Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ-ΦΩΝΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

ΜΙΑ ΜΑΚΡΥΝΗ ΦΩΝΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Νο.504
Κωνταντίνου Σ. Ναλμπάντη

Προλεγόμενα:

Θέμα: Προσφορά για τον εθελοντισμό στα ΚΥΡΓΙΑ ΔΡΑΜΑΣ και έκκληση για βοήθεια για αυτοβοήθεια

Στόχος ενός εθελοντή είναι η βελτίωση των κοινωνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, ιστορικών και άλλων θεμελιωδών αναγκών μιας κοινωνίας.
Στην Ελλάδα η εθελοντική προσφορά δεν είναι τόσο αναπτυγμένη όσο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δυστυχώς στην Πατρίδα μας βρίσκεται 10% στην χαμηλή συμμετοχή σε εθελοντισμό των ενηλίκων.
Ευτυχισμένος είναι αυτός που έχει μάθει: Να θαυμάζει το έργο των εθελοντών και των απόμαχων της ζωής, αλλά όχι να φθονεί. Να παρακολουθεί και να προσφέρει υλικά ως εθελοντής για την αποπεράτωση του έργου, αλλά όχι να μιμείται. Να επαινεί τους απόμαχους της ζωής για την κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών, χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα και χωρίς να τους κολακεύει. Να ηγείται αλλά όχι να χειραγωγεί.

Η έννοια του "εθελοντή" προσδιορίζεται από τα κύρια χαρακτηριστικά του, δηλαδή την ανιδιοτέλεια, την κοινωνική προσφορά και την ελευθερία βούλησης. Έτσι ο εθελοντισμός σχετίζεται με την εργασία που παράγεται δωρεάν με την έννοια της απουσίας χρηματικών απολαβών και έχει θετικές κοινωνικές εκροές για ομάδες, κοινότητες ή την κοινωνία γενικά.
Εθελοντής χαρακτηρίζεται και εκείνος που αξιολογεί και θαυμάζει το έργο και που συνεισφέρει υλικά αγαθά σε καταστάσεις που αυτά θεωρούνται αναγκαία για την κάλυψη ανθρωπίνων αναγκών, για την αποπεράτωση, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα.
Ο εθελοντισμός αποτελεί μια στάση ζωής. Οι εθελοντές έχουν σκοπό να συμβάλλουν αφιλοκερδώς στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τον χρόνο δημιουργικά. Διαμέσω της εθελοντικής δράσης εξιψώνονται οι αξίες και τα ιδανικά της ανθρώπινης ζωής και αναπτύσσονται με αυτόν τον τρόπο η αλληλεγγύη και ο αλτροισμός.
ΕΔΩ Αφορά ΕΚΚΛΗΣΗ για το προσφυγικό , το ξεριζωμένο και μαρτυρικό χωριό τα 66032 ΚΥΡΓΙΑ -Αρχαία Κρίφλα και πρώην Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Νομού Δράμας, με 12 θαυμάσιους Συνοικισμούς και φιλότιμους, καλοκάγαθους και φιλήσυχους ανθρώπους, ξεριζωμένοι από τις χαμένες πατρίδες του 1922, με αθεράπευτα ψυχικά τραύματα που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά και ένας νέος Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου των 12 Συνοικισμών που καταργήθηκε για ιδιοτελείς σκοπούς.
Όλοι κάτοικοι του χωριού είναι ξεριζωμένοι πρόσφυγες, με πολλαπλούς τόπους -προέλευσης της Μικρασιατικής καταστροφής και του Πόντου, - όμως οι πόλεμοι, οι εμφύλιοι αλληλοσπαραγμοί, οι αδικίες, η υποβάθμιση, παραμέληση, ο εγκλωβισμός η φτώχεια, η ανέχεια, η ανεργία, η άνιση μεταχείριση και οι μονοκαλλιέργειες, ανάγκασαν του ανθρώπους για να το εγκαταλείψουν, για να σωθούν και στην εσωτερική και επίσης την εξωτερική μετανάστευση των τριών τουλάχιστον Ηπείρων, τοιουτοτρόπως τα παιδιά των ξεριζωμένων της Μικρασιατικής καταστροφής και του Πόντου, έγιναν ξανά πρόσφυγες και δεν μπόρεσαν να ριζώσουν στη νέα τους Πατρίδα.
Εδώ αφορά - το πρώτο Σχολείο στην Αγάπη Κυργίων, που φοίτησε η πρώτη διασωθέντα γενιά και τα παιδιά τους μετά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922, Η πρώτη γενιά και οι τωρινοί απόμαχοι της ζωής Κυργίωτες εθελοντές λαχταρούν να σώσουν το πρώτο σχολείο από την κατάρρευση για ενθύμιο ΜΝΗΜΗΣ για τη διατήρηση ζωντανές τις αναμνήσεις του παρελθόντος, ώστε να ξεπεραστεί το παρελθόν αυτό και να οικοδομήσουμε συλλογικά το μέλλον και σίγουρα η προσπάθεια αυτή συνδέεται με την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία των πρώην , τωρινών και επόμενων γενεών.

Από αυτήν τη νοερή ισχυροποίηση της παντοτεινής ΜΝΗΜΗΣ του πρώτου σχολείου στον διασωθέντα και αδικημένο Ελληνισμό και ασφαλώς ισχύει για όλους μας, να βοηθήσουμε και υλικά στην αποπεράτωση του ιστορικού Μνημείου> "Συν Αθηνά και χείρα κίνει" - Βοήθεια για Αυτοβοήθεια"

Ασφαλώς η πολιτιστική κληρονομιά στηρίζεται μέσα από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία αναδεικνύουν τους τρόπους με τους οποίους ο Πολιτισμός μπορεί να είναι πολύπλευρος και αλληλένδετα με διάφορους άλλους τομείς.
Για πρώτη φορά μια μικρή αξιόλογη και αξιέπαινη ομάδα απομαχων της ζωής, επίσημα καταχωρημένων ως Σύλλογος εθελοντών Κυργιωτών , αποφασίζει σε κοινή πρωτοβουλία, σύμπραξη και αλληλεγγύη να αναγεννήσει την Πολιτιστική μας κληρονομιά και να αφυπνήσει τα πρώτα όνειρά μας, να αναπαλαιώσει το Πρώτο Σχολείο- Το Πρώτο Γυμνάσιο Κυργίων, ως Πολιτιστική Κληρονομιά, που φοίτησαν οι πρώτοι μας ξεριζωμένοι πατεράδες, παππούδες, γονείς και εμείς οι ίδιοι και ζητούμε από τους απανταχού Έλληνες και Φιλέλληνες την απαραίτητη έμπρακτη, ηθική και υλική αλληλεγγύη και συμπαράσταση, για την επιτυχή διευθέτηση και αποπεράτωση του Πρώτου Σχολείου-Γυμνασίου που είναι για εμάς το μοναδικό μας πολιτιστικό Μνημείο και κληρονομιά που μας απέμεινε από τις νεανικές ενθυμήσεις μας των ξεριζωμένων παππούδων και γονιών μας, και αναφέρουμε το παράδειγμα κάθε φορά για εμπόδιο κάθε λησμονιάς, για να αφυπνιστούμε και να αφήσουμε κάτι τι για ενθύμιο ΜΝΗΜΗΣ και επικράτηση ως αιώνια ΜΝΗΜΗΣ των πρώτων ονείρων μας και της γενέτειράς μας , για να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.
Είθε η ολοκλήρωση και η μελλοντικη διαχείριση του κτιρίου, ιστορικού Μουσείου και των άλλων πολλαπλών πολιτιστικών δραστηριοτήτων υποχρεούται να διακατέχεται για πάντα με το πνεύμα της συνεργασίας, αλληλεπίδρασης και συμμετοχής, μιας ανεξάρτητης, αδέσμευτης, υπερκομματικής τοπικής διαχειριστικής οργάνωσης της κοινωνίας μας, απαλλαγμένη από την υποτέλεια και εξάρτηση,
Όχι εξάρτηση εκ των κλικών, κομμάτων, θρησκεύματος , προσφυγικής προέλευσης και χρώματος, δηλαδή χωρίς καμιά σχέση υποτέλειας, και απαλλαγμένη οποιαδήποτε εξάρτησης που πρέπει μελλοντικά να επιδιωχθεί και να στερεωθεί γραπτώς και μόνιμα και που θα αποτελούσε ένα μακροχρόνιο υπόδειγμα και πρότυπο συμμετοχής, αλληλεγγύης και δημοκρατικής αλληλεπίδρασης μεταξύ μας για τον τόπο μας και την Πατρίδα μας.
Όποιος Συμπατριώτης, Συνέλληνας και Φιλέλληνας - απανταχού των Ηπείρων-, επικροτεί και θαυμάζει την πρωτοβουλία και περαιτέρω επιθυμεί, επαινεί και θαυμάζει και τη δική μας ειρηνική, κοινωνική και πολιτιστική αναβίβαση , συμβίωση και αλληλέγγυα αλληλεπίδραση, μπορεί να συμβάλλει με την υλική υποστήριξη, ηθική συμβουλή ιδεών και έστω "μινιμουμ" υλική συμπαράσταση, να συμπράξει ως εθελοντής στην γρήγορη διευθέτηση και αποπεράτωση του δημιουργούμενου κτιρίου για να γιορτάσουμε την αφύπνιση των πολιτών της τρίτης και νέας γενιάς και που θα σας ενημερώσουμε προσεχώς μέσω ΜΜΕ και ιντερνέτ για τα σχέδιά μας και τις μελλοντικές επιδιώξεις μας.
******************************************************
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΥΡΓΙΩΤΩΝ - Syllogos ethelonton Kyrgioton - Εθνική Τράπεζα. Για το εσωτερικό: Αριθμός λογαριασμού 275/002600-08-
Και επίσης και για το εξωτερικό: Syllogos ethelonton kyrgioton
ΙΒΑΝ:GR6601102750000027500260008 - BIC: ETHNAGRAA -
Για κάθε περαιτέρω ερωτήσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στα κινητά: κ. Ιάσων- 0030- 69 87 27 77 85 και επίσης
κ. Γιάννην- 0030- 69 45 29 70 61
Ευχαριστούμε για την κατανόηση, υλική υποστήριξη και συμβουλή σας.
Όπως γνωρίζουμε η πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί το σημαντικότερο ζωντανό θησαυρό ενός λαού, που μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή. Μέσω αυτής διαπλάτεται και εκφράζεται η ταυτότητά του και η επίγνωση της ιστορικής του συνέχειας μέσα στο χρόνο.
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ- βλέπε ολοκληρωμένο άρθρο και το καταστατικό του Εθελοντισμού και της αλληλεγγύης : http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php... - Καταστατικό: :
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: Όπως γνωρίζουμε εθελοντισμός σημαίνει υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία. Μαζί με τις απαιτητικές αξιώσεις ανήκει επίσης η ελευθερία, η δράση και η ευθύνη.
Μόνο όποιος δρα κοινωνικά, πολιτιστικά, πολιτικά, συμμετάσχει, συμβουλεύει, αναδιοργανώνει, συναποφασίζει, ανοικοδομεί και έγκαιρα κριτικάρει, όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά επίσης και για άλλους είναι άξιος και προωθητής μιας καλύτερης, δημοκρατικότερης, αλληλέγγυας κοινωνίας.
Διότι κάποιος είναι συνένοχος, όταν απέναντι σε λανθασμένες αποφάσεις και εξελίξεις δεν υψώνει φωνή διαμαρτυρίας, αλλά στέκεται μαικριά και απόμερα και αντανακλά τη σιωπή του Νεκροταφείου, λέγοντας, όλοι οι άλλοι φταίνε, εκτός από εμάς !!!
Αναγκαίες, όσο ποτέ άλλοτε είναι εδώ και τώρα Πρωτοβουλίες ενεργών πολιτών και την συμπεριλαβή στις τοπικές Αυτοδιοικήσεις 20-25 νέων και νέες που βρίσκονται σε γυμνάσια και Λύκεια για την παιδαγωγική προετοιμασία κοινωνικής πολιτικής και εξειδικευμένης πολιτικής μελέτης και για την αντικατάσταση άλλων παλαιότερων ή ακατάλληλων και βραδυκίνητων, δοκιμασμένων και αποτυχιμένων.
Είναι πλέον καιρός για νέους οραματισμούς, κοινούς, αλληλέγγυους και δραστήριους στόχους, ώστε να θέσουμε τις βάσεις για προϋποθέσεις βελτίωσης του κοινιωλογικού και πολιτικού μας συστήματος και μάλιστα σε όλους τους τομείς, όπου εδώ και τώρα και προ των εκλογών αναμένουμε πολλαπλά και περαιτέρω ερεθίσματα και τις εναλλακτικές προτάσεις.
1. Facebook: Konstantinos:https://www.facebook.com/profile.php?id=100012808098555 > 2. Σχετικά άρθρα: www.asxetos.gr/author/konstantinos-nalbantis -
3. Κείμενο και φωτογραφίες για χάρη της Πατρίδας μας: Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης - Κολωνία: www.kn-megalexandros.gr - info@kn-megalexandros.gr
-Κύργια---http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php...
Κύργια Δράμας:https://www.asxetos.gr/articles/nea/kyrgia-dramas.html:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=439547623148837&set=pcb.439553256481607&type=3&theater---

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο