Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΞΕΝΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;

ΞΕΝΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;

ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΣΠΑΤΤΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
Οι Έλληνες παπάδες δεν κάνουν σχεδόν τίποτε χωρίς λάδωμα

Ανταπόκριση Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία,
konstantin.nalbantis@t-online.de , www.kn-megalexandros.gr

Με την παραπάνω επιγραφή ο Γερμανός ανταποκριτής H. K από την Αθήνα των εφημερίδων Frankfurter Rundschau, Koelner Stadt-Anzeiger, περιγράφει ένα περιστατικό της Νάτγια και του Πέτρου που ήθελαν να παντρευτούν την 1. Μαίου σε ένα ρομαντικό εκκλησάκι στο Βόρειο προάστιο των Αθηνών.
Αλλά ο τοπικός παπάς τους απέκλεισε λέγοντας ότι είναι γεμάτο από ημερομηνίες και ότι από τον Ιούλιο υπάρχουν πάλι ελεύθερες ημερομηνίες. Έπειτα και αφού ο γαμπρός έβγαλε από την τσέπη του 100 Ευρώ, άλλαξε η θέση του. « μπορώ κάπου ενδιάμεσα να σας βάλλω», υποσχέθηκε ο παπάς.

ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΥΜΙΑ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΩΝ.

Και ο ανταποκριτής συμπληρώνει, το ότι οι γιατροί στις κρατικές κλινικές παίρνουν ένα φακελάκι, που μέσα σε ένα φάκελο περιέχει ένα δυο τραπεζικά χαρτονομίσματα, αν βέβαια ο ασθενής δεν μπορεί να περιμένει μήνες για μια εγχείρηση, και ετούτο το γνωρίζουν οι
Έλληνες.
Αλλά το ότι πρέπει να λαδώσουν τον παπά, για να παντρευτεί κάποιος , κατά την άποψη των Ελλήνων είναι παρατραβηγμένο. Ποσά μέχρι 400 Ευρώ απαιτούν πνευματικοί, προτού δώσουν την δεσμευτική ημερομηνία, περιγράφει η έγκυρη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Αυτή η απαίτηση «είναι εντελώς απαράδεκτη», εξηγεί ο ιερέας Τιμόθεος Ανθής, ένας εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου των Αθηνών.

Οι παπάδες δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να απαιτούν «Δωρεές» ή και «προκαταβολές».

Ο Αρχιεπίσκοπος των Αθηνών και πάσης Ελλάδος , το έχει «αυστηρά απαγορεύσει», και όμως μερικοί τοπικοί μητροπολίτες ανέχονται την πρακτική.
Τα λιγότερα βέβαια λαδώματα, φακελάκια υπηρετούν ένα καλό σκοπό, συνήθως τα βάζουν οι πνευματικοί στην ίδια τους τη τσέπη.
Το 2005 έχασε ο μητροπολίτης της Αττικής την θέση του και ετέθη σε διαθεσιμότητα, διότι είχε μια ταχυδρομική θυρίδα στην Καραβαϊκή και διατηρούσε στην κατοχή του μια ιδιωτική περιουσία τριών εκατομμυρίων Ευρώ.
Ένας άλλος Μητροπολίτης ενοχοποιήθηκε, γιατί σε λογαριασμούς των Ηνωμένων Πολιτειών διατηρούσε 17 εκατομμύρια δολάρια..

Μολαταύτα και παρόλα αυτά αν και οι παπάδες μισθοδοτούνται από το κράτος και ο κλήρος απολαμβάνει εκτεταμένα φορολογικά προνόμια.
Αλλά όλες οι απαιτήσεις και αξιώσεις, να ανοίξουν τα οικονομικά τους και να περάσει ο έλεγχος από κρατική εξέταση , μπόρεσαν μέχρι τώρα να αποκρούσουν επιτυχώς οι παπάδες.

Πηγή: Koelner Stadt-Anzeiger, Κολωνία, 09.01.2007. Η ημερήσια αυτή εφημερίδα βγάζει μόνο το Σαββατοκύριακο φύλλα που κυμαίνονται μεταξύ 500-600 χιλιάδες .

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο