Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

>>>>> ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία
konstantin.nalbantis@t-online.de
www.kn-megalexandros.gr

Προλεγόμενα

Μια ραγδαία μεταρρύθμιση χωρισμού της εκκλησίας και του κράτους και στη δική μας Πατρίδα και ένα νέο σύστημα ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ χρηματικής πρόσβασης των κληρικών, χρηματοδότησης και επενδύσεων θα έφερνε περισσότερα οφέλη, και αυτοπεποίθηση και στην εκκλησία και στους πιστούς και ιδιαίτερα και στο δικό μας κράτος.

Ενώ στην Ισπανία, Πορτογαλία και Γερμανία εκκλησία και κράτος είναι χωριστά και οι ιερείς και μητροπολίτες είναι υπάλληλοι του κράτους, όλα τα άλλα έσοδα από εισπράξεις κάθε λογής, βαπτίσεις, γάμους και εκδηλώσεις είναι έσοδα και υπόθεση αποκλειστικά του κράτους.

Καιρός είναι να ασχοληθούμε εντατικά και με την ιστορική ανασκόπηση του κλήρου άλλων χριστιανικών κρατών για να βγάλουμε για τη χώρα μας τα καταλληλότερα συμπεράσματα.

Καμιά είσοδο και πρόσβαση των ιερωμένων στη Γερμανία σε άλλα χρήματα και άλλες εισπράξεις, εκτός από τον κρατικό μισθό τους.

Χωρισμός εκκλησίας και κράτους στην Ισπανία και απόφαση για την απεμπόληση της απευθείας κρατικής χρηματοδότησης προς την καθολική εκκλησία, βλέπε: www.epanellismos.com .

Ενώ πάλι στην Ολλανδία τα δέκα τελευταία χρόνια αφού οι πιστοί μειώθηκαν και δεν εκκλησιάζονται πωλήθηκαν επτακόσιες εκκλησίες σε νέους επιχειρηματίες, αντί εκατομμυρίων εξόδων διατήρησης και συντήρησης και μετατράπηκαν σε εμπορικές και επιχειρησιακές δραστηριότητες από νέους ανθρώπους που διψούν και αγωνιούν για απασχόληση και ευημερία, σε εμάς όμως κάθε συνοικισμός με δέκα σπιτάκια , κάθε δάσος και κάθε δασική έκταση, σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πράσινο καταλαμβάνεται από την εκκλησία, χτίζεται « προκλητικά» και αυταρχικά μια εκκλησούλα, χωρίς να υπάρχουν πληθυσμιακά οι υποτιθέμενοι επιθυμητοί «εμπορικοί» προσκυνητές για την εκκλησία. .

Παντού πολυετή και πολυπληθή σκάνδαλα, ροζ σκάνδαλα και ατασθαλίες και μάλιστα υπερβολικά είναι τα συνεχιζόμενα απανταχού σκάνδαλα και μάλιστα οικονομικού χαρακτήρα και η συνεχή αδιαφορία και τήρηση των Νόμων της Πολιτείας και χρόνια τώρα διαβάζουμε και αναμένεται να εκπληρωθεί η αξίωση της πολυπόθητης κάθαρσης και διαφάνειας μέσα στους κόλπους της εκκλησίας, χωρίς να βρουν μέχρι τώρα το αίσιο τέλος τους.

Μια αλλαγή του συστήματος με διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας, όπως είναι πρακτική σε πολλές χώρες και φραγμό στις ατασθαλίες και σκάνδαλα, αλλά και στη περαιτέρω πρόσβαση κληρικών σε χρήματα εράνων, βαπτίσεων, γάμων, κηδειών κλπ. θα επαρκούσε να περιοριστεί ο κλήρος μόνο στα πνευματικά του καθήκοντα και μόνο στον κρατικό μισθό του, όπως συνηθίζεται στις περισσότερες χριστιανικές χώρες.

Τα σκάνδαλα σε όλους τους τομείς του κλήρου της εκκλησίας , μας τρομάζουν και μας εξευτελίζουν και στο εξωτερικό, και ασφαλώς ήτανε και είναι κατεπείγουσα ανάγκη να αρχίσει κάθαρση, διαφάνεια και δικαιοσύνη.
Το καλάμι, www.kalami.net, έγραφε «Συγκλονίζεται η εκκλησία καθημερινά και επίσης η κοινή γνώμη με αποκαλύψεις για ιεράρχες, δικαστικούς και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής. Σκέφτονται πάρα πολύ τώρα οι εκκλησιαζόμενοι να αφήσουν χρήματα στα κουτιά των ναών.

Γιατί διαπιστώνουν ότι τα χρήματα του λαού γίνονται βίλες, επενδύσεις στην Καραβαϊκή και σε τραπεζικά» , όπου πολλά ακόμα προβλήματα και σκάνδαλα είναι γνωστά στο εσωτερικό της εκκλησίας, χωρίς να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την εξαφάνισή τους. Είναι πράγματι ο κλήρος της εκκλησίας κράτος εν « κράτει» και δρα ανενόχλητα ;;
Επίσης η εκκλησία ποινικοποιεί την αντίσταση των πολιτών στις παράλογες διεκδικήσεις της ελεύθερων χώρων, χώρων πρασίνου και κυρίως δασικών εκτάσεων. http://roides.wordpress.com .

ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ

Η έγκυρη εφημερίδα της Κολωνίας, Kolner Stadt-Anzeiger, 16/17 .Αυγούστου 2008,
( με ως εξακόσιες χιλιάδες φύλλα στην έκδοση του Σαββατοκύριακου) μεταδίδει από την Αθήνα, ότι ο καταδικασμένος μητροπολίτης προτιμά να εκτίσει στην φυλακή των ιερωμένων.
Η ελληνική εκκλησία απαιτεί δικές της φυλακές για του ανθρώπους του Θεού που υπέπεσαν σε αξιόποινες πράξεις.

Ενώ το Ελληνικό Σύνταγμα αναφέρει όλοι προ του Νόμου είναι ίσοι. Αλλά και εδώ όπως και στις καταλήψεις και αξιώσεις σε δασικές περιοχές για χτίσιμο εκκλησιών, οι πνευματικοί της ελληνορθόδοξης εκκλησίας είναι περίπου το ίδιο. Αυτό ισχυρίζεται η ιερά Σύνοδος της εκκλησιαστικής ορθόδοξης εκκλησίας.

Σε μια επιστολή στον Υπουργό Αγωγής και θρησκευτικών υποθέσεων καθώς επίσης και προς τον Υπουργό δικαιοσύνης απαιτεί η Σύνοδος την οικοδόμηση χτιρίων φυλάκισης για πνευματικούς που διέπραξαν αξιόποινη πράξη.
Μάλιστα για να διευκολύνουν τους υπουργούς στην εργασία τους, εσώκλεισαν την επιστολή που υπογράφτηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, το σχέδιο μιας προεδρικής διάταξης..
Εκεί αναφέρεται ότι οι συλληφθέντες ιερείς και μοναχοί της ορθόδοξης εκκλησίας του Χριστού της Ελλάδας παρουσιάζουν μια ειδική κατηγορία κρατουμένων και εκτίουν την τιμωρία τους σε φυλακή των πνευματικών.

Το ότι η πρωτοβουλία έρχεται τώρα στο προσκήνιο δεν πρέπει να είναι εντελώς τυχαίο. Μπροστά από μερικές βδομάδες εισήλθε ο πρώην μητροπολίτης της Αττικής Παντελεήμων σε ένα κελί της φυλακής του Κορυδαλλού στην Αθήνα. Ένα δικαστήριο καταδίκασε τον πνευματικό εξαιτίας υπεξαίρεσης στο δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας σε έξι χρόνια ποινή φυλάκισης.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΗΤΩΝ

Ο Παντελεήμων αναφέρει ο ανταποκριτής από την Αθήνα, ήτανε το κεντρικό κλειδί μιας σειράς σκανδάλων, όπου μπροστά από τρία χρόνια έφεραν την εκκλησία της Ελλάδας σε ύποπτη θέση.

Πνευματικοί υπεξαίρεσαν εκκλησιαστικά χρήματα σε ύψος εκατομμυρίων και δωροδόκησαν δικαστές, αυτοί διέπραξαν λαθρεμπόριο αρχαιολογικών, ναρκωτικών, πορνεία και ήτανε αναμεμιγμένοι σε υποθέσεις και σκάνδαλα σεξ.

Κάτω από τη βαριά πίεση όλο και περισσότερων σκανδάλων υποσχέθηκε η προϊσταμένη εκκλησία τότε να λάβει χώρα μια κάθαρση, αλλά από τότε περιμένει γι΄ αυτήν την κάθαρση η κοινή γνώμη ακόμα και ακόμα.

Στην υπόθεση του μητροπολίτη Παντελεήμονα οι υπεξαιρέσεις των συλλογικών χρημάτων που τοποθετήθηκαν σε φίρμες θυρίδων, ήτανε βέβαια οι αστοχίες τεράστιες. Ένεκα τούτου έφτασε η αγωγή στην καταδίκη.

Και όμως ο πρώην αξιωματούχος αδελφός να βρίσκεται ενδιάμεσα σε συνηθισμένους εγκληματίες, το βρίσκουν οι Έλληνες μητροπολίτες απαράδεκτο.
Και γι΄ αυτό και η απαίτηση για μια φυλακή για πνευματικούς Κατά περίεργο τρόπο όμως υπάρχει γι΄ αυτό μια νομική βάση. Ο χάρτης της ελληνικής εκκλησίας, που έχει ισχύ Νόμου, άρθρο 57 του χάρτη αναφέρει «εκκλησιαστικές φυλακές».

Η επιστασία της εκκλησίας γνωρίζει ήδη και επίσης που θα μπορούσε να τοποθετηθεί η φυλακή των κληρικών: στο μοναστήρι Άνω Δίβρι στην Πελοπόννησο. Ένας ειδυλλιακός τόπος> Το 1667 ιδρύθηκε και σήμερα κατοικείται από εννιά μοναχούς. Το μοναστήρι βρίσκεται σε 950 μέτρα ύψος στο βουνό.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Εδώ και χρόνια τώρα δεν έλαβε χώρα η αναμενόμενη κάθαρση και διαφάνεια μέσα στον κλήρο της εκκλησίας μας.
Όσο καιρό δεν λαβαίνει χώρα ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους και όσο καιρό δεν τίθεται ένα νέο σύστημα φραγμού στη πρόσβαση χρημάτων των κληρικών, οι ατασθαλίες, τα σκάνδαλα, οι παιδεραστίες, τα ροζ σκάνδαλα που ατέλειωτα διαβάζουμε, θα συνεχίζονται.

Είναι καιρός να προβληματισθούμε όλοι μας εδώ και τώρα και τώρα θα πρέπει να αναλογιστούν οι πολιτικοί μας και οι κληρικοί τις ευθύνες τους και σε μια πλατιά συναίνεση όλων των δημοκρατικά σκεπτόμενων ανθρώπων να προχωρήσουν σε μεταρρυθμιστικές και προοδευτικές λύσεις για να βγούμε από το πολυετή αδιέξοδο του πνευματικού μαρασμού, της δυσφήμησης, των ατασθαλιών, της ισχυρογνωμοσύνης και του εγωκεντρισμού για το καλό, την ευημερία, την ανακούφιση του λαού μας και την αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας.

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία
www.kn-megalexandros.gr,
konstantin.nalbantis@t-online.de,

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο