Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ;;














Ausschuss rückt näher Streit zwischen FW und CDU
ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΣΣΗΣ ;- ΜΙΜΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ;;

Ανταπόκριση από την Κολωνία
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη
konstantin.nalbantis@t-online.de,
www.kn-megalexandros.gr

Hessen
Untersuchungsausschuß gegen Koch
Koch will unter Eid aussagen

21. November 2006
Mit den Stimmen der drei Oppositionsparteien SPD, Grüne und FDP hat der Wiesbadener Landtag am Dienstag die Einsetzung eines parlamentarischen Untersuchungsausschusses zum Vorwurf der Freien Wähler beschlossen, die in Hessen regierende CDU habe den Freien Wählern durch ein neues Kommunalwahl-Finanzierungsgesetz die Beteiligung an der Landtagswahl 2008 „abkaufen“ wollen. Ministerpräsident Koch hatte diesen Vorwurf mehrfach als „absurd“ zurückgewiesen.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

θΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Όπως και να λεχθούν οι υποψίες: Για επιρροή στο εκλογικό αποτέλεσμα, παρότρυνση κοινοβουλευτικού για Δωροδοκία στον τρίτο αποτυχόντα συνδυασμό για εξαγορά εκλογέων του από τον πρώτο γύρο, με το σύστημα «αν – τότε» ,εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων , εκβιασμός και απαίτηση δωροδοκίας για προσφορά και εξαγορά ψήφων, απαίτηση χρηματικής αποζημίωσης, απαίτηση διακανονισμού με προσφορά μετέπειτα υπηρεσίας για κάλυψη ή και ύποπτες συγκαλύψεις θέσεων , προεκλογικές συναντήσεις απαιτήσεων και συναλλαγές για επιρροή εκλογέων κλπ. κλπ. είναι και
παραμένει σκάνδαλο και αξιόποινη πράξη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και αυτό πρέπει να ισχύει και στη δική μας Πατρίδα, αν θέλουμε να φανούμε αξιόπιστοι στους ευρωπαίους εταίρους μας, και είναι επείγουσα ανάγκη για την συνταγματική τάξη και την πολιτική Αρετή για απελευθέρωση των επόμενων γενιών από το βάρος της διαφθοράς, να ερευνηθούν όλες οι ύποπτες
και αντιμαχόμενες θέσεις και δημοσιογραφικές αναφορές και στο δικό μας τόπο με μια ανακριτική επιτροπή και με ένορκη κατάθεση, τοιουτοτρόπως, όπως στη Γερμανία σε βάρος του πρωθυπουργού της Έσσης.

Έτσι ώστε να φανεί ευδιάκριτα ποιος εξαγόρασε από ποιόν και ποιος απείλησε ποιόν ;; Ποιά ήτανε τα αποτελέσματα;

ΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΗΣ ΕΣΣΗΣ ΤΗΣ Ο.Δ. ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές ειδήσεις και πολλαπλά σχόλια των εφημερίδων πλησιάζει στο κρατίδιο της Έσσης η αναψηλάφηση ενός σκανδάλου.

Μία ανακριτική επιτροπή για την συμπεριφορά του πρωθυπουργού Roland Koch (CDU) mit den Freien Wählern με τους ελεύθερους εκλογείς έχει τελειώσει με την απόφαση αυτήν την εβδομάδα .

Τα κόμματα των σοσιαλδημοκρατών και πρασίνων απεφάσισαν.

Die Freien Wähler werfen Koch und der CDU-Spitze vor, versucht zu haben, sie mit einem Geldversprechen vom Antritt zur Landtagswahl abzuhalten.

Οι ελεύθεροι εκλογείς κατηγορούν τον πρωθυπουργό ΚΟΧ και την κορυφή των χριστιανοδημοκρατών, διότι έχουν προσπαθήσει με χρηματικές υποσχέσεις να παραιτηθούν από την στις εκλογές του κρατιδίου. Οι χριστιανοδημοκράτες το αρνούνται αυτό.

Ο κοινοβουλευτικοί αρχηγοί των σοσιαλδημοκρατών και των πρασίνων Jürgen Walter και Tarek Al-Wazir, είπαν : " Οι αντιθέσεις στις παρουσιάσεις του πρωθυπουργού Κοχ και των ελεύθερων εκλογέων Freien Wählern στην υπόθεση αγοράς ψήφων δεν είναι διαλυμένες.

Περαιτέρω διαφώτιση είναι δυνατή μόνο με μια ανακριτική επιτροπή.

Können die Freien Wähler Nichtwähler mobilisieren?

Θα μπορούσαν όμως οι ελεύθεροι εκλογείς επίσης να έχουν μόνο δύο, τρία τοις εκατό για τους ελεύθερους εκλογείς επιρροή για τον σχηματισμό της κυβέρνησης και με αυτήν την απόφαση επιρροή όμως πολιτική του κρατιδίου της Έσσης.

Ιδιαίτερα το κόμματα CDU και FDP βλέπουν τον ανταγωνισμό από το δημοκρατικό μέσον με φροντίδα , διότι κυρίως σε βάρος τους θα είχαν προφητεύσει οι ελεύθεροι εκλογείς-die Freien Wähler wohl profilieren, και αυτούς CDU και FDP, θα μπορούσαν τα δύο, τρία ή τέσσερα τοις εκατό να λείψουν και να ερχότανε το τέλος του σχηματισμού της κυβέρνησης.
Ο Koch και Bouffier την Τετάρτη της περασμένης εβδομάδας στην κύρια- και εσωτερική εξεταστική
επιτροπή κατέθεσαν γύρω από τις συζητήσεις με τους ελεύθερους εκλογείς
Η κορυφή των ελεύθερων εκλογέων δεν ήτανε εκεί παρόν.

HessenUntersuchungsausschuß gegen Koch – Στην Έσση ανακριτική επιτροπή εναντίον του Koch.

21. November 2006 Η υποτιθέμενη «προσφορά εξαγοράς» της CDU Hessen της Έσσης απέναντι στους Freien Wähler (FW) ελύθερους εκλογείς θα γίνει θέμα μίας ανακριτικής επιτροπής στο κοινοβούλιο της Έσσης. Τα αντιπολιτευόμενα κόμματα SPD und Grüne, και οι πράσινοι Jürgen Walter und Tarek Al-Wazir, ανακοίνωσαν χτες στο Wiesbaden στην κοινοβουλευτική επιτροπή θέλουν να φωτίσουν τον ρόλο του πρωθυπουργού Roland Koch και παρόλα που ο Κοχ αρνήθηκε την επίπληξη των ελεύθερων εκλογέων .


Freie Wähler bringen Roland Koch in Bedrängnis – Οι ελεύθεροι εκλογείς φέρνουν τον Κοχ σε δυσκολίες.


Lügt der Ministerpräsident? Ψεύδεται ο πρωθυπουργός;;

12. November 2006: Στο κρατίδιο της Έσσης οι κοινοβουλευτικές εκλογές λαμβάνουν χώρα την 27. Ιανουαρίου 2008. Και όμως τα κόμματα τσουγκρανίζουν ήδη με έναν τρόπο, σαν να είναι η εκλογική ημερομηνία λίγο πριν από την πόρτα.

Πέφτουν λέξεις όπως εκβιασμός, αναίδεια, διαστρέβλωση γεγονότων και φυσικά σκάνδαλο.

Ξεκίνησε το 1978 όταν οι ελεύθεροι εκλογείς για πρώτη φορά αποφάσισαν να κατέβουν στις κοινοβουλευτικές εκλογές του κρατιδίου.

Τότε για πρώτη φορά έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Koch (CDU) προσπάθησε να επηρεάσει να παραιτηθούν από την υποψηφιότητα διαμέσου προσφοράς δημόσιων επιχορηγήσεων για την εργασία τους στην Τ.Α. Όταν πληροφορήθηκαν οι δημοσιογράφοι τις περιγραφές, αναβιβάστηκε η ιστορία στο ερώτημα, αν ο ob Koch ήθελε να «αγοράσει» die λίστα Freien Wähler τους ελεύθερους εκλογείς.

Από το 2006 στις περιφερειακές πόλεις του κρατιδίου της Έσσης αντιπροσωπεύονται σε 20 από 21 τοπικά συμβούλια . 275 εκλογικοί Σύλλογοι είναι στο σύνδεσμο του κρατιδίου οργανωμένοι στους ελεύθερους εκλογείς κλπ.
Στις τοπικές αυτοδιοικήσεις έχουν οι ελεύθεροι εκλογείς περισσότερο από 8% και το ποσοστιαίο μέρος του κρατιδίου έχει 5,2% που είναι αποφασιστικό για την απόφαση στις εκλογές του κρατιδίου και την πλειοψηφία του πρωθυπουργού, αν κατέβαιναν στις εκλογές.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο απεφάσισε το 1992 , ότι η λίστα των ελεύθερων εκλογέων απέναντι σε άλλα κόμματα γίνεται στην χρηματοδότηση διάκριση σε βάρος της.... Ήδη την 3. Απριλίου 2006 έλαβε χώρα μία συζήτηση στα γραφεία της CDU . Εκεί ο Koch έκανε ευδιάκριτα, ότι αυτός, daß er den Freien Wählern finanziell entgegenkommen wolle, τους ελεύθερους εκλογείς θα ήθελε να πλησιάσει ,με χρηματοδότηση, wenn sie bei der Landtagswahl nicht anträten, αν δεν κατεβούν στις εκλογές του κρατιδίου.
Der FWG-Landesvorsitzende Braun und die drei anderen Teilnehmer von FWG-Seite sind bereit, vor einem Untersuchungsausschuß des Landtages unter Eid auszusagen, „daß es genauso gewesen ist“. Bouffier habe erklärt, daß ein fertiger Gesetzentwurf in der Schublade liege, der rückwirkend zur Kommunalwahl den freien Wählern eine Erstattung von einem Euro bis 1,50 Euro pro Wählerstimme zugestehe.
Ο πρόεδρος της λίστας των ελεύθερων εκλογέων είναι έτοιμος, μπροστά σε μία ανακριτική επιτροπή του κρατιδίου να καταθέσει κάτω από τον όρκο, ό,τι ακριβώς συνέβη.
Ο Bouffier έχει εξηγήσει, ότι ένα έτοιμο σχέδιο νόμου που βρίσκεται στο συρτάρι, και δικαιούνται αναδρομικά στις τοπικές Αυτοδιοικήσεις της λίστας των ελεύθερων εκλογέων μία επιστροφή από 1.50 Ευρώ για κάθε εκλογική ψήφο.

Οι χριστιανοδημοκράτες απεναντίας λένε τώρα, είχαν πει πάντα ευδιάκριτα, ότι μία χρηματοδότηση της λίστας των ελεύθερων εκλογέων στις τοπικές αυτοδιοικήσεις μόνο τότε μπορεί να συζητηθεί, αν συγχρόνως δεν κατέβαιναν στις εκλογές του κρατιδίου.

Διότι στην περίπτωση αυτή θα είχαν απαίτηση για επιστροφή εξόδων για των αγώνα στις εκλογές του κρατιδίου, και μια διπλή χρηματοδότηση θα ήτανε προνομιακή απέναντι στα άλλα κόμματα στο κοινοβούλιο του κρατιδίου. Με την απόφαση, να εισέλθουν στις εκλογές του κρατιδίου το 2008, έχει τώρα λήξει το θέμα για το κόμμα CDU.

Στο κέντρο της κριτικής των αντιπολιτευομένων κομμάτων SPD, Grüne-πρασίνων und FDP βρίσκεται τώρα το οικονομικό έτος 2007, που αξιολογούν την κυβέρνηση με το μέσο βαθμό μεταξύ «ελλιπής και ανεπαρκής»

ΠΗΓΗ:

Text: F.A.Z., 06.11.2006, SPD: Beschuldigungen scheinen sich zu bestätigenText: hpt./F.A.Z./FAZ.NET,
Bildmaterial: Reuters Text: F.A.Z., 16.1 Text: F.A.Z., 13.11.2006
Bildmaterial: picture-alliance/ dpa1.2006
Text: F.A.Z., 13.11.2006
Bildmaterial: picture-alliance/ dpa

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο