Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ;;; Αναφορά για εμπόδιο κάθε λησμονιάς Νο.438

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΩΝ ΧΩΡΩΝ;
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντης- Konstantin S. Nalbantis

Εισαγωγή

Μπροστά από 567 χρόνια η Άλωση της Πόλης, 29.05.1453
Η τουρκική επίθεση εναντίον των Κούρδων και η απραξία των Δύσης δημιουργούν νέες σχέσεις κυριαρχίας στην Εγγύς Ανατολή.

Οι ΗΠΑ αφήνουν την Συρία στους δεσπότες Πούτην, Ασσάντ και Ερντογάν. Και αυτοί διαμοιράζουν τη χώρα του εμφυλίου μεταξύ τους. Και μάλιστα επίσης και το IS θα μπορούσε και πάλι να ισχυροποιηθεί. Το θύμα είναι οι Κούρδοι. Και η Ευρώπη, που θα μπορούσε σε λίγο να αισθανθεί τα επακόλουθα.

Η συνθηκολόγηση άνευ όρων της Δύσης, όπως κυλά η νίκη ενός Δεσπότη στη Συρία καταστρέφει έναν λαό, και ισχυροποιεί το IS και απειλεί την Ευρώπη. DER SPIEGEL, No. 43/19.10.2019.

Εγκληματίες πολέμου ξεριζώνουν και εξειδιώκουν 190.000 ανθρώπους. Ο προμηθευτής όπλων στους Τούρκους : ΄Οποιος προμηθεύει έναν εγκληματία τα εργαλεία, διαπράττει βοήθεια ( όπως γνωρίζουμε το ΝΑΤΟ, η Ρωσία, οι ΗΠΑ και οι χώρες των Ευρωπαίων εταίρων μας. )
- Αυτός δεν μπορεί ποτέ να προσπαθήσει να δικαιολογηθεί, γιατί μια κυβέρνηση έχει επιτρέψει αυτη τη διαδικασία.όρα: Süddeutsche Zeitung, 25.10.2019,S.4.

Ένεκα τούτου έγινε η Τουρκία μια Δεύτερη Επιβάρυνση για τη συμμαχία, γιατί από τη μια μεριά υποβάλλει παράπονα για τα δικά της δικαιώματα μέλους, από την άλλη μεριά χονδρά παραβιάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, αγοράζει πολεμικό υλικό από τη Ρωσία, και απειλεί άλλα μέλη.

Η Τουρκία ένας εταίρος του ΝΑΤΟ που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο.

Η τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Βόρεια Συρία, που είναι το πρώτο θέμα στα ΜΜΕ του πλανήτη και ο Ερντογάν ζητάει απερίσκεπτα βοήθεια από το ΝΑΤΟ, όμως τώρα διαφαίνεται ευδιάκριτα μια ιστορία μπροστά από 85 χρόνια.

Η Αλεξανδρέττα φάση της Συνθήκης της Λωζάνης, και την εποχή που η Συρία, είχε βγει από την κατοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είχε τεθεί κάτω από γαλλική διακυβέρνηση.

Η Τουρκία του Κεμάλ κατέφερε να προσαρτήσει της περιοχή της Αλεξανδρέττας από τη Συρία, με τη συναίνεση της Γαλλίας και των μεγάλων δυνάμεων.

Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό στρατιωτικών, οικονομικών και πολιτικών μεθόδων, με μετακινήσεις πληθυσμών που οδήγησαν στη δημογραφική αλλοίωση της περιοχής και την αριθμητική επικράτηση των Τούρκων έναντι των Αράβων, μια τακτική που συνοψίζεται στο τρίπτυχο "εισβολή, "εγκατάσταση"," δημοψήφισμα" και είναι γνωστή ως το "πρότυπο της Αλεξανδρέττας".

Το πρότυπο αυτό φαίνεται ότι έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν και τώρα, προκειμένου να προσαρτήσει εδάφη της Συρίας και να εγκαταστήσει τους Σύρους που βρίσκονται στη Τουρκία.
Προς τούτου θέλει την συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και για τους εκβιάσει, στέλνει πρόσφυγες στα σύνορα της Ελλάδας για να πάνε στην Ευρώπη, έτσι ώστε να δουν πολλοί ευρωπαίοι τις φωτογραφίες ταλαιπωρημένων μωρών, παιδιών και ενήλικων στα ελληνοτουρκικά σύνορα και για πιέσουν τις κυβερνήσεις τους. Die ZEiT, 05.03.2020.

Από την Αλεξανδρέττα απέπλευσαν τον Ιούλιο του 1974 τα κατοχικά στρατεύματα εισβολής και κατοχής της Βόρειας Κύπρου.

Ας σημειώσουμε όμως ότι αξιώσεις επιστροφής της περιοχής της Αλεξανδρέττας είχε και έχει όμως και η Συρία. Χιλιάδες Σύρων προσφύγων έχουν καταφύγει στην περιοχή και δημιουργούνται προβλήματα με τους κατοίκους.

Ένεκα τούτου έγινε η Τουρκία μια Δεύτερη Επιβάρυνση για τη συμμαχία, γιατί από τη μια μεριά υποβάλλει παράπονα για τα δικά της δικαιώματα μέλους, από την άλλη μεριά χονδρά παραβιάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, αγοράζει πολεμικό υλικό από τη Ρωσία, ... και απειλεί άλλα μέρη.
Η Τουρκία ένας εταίρος του ΝΑΤΟ που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες αντίθετες με το διεθνές δίκαιο.

Η " Neue Zürcher Zeitung", 09.05.2020, : Το Ισλάμ δεν είναι εκκλησία και είναι καρός η γερμανική πολιτική να τοποθετηθεί και να αντιδράσει ενάντια της επεμβατικής πολιτικής της Τουρκίας.

29.05.1453 οι τελευταίες ημέρες προ της Άλωσης
Οι βασικότερες ενέργειες που ήτανε αρνητικές για την Πόλη ήτανε ο Ούγγρος Χριστιανός Ούρμπαν με τα πολλαπλά κανόνια του που έθεσε στην υπηρεσία του Σουλτάνου, ιδιαίτερα το μεγάλο κανόνι, υποστήριξε τους Οθωμανούς στην καταστροφή του τείχους και της Άλωσης της Χριστιανικής Πόλης.

Στη συνέχεια οι Γενίτσαροι, που πρώτοι εισχωρούσαν από τα χαλάσματα των τειχών. Γι΄ αυτούς δεν υπήρχε καμιά οπισθοδρόμηση και καμιά φυγή, γιατί κάθε τι άλλη τροπή τους εκτελούσαν αμέσως.
Η εικόνα του τρόμου και της βίας την επανέλαβαν οι Τούρκοι με τους πρόσφυγες στα σύνορα του Έβρου, που με τη βία και τον ξυλοδαρμό τους υποχρέωναν να ξυλώσουν τα σύνορα για την Ελλάδα και ξηλοκοπούσαν όσους ήθελαν να οπισθοδρομήσουν από τα σύνορα.
Σήμερα στις χώρες των Ευρωπαίων εταίρων μας, είναι και χώρες που δεν επιθυμούν την ποσοσταία διανομή των μεταναστών, ενώ επωφελούνται από τις επχορηγήσεις της ΕΕ.

Και ακόμα μετά από 567 χρόνια και πάλι ο Ούγγρος, χριστιανός Όρμπαν πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, αναφέρει ότι η Ευρώπη είναιΧριστιανισμός και όχι Ισλάμ και δεν συμμετέχει στην ποσοστιαία διανομή των προσφύγων και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους Έλληνες πολίτες και την Ελλάδα.
Είναι πλέον επιτακτική η επιβολή κυρώσεων στον "ημιπαράφρονα" φιλότουρκο ακροδεξιό ηγέτη της Ουγγαρίας για έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Αρθρο:

Η Ανατολική Ρωμαική αυτοκρατορία και Βυζαντινή αυτοκρατορία
Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης -
Facebook- Twitter- Google +-LinkedIn-Pinterest

Προλεγόμενα

ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 29.05.1453 Αναδημοσίευση 29.05.2020

Το αγόρι ήτανε πολύ νωρίς ώριμο και πάρα πολύ έξυπνο. Αλλά το δώρο, που του άπλωσε στα πόδια του ο πατέρας του, φαίνεται να είναι μερικά νούμερα ή τετραγωνικά χιλιόμετρα μεγάλο.
΄Οταν ο σουλτάνος Μουράτ ο Δεύτερος το 1444 αποφασίζει να παραιτηθεί για χάρη του δωδεκάχρονου γιου του Με(χ)μέτ του Δευτέρου είναι η Αυτοκρατορία των Οθωμανών μία ευρωπαϊκή Μεγάλη Δύναμη, μία εκτεταμένη χώρα, που από βορειοδυτικά κυριαρχεί στα Βαλκάνια και βορειοανατολικά φτάνει ως την Κριμαία.
Αυτό συμπεριλαμβάνει τη Δυτική θράκη, περισσότερα μέρη της Μικρασίας και με πρωτεύουσα την Αδριανούπολη, επίσης μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Μέσα σε αυτά όμως, όπως ένα νησί: Η Ανατολική Ρώμη, το Βυζάντιο και χαρακτηριστικά ότι απέμεινε από την Ανατολική Ρώμη, από το Βυζάντιο. Ο νεαρός σουλτάνος πρέπει να μάθει ακόμα την συμπεριφορά με την εξουσία. Αυτός όμως αντιτίθεται στους συμβούλους του και παρουσιάζεται ως ισχυρογνώμων και αυθάδης, έτσι που φέρνει την Αυλή και τον στρατό εναντίον του.
Ο πρώτος του στόχος θέλει ναι και καλά την ΠΟΛΗ στο Χρυσό κέρατο, επιτέλους να την προσαρτήσει στην Αυτοκρατορία, όμως οι υπουργοί του επιδεικνύουν τα όρια του. Τελικά επεμβαίνει ο πατέρας του και επιστρέφει από την πρόωρη συνταξιοδότησή του πίσω και στέλνει το γιο του σε προστατευτική εξορία. Τα πράγματα όμως άλλαξαν, όταν ο πατέρας του ο Μουράτ το 1451 πεθαίνει από καρδιακή εμπλοκή και αφήνει μία τακτοποιημένη κρατική δομή.

Ο Μεμέτ είναι τώρα 19 ετών
Κατά την προετοιμασία της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη το 1453 υπήρχαν δύο αντιμαχόμενες πλευρές, τα «περιστέρια» και τα «γεράκια». Τα περιστέρια αποτελούσαν οι μεγαλοκτηματίες και οι συγγενείς της οικίας ΟΣΜΑΝ τουρκικής προέλευσης με μεγάλες θέσεις και δίσταζαν για μια αποφασιστική επίθεση εναντίον της Κωνσταντινούπολης και προβληματιζότανε, ότι τυχών επίθεση, θα ξέσπαγε μία νέα σταυροφορία της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ: Αναδημοσίευση 29.05.2020 >>> 1. https://www.asxetos.gr/…/i-anatoliki-romaiki-aytokratoria-k…
ή 2.- http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php…

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο