Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

>>> ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ και ο δεκάλογος κριτικής ανάλυσης

Επιστολική Ψήφος και ο δεκάλογος κριτικής ανάλυσης
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία

Παρατήρηση:

Κατ΄ αρχάς συγχαίρουμε την Βουλή των Ελλήνων που ασχολήθηκε με την συζήτηση για την επιστολική ψήφο και λαβαίνει απόφαση για εμάς μπροστά από εμάς και χωρίς εμάς, και να εφαρμόσει,«τι κρίμα», την Νομοθεσία μετά από τέσσερις τετραετίες κατάρρευσης της δικτατορίας.

Ένα πρωτοφανές βραδυφλεγές "αδικαιολόγητο" φαινόμενο στις ευρωπαϊκές χώρες.

1.Για να είναι όμως αποδεκτή με ευνοϊκά αποτελέσματα η επιστολική ψήφος, για την προώθηση του απανταχού Ελληνισμού, στο τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία, που όλο και περισσότερο αναφέρουμε στις εκκλήσεις μας για να μπορέσουμε να διαπεράσουμε τα δικαιώματά μας διεθνώς, θα πρέπει και σε εμάς να είναι και να ισχύσει η επιστολική ψήφος ισότιμη, ισόνομη, όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς καθυστερήσεις και περιορισμούς.

2. Δεν έχουν κανένα νόημα οι επιμέρους περιορισμοί να διαμένει κάποιος πάνω από δέκα χρόνια στο εξωτερικό και να είναι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του χωριού του, που πραγματικά από εκεί έχει ξεριζωθεί.

3. Η επιστολική ψήφος πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως, όπως η επιστολική ψήφος των αποδήμων Κροατών.

4. Το λιγότερο θα έπρεπε οι απόδημοι να επιλέγουν τους δικούς τους αντιπροσώπους από το εξωτερικό στη Βουλή των Ελλήνων, όπως οι απόδημοι Πορτογάλοι, 4 αντιπροσώπους, αλλά για εμάς πρέπει να ισχύσει ακόμα περισσότερο από δραστήριες, υπερκομματικές προσωπικότητες Συνελλήνων μας για να διαπεράσουμε εξειδικευμένες αποφάσεις και να εργαστούμε συλλογικά για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

5. Οι απόδημοι υποψήφιοι πρέπει να προέρχονται από απόδημους, να αναφέρονται σε μια ενιαία υπερκομματική λίστα δραστήριων και ενεργών προσωπικοτήτων και να επιλέγονται με σταυρό προτίμησης πρώτου ή δεύτερου σταυρού προτίμησης.

6. Η επιστολική ψήφος αν εφαρμοστεί έτσι, είναι δώρο άδωρον χωρίς τη δική μας συμμετοχή και συν-απόφαση στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

7. Ένας Έλληνας που ζει πάνω από έξι μήνες στο εξωτερικό πρέπει να έχει δικαίωμα επιστολικής ψήφου για την εκλογή των αντιπροσώπων του.

8. Ένας Έλληνας που μένει πάνω από έξι μήνες στο εξωτερικό και μάλιστα στην περιοχή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρέπει να έχει απεριόριστο δικαίωμα επιστολικής ψήφου.

9. Η επιστολική ψήφος δεν πρέπει να διαφέρει από παρόμοιες αποφάσεις άλλων ευρωπαίων εταίρων μας.

10. Η επιστολική ψήφος πρέπει να συμπεριλάβει απόδημες, υπερκομματικές, δραστήριες διαπολιτισμικές, διαπολιτιστικές έμπειρες προσωπικότητες στο Ευρωπαϊκό Ψηφοδέλτιο για την γνήσια αντιπροσώπευσή μας στα καυτά ευρωπαϊκά μας προβλήματα.

Τέλος κάθε άλλη απόφαση είναι δώρο άδωρον και αντίθετο με τα οράματα άλλων ευρωπαίων εταίρων μας.

Γ) ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ του εκλέγειν για τους Γερμανούς και Έλληνες εκτός της επικράτειας

Ένας Γερμανός, που διαμένει πάνω από 25 χρόνια εκτός της περιοχής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ή από την 23. Μαίου 1949 έζησε λιγότερο από τρεις μήνες στην περιοχή της σημερινής Ομοσπονδίας της Γερμανίας , σύμφωνα με την παράγραφο 12, εδάφιο 1.2 BwahlG δεν έχει δικαίωμα να συμμετάσχει ενεργά.

Εδώ, επιχειρηματολογεί, ότι αυτός ο Γερμανός δεν έχει ασχοληθεί με το απαιτούμενο μέγεθος με τη γερμανική πολιτική και ένεκα τούτου από την αρχή κιόλας δεν είναι σε θέση, να επιτύχει μια εκλογική απόφαση. Η απόφαση είναι σύμφωνα με το σύνταγμα (BverGE36,139).

Η διαφορετική αντιμετώπιση απέναντι σε χώρες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δικαιολογούνται, ότι οι Γερμανοί, που ζουν σε αυτές τις χώρες, εξαιτίας της συνεχιζόμενης πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής εναρμόνισης, υποχρεώσεις συμφερόντων καθώς επίσης και τοποθετήσεις στόχων στην γενέτειρα Πολιτεία στέκονται πλησιέστερα, απ΄ ότι οι Γερμανοί που ζουν σε άλλες χώρες.

Αναφορά σε προηγούμενο άρθρο:www.kn-megalexandros.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ για τους Έλληνες και αντιπροσώπευσή τους στη Βουλή των Ελλήνων

Στην περίπτωση αυτή που δικαιούται, επιστολική ψήφο, είναι ο απόδημος Ελληνισμό που ζει και εργάζεται στις χώρες των ευρωπαίων εταίρων μας, στην περιοχή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που χρόνια χρησιμοποιείται από την Πατρίδα μας, σε όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής σαν εφεδρικός στρατός που ακόμα δραστηριοποιείται στα εθνικά μας προβλήματα, όμως υποβαθμίζεται ως ισότιμο μέλος απέναντι σε συμπολίτες ευρωπαίων εταίρων μας, και καθυστερεί, παραβιάζει και αμελεί, σύμφωνα με την συμφωνία του Μάαστριχτ την επιστολική ψήφο και όπου εκεί δρουν ένα σωρό παρακλάδια τοπικών ελληνικών κομμάτων και οργανώνουν στις εκλογές, πράσινα, μαύρα, κόκκινα κλπ. πληρωμένα αεροπλάνα και «ύποπτης» εξαγοράς συνειδήσεων για εκλογικούς ψήφους στη γενέτειρά μας.

Τότε όμως έχει νόημα η εισαγωγή της επιστολικής ψήφου, αν συμμετάσχουν, συναποφασίζουν με αντιπροσώπους τους στη Βουλή των Ελλήνων.

Ακόμα δεν δυνηθήκαμε να εισαγάγουμε ούτε αυτό το πορτογαλικό σύστημα με τους αντιπροσώπους τους από το εξωτερικό.

Επιτρέψτε μου όμως να συμπληρώσω, ότι ακόμα και γλωσσομαθείς, πολιτικοποιημένοι, εξειδικευμένοι τεχνοκράτες με υψηλή φιλοπατρία, που κατοικούν σε ευρωπαϊκές κοινωνίες, θα μπορούσαν να είναι παραγωγικότεροι, αποδοτικότεροι στο Ευρωκοινοβούλιο, απ΄ ότι η ψήφιση και αποστολή Ευρωβουλευτών από την Ελλάδα.

Κ. Ναλμπάντης, Κολωνία

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο