Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

--------------ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ


ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ
Συγχώνευση Δήμων και Προτάσεις

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία


Προβληματισμός:

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στον άξονα «υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013»
Διαβάζουμε στις εφημερίδες για την πρόσκληση προτάσεων στον άξονα «υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος « Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013».
Στις επιμέρους σκέψεις για την προσπέραση από τόπο σε τόπο, υγιή ανάπτυξη, κράτηση του εντόπιου πληθυσμού, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των περιφερειακών πολιτών μας και κυρίως την καταπολέμηση της απομόνωσης και των ανισοτήτων που προσφέρει το πρόγραμμα 2007-2013 είναι ευδιάκριτα να το επικροτήσουμε και να το χαιρετίσουμε.

Γνωρίζουμε όμως, ότι στη δική μας Πατρίδα οι ιδιαίτερες δραστηριότητες και επιμέρους επενδύσεις γίνονται συνήθως από προσωπικά, κομματικά, καιροσκοπικά κριτήρια και όχι από κατατοπιστική εξέταση, προβληματισμό και επιδίωξη συναίνεσης παραγωγικότερων επιχειρημάτων.

Καθ΄ οδό όμως ανεύρεσης στόχων εκπλήρωσης επιχειρησιακών προγραμμάτων καλά είναι να λαμβάνεται περισσότερη μέριμνα για την ιδιοσυγκρασία των τοπικών κοινωνιών για το Περιβάλλον, την χλωρίδα και την πανίδα.

Βέβαιο είναι ότι στις προηγούμενες οδικές αρτηρίες πρέπει να προστεθούν αρτηρίες συντομίας, αποσυμφόρησης, καταπολέμησης της απομόνωσης και προώθηση της υγιούς ανάπτυξης , αν θέλουμε βέβαια να δώσουμε περισσότερη ώθηση στην εντόπια κοινωνία και την ανάπτυξη πρέπει να δημιουργήσουμε νέους οικισμούς και δρόμους ανάπτυξης και αποσυμφόρησης.
Μια τέτοια νέα οδική αρτηρία αποσυμφόρησης, ανάπτυξης οικισμών και αρτηρίες συντομίας θα ήτανε αν ξεκινήσουμε από τα γειτονικά Σύνορα, προς το Παρανέστι και κατεβαίνουμε προς τη Δράμα, ακριβώς στον Προφήτη Ηλία του Νικηφόρου, χρειάζεται μια γέφυρα προς την Αγορά, για τη δημιουργία αρτηρίας προς Αγορά, Πηγάδια , Κύργια, και προς Κεφαλάρι για την Καβάλα.

Για ετούτη την οδική αρτηρία χρειάζονται μόνο ως πέντε χιλιόμετρα ασφαλτόστρωση, δηλαδή Γέφυρα Νικηφόρου προς την κόλαση των Λατομείων, που συγκριτικά με άλλες χώρες λειτουργούν ανενόχλητα, προκλητικά και απρογραμμάτιστα, καταστρέφουν το βουνό, το περιβάλλον, την χλωρίδα, την πανίδα και με τη σκόνη των λατομείων και των χωματόδρομων τους ανθρώπους, ενώ εμείς οραματιζόμαστε και προγραμματίζουμε το μέλλον με φαγοπότι, ενώ εκεί προσφέρουμε στους ανθρώπους τη κόλαση.

Ο δρόμος από τον Προφήτη Ηλία, Γέφυρα Νικηφόρου, και με αυτήν συντόμευση Παρανέστι ως Καβάλα κατά 20-25 χιλιόμετρα με σύγχρονη ανάπτυξη των ένδεκα πανέμορφων, γραφικών, αμφιθεατρικών περιοχών και προαστίων, του πρώην επιτυχημένου δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου, που δυστυχώς καταργήθηκε, και πρέπει να αναγεννηθεί, δηλαδή συνολικά ένδεκα οικισμοί, Αγοράς, Πηγαδίων, Υψηλού, Αγάπης και Βαθύσπυλου, εκεί στο Βαθύσπηλο όπου έπρεπε να είναι η έδρα του διευρυμένου Δήμου Δοξάτου, που κατά την άποψη των κατοίκων σαμποτάρεται από παραβάτες του Νόμου συστηματικά η συνταγματική αξίωση και νομιμότητα του Δήμου.

Σε αυτήν την μαγευτική αρτηρία βρίσκονται θαυμάσιοι οικισμοί που με νέους ανθρώπους και οικισμούς μπορούν να υπηρετήσουν και τον Αγροτουρισμό, επίσης βρίσκεται το πανέμορφο αναπνευστικό ΠΕΚΟΔΑΣΟΣ των Κυργίων, στο τρίγωνο Πηγάδια, Βαθυχώρι, Υψηλόν, που επείγει η επιχωμάτωση και η φύτευση μικτών πλατύφυλλων δένδρων, λωρίδα ύδατος και μακροπρόθεσμων μακράς ζωής επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Ποιο κάτω στην νέα αρτηρία και στο Διαμέρισμα των Κυργίων βρίσκονται οι πηγές Πουνάρπασι, ένα θαυμάσιο τοπίο για περαιτέρω ανάπτυξη, που αντλεί πόσιμο νερό όλη η περιοχή και η Καβάλα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΡΕΥΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΟΔΙΚΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ

Περαιτέρω η προτεινόμενη περιοχή προσφέρεται για μια ΚΕΝΤΡΙΚΗ ιδανική ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ με την ανεύρεση νέου τόπου και ΝΈΟΥ ονόματος.

Π. χ. Συνδυασμός : 1. Παρανέστι, Νικηφόρος, Δοξάτο σε Δήμο Μεγάλου Αλεξάνδρου με έδρα την Αγορά ή τα Πηγάδια

2. Δήμος Καλαμπακίου, Δήμος Δοξάτου και Δήμος Νικηφόρου σε ενιαίο Δήμο Μεγάλου Αλεξάνδρου με έδρα, Αγορά, Πηγάδια ή Κύργια.

3. Ενιαίος Δήμος, όλων των Δήμων του Νομού σε Δήμο Δράμας..

Κωνσταντίνος Ναλμπάντης, Κολωνία
ΒΛΕΠΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:
konstantin.nalbantis@t-online.de,
www.kn-megalexandros.gr

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο