Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

Πώς τα πολιτικά κόμματα στη Γερμανία επιδιώκουν να κερδίσουν την ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ

3gENERATION

ΠΩΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ

Κων/νου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία
www.kn-megalexandos.gr

Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα SPD άρχισε μια νέα καμπάνια για περισσότερη συναπόφαση για την τρίτη γενιά, όπου επάγγελμα και περιποίηση επιδιώκεται να επέλθη μια συμφωνία.

Με το σλογκάν „ προσοχή έμπειροι θησαυροί“ διαφημίζει το κόμμα SPD του κρατιδίου της Έσσης,
ότι θα πρέπει να λάβουν οι ηλικιωμένοι άνθρωποι το δικαίωμα συναπόφασης.

Σε όλες τις πόλεις και κοινότητες οφείλουν να επιλεγούν „Συμβούλια ηλικιωμένων“ σε πολιτικές αποφάσεις, που μέχρι σήμερα υπάρχουν μόνο σε 114 από τις 426 υπηρεσίες των τοπικών Αυτοδιοικήσεων. Αυτό το μοντέλο το αξιώνει το SPD και αρχικά δύο βουλευτές του κοινοβουλίου του κρατιδίου της Έσσης, στο Βίσπαντεν.

Αυτή η νέα καμπάνια στοχεύει στους „νέους ηλικιωμένους. Οι σοσιαλδημοκράτες δεν θέλουν να εκδιώξουν τους ανθρώπους από την εργατική ζωή, χωρίς τη δική τους θέληση.
Εδώ όμως αφορά να μεταφέρουν την εκτίμηση των έμπειρων θησαυρών για την κινητοποίηση.
Περισσότεροι από 1/3 των ανθρώπων μεταξύ 60 και 69 ετών είναι απασχολημένοι σε εθελοντική άμισθη προσφορά.

Περαιτέρω το κόμμα θέλει να διευκολύνει τους όρους διαβίωσης σε εκείνους τους ηλικιωμένους, που έχουν ανάγκη από υποστήριξη. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους ήθελαν να παραμείνουν στα γεράματα στο σπίτι τους. Σε αυτούς τους ανθρώπους η πολιτική πρέπει να συμπαρασταθεί. Έπρεπε με τους φορείς της δημόσιας ανοικοδόμησης κατοικιών να συζητηθούν οι δυνατότητες δημιουργίας εδρών ηλικιωμένων και επίσης και για ανθρώπους με λίγα χρήματα στο πορτοφόλι. Το SPD θέλει να διευκολύνει την συμφωνία μεταξύ επαγγέλματος και περιποίησης.

Οι πιό στενοί συγγενείς έπρεπε να έχουν την ευκαιρία να εργάζονται με εύκαμπτες ώρες εργασίας να ελαττώσουν τις ώρες ή να απαλλαγούν προς το παρον από την εργασία για να μπορέσουν να ασχοληθούν με την περιποίηση των γερόντων.
Το κόμμα του SPD επιθυμεί να μετατρέψει και να μεταφέρει τις προτάσεις σε υπηρεσίες του κρατιδίου και να προτείνουν μεταρρυθμίσεις στους εργοδότες των τοπικών Αυτοδιοικήσεων.

Η πρόεδρος του κρατιδίου του SPD της Έσσης, Ανδρέα Υψηλάντη άρχισε να επισκέπτεται αυτές τις ημέρες μοντέλα των γενεών „ Generationen-Projekte“ και θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων.

Έτσι προωθείται μια ενεργητικότητα από τα πολιτικά κόμματα για χάρη της Τρίτης Γενιάς.
Αμέσως κιόλας το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα CDU προγραματίζει ένα κονγκρέσο με το Θέμα: Η εμπειρία έχει μέλλον“ , μαζί με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Έσσης Κοχ και την Καγκελάριο Μέρκελ.

Ας ελπίσουμε, ότι και στη δική μας Πατρίδα θα μπορέσουν να γεννηθούν πολλαπλά ερεθίσματα και πολλές εναλλακτικές παραγωγικές πρωτοβουλίες για χάρη της τρίτης γενιάς και για την προώθηση μεταρρθμισης στα ΚΑΠΗ με προσφορά εθελοντικών ημερήσιων δραστηριοτήτων, πνευματικών, ιατρικών, συμβουλευτικών , οδοιπορικών , κολυμβητικών κινητοποιήσεων, που τόσο έχουν οι ηλικιωμένοι ανάγκη, όσο ακόμα είναι νωρίς και προ των τραυματισμένων ψυχών.

Ερεθίσματα από: Frankfurter Rundschau, 18.08.08 και από μια τελευταία επίσκεψη της Πορτογαλίας.

Σημίωση: Το άρθρο προσεχώς θα μεταφερθεί: Άρθρα με φωτογραφίες και με φωτογραφίες δραστηριοτήτων από την Πορτογαλία.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αρκεί να αναφέρεται πηγή και LINK

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης
www.kn-megalexandros.gr,
konstantin.nalbantis@t-online.de

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο