Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΒΑΘΙΑΣ ΤΟΜΗΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ




Η ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΒΑΘΙΑ ΤΟΜΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Ανοιχτή επιστολή αντιπαράθεση και έκκληση στους αρμόδιους και την Αθήνα, - απόδημου Συνέλληνα

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη

www.kn-megalexandros.gr , konstantin.nalbantis@t-online.de

Παρατήρηση: Για πλήρη κυκλική ενημέρωση εύλογο είναι να μελετήσετε τα πολλαπλά άρθρα στην αναφερόμενη ιστοσελίδα ή στον παγκόσμιο ιστό περί των τοπικών μας αυτοδιοικήσεων.


Προβληματισμός

Είναι αλήθεια πως αρκετές συνενώσεις του Καποδίστρια έφεραν περισσότερη αναστάτωση απελπισία, οργή και στασιμότητα, απ΄ ότι αυτο-εξέλιξη , ισοτιμία, ευημερία και πρόοδο.

Βλέποντας να μας τοποθετούν στις πιο διεφθαρμένες χώρες της ΕΕ, υποφέρουμε, να βρίσκονται οι ξένες επενδύσεις σε πενιχρές στασιμότητες και να χάνουμε τη μάχη, ενώ και κεφάλαια και επιχειρήσεις φεύγουν στις γειτονικές χώρες και εδώ πάλι χάνουμε θέσεις εργασίας, και δεν εξελίσσονται περαιτέρω ούτε εξειδικευμένες θέσεις εργασίας, επικρατεί δυσπιστία στις προοπτικές της χώρας μας.

Η μοναδική δυνατότητα προσφοράς θέσεων εργασίας παρουσιάζονται οι τοπικές και νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, που θέλουν ναι και καλά με κάθε τρόπο να διαφυλάξουν τα πόστα τους και τις θέσεις εργασίας.

Κυβερνήσεις και τοπικές αυτοδιοικήσεις ακινητοποιούνται από σκάνδαλα, ρουσφετολογίες, διαφθορές, υπαρκές και υποτιθέμενες, εσωκομματικές κρίσεις, και δύσκολο μπορούν να διαπεράσουν ανοιχτό διάλογο, συναίνεση για λύση ουσιωδών προβλημάτων και λόγω του πολιτικού κόστους.

Η κρατική μηχανή συχνά λειτουργεί βραδυκίνητα και γραφειοκρατικά για να ταλαιπωρεί τον πολίτη, ιδιαίτερα στην επαρχία μικρά και μεγάλα συμφέροντα συμπράττουν με τους τοπικούς άρχοντες και ισοπεδώνουν κάθε έννοια δικαίου. Βλέπε και Καθημερινή, 28.09.2008.

Έτσι λοιπόν η κεντρική εξουσία και κάθε φορά τις τελευταίες δεκαετίες προσπαθεί να περιορίσει την κακή φήμη για τη χώρα μας, την κρατική σπατάλη, τα σκάνδαλα, τις διαφθορές, τις υπερτιμολογήσεις, την αναξιοπιστία και επίσης το δραστικό περιορισμό της σπατάλης γενικά και επιμέρους και των χρεών, διότι χωρίς αυτά τα μέτρα χάνεται η εμπιστοσύνη και μαζί με αυτά η Ελπίδα για το μέλλον της Πατρίδας μας και των τοπικών αυτοδιοικήσεων και κοινωνιών.

Όταν όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού Δράμας δικαιολογούν την πρότασή τους για την επικράτηση του υπάρχοντος καθεστώτος και κάνουν λόγο για οικονομικά προβλήματα που πρέπει προηγουμένως να επιλυθούν, μας θυμίζει την κινεζική παροιμία, διότι εμείς:

Χρειαζόμαστε ουσιαστική αντιπροσώπευση από τους πολλούς και δεν επιτρέπεται πλέον να εφαρμόζουμε την κινεζική παροιμία:

Εγώ ακούω – και εγώ ξεχνώ.
Εγώ βλέπω – και εγώ το εννοώ αυτό.
Εγώ το προσποιούμαι - και εγώ το καταλαβαίνω.

Οι τοπικές μας Αυτοδιοικήσεις πρέπει να εκπέμπουν μία ανανεωτική, πνευματική και πολιτιστική δράση με αλληλεγγύη, μεταρρυθμισμένα μοντέλα συμμετοχής από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τη συμμετοχή νεώτερων γενεών και από όλους τους δραστήριους ανθρώπους.

Η φανατική κομματοποίηση προσώπων και οι εσωστρεφείς πρόσωπο-κομματικές μονοπωλιακές επιδιώξεις και ύποπτες, μακροχρόνιες αλληλοσυνδέσεις, αλληλοεξυπηρετήσεις περασμένων νοοτροπιών πρέπει να υποχωρήσουν για χάρη της αλληλεγγύης , αλληλεπίδρασης και ευημερίας και της εξέλιξης των τοπικών κοινωνιών και όλου του Ελληνισμού.

Χρόνια τώρα παρατηρούμε την εγκαθίδρυση ύποπτων «φανατισμένων» κομματικών, άγονων – μη προβληματισμένων, αναχρονιστικών, στενοκέφαλων και μόνιμα αμετακίνητων εγωιστικών προσώπων και βασιλίσκων, που συχνά διαβάζουμε στα ΜΜΕ, που διέπονται από εσωστρέφεια, αυτοπροβολή και καιροσκοπισμό και έχουν διασπείρει παντού την καχυποψία και δυσπιστία για το προσωπικό τους συμφέρον…

Ο λαός δεν πρέπει να επιλέγει μόνο κόμματα-Λίστες, αλλά επίσης και μεμονωμένους, πολιτικοποιημένους, δραστήριους υποψηφίους από διαφορετικά πολιτικά κόμματα και τάσεις.

Εκτός τούτου πρέπει η επιλογή του Δημάρχου να είναι ανεξάρτητη από την εκλογή του Δημοτικού Συμβουλίου για να κερδίσουν ισχυρές, φιλικές, δραστήριες προσωπικότητες πλησιέστερα στο λαό.


ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ;

Καλούνται από την Αθήνα οι απανταχού της Ελλάδας νομαρχιακές, τοπικές Αυτοδιοικήσεις, τοπικές κοινωνίες και προβληματισμένες, υπερκομματικές προσωπικότητες και διανοούμενοι να προτείνουν θέσεις και εναλλακτικές λύσεις για τον περιορισμό των Δήμων του Νομού μας εξαιτίας της εξυγίανσης των οικονομικών, και κοινωνικών μειονεκτημάτων μας προ της τελικής κατάρρευσης.

Οι αντιπρόσωποι όμως των τοπικών αυτοδιοικήσεων λαβαίνουν συνήθως θέση μόνο για τα προσωπικά πόστα, και τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα και δεν μπορεί να διαπεράσει ένας πλατύς διάλογος προβληματισμού και συναίνεσης και λόγω του πολιτικού κόστους.

Ο πολίτης κοιτάζει γύρω του για ιδέες, στήριγμα και παρηγοριά, όταν όμως τίποτε δεν εμπνέει εμπιστοσύνη τότε η μοναξιά γίνεται αφόρητη. Ακόμα κι αν οι προτάσεις ενός απόδημου, που δεν επιδιώκει πόστα, αντιμετωπίζονται παρόμοια,συχνά όπως κάποτε οι Έλληνες της Μικρασιατικής καταστροφής από τους εντόπιους, και παρόλα που αρκετοί σημερινοι πολιτικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, οφείλουν την πολιτική τους αναβίβαση και στάθμη στο ξεριζωμό στην εντόπια και ξένη μετανάστευση πάνω από 40% των Συνελλήνων.

Φρονώ ως απόδημος, ότι μόνο η χιλιοχλευασμένη φιλοπατρία των Συνελλήνων μπορεί να προκαλέσει την καθολική συνέγερση για την ανάσχεση της συμφεροντολογικής περαιτέρω αποσύνθεσης των τοπικών μας κοινωνιών.

Αλλά ακόμα πιο θλιβερό για την Ελλάδα είναι η έλλειψη παραγωγικών ιδεών και η πνοή στο δημόσιο διάλογο, αλλά συνεχίζεται περαιτέρω και η έλλειψη πειστικών προτάσεων για λύσεις.

1. Οι προτάσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοικήσεως για την συνένωση Δήμων του Νομού Δράμας δεν τόλμησε ακόμα περαιτέρω να κάνει τη βαθιά τομή στις αυτοδιοικήσεις. Αναφέρει την τελική συνένωση σε τρεις Δήμους και ορισμένες μετακινήσεις δημοτικών διαμερισμάτων.

Δεν αμφισβητούμε ετούτες τις σκέψεις και τις σκέψεις των δημοτικών συμβουλίων του νομού για τη διοικητική μεταρρύθμιση, που μας δίνουν τώρα περισσότερα ερεθίσματα για περαιτέρω αναζήτηση ιδεών και σκέψεων.

2. Οι τοπικές αυτοδιοικήσεις έλαβαν θέση να παραμείνουν οι Δήμοι , όπως έχουν σήμερα χωρίς εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις.

Ένα παρόμοιο παράδειγμα από το παρελθόν έχουμε την Μικρασιατική καταστροφή, η τότε απαίτηση τελικής νίκης ή τελικής ήττας.

Αν στόχος μας είναι η περιφερειακή ανάπτυξη, η τοπική εξέλιξη και ευημερία και ασφαλώς η καταπολέμηση της μοναξιάς και της απομόνωσης, τότε αξίζει ο κόπος να υποβάλλουμε προτάσεις στον άξονα «υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013».

Συγχρόνως απαιτείται η σύνδεση για μια νέα βαθιά τομή στις εθελούσιες τοπικές συνενώσεις αυτοδιοικήσεων του Νομού Δράμας.

Σε επιμέρους σκέψεις για την προσπέραση από τόπο σε τόπο, υγιή ανάπτυξη, κράτηση του εντόπιου πληθυσμού και την αυτο-εξέλιξή του και ασφαλώς τη βελτίωση της ποιότητα ζωής των περιφερειακών πολιτών μας και κυρίως την καταπολέμηση της απομόνωσης και των ανισοτήτων που προσφέρει το πρόγραμμα 2007-2013, μαζί με τη νέα πρόθεση περαιτέρω εθελούσιας συνένωσης Δήμων είναι να το αξιολογήσουμε με κριτική διάγνωση και να το χαιρετήσουμε και τελικά να το επικροτήσουμε.

Γνωρίζουμε όμως, ότι στη δική μας Πατρίδα οι ιδιαίτερες δραστηριότητες και επιμέρους επενδύσεις λαβαίνουν χώρα συνήθως από διασυνδέσεις, από προσωπικά, κομματικά, καιροσκοπικά κριτήρια και όχι από κατατοπιστική διάγνωση, εξέταση και αξιολόγηση, προβληματισμό και επιδίωξη συναίνεσης σε παραγωγικότερα επιχειρήματα ιδεών.

Και όπου κατά τη διάρκεια αναζητήσεων παραγωγικότερων εναλλακτικών λύσεων προβλημάτων, προώθηση σκέψεων και αναπτυσιακών τρόπων συνδιαλλαγής, διαλόγου και σκέψεων οι κομματοποιημένοι συνήθως παραμένουν βουβοί και σιωπούν, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος.


Η ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΒΑΘΙΑ ΤΟΜΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ

1.Πρόταση: Να επεκταθεί ο Δήμος Δράμας ως τα 12 χιλιόμετρα κυκλικά, ιδιαίτερα όμως όλα τα μεμονωμένα χωριά, που βρίσκονται στην κεντρική αρτηρία Δράμας Καβάλας και ως 12 χιλιόμετρα να ενσωματωθούν απαραιτήτως στο Δήμο Δράμας και εδώ εννοώ Δοξάτο και Άγιος να ενσωματωθούν στο Δήμο Δράμας.

Κανένα χωριό ημιορεινό (και του ορεινού όγκου) και αμφιθεατρικό μακρύτερα από 16 χιλιόμετρα από τη Δράμα δεν πρέπει και δεν μπορεί να ανήκει σε Δήμο που βρίσκεται στην κεντρική αρτηρία Δράμας Καβάλας ή και κάτωθι από αυτήν.


Όλα τα διαμερίσματα άνωθεν της κεντρικής οδικής αρτηρίας Δράμας-Καβάλας πρέπει να Απελευθερωθούν για την νέα εθελούσια ΜΕΤΑΡΡΥΜΙΣΤΙΚΉ συνένωση.

Επείγουσα ανάγκη είναι η δημιουργία ενός ημιορεινού ενιαίου Δήμου, που θα επεκτείνεται αμφιθεατρικά από το Κεφαλάρι ως το Παρανέστι. Ή και

2.Δεύτερη πρόταση : Τα μεμονωμένα, χωριά, Δοξάτο και Άγιος, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΑΡΤΗΡΊΑ ΔΡΆΜΑ-ΚΑΒΆΛΑ, χωρίς τα διαμερίσματά τους και που βρίσκονται ως 12 χιλιόμετρα από τη Δράμα να ενσωματωθούν σε ενιαίο Δήμο που θα συμπεριλαμβάνει περιοχές κάτω από την κεντρική αρτηρία Δράμα Καβάλα.

Προτείνω όλα τα διαμερίσματα πάνω από την κεντρική οδική αρτηρία Δράμας Καβάλας και επίσης τα διαμερίσματα του πρώην Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου να αποσυρθούν ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ για πάντα από το Δοξάτο και να ενσωματωθούν εθελούσια σε έναν αναγκαίο ενιαίο ημιορεινό Δήμο με το Δήμο Νικηφόρου και του Δήμου του Παρανεστίου.

3. Η βασικότερη όμως νέα τομή και ενσωμάτωση πρέπει να λάβει χώρα, όπως ανάφερα σε έναν ΕΝΙΑΙΟ ΗΜΙΟΡΕΙΝΟ ΔΗΜΟ, όπου παρουσιάσαμε τις ιδέες μας γραπτώς στις αρμόδιες αρχές, με προώθηση ιδεών και ονόματος για την ανάπτυξη και την επίτευξη του Αγροτουρισμού, των θερμών λουτρών, του αναπνευστικού πνεύμονα του Πευκοδάσους Κυργίων, τις πηγές Πουνάρπασι κλπ., και επέκταση αμφιθεατρικών οικισμών σε άγονες περιοχές, αλλά και τη διατήρηση της εύφορης γης από τον ημιορεινό Δήμο ως την κεντρική οδική αρτηρία Δράμας Καβάλας για την προώθηση βιολογικών προϊόντων των αγροτών μας και δεν πρέπει να χαθεί και να καταστραφεί ούτε μια πιθαμή γης από τους αγρότες και την αγροτική μας οικονομία.

4.Ετούτη η βαθιά τομή θα συμπεριλάβει τις αμφιθεατρικές περιοχές με τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες, απαλλαγμένες από επιπτώσεις ραδονίου και προοπτικές πλατειάς ανάπτυξης με οικισμούς των άγονων αμφιθεατρικών περιοχών.

Αρχικά θα είναι όλα τα ημιορεινά χωριά πάνω από την κεντρική αρτηρία Δράμας Καβάλας, δηλαδή όλα τα χωριά και διαμερίσματα Δήμων, όπως Κεφαλάρι, Κύργια με οχτώ προάστια,, Πηγάδια, Αγορά, Αδριανή, Νικηφόρος και Παραινέστι για να δημιουργηθεί ένας ΕΝΙΑΙΟΣ ΗΜΙΟΡΕΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ και ΑΣΦΑΛΩΣ μια δεύτερη αμφιθεατρική οδική αρτηρία, Βουλγαρία, Παραινέστι και στο Νικηφόρο θα δημιουργηθεί το Δέλτα, μια οδική αρτηρία θα οδηγεί προς τη Δράμα, μια δεύτερη Νικηφόρος (άνωθεν Προφήτη Ηλία) προς Αγορά, Κύργια, Κεφαλάρι και διέξοδο προς Καβάλα, (βλέπε και προτάσεις στο πρόγραμμα 2007-2013).

Επίλογος και Αιτιολόγηση

Επιμένω, ότι είναι επείγουσα ανάγκη εδώ και τώρα τα προάστια Δήμων και πρώην Κοινοτήτων να αξιολογηθούν με έναν Ενιαίο Δήμο εδώ και τώρα και πάνω από την κεντρική οδική αρτηρία Δράμας Καβάλας και να συνδεθούν σε έναν κοινό ημιορεινό Δήμο.

Πρέπει να προστεθούν αρτηρίες συντομίας, αποσυμφόρησης, ανάπτυξης και κυρίως καταπολέμηση της απομόνωσης, μοναξιάς, αλλά και προώθησης του κοινωνικού κράτους, της υγιούς ανάπτυξης, για να δώσουμε βέβαια περισσότερη ώθηση στην εντόπια ημιορεινή περιοχή και την ανάπτυξη και με νέες αρτηρίες και οπωσδήποτε πρέπει αμφιθεατρικά να δημιουργήσουμε νέους οικισμούς, απαλλαγμένους από επιπτώσεις ραδονίου, και όπως ανάφερα με δρόμους ανάπτυξης, συντόμευσης και αποσυμφόρησης.

Δεν επιτρέπεται Δήμος, όπως της Δράμας να μην μπορεί να επεκτείνει τα όρια του Δήμου ως στα 12 χιλιόμετρα στην κεντρική οδική αρτηρία, Δράμα-Καβάλα, αλλά και δεν πρέπει περαιτέρω να επιτρέπεται Δήμος από την κεντρική αρτηρία ή κάτω από αυτήν να δεσπόζει από εκεί μια ημιορεινή περιοχή και ως τα 50 χιλιόμετρα.

Μια ματιά στα τηλέφωνα και στα ΜΜΕ θα διαπιστώσετε, ότι η συνταγματική έδρα του Δήμου Δοξάτου, που συμπεριέλαβε προκλητικά κοινωνίες και ημιορεινές περιοχές των προσφυγικών χωριών μας της μικρασιατικής καταστροφής, με έδρα το Βαθύσπηλο Κυργίων , του μεγαλύτερου προσφυγικού Κεφαλοχώρι του Νομού Δράμας– που την έδρα την κατάντησαν άγνωστη,καταστροφική, και απέτυχε οικτρά λόγω της άρνησης των παραβατών της συνταγματικής νομιμότητας και ακόμα της άρνησης υλοποίησης της οικονομικής και νομοθετικής ρύθμισης περί της έδρας.

Η τοπική κοινωνία πάνω από δέκα χρόνια βυθίστηκε ανελέητα στο αδιέξοδο, στην απομόνωση, απογοήτευση, στασιμότητα, απελπισία και οργή, από τη δεύτερη υποχρεωτική συνένωση που επεδίωξαν για ιδιοτελείς σκοπούς οι μισητοί και ασυγχώρητοι πρωτοπόροι του Νομού μας, του Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Δοξάτου με το δεύτερο όνομα και έδρα το Βαθύσπηλο Κυργίων, που η έδρα σαμποτάρεται κυριολεκτικά, κατά την άποψη των κατοίκων.

Είναι ένα πρωτοφανές, προκλητικό φαινόμενο αποτροπιασμού σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε χώρες των ευρωπαίων εταίρων μας, όπου οι εκλεγμένοι παραβιάζουν ως παραβάτες, την συνταγματική νομιμότητα της έδρας με την βραδυκίνητη νοοτροπία καθυστέρησης, και απαράδεκτης κωλυσιεργίας για τις κτιριακές, νομικές, οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες, που έπρεπε να ανήκουν στην έδρα, βάση του Νόμου, αλλά οι παραβάσεις λαβαίνουν χώρα και ενθαρύνονται με την ανοχή και σιωπή των τοπικών αυτοδιοικήσεων του Νομού μας... (βλέπε άλλα άρθρα περί αυτού).

Σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούμε να έλθουμε ως αντιμαχόμενοι προτάσεων στις τοπικές μας αυτοδιοικήσεις, αλλά στην συμπλήρωση των δικών μας προτάσεων διαγνώσαμε και εξετάσαμε την ιστορική ανασκόπηση καταστροφικών σχέσεων των ογδόντα τελευταίων ετών μεταξύ του Δοξάτου και των προσφυγικών ημιορεινών περιοχών μας, όπου αγνοήθηκε η τοπική κοινωνία και έγινε κατάχρηση της ιστορίας με σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιοτελών πολιτικών στόχων.

Προτείναμε ανεπιτυχώς τα τελευταία δέκα χρόνια λύσεις και προτείνουμε και τώρα για την ανάπτυξη, ευημερία, αυτό-εξέλιξη και αυτοδιάθεση των προσφυγικών μας χωριών που απαιτείται επείγουσα αποσύνδεση και απελευθέρωση από το Δοξάτο και ίδρυση ενός Ημιορεινού Δήμου, που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους προσφυγικούς οικισμούς πρώην Δήμων και σε απόσταση περισσότερο από 16 χιλιόμετρα από τη Δράμα και θα επεκτείνεται από το Κεφαλάρι ως το Παρανέστι για να έχει ετούτη η διοικητική μεταρρύθμιση γνώμονα την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών.

Εδώ και τώρα να εξετάσουμε με ρεαλισμό την δημιουργία ημιορεινού Δήμου, που ο τωρινός μας άφησε πολλές πίκρες, απογοήτευση και πολλά προβλήματα και από την αρνητική εμπειρία πρέπει να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να υπάρξει απόφαση εθελούσιας αλλαγής των ορίων των Δήμων και να επανεξετάσουμε αυτήν την νέα αποτελεσματικότητα των συγχωνεύσεων.

Για να μπορέσουμε να δράσουμε παραγωγικότερα και αλληλέγγυα με την πατρίδα, τις ημιορεινές τοπικές κοινωνίες, χρειαζόμαστε αρχικά τις φημισμένες ιδέες του Ισοκράτους περί του Πανελληνισμού, δηλαδή, ο συνδεδεμένος δεσμός και η αποστροφή από τις εγωιστικές, προσωπικές, αυτοδημιουργούμενες καταστροφικές ενέργειες.

Χρειάζεται να προσανατολισθούμε μεταξύ μας για τη συν-ευθύνη, αυτοδιάθεση και βοήθεια για αυτό-εξέλιξη του Ελληνισμού και των ημιορεινών περιοχών μας.

Είναι καιρός να ξεπεράσουμε τη διεθνή βιβλιογραφία με τη διάγνωση για εμάς, ότι δηλαδή είμαστε ατομιστές, στενοκέφαλοι και πλήρεις αντιθέσεων, τότε πρέπει επειγόντως, όμως να διορθωθούν – εντός της χώρας – τα κακώς κείμενα σε πολλαπλούς τομείς. .....

Επίσης είναι επείγουσα ανάγκη να αφυπνιστεί η κοινή τοπική κοινωνία σε ενεργό συμμετοχή, δράση και αντιπαράθεση για τη δημιουργία του θεμέλιου της ριζικής αλλαγής του αναφερόμενου πολιτικού σκηνικού περί εθελούσιων συνενώσεων και θέλω να ελπίζω οι τοπικές μας κοινωνίες να κρύβουν στους κόλπους της – εκείνες τις υπερκομματικές δραστήριες, φιλόπατρις προσωπικότητες και ορθολογιστική σκέψη με ανθρώπινη ποιότητα που μπορούν να κινηθούν και να επιστρατευθούν για την ανάκαμψη και για την κοινωνική αλληλεγγύη και κοινωνική πρόοδο.

Θα συνεχιστεί
------------------------------------------------------------
Ο κ. Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, είναι κριτικός αρθρογράφος, κατάγεται από τον Νομό Δράμας, ζει στο εξωτερικό και αρθρογραφεί για πολλά χρόνια σε ελληνόφωνα ΜΜΕ των τριών Ηπείρων.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αρκεί να αναφερθούν πηγή και ιστοσελίδα.

www.kn-megalexandros.gr
konstantin.nalbantis@t-online.de

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο