Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

LICHTENSTEIN : Μαύρα σύννεφα για τους Ευρωπαίους φοροφυγάδες;


LICHTENSTEIN : ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ LGT-BANK

Ανταπόκριση από τη Γερμανία: Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία

konstantin.nalbantis@t-online.de,
www.kn-megalexandros.gr,

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ

Ένας υπάλληλος, απασχολημένος από το 2001 στην τράπεζα LGT-Bank, Lichtenstein, όπου αργότερα έκανε μια κοπιά των στοιχείων και πελατών και όπου τώρα τελευταία με περισσότερα εκατομμύρια Ευρώ, πούλησε με το πόσό των 4,2 εκατομμυρίων Ευρώ στη γερμανική υπηρεσία και το περιεχόμενο CD-ROM του οποίου δεν περιέχει μόνο προσωπικότητες, 100 Γερμανούς Φοροφυγάδες της Γερμανίας, παρά επίσης και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τουs αφήνει να τρέμουν από φόβο και αϋπνία.
Επίσης και το ισπανικό δημόσιο ταμείο έλαβε από τους γερμανούς εφοριακούς ελεγκτές έναν μικρό κατάλογο με τα ονόματα των υποτιθέμενων μεγάλων φοροφυγάδων, με τα αναφερόμενα ποσά στην τράπεζα LCT-Bank, Listenstein. Επίσης και οι βρετανοί ελέγχων φορολογιών πλήρωσαν σε πληροφοριοδότες.

Από τότε που γνωστοποιήθηκε η υπόθεση, λέγεται ότι εξαφανίσθηκε ο Heinrich K, „Enrique“ από τη γη και ότι υποψιάζονται ότι βρίσκεται όχι μόνο στην Ισπανία, όπου η μητέρα του είναι Ισπανίδα, αλλά επίσης υποθέτουν και στην Αυστραλία με καινούργια ταυτότητα.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Lichtenstein: Μαύρα σύννεφα για τους φοροφυγάδες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ποια ονομασία πρέπει να δώσουμε στο Λίχτενσταϊν «Μοντέρνο ληστρικό πριγκιπάτο», «Όαση των φοροφυγάδων»;
Από τότε που γνωστοποιήθηκε ο κατάλογος με φοροδιαφυγή του μεγάλου μάνατζερ, πρώτου πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου του ταχυδρομείου της Γερμανίας,, που αργότερα γνωστοποιήθηκαν και άλλα ονόματα, βρίσκεται το Λίχτενστάϊν στη γενική υποψία κέντρου ταχυδρομικών θυρίδων και ιδρυμάτων. Έτσι ξέσπασε το μεγάλο φορολογικό σκάνδαλο, για ηθική αποτυχία των πλουσίων και ισχυρών, για απάτη και φοροδιαφυγή στο Λίχτενσταϊν.

Το Λίχτενστάιν βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης μεταξύ της Αυστρίας και της Ελβετίας, δεξιά βουνά και αριστερά ο Ρήνος ποταμός, μάκρους 24 χιλιομέτρων, οχτώ χιλιόμετρα πλάτος και μολαταύτα ένα αυτόνομο κράτος. Με 35.000 κατοίκους κυβερνάται από έναν πρίγκιπα, στο τόπο VADUZ με 5.000 κατοίκους, όπου εκεί υπάρχουν 15 τράπεζες του Λίχτενστάιν.

Επίσης υπάρχουν 400 διαχειριστές μετοχών περιουσίας, που διοικούν εκείνα τα ιδρύματα, γύρω από τα οποία μιλάει όλη η Γερμανία, σχεδόν 100.000 ιδρύματα που χαρακτηρίζουν το Λίχτενστάιν ως «μοντέρνο ληστρικό πριγκιπάτο», (Kurt Beck). Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε κάθε ένα μεμονωμένο άτομο, είναι παγκοσμίως το πλουσιότερο.

Εδώ όμως και τρεις βδομάδες έχουν όλα περάσει και οι αποκαλύψεις καταθέσεων των πλουσιοτέρων, πολιτικών, προσωπικοτήτων της δημόσιας ζωής έχουν αναστατώσει όλη τη Γερμανία. Εκεί λοιπόν μετέφερε τα χρήματά του ο μεγάλο-μάνατζερ πρόεδρος του εποπτικού των γερμανικών ταχυδρομείων, διότι οι τράπεζες εκεί ρωτούν λίγο, δεν ενδιαφέρονται για την προέλευση των χρημάτων και υπάρχουν ακόμα λιγότερες απαντήσεις, αν θελήσουν γερμανικές εφοριακές υπηρεσίες να πληροφορηθούν, ποια ονόματα βρίσκονται κάτω από τα 120 δις Ευρώ ξένων χρημάτων, που βρίσκονται και αναπαύονται στον γλυκό ύπνο του πριγκιπάτου.


Ακόμα και αν μερικές προσωπικότητες -πρόλαβαν και υπέβαλαν με το σύστημα αυτό-μήνυσης -το σήμα συναγερμού του ονόματός τους, μολαταύτα ακολουθούν στην Υπόθεση φορολογίας γύρω από ιδρύματα στο Lichtenstein πολλές έρευνες, όπου είναι απρόβλεπτο το τέλος.
Το σκάνδαλο όμως της φοροδιαφυγής φθάνει όλο και σε περισσότερες χώρες, και δεν είναι μόνο γερμανικό φαινόμενο. Συγχρόνως τώρα και πολλές άλλες χώρες αρχίζουν τις μεγάλες έρευνες, εκτός των άλλων οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.
Ο κατάλογος περιέχει τις ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, από νομικούς κύκλους θα ακολουθήσουν 200 περαιτέρω υποθέσεις. Συγχρόνως προβλέπονται ακόμα δραστηριότητες ενταλμάτων έρευνας, όπως λέγεται. Ένεκα τούτου αποφεύγει ένα μέρος των ύποπτων φοροφυγάδων την δημόσια γνωστοποίηση των ονομάτων τους , επίσης και λόγω της πρόωρης μυστικής αυτο- μήνυσης .

Και αυτή είναι επίσης η αιτία, γιατί δημόσια δεν εμφανίστηκε καμιά διάσημη προσωπικότητα, εκτός βέβαια του προέδρου προσωπικού, του πρώην ταχυδρομείου Klaus Zumwinkel . Κάτω όμως από τις ύποπτες για φοροδιαφυγή διάσημες προσωπικότητες δεν είναι μόνο μία ή δύο , αλλά όπως λέγεται πολλές.

Η εισαγγελία του Μπόχουμ είχε ανακοινώσει την προηγούμενη βδομάδα, ότι στις υποθέσεις εφόδων των εφοριακών ελεγκτών απευθυνότανε εναντίον 150 κατηγορούμενων σε 120 σύνθετες διαδικαστικές . 91 πρόσωπα πρόλαβαν εντωμεταξύ έγκαιρα να τακτοποιήσουν τις περιπτώσει. Και όπως αναφέρεται από τους ελεγκτές αυτή είναι ακόμα η αρχή. ddp

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Παντού απλώνονται μαύρα σύννεφα για τους φοροφυγάδες και επίσης και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τελικά και της Ελλάδας.

Η υπόθεση φοροφυγάδων γίνεται όλο και περισσότερο διεθνής και η πίεση στο πριγκιπάτο ανεβαίνει.

Η εισαγγελία των εισαγγελέων του Μπόχουμ στον ενδιάμεσο χρόνο γνωστοποίησε έναν επιτυχή απολογισμό, και αν είναι δυνατόν να επιστρέψουν την φοροδιαφυγή. .

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η φοροδιαφυγή και στη Γερμανία και ιδιαίτερα στη δική μας Πατρίδα σε υψηλό βαθμό έχει γίνει ένα είδος λαϊκού σπορ σε όλους τους κοινωνικούς, πολιτικούς και οικονομικούς μας τομείς ;;

Στην υπόθεση της φοροδιαφυγής του Μπόχουμ τα ενδιάμεσα αποτελέσματα έχουν τεθεί στη δημοσιότητα. Μέχρι τώρα έχουν ερευνηθεί 150 κατοικίες και γραφεία κατηγορημένων. 91 ύποπτοι έχουν ομολογήσει. 100 ύποπτοι φοροφυγάδες ερευνώνται στις ΗΠΑ.

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία
konstantin.nalbantis@t-online.de,
www.kn-megalexandros.gr


Πηγή

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο