Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Αρθρα με φωτογραφίες

>> Σελίδες (24) : [ 1 ] 2  3 ... Τελευταία >>

66032 ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ -η νόμιμη ονομασία

66032 ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ -η νόμιμη ονομασία

66032 ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ -η νόμιμη ονομασία

66032 ΠΗΓΕΣ ΚΥΡΓΙΩΝ < η νόμιμη ονομασία<- ΠΗΓΕΣ του Αγροκτήματος Κυργίων, του νυν Δήμου Δοξάτου, ιδιοκτήτρια των Πηγών είναι η Κοινότητα Κυργίων
από το 1929, όρα Προεδρικό διάταγμα, και τα οποία παραμένουν μέχρι σήμερα αμετάβλητα. Η Κοινότητα
Κυργίων ως ο μεγαλύτερος Eυεργέτης της Ανατολικής Μακεδονίας, προσφέρει την μεγαλύτερη, ειλικρινή, φιλότιμη, αξιόπιστη ηθική και αφιλοκερδή ευεργεσία
του λευκού χρυσού, με καθαρό νερό στις γύρω κοινότητες από το 1936 και από το 1969 στην πόλη της Καβάλας,
του διπλανού Νομού, και ενώ προέβη καταστρέφοντας
η Καβάλα το έτος 1969 το πανέμορφο περιβάλλον και το κολυμβητήριο, χωρίς αποζημίωση και μάλιστα στέρησε από 20.000 πληθυσμό την πλησιέστερη ανάπαυση, ειρηνική συσπείρωση, συνύπαρξη, αλληλεπίδραση, τη χαρά και την ελευθερία. Το χαρακτηριστικότερο, ότι ενώ όλοι οι
άλλοι πίνουν καθαρό νερό των Πηγών, ενώ το Κεφαλοχώρι, τα Κύργια με τους πανέμορφους Συνοικισμούς, πίνουν εμφιαλωμένο νερό, και μαγειρεύουν με τρόμο, με νερό
που προωθείται από ύποπτες καρκινογόνες αμιάντου - σωλήνες. Ενώ οι ΠΗΓΕΣ Κυργίων φέρουν την αναφερόμενη νόμιμη ονομασία,όμως με ύποπτο δόλο και πολιτική επιρροή, κατάργησαν την νόμιμη ονομασία, αναφέρουν
ένα αλλότριο όνομα, αφού κατάστρεψαν ύποπτοι προβοκάτορες τις εννιά πινακίδες προσδιορισμού που δημιουργηθηκαν μετά από Αίτηση 350 πολιτών και με
έρανο των έντιμων πολιτών, και με δόλον και πολιτική επιρροή κατάργησαν την νόμιμη ονομασία του Ευεργέτη>
ως Πηγές Κυργίων με τον τελειωτικό αποκλεισμό του Ευεργέτη και της νόμιμης ονομασίας καΙ αναφοράς.


Συρ<κούσες - Το αρχαίο Θέατρο των Συρακουσών

Συρ<κούσες - Το αρχαίο Θέατρο των Συρακουσών

syrakus ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - Σικελία- Μεγάλη Ελλάδα
ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΣΥΡΑΚΟΥΣΩΝ, από τον 5ο π.Χ. αιώνα έχει θέσεις για 15.000 θεατές και ο αρχιτέκτων ήταν ο Δημοσκόπος.
Οι Συρακούσες, η Αθήνα και μετέπειτα η Αλεξάνδρεια ήταν τα φημισμένα κέντρα θεάτρου του ελληνικού κόσμου. Κατά την αρχαιότητα στο θέατρο των Συρακουσών παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά πλείστα έργα των μεγαλύτερων δραματικών συγγραφέων της Εποχής, όπως του Επιχάρμου, του Ευρυπίδη, του Αισχύλου, κ.ά.
Το 472 π.Χ. εδώ στις Συρακούσες και όχι στην Αθήνα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι Πέρσες του Αισχύλου.
ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ του αρχαίου ελληνικού θεάτρου των Συρακουσών βρίσκονται τα περίφημα Λατομεία, Latomia del Paradiso,και είναι σήμερα η μεγαλύτερη επισκεπτόμενη περιοχή, όπου βλέπει κανείς έναν παραδεισένιο κήπο, εδώ, όπου οι Συρακούσες προετοίμαζαν στους αιχμαλώτους την κόλαση.
Εδώ κατέλεξε η τύχη 7.000 Αθηναίων αιχμαλώτων μετά την αποτυχημένη μάχη στον ελληνικό αδελφικό πόλεμο του 413 π.Χ. σε εκείνο το στίγμα της ελληνο-ελληνικής μαύρης ιστορίας, που επισκέπτονται σήμερα χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο.
Αν και σήμερα τα λατομεία σχηματίζουν με τις στενές στοές μια έγχρωμη βλάστηση, μια ειρηνική και σιωπηλή πλατεία, όπου χιλιάδες επισκέπτες ακούνε να κελαηδούν τα πουλιά, έρχονται εδώ οι Συρακούσιοι κατά τον Ciurcina, " να μετανιώσουν σιωπηλά για την ενοχή και τα βάρη προπάντων των προπάππων τους.
Φωτο και κείμενο: Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, ομογενής του εξωτερικού


Καμπότζη -Κατάργηση βασικών Αρχών της Δημοκρατίας

Καμπότζη -Κατάργηση βασικών Αρχών της  Δημοκρατίας

Tod der Demokratie- Gericht in Kambodscha verbietet wichtigste Oppositionspartei-
Καμπότζη καθ΄ οδό στη Δικτατορία
http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php?p=articles&id=235
Πρώτα καταργήθηκε η Ελευθερία του Λόγου, τώρα καταργείται ο πλουραλισμός: Η Καμπότζη αποχαιρετά όλο και περισσότερο τις βασικές δημοκρατικές αρχές. Όταν προ ολίγων μηνών κλείστηκε μια ανεξάρτητη εφημερίδα, τώρα έχει αποφασίσει το Δικαστήριο επίσης με παύση κάθε πολιτικής και εναντίον του μεγαλύτερου κόμματος της Αντιπολίτευσης. Η Καμπότζη είναι από τα φτωχότερα κράτη στην Ασία με 13 εκατομμύρια κατοίκους. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καμπότζης απαγόρευσε το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο κόμμα της Αντιπολίτευση της Phnom Penh: Με αυτόν τον τρόπο εξουδετέρωσε το ισχυρότερο αντίπαλο κόμμα, για το κυβερνητικό κόμμα του πρωθυπουργού Hun Sen, όπου κυβερνά 32 χρόνια. Ο πρώην αγωνιστής της εγκληματικής ερυθράς Roten Khmer, που αργότερα έδρασε εναντίον της, αυτομόλησε στους Βιετναμέζους και υποστηρίχθηκε ως πρωθυπουργός της Καμπότζης. Το σύστημα της δικαιοσύνης ισχύει ως παρατεταμένη χείρα του πρωθυπουργού της Καμπότζης. Ο προεδρεύων Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Dith Munty, είναι μέλος του κόμματος του Hun Sen CPP.
Η κατηγορία:_ Οι δικαστές ακολούθησαν την επιχειρηματολογία των κυβερνητικών δικηγόρων, όπου είπαν, ότι το Cambodia National Rescue Party (CNRP) ως μέρος μιας συνωμοσίας, μαζί με τις ΗΠΑ και διεθνών οργανισμών σαν να προγραμμάτισαν για την κατάρρευση της κυβέρνησης.
Η απόφαση είναι ένα καταστρεπτικό χτύπημα εναντίον του κόμματος CNRP, όπου ο ηγέτης συνελήφθη τον Σεπτέμβριο. Μετά δραπέτευσαν από τη χώρα περισσότεροι από τους μισούς των 55 CNPP βουλευτών στην εξορία. Στη διάλυση του κόμματος αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο και συγχρόνως και πέντε χρόνια απαγόρευσης της πολιτικής εργασίας για 118 των ηγετικών στελεχών. Βλέπε: Süddeutsche Zeitung, 17.11.2017,S.8, Spiegel.
Για κυκλική ενημέρωση σας προτείνω:
http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php?p=articles&id=235


345: Ελβετική Περιήγηση -Νοέμβριος 2017

345: Ελβετική Περιήγηση -Νοέμβριος  2017

Περιήγηση στην Ελβετία Νοέμβριος 2017- Helvetia-Ελβετία- Schweiz και η πόλη της Βασιλείας -Basel

Για την μεγάλη δημοτικότητα της Ελβετίας ως ταξιδιωτική χώρα υπάρχουν αρκετά αίτια. Η μικρή χώρα με έκταση 412 84 k2 και 8 εκατομμύρια κατοίκους, από αυτούς 22% αλλοδαπής υπηκοότητας, βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης με σύνορα τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία και το Lichtenstein. Η Ελβετία είναι γνωστή για την ομορφιά της.

Για τα ορεινά τοπία της. Κατέχει επίσης και αξιόλογες πόλεις με εξαιρετικά Μουσεία, παραμυθένια παλάτια και θησαυρούς Αρχιτεκτονικής. Η Ελβετία έχει να προσφέρει σε κάθε γούστο και κάτι τι. Οι μεγαλύτερες πόλεις είναι η Ζυρίχη με 377.000, η Γενεύη .με 188.200, η Βασιλεία με 174.500, η Λοζάνη με 129.400, η Βέρνη με 125.700, και η Wunterthur 103.000.
H Ελβετία είναι Ομοσπονδιακό Κράτος με 26 Καντόνια. Το κατά κεφαλή εισόδημα είναι 78600 CHF.

Σχετικά με τη Βασιλεία:

Η γλώσσα είναι η γερμανική με διάλεκτο, η συμμετοχή των αλλοδαπών είναι 34,8%, από αυτούς 22,8% Γερμανοί, Γιουγκοσλάβοι 13,2%, Ιταλοί 12,2%, Τούρκοι 10,1%., σχετικά με τη θρησκεία: 16,5% των κατοίκων είναι προτεστάντες, 15,3% καθολικοί, 9,5% μωαμεθανοί και 50% δηλώνουν χωρίς θρησκεία. Καθημερινά εισέρχονται περίπου 50.000 εργαζόμενοι από τη Γερμανία και τη Γαλλία στη Βασιλεία και προσφέρουν την εργασία τους για την οικονομική ανάπτυξη. Η ανεργία βρίσκεται στο 4%.

Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η Ελβετία είναι μια μικρή χώρα, διαχωρισμένη διαμέσου πάρα πολλών διαφορετικών φυσικών χώρων. Συγχρόνως είναι μια ενωμένη εθνικότητα, που συνδέει την οικονομική Δύναμη της Βόρειας Ευρώπης με τη ζωτικότητα του Νότου.

Ανεξάρτητα αν είναι Deutschschweizer, Romsud, Tessiner ή Rätoromane- Εθνικό αίσθημα έχουν όλοι. Όποιος πηγαίνει από την μια περιοχή στην άλλη, διαπιστώνει κάτω από ορισμένες συνθήκες, ότι περνά και τα γλωσσικά όρια, μιλούν 4 γλώσσες. Στην Ελβετία οφείλει κάποιος να μην είναι ποτέ ανακριβής στην ώρα του. Εδώ οι Ρωμαίοι, που ήρθαν το 50 π.χ. και έφυγαν το 400 μετά Χριστού, διάδωσαν τους αμπελώνες, τα λουτρά και τη θέρμανση του δαπέδου και είχε γίνει η χώρα εντελώς ρομανική. Οι Ρωμαίοι ίδρυσαν τις πόλεις Βασιλεία-Basel, Chur, Genf, Lausanne και Zürich – βλέπε και: www.we-der-schweiz.ch

ΒΑΣΙΛΕΙΑ - BASEL είναι η Τρίτη μεγάλη πόλη της Ελβετίας και κείται στην όχθη του Ρήνου, ακριβώς εκεί, που αγγίζουν η Ελβετία, η Γαλλία και η Γερμανία ( Τριεθνές Σημείο).Το λιμάνι του Ρήνου εξασφάλιζε στην Ελβετία ήδη τον Μεσαίωνα μεγάλη οικονομική σημασία και αξιοσημείωτα πλούτη. Την σημερινή ευημερία την χρωστάει η Ελβετία στην μόνιμα εγκαταστημένη βιομηχανία χημικών και φαρμάκων. Και για πολλούς μάλιστα είναι η Βασιλεία, το Basel η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ελβετίας.
Η Βασιλεία- Basel ανήκει στις μεγαλύτερες πόλεις των καλών τεχνών όλου του κόσμου. Στους 190.500 κατοίκους με τις κοινότητες Riehen και Bettingen σχηματίζουν κ’ατω από το όνομα Basel-Stadt ,ένα δικό τους Καντόνι.

Καλές Τέχνες και Λαϊκός Πολιτισμός
Η Ελβετία κοινωνιολογικά χαρακτηρίζεται περισσότερο προσανατολισμένη συντηρητικά, αλλά είναι στο πολιτιστικό τομέα εκφράζεται φιλελεύθερα. Η χώρα με ισχυρές εκπαιδευόμενες παραδόσεις προωθεί συγχρόνως νεωτερισμούς – καινοτομίες και πειραματισμούς στις καλές τέχνες. Η Ελβετία έχει παγκόσμια την ισχυρότερη πυκνότητα σε Μουσεία κατά κεφαλή των κατοίκων, συνολικά είναι σχεδόν 1000, όπου κάθε τριάντα χιλιόμετρα βρίσκει κάποιος και ένα Μουσείο.

Εδώ στη Βασιλεία έρχονται πάνω από 30 παγκόσμια Μουσεία πρώτης κλάσης, όπως π.Χ. το Μουσείο Fondation Beyeler. Και πολλά άλλα φημισμένα Μουσεία.

Τα έξοδα για την Κοινωνική Πρόνοια αυξάνονται
Οι τιμές στα εστιατόρια είναι κατά 3 ως 10 φορές υψηλότερες από την Ελλάδα και επίσης υψηλότερες από τη Γερμανία. Ένας συνταξιούχος με 800 ελβετικά φράγκα πρέπει να πληρώνει σε στενο-κατοικημένες κατοικίες ενοίκιο πάνω από 1200 ελβετικά φράγκα και κάποιος ηλικιωμένος πρέπει να εργάζεται σε δευτερεύουσες εργασίες ως το θάνατό του. Πολλοί για να αποφύγουν τις υψηλές τιμές πηγαίνουν 10 χιλιόμετρα στο Τριεθνές Σημείο: Ελβετίας, Γαλλίας και Γερμανίας και ψωνίζουν από τα γερμανικά καταστήματα.
Σε πολλές μεγάλες πόλεις παραμένει υψηλό το επίπεδο της Κοινωνικής Πρόνοιας , ενώ στη Βασιλεία από τον τελευταίο χρόνο από 6,3 ανέβηκε σε 6,7 τοις εκατό, επίσης ανέβηκαν και οι υποθέσεις κοινωνικής πρόνοιας. Μοναχικές γυναίκες με ανατρεφόμενα παιδιά που ζουν σε πόλεις είναι κατά 80% εξαρτώμενες από την κοινωνική πρόνοια. Κινδυνεύουν γενικά και επίσης διαζευγμένοι ή χήροι άνθρωποι, ιδιαίτερα όταν ζουν μόνοι. Τα στοιχεία βασίζονται σε 14 πόλεις της έρευνας.
Quelle: Basler Zeitung, 08.11.2017, National Geographic Traveler, Schweiz, Hamburg 2014. www.basel.ch, MERIAN life: Basel, München 2016
βλέπε και: www.kn-megalexandros.gr Νο, 345


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ – το «Λεγόμενο Παλάτι του λαού»

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Konstantin S. Nalbantis, Köln

Βουκουρέστι το λεγόμενο: «Παρίσι των Βαλκανίων»

Τα πολυπληθή ΜΜΕ περιγράφουν την μεγαλομανία ανοικοδόμησης του Κοινοβουλευτικού Παλατιού του εκτελεσθέντος Ρωμανού Δικτάτορα Nicolae Ceausescu (1918-1989), ένα από τα μεγαλύτερα και μεγαλοπρεπή οικοδομήματα όλου του κόσμου, που χρησιμοποιήθηκαν κατά την ανέγερση 700.000 τόνοι σίδερο, 550 000 τόνοι τσιμέντο και ένα εκατομμύριο κυβικά μάρμαρο. Κατά την εντολή του δικτάτορα όλα τα υλικά προερχότανε από τη Ρουμανία. Εργάστηκαν 20 000 εργάτες και 700 Αρχιτέκτονες και απασχολήθηκαν για την αποπεράτωσή του πέντε χρόνια. Για να καλυφθούν τα υπέρογκα έξοδά του αστρονομικού κατασκευαστικού κόστους , άφησε τον λαό συστηματικά και κυριολεκτικά να πεινά και δεν τον ενδιέφερε τίποτε περαιτέρω.
Από το 1983 ως το 1989 που εκτελέστηκε χτίστηκε το οίκημα σύμφωνα με τις δικές του συμβουλές και παρουσιάσεις και αποτελείωσε το 1997.Την προκήρυξη του διαγωνισμού για το σχέδιο κέρδισε τότε ένας 26ος Αρχιτέκτων λίγο μετά την αποπεράτωση των σπουδών του. Για το γιγαντιαίο έργο κατεδάφισε το τέλος του 1970 ένα Τρίτο της πόλης, 40.000 κατοικίες, διέταξε ο δικτάτορας να εκκενωθούν υποχρεωτικά, 22 είκοσι δύο εκκλησίες, έξι συναγωγές. Το ιστορικό μοναστήρι μετά από πολλές διαμαρτυρίες δεν κατεδαφίστηκε, αλλά μετατέθηκε εκατοντάδες μέτρα παραπέρα. Η βασική έκταση του κτιρίου είναι 65.000 τετραγωνικά μέτρα , κόστισε 3.3 δις Ευρώ, 40% του ρουμανικού ακάθαρτου εθνικού προϊόντος και ο ηλεκτρικός λογαριασμός κάθε χρόνο φθάνει περίπου τα 2 δύο εκατομμύρια Ευρώ. Έχει 5.100 χώρους, από αυτούς 30 χώροι συνεδριάσεων, 12 πατώματα, 4 από αυτά κάτω από τη γη., 31 ασανσέρ και 170 τεχνίτες.
-----------------------------------
Στις 19,11,2017 11.10 ώρα Γερμανίας η TV ARTE θα παρουσιάσει για πρώτη φορά μια σειρά Ντοκουμέντο
Μια περιήγηση στην Ρουμανία- Οκτ. 2017 - Rundreise Rumänien Okt. 2017, μπορείτε να
Διαβάσετε το άρθρο 342: www.kn-megalexandros.gr