Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

>>>>>>>>>>Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ 2009 Η ΔΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ 2009 ΚΑΙ Η ΔΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία

Προλεγόμενα

« Το περιβάλλον, στοιχειώδης αξία όπως η ζωή και η ιδιωτική ή δημόσια ιδιοκτησία, πρέπει ακριβώς όπως αυτές να προστατεύεται από το ποινικό δίκαιο. Κοντά στη δολοφονία και στην κλοπή κάθε ποινικός κώδικας πρέπει να περιέχει την ποινικοποίηση της μόλυνσης, της καταστροφής και του εκφυλισμού της φύσης».

Ασφαλής πρέπει να είναι η ευαισθησία του ανθρώπου απέναντι στη φύση και στις εγκληματικές παραλείψεις των πύρινων καταστροφών, έτσι τώρα επείγει να ληφθούν προληπτικά μέτρα, ενεργητική συνεργασία και δραστήρια αλληλεπίδραση.

Η συνείδηση του περιβάλλοντος ανήκει στο σπίτι, στην οικογένεια, τον παιδικό σταθμό, το σχολείο και τη κοινωνία. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διαπεράσουμε το μήνυμα, ότι η σωτηρία των δασών ως φυσικός αναπνευστικός πνεύμονας είναι πρωταρχικής σημασίας όλων μας, μαζί με την προφύλαξη του ζωικού πλούτου της χώρας μας που είναι ανεκτίμητος πλούτος του πολιτισμού μας.

Μήπως δεν είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας για την κατάσταση που βιώνουμε τις τελευταίες δεκαετίες; Τα πολιτικά μας κόμματα και οι πρωταγωνιστές τους, σύμφωνα με τις συνταγματικές εντολές, έπρεπε να συμμετέχουν, συμβάλλουν στην δημόσια γνώμη και πρέπει να αντιληφθούν ότι χρειάζονται να είναι στην υπηρεσία των πολιτών, να αγωνίζονται γι αξίες και δημοκρατικά και κοινωνικά αγαθά για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Οι πολιτικοί μας μόνο τότε υπηρετούν τον άνθρωπο, όταν εκπληρώνουν την αποστολή τους. Όταν όμως εισέρχονται στην πολιτική και σύντομα προσπαθούν να υπηρετήσουν τον νεποτισμό, προσωπικά ή οικογενειακά συμφέροντα, προωθούν τη διαφθορά και δημιουργείται η αμφιβολία και η αμφισβήτηση στους πολίτες..

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΜΜΕ κριτικάρουν αυστηρά τη χώρα μας

Οι χτυπητές λέξεις, που αντλούνται από το ελληνικό λεξιλόγιο, το παραλαμβάνουν και τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως η Sueddeutsche Zeitung, 25.08.09:» Η κόλαση» (αδέσμευτος τύπος), «Ένα έγκλημα, χωρίς ελαφρυντικές συνθήκες» (Έθνος), «Το τέλος – δισταγμός, αδιαφορία και εγκληματική αμέλεια έδωσαν στην Αττική τη χαριστική βολή»», «Αυτή η παρωδία μίας Πολιτείας άφησε την Αττική να καεί» (Ελεύθερος). «Αίσχος γύρω από εσάς» (Βραδινή).

Στα διασταυρούμενα πυρά βρίσκεται κυρίως η κυβέρνηση, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια, στα μάτια των πολλών, τα άφησε να χαθούν ανεκμετάλλευτα.

Κατά την συντηρητική εφημερίδα, „Die Welt“ :« Οι ελληνικοί επίλεκτοι της εξουσίας είναι αίτιοι της μεγάλης πυρκαγιάς. Γύρω από την Αθήνα φουντώνει η φωτιά. Είναι το διαβολικό άνοστο ποτό από αέρα θύελλας, γραφειοκρατική ανικανότητα, διαφθορά και εμπρησμό, που πλήττει την Ελλάδα.

Και το ερώτημα δεν είναι πλέον, πώς λειτουργεί η Ελλάδα, παρά αν λειτουργεί – και γιατί η ΕΕ δεν δείχνει την κατεύθυνση του φραγμού στους επίλεκτους της εξουσίας», www.welt.de/vermischtes/article4388846/Griechische-Machtelite-ist-Schuld,...25.08.2009

Η χερσόνησος της Αττικής φλέγεται, οι πιο όμορφες περιοχές της Πατρίδας μας. Στον Μαραθώνα, όπου άλλοτε οι Έλληνες, οδηγούμενοι από τους Αθηναίους, στην καθοριστική ιστορική μάχη νίκησαν τους Πέρσες, παραδίδονται πυροσβέστες και στρατός στις φλόγες, που εξορμούν σε μια ακτίνα 40 χιλιομέτρων, φλογερή φάλαγγα, ανήλεη και πανίσχυρη. www.welt.de.

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας βρίσκεται μετά τις φωτιές στο αδιέξοδο» www.welt.de/die-welt/politik..., 26.08.2009. τέσσερις μέρες έχουν θερίσει οι φωτιές στην Ελλάδα, και παρόλα που τώρα σβήνουν, πέφτει ο απολογισμός καταστρεπτικός σε βάρος της συντηρητικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού.

Διότι οι ζημίες είναι κυρίως πολιτικές. Ήδη το 2007 είχαν κοστίσει οι φωτιές 70 ανθρώπινες ζωές. Τότε είχαν πληρώσει σε κάθε παθόντα 3000 Ευρώ, γρήγορα έκανε εκλογές και υποσχέθηκε, ότι ποτέ πια δεν πρέπει να συμβούν καταστροφές από δασικές πυρκαγιές, εξαιτίας ανικανότητας-αναρμοδιότητας, αμέλειας και διαφθοράς.

Το μανουβράρισμα επέτυχε, οι συντηρητικοί κέρδισαν τις εκλογές – αλλά σίγουρα από τότε δεν συνέβη τίποτε. Πολλές θέσεις στους πυροσβέστες παρέμειναν κενές, από το 2007 δεν αγοράστηκε ούτε ένα συμπληρωματικό υδροπλάνο-κατασβεστικό αεροπλάνο και δεν ανεπτύχθησαν καθόλου στα δάση διαχωριστικοί διάδρομοι, αντιπυρηνικές ζώνες, δασικοί δρόμοι, καθαρισμός των βελονιών του πευκοδάσους, ελλιπής προληπτικός σχεδιασμός, φράγματα και υδροδεξαμενές.

Πάνω από 212.000 στρέμματα καμένης γης κατέγραφε το ευρωπαϊκό πληροφοριακό σύστημα για τις πυρκαγιές, όταν στην Αττική μέσα στα τελευταία 28 χρόνια κάηκαν συνολικά 300.000 στρέμματα. Μιας τεράστιας οικολογικής σημασίας καταστροφή, που θα αλλάξει πολλά στο σπάνιο αττικό κλίμα. Τεράστιες και οι ευθύνες των πολιτών, οι πιέσεις των οποίων για δόμηση όλο και πιο βαθιά στα περι-αστικά δάση αποτελούν μία από τις σημαντικότερες αιτίες των πυρκαγιών» http://news.kathimerini.gr/4degi/_...

Η αυξανόμενη τάση των πυρκαγιών στην Ελλάδα και μάλιστα στις διαφορετικές περιοχές έχει και ιδιαίτερα αίτια. Στην Ελλάδα η φυγή των νέων από την ερείπωση της περιφέρειας προς την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, αφήνει ολόκληρες περιοχές απεριποίητες και όλο και περισσότερο καλυμμένες με ξυρό χόρτο που παραμένει έτοιμο για προσάναμμα, όπου ο ηλικιωμένος πληθυσμός εξαρτάται από τη βοήθεια των πυροσβεστών.

Στις μεγάλες πόλεις η αστυφιλία προκαλεί την επέκταση των πόλεων σε βάρος του αναπνευστικού πνεύμονα των δασών.

Η κυβέρνηση αναζητά επιχειρήματα για την αθωότητά της.., και αιτία, λεει, είναι τα πευκοδάση και ο άνεμος και ότι οι πυροσβέστες είχαν εργαστεί συντονισμένα καλά και ότι τα καμένα δάση γρήγορα θα αναδασωθούν. Και αυτό ακριβώς γράφουν οι νόμοι και αυτό ακριβώς υποσχέθηκε η κυβέρνηση επίσης το 2007. Και μολαταύτα μετατράπηκαν καμένες περιοχές σε λίγο σε οικοδομήσιμα οικόπεδα.
Και αναφέρει «die Welt», 26.08.2009, ότι στην Ελλάδα παράνομα κατασκευασμένα σπίτια μπορούν μετέπειτα να νομιμοποιηθούν και να πάρουν και ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά δεν υπάρχει κανένα σημείωμα κτηματολογίου, που αποδεικνύει δεσμευτικά το δάσος ως δάσος.

Όλα αυτά είναι αιτία και επιφέρουν την καταστροφή, που από τις δασικές φωτιές ορισμένοι άνθρωποι γίνονται πλούσιοι – κερδοσκόποι, πολιτικοί και επίσης και τοπικοί και νομαρχιακοί πολιτικοί και οικοδομικές εταιρείες. Συγχρόνως καίγεται η χώρα κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, 30% των δασικών περιοχών γύρω από την Αθήνα έχουν καταστραφεί τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ο λαός ανακατεύεται σε πικρία με μοιρολατρία, και οι φωτιές έγιναν σύμβολο στην ελληνική αρρώστια – για την ανικανότητα της κοινωνίας, να λύσει τα προβλήματά της, και έτσι η κυβέρνηση περισσότερο αμύνεται, από ότι τώρα να συμβάλει στην πολιτική προφύλαξη
από τις πυρκαγιές.

Η Πατρίδα μας φλέγεται και οι Συνέλληνες φαίνεται να μην έχουν διδαχθεί τίποτε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού 2007.

Και τώρα ένας νέος απολογισμός δείχνει να ξεμεθύσαμε: Μόνο εκεί, όπου το έδαφος φαίνεται να είναι, ήδη ένα σεληνιακό τοπίο, είναι οι άνθρωποι τώρα πλέον ασφαλείς. Καμία παρηγοριά, διότι χιλιάδες κάτοικοι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Πολλοί θεωρούν καταστροφές τέτοιου είδους για αναπότρεπτους.
Κατά την άποψη των περιβαλλοντολόγων βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του φταιξίματος στην κυβέρνηση, που δεν έκανε τίποτε για την προφύλαξη των δασών. Sueddeutsche Zeitung, 25.08.09,S.2.

Κατά τον SPIEGEL ONLINE, 3000 οργανικές θέσεις για πυροσβέστες είναι ακάλυπτες.
Έλλειψη συντονισμού, κακή επαγρύπνηση, προετοιμασία και εκτίμηση της κατάστασης, εσωτερικές έριδες, Τα λάθη του 2007 επαναλήφτηκαν και πάλι παρόμοια και στην τελευταία πυρκαγιά στην Αττική, την πιο καταστροφική πυρκαγιά των 30 τελευταίων ετών.
Σαν να μην άλλαξε τίποτε, σαν να μην βελτιώθηκε τίποτε και ο πολυσυζητημένος στη θεωρία μόνο κεντρικός συντονισμός και αλληλέγγυα επικοινωνία μέσω του υπέρ-υπουργείου εσωτερικών, κατά την «Καθημερινή» δεν έδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχει μία λογική λειτουργικής επικοινωνίας μεταξύ των υπηρεσιών των δασαρχείων και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Επίσης και η συντηρητική εφημερίδα «Καθημερινή» εξασκεί μοιραίες παραλείψεις . Ο συντονισμός μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών έχει αποτύχει, και όλα πάλι θα αποδοθούνε στους ισχυρούς ανέμους και ασφαλώς και στις μονοκαλλιέργειες των δασών μας και τα πευκοδάση.

Κατά τους ξένους ανταποκριτές, που αντλούν τις ειδήσεις από τα ελληνικά ΜΜΕ, όπου σκληρά κριτικάρουν τις κυβερνήσεις των περασμένων δέκα ετών και την Πολιτεία (του περιβαλλοντικού εγκλήματος).
Η ελευθεροτυπία αναφέρει, ότι τα περασμένα χρόνια διατέθηκαν 97 δις. Ευρώ για εξοπλισμό, αλλά για την αγορά οχημάτων κατάσβεσης μόνο 300 εκατομμύρια Ευρώ.

Άλλωστε με τη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου του 2008, έδειξαν, ότι 86% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύονται κανένα από τα μεγάλα κόμματα. Και η Ελλάδα χρειάζεται μια εναλλακτική λύση, αλλά δεν υπάρχει καμία. Και έτσι ανάβει η λάμπα των φωτιών μόνο στο σκοτάδι του ελληνικού αδιεξόδου.

Οι Αθηναίοι έχουν χάσει τους αναπνευστικούς πνεύμονες του πρασίνου της πόλης, και αυτό έχει συνέπειες, που σήμερα κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει. Και τα ΜΜΕ αναρωτιούνται, πως είναι δυνατόν να συμβεί, και ερωτούν πολλοί, πώς είναι δυνατόν να επαναλαμβάνεται μια τέτοια καταστροφή; Και η απάντηση είναι, ότι η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε, να εξοπλίσει επαρκώς την πυροσβεστική υπηρεσία.
«Είναι μια καταστροφή με γνωστοποίηση» γιατί το σύστημα προφύλαξης των δασών είναι ελαττωματικό και αδύνατο, και από τις καταστροφές του παρελθόντος δεν λαβαίνουμε τις συνέπειες και δεν βελτιώθηκε ενεργά με πληθώρα προστατευτικών μέτρων για την έγκαιρη κατάσταση προφύλαξης των δασών και γιατί όλες οι κυβερνήσεις δεν έπραξαν αρκετά, και γιατί το ελληνικό νομικό σύστημα μάλλον ευνοεί εμπρησμούς. www.spiegel.de/panorama/...

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και τραγική και ποιος άραγε και στο μέλλον μπορεί να σταματήσει τον πύρινο κλοιό με τις συνθήκες που επικρατούν στην Πατρίδα μας;

Και ενώ κάθε καλοκαίρι απανταχού στην Ελλάδα και στα νησιά καίονται τα δάση και οι χωματερές, μα κανείς δεν ενοχλείται και μας προδίδει ολοφάνερα τη δασική και περιβαλλοντική μας συνείδηση και τον τρόπο ζωής, αλληλεπίδρασης και αλληλεγγύης.

Ετούτο όμως το ανασταλτικό, ψυχολογικό φαινόμενο της έλλειψης κοινής και αλληλέγγυας δράσης, μπορεί να δικαιολογεί την απραξία, αδιαφορία και την χαιρεκακία των πληθυσμών, όταν είναι πλέον γνωστό, ότι τα καιγόμενα σπίτια είναι χτισμένα παράνομα με σύμπραξη του «νεποτισμού» σε πρώην δασικές περιοχές.

Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ νοοτροπίας μας και της προφύλαξης των δασών


Οι παραλείψεις και οι ελλείψεις μας είναι μεγάλες και τα επακόλουθα της καταστροφής από τις πυρκαγιές για το μικροκλίμα και τη περιοχή, μας δείχνουν οι προηγούμενες πυρκαγιές, όπου αυξήθηκε η θερμοκρασία και οι κάτοικοι υποφέρουν από την συνεχή αυξανόμενη θερμοκρασία.
Επιστημονικές έρευνες διαπιστώνουν την αύξηση της θερμοκρασίας των επόμενων χρόνων, ενώ η κυβέρνηση και οι υπεύθυνοι αμέλησαν να αναδασώσουν τις καταστραμμένες περιοχές, και η υψηλή θερμοκρασία, το ξηρό χόρτο και η αργοπορημένη αναδάσωση επεκτείνει τον κίνδυνο νέας πυρκαγιάς και ώσπου να μεγαλώσουν τα δάση θα περάσουν δεκαετίες, αν δεν καούν ξανά. Αν και το μεγαλύτερο μέρος των πυρκαγιών μπορεί να αφορά εμπρησμούς, οι τιμωρίες είναι μηδαμινές και μετατρέπονται σε πρόστιμα.
Έτσι κερδοσκόποι οικοπεδοφάγων, είναι εύκολο να μετατρέψουν «τα ανυπεράσπιστα» δάση με ένα εμπρηστικό υλικό σε επικερδή οικοδομήσιμα οικόπεδα.
« Οι μεγάλες μπίζνες της φωτιάς...» www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema...
Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής, που παρουσιάστηκε την Άνοιξη από το ΥΠΕΧΩΔΕ, προβλέπει εντάξεις μεγάλων εκτάσεων της Βορειοανατολικής Αττικής στο σχέδιο πόλης.

Η καταστροφή δασικών εκτάσεων, που λόγω του χαρακτηρισμού τους εμπόδιζαν τα σχέδια δόμησης, ενώ συνέβαλαν και στην αύξηση των τιμών της γης, εις βάρος των κατασκευαστικών εταιρειών, εκτιμάται τώρα ότι θα απελευθερώσει από πολλά διοικητικά και οικονομικά βάρη τις μελλοντικές «αναπτυξιακές» δραστηριότητες.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ προωθεί τους διαγωνισμούς για την κατασκευή νέων αυτοκινητοδρόμων στην Αττική, συνολικού μήκους 62,355 χλμ. και προϋπολογισμού 1.658 δις. Ευρώ. Ανάλογοι υπολογισμοί γίνονται σε σχέση και με άλλα 28,5 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων, που θα κατασκευαστούν ως δημόσια έργα, για τους οποίους έχει δεσμευτεί η ΕΕ κοινοτικά κονδύλια ύψους 350 εκατ. Ευρώ. Όρα: www.sofokleous10.gr/portal/toprotothema.


Παραλείψεις, οργή και πανικός εξελίσσονται στην Πατρίδα μας, όπου τώρα δεν υπήρχαν σχέδια για μια κανονική εκκένωση , μεταφοράς των πληθυσμών, όπου κυριαρχούσαν σύγχυση και χάος, καθώς και τώρα στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι βαριές παραμελήσεις.

Παραλείψεις για την καταστολή των πυρκαγιών και ακόμα δεν αναλάβαμε τις ευθύνες μας, τα μαθήματά μας και τις συνέπειες από τις πυρκαγιές του παρελθόντος, όπου δυστυχώς στην πατρίδα μας δεν υπάρχει, κοινή, αλληλέγγυα δράση, συμμετοχή σε πλατειά βάση εθελοντισμού και για την κατάσβεση πυρκαγιών και ετούτες οι νευρικές δραστηριότητες, η κακή οργάνωση, ο νεποτισμός και οι ελλείψεις του παρελθόντος δυσκολεύουν την κοινή δράση, όπου στην πατρίδα μας ο περιορισμένος εθελοντισμός και οι ενεργοί πολίτες αδυνατούν να κατασβήσουν τις αρχικές πυρκαγιές, και λόγω ελλείψεων υδροδεξαμενών και στόμια υδροληψίας προτού πολλαπλασιαστούν με τους ανέμους.

Ποιος όμως θα οργανώσει την Πατρίδα μας, αν όχι εμείς; Λείπουν επαρκή σχέδια και υδροφράγματα κατά της λειψυδρίας, και υδροφράγματα καταπολέμησης των πυρκαγιών, με μεγάλες δεξαμενές νερού και νερού βροχοπτώσεων, και δυστυχώς στα δάση που κινδυνεύουν δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά στόμια υδροληψίας για την πυροσβεστική υπηρεσία, έτσι το νερό μεταφέρεται από πολλά χιλιόμετρα.

ΣΥΜΠΤΙΞΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Πρέπει να κάνουμε σκέψεις, εδώ και τώρα, πώς πρέπει ν΄ αντιδράσουμε για την επικινδυνότητα του οικοσυστήματος και να αναλάβουμε τις συνέπειες από την πλανητική υπερθέρμανση και την αλλαγή του κλίματος και αυτό ισχύει για προληπτικά φράγματα για λειψυδρία, έλλειψη βροχοπτώσεων, πλημμύρες, μολυσμένος αέρας, δηλητηριασμένα ποτάμια, πυρκαγιές δασών, έλλειψη πόσιμου νερού, ξηρασία, μείωση του γεωργικού εισοδήματος και κοινωνικές ανισότητες και φτώχεια.

Συχνά ακούμε, να λένε, ο δράστης είναι η ελληνική νοοτροπία. Αφήνει τα πάντα να ρέουν –να γκρεμίζονται, δεν νοιάζεται, δεν ενδιαφέρεται κάποιος για τίποτε, αφού αρχικά λείπουν ειδικός εξοπλισμός, αντιπυρηνικές ζώνες, φράγματα, υδατοδεξαμενές για υδροληψίες, εκπαιδευμένο και επαρκή προσωπικό.

Το ότι είμαστε λαός εχθρικός στη φύση και το περιβάλλον το διαπιστώνουμε καθημερινά και από τις προτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαίων εταίρων μας, για την πρόληψη, όπου για την αντιμετώπιση της οικολογικής κρίσης και του πύρινου ολέθρου, αναζητούμε βοήθεια, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά.

Προτιμάμε να έρθει πρώτα η φωτιά και μετά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και ζητάμε βοήθεια από τις γειτονικές χώρες και τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι για δεύτερη φορά στα τρία χρόνια, που οι Συνέλληνές μας έχουν το συναίσθημα, ότι μετά δυσκολίας γλίτωσαν την πραγματική καταστροφή. Όλοι μας γνωρίζουμε τι συμπεράσματα βγάζουμε από τις υπηρεσίες και την ελληνική γραφειοκρατία και τους λόγους για αισιοδοξία.

Αν και έχει περάσει προς το παρόν ο κίνδυνος, τον επόμενο χρόνο θα συμβεί πάλι το ίδιο, όπως και τα περασμένα χρόνια, αλλά κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτε, δεν μπορούμε να οργανωθούμε και ξεχνάμε ό, τι συνέβη χθες, και ένεκα τούτου επαναλαμβάνεται η συμφορά ξανά και ξανά, χωρίς να λαβαίνουμε τα μαθήματά μας από τα παθήματα καθώς επίσης και τις συνέπειες και το πολιτικό κόστος.

Η συντηρητική εφημερίδα του Αμβούργου, „DIE WELT“, συμπληρώνει, ότι η παραοικονομία στην Ελλάδα είναι εκτός ελέγχου. Η μητέρα της Δημοκρατίας στενάζει κάτω από όλο και μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη παραοικονομία.
Στην Ελλάδα πηγαίνουν κάθε χρόνο γύρω στα είκοσι δις. Φόροι διαμέσου του ξεσκονόπανου (Καθημερινή). Με πορνεία, διαφθορά, ξέπλυμα χρημάτων και παράνομο εμπόριο σιγαρέτων, αλκοόλ , ναρκωτικά έχουν επίσης οικονομική άνθιση, που κάθε χρόνο πραγματοποιούν 2,5 δις. Ευρώ, σε αυτά έρχονται ακόμα 3,5 δις ευρώ λαδώματα, φακελάκια, που έπρεπε να πληρωθούν σε διάφορες κρατικές θέσεις, «για να μπορεί κάποιος να διεκπεραιώσει την εργασία του»

Σε διψήφια δις. Εισφορές ανέρχονται οι μη ακόμα πληρωμένες εργατικές εισφορές στα συνταξιοδοτικά και ταμεία ασθενείας. Συνολικά ανέρχεται η λεγόμενη παραοικονομία στην Ελλάδα γύρω στα 65 εκατ. Ευρώ τον χρόνο. Η Ελλάδα χάνει κάθε χρόνο μεγάλα φορολογικά ποσά διαμέσου της παραοικονομίας. Η ΕΕ έχει αξιώσει από τη χώρα ξανά και όλο και ξανά να λάβει μέτρα εναντίον. www.welt.de/wirtschaft/article4263341, 25.08.09

Στην πυροσβεστική υπηρεσία κάθε Τρίτη οργανική θέση είναι ακάλυπτη και δεν μπορεί κανείς να το φανταστεί μετά την πανωλεθρία των προηγούμενων χρόνων. Οι γενναίοι άνδρες και γυναίκες, που στέλνονται εναντίον της ετήσιας πυρκαγιάς που εκδηλώνεται έχουν περιορισμένη δυνατότητα. Τα μισά των κατασβεστικών αεροπλάνων είναι πεπαλαιωμένα.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και σχέδια ενισχύσεως υπάρχουν κατά τα φαινόμενα μόνο σε υπαινιγμούς.
Ως σήμερα δεν υπάρχει πλήρη κτηματολόγιο οικοπέδων και κατάρτιση δασικών χαρτών και δασολογίου, σαν να είναι ακόμα η μεγάλη δύναμη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το αφεντικό πάνω στη χώρα και τους ανθρώπους. Αυτό όμως θα πει, ότι οι παλαιότεροι αγώνες για χρήση της χώρας, επίσης και οι νεότεροι είναι, και εξηγείται, γιατί η καταστροφή των δασών για κερδοσκόπους οικοδομών, παραμένει μια σοβαρή επιλογή, συμπεριλαμβανομένων και τα θύματα των ανθρώπων.

Η αποτελεσματικότητα των πολιτικά υπευθύνων, προκαλεί κάτω από τους ηλικιωμένους κυνισμό, κάτω όμως από τους νεότερους, που πότε, πότε σιγά κλαίουν , μερικές φορές βίαιες διαμαρτυρίες.

Τι πρέπει να κάνουν οι νέοι άνθρωποι με άχρηστα και χωρίς αξία διπλώματα, σε μια χώρα και σε μια αγορά εργασίας, όπου οι σχέσεις και ο νεποτισμός είναι πιο ουσιώδεις, απ΄ ότι προσόντα και χαρίσματα. ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ;

Αυτή ήτανε τον 19. και 20. αιώνα η απάντηση, και οι ΗΠΑ και η Γερμανία εμπλούτισαν/ ωφελήθηκαν διαμέσου των προικισμένων ταλέντων και επινοητικών, υγιέστερων Νεοελλήνων. Σήμερα όμως η διαμαρτυρία των νέων αλλά κοινοποιεί, γνωστοποιεί, ότι η οργή, αναζητά νέους δρόμους. Οι νέοι άνθρωποι και οι ενεργοί πολίτες αφυπνίζονται.

Σιωπηλή ιδέα, Ευγενή Μεγαλείο. Έτσι ονειρευότανε οι γερμανοί τους κλασικούς κάτω από την καθοδήγηση του Winckelmann, « τον ήλιο της Ελλάδος, αναζητώντας με τη ψυχή»

Έτσι ξεσηκώθηκαν οι Ευρωπαίοι κλασικοί. Αυτοί ήρθαν μόνο μέχρι την Ιταλία και γλίτωσαν τέτοιες σωρείες μεγαλύτερων απογοητεύσεων.
www.welt.de/vermischtes/article4388846/Griechische-Machtelite-ist-Schuld-am...25.08.2009

Και οι συμπολίτες μας του εξωτερικού, αυτό το γνήσιο κομμάτι του Ελληνισμού με την υπερβολική φιλοπατρία, που χρησιμοποιείται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής ως εφεδρικός στρατός, πάνω από τρεις δεκαετίες μετά το γκρέμισμα της δικτατορίας δεν έχουν ακόμα το ανθρώπινο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι δια επιστολικής ψήφου, όπως ισχύει ισόνομα και ισότιμα σε χώρες των ευρωπαίων εταίρων μας.
Καθώς επίσης και το βασικότερο την αντιπροσώπευσή του στη Βουλή των Ελλήνων και στο Ευρωκοινοβούλιο, που πρέπει να συμπεριλαμβάνει δραστήριες, απόδημες, υπερκομματικές, παραγωγικές προσωπικότητες, με φιλοπατρία και διαπολιτισμικές, διαπολιτιστικές έμπειρες και φημισμένες ιδέες στο Ευρωπαϊκό Ψηφοδέλτιο για τη γνήσια αντιπροσώπευσή μας στα καυτά ευρωπαϊκά μας προβλήματα και σύμφωνα με τις ιδέες του ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ περί Πανελληνισμού.

Ευπρόσδεκτος σε κάθε Αντίλογο
Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης,
konstantin.nalbantis@t-online.de,
www.kn-megalexandros.gr

Ο Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, κατάγεται από τα Κύργια Δράμας, σπούδασε στη Γερμανία, όπου ζει και αρθρογραφεί σε Ελληνόφωνα ΜΜΕ απανταχού του Ελληνισμού.

Πηγή: Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη,
www.kn-megalexandros.gr
Tα πιο κάτω θέματα στην ιστοσελίδα μου.
1.Ελληνική διασπορά και ο ελληνικός πολιτισμός
2.Απόδημος Ελληνισμός
3.Η Αττική φλέγεται – Καταστροφικός ο
συνδυασμός σε Πεντέλη-Πάρνηθα
4.Η πλανητική υπερθέρμανση απειλεί και τρομάζει κατ΄ αρχάς τους φτωχούς
5.Ο πύρινος όλεθρος στην Πατρίδα μας και την Νότια Ευρώπη
6.Η Ελλάδα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δασική και περιβαλλοντική
Μας συνείδηση και ο τρόπος ζωής και αλληλεγγύης
7.Η Ελλάδα η οικολογία και το περιβάλλον
8.Το Πευκοδάσος Κυργίων Δράμας
9.ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
όλα στην ιστοσελίδα:www.kn-megalexandros.gr

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο