Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΚΥΡΓΙΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΙΦΛΑ Πρώην Δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου ΚΑΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ

ΚΥΡΓΙΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΚΡΙΦΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ Αλεξάνδρου > ΚΑΙ Ο ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Aνασκαφές και προστασία σε προϊστορικό Οικισμό στα Κύργια;, Αρχαία Κρίφλα και στο Αγροτεμάχιο με αριθμό 589, του κυρίου Β.Κ. του Χαραλάμπους

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012808098555

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που είχα απευθυνθεί και στο Υπουργείο Πολιτισμού, Αριθμός Πρωτ. 3634, 12.Οκτωβρίου 1993 και για την Ανασκαφή, Προστασία προϊστορικού Οικισμού στα Κύργια, βλέπε και την ύπαρξη προϊστορικοιύ Οικισμού στα Κύργια, Αριθμός Πρωτ. 1276, Καβάλα, 24.4.1979, και Κ.Ν. 5351/1932 περί Αρχαιοτήτων, Μουσείο και Έφορος Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Ποιά τα αποτελέσματα > Μετά την από 6.9.93 επιστολή μου στο Υπουργείο Πολιτισμού, ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Α1/ΦΙΒ/45775/2050/14.93, που πληροφορήθηκα ότι στο Νομό Δράμας υπάρχουν περίπου 50 προϊστορικοί οικισμοί, παρόμιοι με τον αντίστοιχο των ΚΥΡΓΙΩΝ και θα ήταν ιδανική κατάσταση η δυνατότητα ανασκαφής και του προϊστορικού Οικισμού Κυργίων, Αρχαίας Κρίφλας, όπου από το 1990 διεξάγεται συστηματική ανασκαφή στους Σιταγρούς Δράμας από την εποχή του 1960.

Αν νομίζετε, ότι είναι καιρός και στην Αρχαία Κρίφλα, Κυργίων ότι ήρθε επιτέλους η ώρα, μιας Προστασίας, ανασκαφής στο προϊστορικό Οικισμό, τότε είναι ανάγκη μιας Δραστήριας Ομάδας Πρωτοβουλίας με ηθελημένη παροχή υπηρεσιών - χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, όμως προς όφελος της κοινωνίας για την κοινωνική, ιστορική και πολιτιστική αναβίβαση της γενέτειράς μας.

Όπως μας πληροφόρησαν οι εντόπιοι κάτοικοι, οι υποψήφιοι και εκλεγμένοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν ενδιαφέρονται και δεν γνωρίζουν τους οραματισμούς των κατοίκων και τα μακροπρόθεσμα προβλήματα του τόπου και ένεκα τούτου παραμένουν άλυτα, που με τη στάση τους προωθούν την στασιμότητα, την απάθεια, παθητικότητα και την προκατάληψη.

Αλλά δεν υπάρχει και ένα προωθητικό, καθοδηγητικό και συλλογικό άργανο με δράση, παρουσία, κριτική ανάλυση με Λόγο και Αντίλογο και αντιμαχόμενες προτάσεις λύσεων των τοπικών προβλημάτων.

Ενώ όμως στο τόπο μας υπάρχει ένα μεγάλο και πλούσιο „ ανεκμετάλλευτο” δυναμικό σκέψεων προσφυγικών ανθρώπων, προέλευσης ΔΙΑΦΌΡΩΝ ΤΌΠΩΝ της Μικρασιατικής καταστροφής, αλλά έλλειψη ευαισθητοποίησης και πειθώ ότι όλοι μας ανήκουμε μαζί στο ίδιο χωριό και στην ίδια Πατρίδα, σε κοινές κοινωνικές δράσεις, αλλά μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε ένας ανεξάρτητος υποψήφιος και εκλεγμένος που θα είναι σε θέση να συμπεριλάβει όλα τα αντιμαχόμενα μέρη σε έναν κοινό, ειρηνικό διάλογο ενημέρωσης για δυνατότητες προγραμματισμού για ουσιαστική συλλογική, εθελούσια , κοινωνική προσφορά. ...

Στο αναφερόμενο προϊστορικό Οικισμό και στην περαιτέρω προώθηση προστασίας και ανασκαφή του προϊστορικού Οικισμού, είμαι πρόθυμος να συμβάλλω σε μια δραστήρια πρωτοβουλία πολιτιστικής αναγέννησης του τόπου μας, όποτε δήποτε αυτό μου ζητηθεί.

http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php- No. 506- info@kn-megalexandros.gr

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο