Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

AACHEN-Ααχεν -ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Νο. 530

AACHEN ΑΑΧΕΝ- ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία
Είχα περουσιάσει το δεύτερο Μέρος την 13-06-2022 Νο. 528 AACHEN - ΑΑΧΕΝ -Η ΑΛΛΟΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΑΙΣΘΗΤΑ- kn-megalexandros.gr, άρθρο 528
ΑΑΧΕΝ -Aachen- Πόλη της επιστήμης, τεχνολογίας και της καινοτομίας - Πρώτο Μέρος AACHEN - Stadt der Wissenschaft, Technologie und Innovationen -kn-megalexandros.gr, άρθρο Νο. 214

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΕΡΟΥς


ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ του Τρίτου Μέρους

Τέσσερα πανεπιστήμια, δύο ινστιτούτα Fraunhofer, έξι ερευνητικές ομάδες και τα κεντρικά γραφεία 581 εταιρειών υψηλής τεχνολογίας: ολόκληρο το ¶αχεν ακολουθεί τον ρυθμό της επιστήμης. Πουθενά αλλού στη Γερμανία δεν υπάρχουν τόσα πολλά ερευνητικά ιδρύματα και επιστήμονες συγκεντρωμένοι σε μια τόσο μικρή περιοχή - κάθε δευτερόλεπτο το Aachener εργάζεται στον κλάδο που προσανατολίζεται στο μέλλον και κάθε έκτος εργαζόμενος στην έρευνα και ανάπτυξη στο NRW -Βόρεια Ρηναντία Βεστφαλία εργάζεται εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΑΧΕΝ
Η Περιφέρεια της Πόλης του ¶αχεν είναι μια καινοτόμος ένωση των πόλεων ¶αχεν, ¶λσντορφ, Μπαεσβάιλερ, Έσβαϊλερ, Χερτσόγκενραθ, Μονσάου, Στόλμπεργκ και Βίρσελεν καθώς και των δήμων Simmerath και Roetgen.
Έχει πάρει τη θέση της συνοικίας του ¶αχεν από το 2009 και συνδυάζει πολλές υπηρεσίες που σχετίζονται με τη μάθηση, τη ζωή, τις κοινωνικές υποθέσεις και την αναψυχή με στόχο τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.
Το ¶αχεν ως γνωστό βρίσκεται στη συνοριακή περιοχή με τις Κάτω Χώρες και το Βέλγιο (Euregio Maas-Rhein) στο βόρειο άκρο του ¶ιφελ και της οροσειράς του Ρήνου. Το Eifel και το High Fens στο νότο, μεγάλες περιοχές μεταξύ του Κάτω Ρήνου και του Κάτω Μάας και οι Αρδέννες είναι τοπία που συνορεύουν με το ¶αχεν. Κοντινές μεγαλύτερες πόλεις είναι η Κολωνία, το Ντίσελντορφ, το Ντούισμπουργκ, η Βόννη, το Μενχενγκλάντμπαχ, το Κρέφελντ, το Λεβερκούζεν, η Λιέγη (Βέλγιο), το Μάαστριχτ, το Χέρλεν και το Ρέρμοντ (όλες οι Κάτω Χώρες).
Το ¶αχεν συνορεύει επίσης στα βόρεια και ανατολικά με έναν αστικό οικισμό, ο οποίος περιλαμβάνει τις πόλεις Herzogenrath, Übach-Palenberg, Alsdorf, Baesweiler και Würselen στα βόρεια, Eschweiler στα βορειοανατολικά και Stolberg στα ανατολικά της πόλης.

Η περιοχή του ¶αχεν διαθέτει πολυάριθμα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το RWTH, το FH Aachen, το δημοτικό κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων, διάφορα λύκεια και άλλα εκπαιδευτικά κέντρα. Η πόλη φιλοξενεί διάφορα θέατρα και μουσεία. Με έδρα την περιφέρεια της πόλης του ¶αχεν, το κέντρο εφορίας, το κέντρο δικαιοσύνης με τα αντίστοιχα ειδικευμένα δικαστήρια και άλλες αρχές που είναι συνηθισμένες για μια μεγάλη πόλη, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένου του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, καθώς και πολλές εξειδικευμένες κλινικές, άλλα υγειονομικά και κοινωνικές εγκαταστάσεις, διάφορα πιστωτικά ιδρύματα και εξειδικευμένες εμπορικές εγκαταστάσεις για την πόλη πληρούν όλα τα κριτήρια για ένα περιφερειακό κέντρο όσον αφορά τις ανάγκες υψηλότερης ποιότητας και άλλες υπηρεσίες.
Έχει επίσης συνδέσεις με πολλούς αυτοκινητόδρομους (A 4, A 44, A 544), με το ομοσπονδιακό οδικό δίκτυο και με το ICE και το Thalys στο υπεραστικό δίκτυο του Deutsche Bahn (βλ. κυκλοφορία στο ¶αχεν).
Το ¶αχεν βρίσκεται στο συνοριακό τρίγωνο Γερμανίας-Βελγίου-Ολλανδίας στο κέντρο του Meuse-Rhine Euregion, σε μια κοιλάδα ανοιχτή στα βορειοανατολικά, στην οποία σχεδόν όλα τα ρέματα του ¶αχεν συγκεντρώνονται στο Wurm και ρέουν στο Rur. . Η αστική περιοχή βρίσκεται έτσι στη λεκάνη απορροής του Maas, ακριβώς στη βόρεια άκρη των σχιστόλιθων βουνών στην αριστερή όχθη του Ρήνου (Eifel), περίπου 30 χλμ. βόρεια του High Fens.
Επίσης, στην πανεπιστημιούπολη Jülich, ερευνάται μια μέθοδος για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί υδρογόνο από οργανικό υλικό - για παράδειγμα γρασίδι, φύλλα, υπολείμματα τροφής ή άχυρο. Εκτός από τον καθηγητή Nils Tippkötter, ο Δρ. Simone Kraft και Dr. Ο Mathias Betsch (Stadtwerke Bergheim) συμμετέχει στο "Bio2H2". Χρησιμοποιούν μικροβιολογικές διεργασίες για να μετατρέψουν τα βιογενή υπολείμματα απευθείας σε υδρογόνο.

Αυτό επιτρέπει την αποκεντρωμένη, ανεξάρτητη από τις καιρικές συνθήκες παραγωγή, η οποία με τη σειρά της λύνει το πρόβλημα της αποθήκευσης και μεταφοράς υδρογόνου, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας στο εργοτάξιο. Η ομάδα του καθηγητή Tippkötter ερευνά επί του παρόντος τις συνθήκες υπό τις οποίες η διαδικασία μπορεί να λειτουργήσει σταθερά και με ασφάλεια.
Ακόμη και πριν χτιστεί το Αυτοκρατορικό Παλάτι, το ¶αχεν ήταν γνωστό για τις πολυάριθμες πηγές του, που φέρνουν στην επιφάνεια νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο και θερμοκρασίες έως και 74 °C. Οι πηγές στην περιοχή Burtscheid είναι από τις πιο θερμές πηγές στην Κεντρική Ευρώπη. Σε αυτές τις πηγές πιστώνεται η θεραπεία των ρευματισμών και πολλών άλλων ασθενειών. Όχι τουλάχιστον για αυτόν τον λόγο, ο Καρλομάγνος καθιέρωσε τελικά το μέρος ως μια σημαντική πόλη. Η πόλη του Bad Aachen μπορεί να αυτοαποκαλείται αναγνωρισμένη από το κράτος λουτρόπολη, αλλά αυτή η ονομασία χρησιμοποιείται σπάνια επειδή η πόλη δεν θα ονομαζόταν πλέον πρώτη σε λίστες και καταλόγους. Το επίσημο λογότυπο της πόλης με την ονομασία City of Aachen απαλλάσσει επίσης τον τίτλο ως spa.
Σήμερα υπάρχει το ιστορικό πάρκο σπα γύρω από το Elisenbrunnen στο κέντρο της πόλης και η σύγχρονη περιοχή κολύμβησης του Carolus Thermen.
Εταιρία
Αρκετές σημαντικές εταιρείες από διάφορους κλάδους της βιομηχανίας έχουν την έδρα ή τα υποκαταστήματά τους στο ¶αχεν.

Από το 1934, η Philips Deutschland GmbH, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο, διέθετε εγκαταστάσεις παραγωγής στο ¶αχεν - αρχικά μόνο για ραδιόφωνα, αλλά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο επίσης μια μονάδα παραγωγής πηγών φωτός, στην οποία λαμπτήρες αλογόνου χαμηλής τάσης και κατασκευάστηκαν λάμπες αυτοκινήτου και άλλος για σωλήνες εικόνας. Το εργοστάσιο σωλήνων εικόνας έκλεισε το 2004 και στη συνέχεια δημιουργήθηκε μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής OLED σε μέρη των αιθουσών που ήταν τότε άδεια, η οποία πωλήθηκε στην OLEDWorks το 2015.[78] Από το κλείσιμο του εργοστασίου φωτισμού στα τέλη Αυγούστου 2018, η Philips δεν λειτουργεί πλέον καμία μονάδα παραγωγής στο ¶αχεν.[79] Η Philips διεξάγει έρευνα στο ¶αχεν από το 1955. Η Philips εξακολουθεί να εκπροσωπείται στο ¶αχεν με αρκετές ερευνητικές εγκαταστάσεις στην πανεπιστημιούπολη Melaten και στο Rothe Erde.
Το ¶αχεν είναι επίσης ένα κέντρο μηχανολογίας, αυτοματισμού, πληροφορικής, λέιζερ και περιβαλλοντικής τεχνολογίας, καθένα από τα οποία έχει μεγάλη οικονομική σημασία για την πόλη. Πολλές εταιρείες πληροφορικής, μερικές από τις οποίες ιδρύθηκαν ως spin-offs από το πανεπιστήμιο και το τεχνικό κολέγιο, ένωσαν τις δυνάμεις τους με ερευνητικά ιδρύματα για να σχηματίσουν το Regina e. V. IT/Informatik Aachen.

Το ¶αχεν είναι επίσης σημαντικό ως τοποθεσία για την αυτοκινητοβιομηχανία, τόσο λόγω της τοπικής βιομηχανίας προμηθευτών (π.χ. με εργοστάσιο ελαστικών Continental AG και υποκατάστημα Saint-Gobain), του παρόχου υπηρεσιών ανάπτυξης FEV, του οποίου η έδρα βρίσκεται στο ¶αχεν, όσο και της Ford Ερευνητικό Κέντρο ¶αχεν (FFA ) καθώς και από ινστιτούτα του RWTH του ¶αχεν, τα οποία επικεντρώνονται στην τεχνολογία αυτοκινήτων. Η τοπική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ενώσει σε μεγάλο βαθμό τις δυνάμεις της στην περιοχή αυτοκινητοβιομηχανίας aachen - euregio maas-rhein (car e. V.). Υπάρχει επίσης μια σειρά από εταιρείες έρευνας και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, συχνά ως παρακλάδια των πανεπιστημίων.
Επιπλέον, σημαντική είναι η παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής από γνωστές εταιρείες όπως η Zentis (μαρμελάδες, ζαχαροπλαστεία, παρασκευάσματα φρούτων), η Lambertz (gingerbread, Printen) και η Lindt & Sprüngli (σοκολάτα, πραλίνες). Τα Aachen Printen είναι παγκοσμίως διάσημα.

Το ¶αχεν βρίσκεται επίσης στην τοποθεσία Grünenthal (φαρμακευτικά προϊόντα) και Talbot Services (σιδηροδρομικά οχήματα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα). Το ¶αχεν προσφέρει πλεονεκτήματα καλής τοποθεσίας λόγω μιας πυκνής υποδομής με παραγωγή και υπηρεσίες σε πολύ μικρή περιοχή, διεθνότητα και πολυγλωσσία, χώρο για επέκταση και χώρο αναψυχής καθώς και μεγάλο δυναμικό καλά εκπαιδευμένων μηχανικών.[80]

Ο τουρισμός παίζει επίσης σημαντικό ρόλο (Ιανουάριος έως Ιούνιος 2017: 241.951 αφίξεις, 479.928 διανυκτερεύσεις[81]). Από την 1η Ιανουαρίου 2012, επιβάλλεται φόρος διαμονής πέντε τοις εκατό στην τιμή του δωματίου.

Όσοι επιθυμούν να ερευνήσουν περισσότερο την περιοχή μπορούν να ρίζουν μια σύντομη ματιά στα προηγούμενα άρθρα:
Το Δεύτερο άρθρο το δημοσίευσα την 13-06-2022 Νο. 528 AACHEN - ΑΑΧΕΝ -Η ΑΛΛΟΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΑΙΣΘΗΤΑ
βλέπε και: http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php..., Η μόρφωση και ο απολογισμός των Ελληνοπαίδων της πρώτης μεταναστευτικής γενιάς,άρθρο 510-511. www.kn-megalexandros.gr- άρθρο Νο.466-667:
Η μετανάστευση, φτώχεια και παγκοσμιοποίηση. www.kn-megalexandros.gr, άρθρο Νο. 194 > Αλελφοποιήσεις πόλεων και τεχνογνωσία. Θ ακολουθήσει άρθρο για το Ααχεν.
ΑΑΧΕΝ -Aachen- Πόλη της επιστήμης, τεχνολογίας και της καινοτομίας - AACHEN - Stadt der Wissenschaft, Technologie und Innovationen . άρθρο Νο.214
--------------------------------------------------
kn-megalexandros.gr

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο