και εγωκεντρικά αίτια.


Όλοι ελπίζαμε, ότι από τους ιδιοτελείς σκοπούς των συντελεστών της ερασιτεχνίας της συνένωσης θα επέλθουν νέες δυνάμεις και νέοι οραματισμοί, - ενώ μέχρι τώρα παρέλειψαν από συμφέρον, εγωκεντρισμό, ασυγχώρητα να εκπαιδεύσουν κατάλληλους πολιτικοποιημένους ανθρώπους για το μέλλον.

Θα μπορούσαν ίσως να γεννηθούν νέοι οραματισμοί, νέοι άνθρωπο, νέες ιδέες, νέες τεχνογνωσίες, εκπαιδευμένοι πολιτικής Αρετής, που θα επηρέαζαν θετικότερα και παραγωγικότερα την περιοχή μας μετά από ογδόντα έτη απραξίας και περιφρόνησης και τα δέκα τελευταία χρόνια της στασιμότητας, της κατάπτωσης και της θλίψης.

- Είθε να μπορούσε η διευρυμένη συνένωση να προωθήσει την πολυπόθητη αλληλεγγύη, αλληλεπίδραση και δημοκρατική και κοινωνική συνεργασία για το καλό και ευημερία της περιοχής μας.
- Είθε να μπορούσαν να αρχίσουν επιτέλους μετά από οχτώ χρόνια με τις δημοτικές εγκαταστάσεις στην απέραντη αμφιθεατρική περιοχή ή την επέκταση του Δημαρχείου και την μεταφορά των υπηρεσιών και του προσωπικού στην έδρα του δήμου, σύμφωνα με τον Νόμο.

- Είθε μετά από ογδόντα ολόκληρα χρόνια αναμονής να άρχιζε επιτέλους η
οδική αρτηρία της αποσυμφόρησης και της συντομίας Κύργια-Χωριστή
με διασταύρωση Δοξάτου ή και Κύργια – Δοξάτο για την πρωτεύουσα του
Νομού μας.

- Είθε οι τοπικές αυτοδιοικήσεις να μπορούσαν να εφαρμόζουν τις
συνταγματικές εντολές περί ισονομίας, ισοτιμίας και διαφάνειας και
να μην εφαρμόζουν την επιβολή του ενός επί του άλλου, που προκαλούν
τη γένεση του μίσους.

- Είθε να μπορούσαν να προωθηθούν οι εργατικές κατοικίες και οικοπεδοποίηση για την χορήγηση και ανέγερση πρωτότυπων παραδοσιακών σπιτιών.
-
- Είθε να μπορούσαν να χορηγήσουν οικόπεδα κατοικιών στους υπαλλήλους του Δήμου και στους παλιννοστούντες Μετανάστες μας
στις πανέμορφες και απέραντες αμφιθεατρικές περιοχές των Κυργιων.

- Είθε να μπορούσε να πραγματοποιηθεί η εξυγίανση του Πευκοδάσους με παράλληλη ανάπτυξη των γραφικών προαστίων με ΞΕΝΩΝΑ, αγροτουρισμό και συνεταιριστικές προτεραιότητες…
-
Η συνένωση του Δήμου Δοξάτου με τον Δήμο Μεγάλου Αλεξάνδρου έλαβε χώρα βίαια, ερασιτεχνικά και χωρίς οραματισμό, διορατικότητα, και χωρίς την συμμετοχή, συγκατάθεση, συναίνεση, επερώτηση και ικανοποίηση των κατοίκων, και είχε σκοπό όπως λένε οι κάτοικοι «καιροσκοπικούς στόχους»
από εγωκεντρικούς ανθρώπους.
Αυτοί που έδρασαν αυθαίρετα σε βάρος των πληθυσμών μας για ιδιοτελείς σκοπούς, υποπτευόμαστε, κατόρθωσαν να εισχωρήσουν δυστυχώς στο νου των πληθυσμών, όσο ποτέ άλλοτε τις προκαταλήψεις, το μίσος, την απογοήτευση, την άρνηση, τον μαρασμό, την απραξία και την πνευματική και κοινωνική στασιμότητα…

Θα ήτανε όμως πρόκληση οι ίδιοι περιφερειακοί άρχοντες να θέλουν να θέσουν ναι και τώρα πάλι φωνή διαμαρτυρίας, ενώ τους βαρύνει το βαρύ και ασυγχώρητο πέπλο της ασυνέπειας, εγωκεντρισμού και αδιαφορίας του παρελθόντος.

Όμως ο τόπος μας έχει ανάγκη εξέλιξης, αλληλοσεβασμού, κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική, πολιτική αλληλεγγύη και αλληλεπίδραση για το κοινό καλό και την ευημερία του τόπου μας.

Ποιος φταίει, που δεν μπορούμε να οδηγήσουμε τα χωριά μας σε έναν κοινό στόχο ισονομίας, ισοτιμίας, δημοκρατικής και κοινωνικής ανταπόκρισης;;

Πάνω από όλα φταίει η ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΕΤΗΣ και κοινωνικής ανταπόκρισης, που είναι προϋπόθεση για να ζήσουμε ειρηνικά, δημιουργικά αλληλέγγυα και αγαπημένα.

Εκτός τούτου αν φανταστεί κανείς δεκαετίες τροφοδοτείται το Γυμνάσιο και τώρα το Λύκειο Δοξάτου με παιδιά των Κυργίων, σε μια ανεπίτρεπτη, προκλητική, λασπώδη, καταστροφική αρτηρία της απελπισίας και με αδιαφορία της νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Προβληματικές ήτανε οι αμοιβαίες προκαταλήψεις μας.
Προβληματική είναι επίσης η κατανομή έργων με κέντρο βάρους.
Βαριά προβληματικός παρουσιάζεται ο νέος διευρυμένος Δήμος Δοξάτου που είναι ανεπιθύμητος από τους κατοίκους.
Προβληματικές ανέκυψαν τώρα και οι ενδιάμεσες ανθρώπινες σχέσεις.
Προβληματική η άρνηση συμμετοχής και αξιολόγηση προοπτικών με μπλοκαρίσματα.
Προβληματική είναι επίσης η άνιση ανοικοδόμηση εργατικών κατοικιών και η προκλητική μεταφορά κατοίκων από τα Κύργια για αλλού, που έρχεται και σε αντίθεση με την φιλοσοφία της ΕΕ.

Αρκεί να μελετήσουμε και να προωθήσουμε την συνεργασία αγροτικών αδελφοποιημένων πόλεων με τις εργατικές κατοικίες και κατοικήσιμους οικισμούς με την χρηματική υποστήριξη προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εννοήσουμε την τραγική μας μέχρι τώρα αρνητική, αντικοινωνική ανταγωνιστική μας συμπεριφορά.

Προβληματική είναι η ιδιοτροπία του κατοχικού και εγωκεντρικού πνεύματος, της αναξιοπιστίας και της ύποπτης και αυθαίρετης μετονομασίας ιστορικών τοπικών τοπωνυμιών των Κυργίων, που αντιβαίνουν κατάφορα το άρθρο 12 και 12 παράγραφος 4 της Νομοθεσίας, αλλά και τις πρακτικές άλλων χωριών του ίδιου Δήμου και του Νομού Δράμας, που κανείς δεν είναι σε θέση να σταματήσει την αυθαιρεσία…
Επισημαίνουμε, ότι η ανακοίνωση που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούλιο δίδει μια ανάλυση της περιφερειακής πολιτικής της ΕΕ και έχει υποστηρίξει σημαντικά έργα υποδομής που αναπτύσσονται στις πόλεις και τις περιοχές των Ευρωπαίων εταίρων μας, οι οποίες υπάγονται στους στόχους σύγκλησης, ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης και συνοψίζονται σε τρεις βασικούς τομείς, δηλαδή τον οικονομικό, τον κοινωνικό και του περιβάλλοντος.
Περαιτέρω παραλήφτηκαν περίπου 100 συνεισφορές και ορίζει 60 συστάσεις που θέλουμε να υπενθυμίσουμε και να ελπίζουμε, ότι θα δραστηριοποιηθούμε και θα μπορέσουν να βοηθήσουν και τις δικές μας τοπικές και νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, εταίρους, ενώσεις, οικονομικούς φορείς, επαγγελματίες στον σχεδιασμό προγραμμάτων δράσης επιλέξιμων για υποστήριξη από τα διαρθρωτικά ταμεία κατά τη περίοδο 2007-2013.

Υπάρχει πλέον διάπλατα και δυστυχώς επαληθεύεται η έλλειψη δημοκρατικής Αρετής και είναι επείγουσα ανάγκη να αναδιπλωθούμε όλοι μας.

Οι κομματικοί, οι νέοι, ικανοί, δραστήριοι, υπερκομματικοί και πολιτικοποιημένοι, υπεύθυνοι και πληροφορημένοι συμπολίτες των περιφερειακών κοινωνιών μας, που κατοικούν εδώ και θα επιλεγούν ή όχι, εδώ και τώρα, πρέπει να δράσουν συνεισφέροντες αφιλοκερδώς, συλλογικά, παραγωγικά, υπεύθυνα και αλληλέγγυα και είμαι βέβαιος ότι η ΕΕ θα είναι σε θέση να υποστηρίξει πολλά έργα και τοιουτοτρόπως να συμβάλει, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα κοινοτικά κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν με ζήλο, με διαφανή και ειλικρινή τρόπο που θα επιφέρει τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις παραμελημένες περιοχές μας, που μέχρι σήμερα οι κομματικοποιημένοι και εγωκεντρικοί Άρχοντες δεν είχαν τη κατάλληλη έμπνευση, διορατικότητα και υποστήριξη από την πλατειά μάζα και τα άξια πολιτικοποιημένα τέκνα της περιοχής μας.
Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης

Την γενική εισαγωγή την έγραψε με δική του ευθύνη ο Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία, και τώρα ακολουθούν τα ερωτήματα στον κ. Καλογήρου
γύρω από τον διευρυμένο Δήμο Δοξάτου, το δεύτερο Δήμο του Νομού Δράμας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνέντευξη:
ΕΡΩΤΗΣΗ: κ.Καλογήρου οι μέρες πλησιάζουν για την μεγάλη εκλογική αναμέτρηση. Έχετε αγωνία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Προεκλογικός αγώνας είναι για μένα μεγάλη εμπειρία. Προτείνουμε εγώ και οι συνεργάτες μου Πρόγραμμα και Έργο. Απευθυνόμαστε ανοιχτά σε όσους και όσες συμφωνούν μαζί μας για να συνδιαμορφώσουμε μια λύση που θα εγγυηθεί μια νέα και σύγχρονη πορεία ζωής για τον Δήμο μας. Με διάλογο και συνεργασία θα επιτύχουμε τον στόχο μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μιλάτε συχνά για συνεργασία των Τοπικών κοινωνιών. Πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία, όταν στον Δήμο Δοξάτου έχει αμφισβητηθεί το μοντέλο του Καποδιστριακού Δήμου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βασικός μας στόχος είναι η Ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου μας, η ανάδειξη και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του κάθε Τοπικού Διαμερίσματος ξεχωριστά, με ρόλο και λόγο στους συμβούλους του Τοπικού Διαμερίσματος.
Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν τα Τοπικά Συμβούλια να είναι άφωνοι και αδρανείς παρατηρητές των προβλημάτων των Τοπικών Διαμερισμάτων. Δικός μας στόχος μας είναι να αποκτήσουν ρόλο και φωνή για το πως θέλουν όχι μόνο το τοπικό τους Διαμέρισμα αλλά και την πολιτική του Δήμου γενικότερα.
Όλοι οι δημότες έχουν ρόλο και λόγο. Εμείς θέλουμε την ενεργή τους συμμετοχή.
Η απουσία, η άρνηση, η σιωπή, η μη συμμετοχή βλάπτει τους Δημότες και τον Δήμο μας γενικότερα.

Μπορεί ο Δήμος μας να αποτελέσει μοντέλο Καποδιστριακού Δήμου, αν συνεργαστούμε όλοι με πράξεις και έργα, έτσι ώστε συνδέοντας όλες τις δράσεις μαζί να επιτύχουμε την γενικότερη ανάπτυξη στον Δήμο Δοξάτου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: κ Καλογήρου ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους θα επικεντρώσετε το πρόγραμμα σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το πρόγραμμα μας έχει στο κέντρο του τον ΑΝΘΡΩΠΟ.
Γνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας



θα προβούμε άμεσα
---Στην μείωση όλων των Δημοτικών καταβολών στο μισό και σε κάποιες περιπτώσεις στην ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ, για τα άτομα με αναπηρίες, για τους πολύτεκνους και για τους άπορους συνδημότες μας.
---Στην χορήγηση χρηματικών βοηθημάτων, ειδών διαβίωσης και περίθαλψης στους οικονομικά αδύνατους συνδημότες μας.
---Στην χορήγηση χρηματικών βοηθημάτων στους πολύτεκνους.
---Στην επιχορήγηση αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων μας.
---Στην εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων για την ένταξη των μεταναστών, προσφύγων και παλιννοστούντων ομογενών μας στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της τοπικής μας κοινωνίας.
---Στην δημιουργία συμβουλευτικού κέντρου στον Δήμο μας. Στόχος μας είναι με την δημιουργία αυτού του κέντρου να βοηθήσουμε όλους τους δημότες μας στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων της κοινωνίας μας.
---Στην προώθηση του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης με την δημιουργία εθελοντικών οργανώσεων και ομάδας εθελοντών.
---ΣΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ των ηλικιωμένων άπορων συνδημοτών μας.
Μας περιμένει πολύ δουλειά.
Δυστυχώς οι υποδομές του Δήμου είναι σε άσχημη κατάσταση και αυτό το αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας στην καθημερινότητά τους.
Αναφέρομαι στην ύδρευση, στον Βιολογικό που δεν λειτουργεί στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμό.
Δεν θέλω να παρουσιάσω μια αρνητική εικόνα για τον Δήμο λόγω εκλογών, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.
Αυτά τα πράγματα θέλουμε να αλλάξουμε στον Δήμο.
Το δίκτυο ύδρευσης θα αντικατασταθεί με νέα υλικά απομακρύνοντας το αμίαντο.
Όλοι ξέρουμε πόσο επιβλαβές είναι για την υγεία των ανθρώπων.
Το αποχετευτικό θα επεκταθεί σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα και θα ανακατασκευαστεί ο Βιολογικός που όπως προανέφερα δεν λειτουργεί σήμερα.
Η ηλεκτροδότηση θα επεκταθεί σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα. Κάποια από τα ΤΔ σε πολλά σημεία τους κυρίως στους δρόμους παραμένουν χωρίς φωτισμό.
Θα τοποθετήσουμε κάδους απορριμμάτων, θα αυξήσουμε στο διπλάσιο τα δρομολόγια αποκομιδής, όπου απαιτείται και οι κάδοι θα απολυμαίνονται κάθε εβδομάδα.
Είναι απαράδεκτη η εικόνα στον Δήμο μας όσον αφορά την καθαριότητα και την χωματερή η οποία βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.
Δεσμεύομαι για όλα αυτά. Δεσμεύομαι γιατί αυτά τα έργα είναι απαραίτητα για την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ Δεσμευτήκατε ότι αν εκλεγείτε θα δημιουργήσετε το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Με το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ θέλουμε επιτέλους να κάνουμε την αρχή ώστε να βοηθηθούν άμεσα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας. Κάποιος θα πρέπει επιτέλους να σκύψει πάνω από τα προβλήματά τους και να δώσει λύσεις. Και αυτό είναι δουλειά της Δημοτικής Αρχής. Το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ θα είναι ένας χώρος στον οποίο θα συγκεντρώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας.
Θα στελεχωθεί από γεωπόνους και εξειδικευμένους ανθρώπους οι οποίοι θα δίνουν πληροφορίες για ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ τα οποία απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
Από εκεί θα ξεκινούν όλες οι διεργασίες και οι πρωτοβουλίες όσον αφορά τις επιδοτήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων, τους γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς, την άρδευση, την τιμή του νερού την διάνοιξη αγροτικών δρόμων, τον αναδασμό, την ενημέρωση και επιμόρφωση τους και οτιδήποτε άλλο απασχολεί τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο.


ΕΡΩΤΗΣΗ Και με την νέα γενιά τι θα γίνει κ Καλογήρου
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η Νεολαία μας είναι το μέλλον του Τόπου μας. Στόχος μας είναι μέσω της ανάπτυξης να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να πλήξουμε την ανεργία ώστε να βοηθήσουμε και να κρατήσουμε τα παιδιά μας κοντά μας.
Με την ανάληψη από την Παράταξή μας της Δημοτικής Αρχής
ΘΕΣΜΟΘΕΤΟΥΜΕ την βράβευση των τριών πρώτων θέσεων των επιτυχόντων νέων του δήμου μας για την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι και στα Τ.Ε.Ι της χώρας. ΘΕΣΜΟΘΕΤΟΥΜΕ την επιδότηση ενοικίου για τους νέους και τις νέες των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών του Δήμου μας, οι οποίοι εισάγονται στα πανεπιστήμια και στα Τ.Ε.Ι της χώρας μας.
‘Όλες οι πρωτοβουλίες θα συζητούνται στο Συμβούλιο Νεολαίας που θα συσταθεί για πρώτη φορά στον Δήμο μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ Ποιο το σκεπτικό σας στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Το ψηφοδέλτιο μας αποτελείται από ανθρώπους ιδεολόγους οι οποίοι διαπνέονται από ηθικές αρχές από νέα νοοτροπία, από αξιοπιστία και διεκδικούν με μαχητικότητα το καλύτερο για τον τόπο τους με στόχο και όραμα να κάνουν καλύτερη την δική σου ζωή και την ζωή των παιδιών μας.
Είναι άνθρωποι νέοι και άφθαρτοι που μαζί με κάποιους παλιούς οι οποίοι έχουν την εμπειρία, είμαστε μια ομάδα που θα πραγματικά θα ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.
ΕΡΩΤΗΣΗ Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο. Θέλουμε την ενεργή συμμετοχή όλων των δημοτών μας.
Ο δήμος Δοξάτου με την δική μας Δημοτική Αρχή βαδίζει μπροστά.
Είναι δέσμευση τιμής τόσο δική μου όσο και των συνεργατών μου.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αλλάζουμε τον Τόπο μας.
Πραγματικά έχουμε όραμα και σχέδια για τον Τόπο μας και για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους συνδημότες μας να έρθουν κοντά μας να συζητήσουμε τα προβλήματα του τόπου και να βρούμε λύσεις, να βάλουμε τον πήχη ψηλά και να φτάσουμε στην κορυφή.
Γιατί το θέλουμε και γιατί το αξίζουμε.
Ευχαριστώ για την συνομιλία μας !

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο