Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΧΩΡΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ κσι με μακροχρόνια αθεράπευτα ψυχικά τραύματα... Νο. 518

Konstantinos NalbantisKyrgia Dramas -Facebook

ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΧΩΡΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΨΥΧΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ Νο. 518

"Και ενώ σήμερα μιλάμε απανταχού της οικουμένης για την αισχρή και καταστροφική εισβολή και τον πόλεμο Ρωσίας σε Ουκρανία ουδέν λόγος και ουδεμία αναφορά γίνεται από μέρους μερους μας, αλλά και του απανταχού Ελληνισμού στον εισβολέα και κατοχή της Κύπρου παρά το γεγονός ότι είναι ίδια κατάσταση εισβολής με την Ουκρανία"

Ιστορικός προβληματισμός

ΣΙΚΕΛΙΑ, ο αδικαιολογητικός αδελφικός πόλεμος μεταξύ Αθηνών και Συρακουσών στη Σικελίας το 413 π.Χ. μπροστά από 2 435 χρόνια-

Μνημείο ανάμνησης ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟ του αδελφικού πολέμου Αθηνών και Συρακουσών το 413 π..Χ.

> Markus Tullius Cicero: Πολλοί θα έχουν πει σε εσάς, ότι η Συρακούσα είναι η μεγαλύτερη των ελληνικών πόλεων και ειναι η ωραιότερη όλων των πόλεων.

Η θέση της έχει επιλεγεί μόνο καλά, αλλά τρέλα, πανώρια να την ατενίζεις από την θάλασσα ή από την στεριά προς την πόλη.
Αν και σήμερα τα θανατηφόρα λατομεία, πίσω από το Αρχαίο Θέατρο των Συρκακουσών, σχηματίζουν με τις στενές στοές μια έγχρωμη βλάστηση, μια ειρηνική και σιωπηλή πλατεία, όπου χιλιάδες επισκέπτες ακούνε να κελαηδούν τα πουλιά έρχονται εδώ οι Συρακούσιοι να μετανιώσουν σιωπηλά για την ενοχή και τα βάρη προπάντων των προγόνων τους. Paulo Giurcina

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΠΡΟΤΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙ

Ας θυμηθούμε τον πόλεμο του ΙΡΑΚ και τις τότε εκκλήσεις και διαδηλώσεις
Γράφει ο : Κων/νος Σ. Ναλμπάντης , Κολωνία
Σταματήσατε τον πόλεμο - προτού αρχίσει είναι αφιερωμένη η σελίδα 4 της φιλελεύθερης εφημερίδας της Φρανκφούρτης Frankfurter Rundschau, 24.12.2002, S. 4. με γεμάτη την σελίδα με ονόματα, από προσωπικότητες και οργανισμούς από ολόκληρη τη Γερμανία και όλη τη γερμανική κοινωνία κατά του πολέμου και κατά της Γερμανικής υποστήριξης γι΄ αυτόν τον πόλεμο.
Η αμερικανική κυβέρνηση κρατά σταθερά απαρέγκλιτη στην πρόθεσή της, να αρχίσει ένα πόλεμο εναντίον του Ιράκ.

Σε αυτόν τον πόλεμο δεν είναι και δεν αφορά ούτε τον: «αντιτρομοκρατικό αγώνα», ούτε για όπλα μαζικής καταστροφής, αλλά ούτε την επαναλειτουργία-αναπαραγωγή της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για τις ΗΠΑ αφορά περισσότερο τα διαπεραστικά γεω- στρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα σε ενεργειακή πλουσιότερη περιοχή του κόσμου.

0 ιρακινός πληθυσμός, που υποφέρει κάτω από το οικονομικό εμπάργκο, πικρή ανάγκη και πείνα και καταπιέζεται από το δικτατορικό καθεστώς του Σαντάμ Χουσσεϊν, θα φέρει ένας καινούριος πόλεμος του Κόλφου ακόμα περισσότερη αθλιότητα, θα επιφέρει ακόμα περισσότερες δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και θα βομβαρδίσει τελειωτικά τη χώρα οπισθοδρομικά στην λιθική εποχή.

0 πόλεμος είναι ένα έγκλημα πάνω στον ιρακινό λαό. Είναι ένας επιθετικός πόλεμος, και ενάντια σε κάθε ανθρώπινη σκέψη και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.
0ι υπογράφοντες απαιτούν:

ΚΑΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Η Γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση διευκρίνισε την
Ετοιμότητά της , τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ, να υποστηρίξει το λιγότερο «παθητικά». Για αυτόν τον λόγο εγγυήθηκε ήδη στις ΗΠΑ δικαιώματα πτήσεων και χρήση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ πάνω στο γερμανικό έδαφος.
Με αυτό σπάζει- παραβαίνει την προεκλογική υπόσχεση, να συμμετέχει σε έναν πόλεμο εναντίον του Ιράκ. 0ι υπογράφοντες λέγουν: Επίσης η ενίσχυση σε έναν ανεπίτρεπτο πόλεμο είναι ένα έγκλημα και απαιτούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση:
- Κανένα δικαίωμα χρήσης για τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ πάνω στο έδαφος της Γερμανίας γι΄ αυτόν τον πόλεμο
- Κανένα δικαίωμα πτήσης για βρετανικά ή και αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα.
-Αποχώρηση των γερμανικών ανιχνευτικών αρμάτων από το Κουβέϊτ και του ναυτικού από την περιοχή του κόλπου.
-0ι υπογράφοντες την μακροσκελή σελίδα της εφημερίδας καλούν τους συμπολίτες όλης της χώρας,
-σε δραστηριοποιήσεις των ειρηνευτικών κινημάτων εναντίον του πολέμου παντού στη Γερμανία, επίσης να συμμετάσχουν και στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
-Την ημέρα μίας επίθεσης του κόλπου εναντίον του Ιράκ να οργανωθούν αυθόρμητες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις μεταξύ 17 και 19 η ώρα,
-προς ένδειξη της θέλησης για Ειρήνη και της διαμαρτυρίας εναντίον του απειλούμενου πολέμου στην χρονική περίοδο μεταξύ 24. ως 31. Δεκεμβρίου να τοποθετούν σε ευδιάκριτη θέση στα σπίτια άσπρα σεντόνια.
- Να λάβουν μέρος στην διαδήλωση εναντίον της «συνεδρίασης ασφάλειας» των στρατιωτικών πολιτικών και των λόμπι των πολεμικών συστημάτων στο Μόναχο την 8. Φεβρουαρίου,
- Και επίσης στην « Ευρωπαϊκή Ημέρα δραστηριοποίησης εναντίον του πολέμου»
Και να έλθουν στο Βερολίνο την 15. Φεβρουαρίου σε μια Μεγάλη Διαδήλωση.
Οι υπογράφοντες λένε 0ΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Η αγγελία χρηματοδοτήθηκε από τους υπογράφοντες. Υπεύθυνοι: Bundesausschuss Friedensratschlag, Friedens- und Zukunftswerkstatt
Βλέπε: Frankfurter Rundschau, 24.12.02 e.V. www.friedensratschlag.de
------------------------------------------------------
Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου μου για παύση του πολέμου.

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο