Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μια αξιολόγηση και περαιτέρω νομικής διαδικασίας της Εισαγγελίας της Κολωνίας

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη,

Ανταπόκριση από την Κολωνία

Όπως είναι γνωστό από τις εισαγγελίες της Γερμανίας εξετάζονται ταξίδια εργασίας και αναψυχής Γερμανών πολιτικών, δημάρχων, εποπτικών συμβούλων μάνατζερ κλπ.

Η Εισαγγελία της Κολωνίας ασχολείται τώρα με τα ταξίδια αναψυχής πολιτικών της Κολωνίας από τον Ιούνιο του 2007 εξαιτίας της υποψίας απιστίας επίσης και εναντίον του Αρχι-δημάρχου της Κολωνίας Fritz Schramma (CDU).

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές ειδήσεις ήδη ο Αρχι-δήμαροχος (πρώτος Δήμαρχος) Schramma έχει καταβάλει πίσω τις προσωπικές του συμμετοχές τις επιχειρήσεις του Δήμου σε αυτά τα εποπτικά ταξίδια , συγχρόνως δήλωσε στην Εφορία για την μετέπειτα φορολόγησή του.
Όπως γράφουν όλα τα δημοσιογραφικά φύλλα και η BILD, 21.2,08, o Schramma, 7.200 Ευρώ. Δύο δικαστικές διαδικασίες εναντίον του έχουν σταματήσει τώρα. Ο Αρχιδήμαρχος της Κολωνίας είχε κάνει συνολικά τέσσερα ταξίδια,
1. Ένα σύντομο ταξίδι με την Σπάρκασσε-Δημοτική Τράπεζα το έτος 2002 στη Μόσχα, συνολικά έξοδα για κάθε πρόσωπο 4900 Ευρώ, Περίπου 1960 Επέστρεψε πίσω ως προσωπική του συμμετοχή.
2. Ένα ταξίδι στην Βαλέντζια της Ισπανίας με την Έκθεση της Κολωνίας το 2002, συνολικό κόστος για κάθε πρόσωπο 2328 Ευρώ, ο Αρχιδήμαρχος επέστρεψε για τη δική του συμμετοχή 1040 Ευρώ .
3. Δύο Εκδρομές στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας με μουσική της Κολωνίας το 2003, συνολικά έξοδα για κάθε πρόσωπο 7575 Ευρώ, Ο Δήμαρχος κατέβαλε πίσω 3160 Ευρώ.

4. Η τετραήμερη εκδρομή στην Αγία Πετρούπολη, κόστισε συνολικά για δέκα πρόσωπα 72.000 Ευρώ. Την προσωπική του συμβολή την επέστρεψε πίσω ο Αρχιδήμαρχος και παρόλα που είχε δηλώσει στην εφημερίδα BILD, (ημερήσια φύλλα άνω των 5 εκατ.),
«ότι δεν βρίσκει δίκαιο, να πρέπει να καταβάλω χρήματα, γιατί εγώ ως πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου πρέπει να λάβω μέρος» Ακατανόητο ήτανε γι΄ αυτόν το ότι οι διανυκτερεύσεις αξιολογήθηκαν ως ιδιωτική διασκέδαση. Κατά τη δική του άποψη τίθενται πολλά ερωτήματα, γιατί ενώ τα άλλα συμμετέχοντα μέλη στεκότανε τα βράδια στο μπαρ, έπρεπε ο Αρχιδήμαρχος να προετοιμαστεί για τις συνομιλίες του και την προετοιμασία των λόγων του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θέλω να τονίσω, ότι σε όλα τα ταξίδια από τη Γερμανία προς το εξωτερικό υπάρχει σε όλες τις υπηρεσίες το προσωπικό μερίδιο και η συμμετοχή στα έξοδα.

Τρεις φορές διαμέσου του Υπουργείου Παιδείας ταξίδεψα από τη Γερμανία στην Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κρήτη, με τα προγράμματα της ΕΕ Σωκράτης και Λίνγκουα και στα τρια ταξίδια είχα προσωπικό μερίδιο της συμμετοχής στα έξοδα.

Οι ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ

Επίσης και στο Ειρηνοδικείο του Gummersbach διαπραγματεύονται στο δικαστήριο για 14 Δημάρχους, συμβούλους, εξαιτίας των ονομαζόμενων ταξιδιών διασκέδασης. Το δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση στην ανωτέρα βαθμίδα του Εφετείου της Κολωνίας. Αιτιολόγηση του δικαστηρίου, ότι στη διαδικασία βρίσκονται σημαντικά ανώτατα νομικά ακόμα μη εξηγήσιμα νομικά ερωτήματα, που απαιτούν μια σύντομη και βασική εξήγηση διαμέσου του Ανώτατου Ομοσπονδιακού δικαστηρίου. Το ανώτατο όμως αναθεωρητικό Δικαστήριο μπορεί μόνο να αναζητηθεί, αν προηγουμένως έχει λάβει χώρα απόφαση του Εφετείου.

100 ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ διαδικασίες εξέτασης έχουν ανασταλεί
Πάνω από 100 πολιτικούς της Κολωνίας, μέλη προσωπικού, υψηλούς δημόσιους υπαλλήλους, εξετάζει η Εισαγγελία της Κολωνίας. Αφορά για τα ταξίδια του εποπτικού συμβουλίου δημοτικών επιχειρήσεων – εκτός των άλλων Rhein-Energie, HGK,KVB,AWB, Koeln-Musik, Koelnmesse, που κόστισαν περισσότερες χιλιάδες Ευρώ.

Σχεδόν όλες οι προκαταρκτικές διαδικασίες εξέτασης μέχρι σήμερα έχουν ανασταλεί, αφού έχουν όλοι καταβάλει το μερίδιό τους συμμετοχής και το έχουν δηλώσει στην αρμόδια Εφορία. Κάτω από αυτούς διαδικασίες έρευνας εναντίον του Δημάρχου Josef Mueller, CDU-MDL,μέλος του κρατικού Κοινοβουλίου Franz-Josef Knieps, Sparkassen Chef Dietmar Binkowska, SPD Martin Boerschel . Αυτός έπρεπε να καταβάλει 2500 Ευρώ. Μερικές διαδικασίες διαρκούν περαιτέρω για εξακρίβωση.

Konstantin.nalbantis@t-online.de,
www.kn-megalexandros.gr,

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο