Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ









Συγγραφέας Αρθρο
Νalbantis Konstantinos


Τόπος: Κολωνία, Γερμανίας

ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Κολωνία, k-nalbantis@hotmail.de, www.kn-megalexandros.gr

ΕΥΧΕΣ ΣΤΙΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ

ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ – ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και μία ειρηνική, επιτυχή και αισιόδοξη νέα χρονιά 2006 στον απανταχού Ελληνισμό

Δεκάδες καλοφτιαγμένες πινακίδες στολίζουν τις πόλεις και τις χώρες των Ευρωπαίων Εταίρων μας, όπως στην Νυρεμβέργη και σε πολλές, μικρές και μεγάλες, άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πόλεις. Η Κολωνία είναι αδελφοποιημένη με τριάντα πόλεις. Πολύ σπουδαία είναι η ενημερωτική αναφορά και η δράση των Συνελλήνων μας, στο εξωτερικό, που πρέπει να προωθήσουμε και να εμβαθύνουμε με κάθε τρόπο παραγωγικότερα.

Καιρός είναι οι τοπικές και νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Πατρίδας μας να συμπεριλάβουν σε ανεξάρτητες λίστες Απόδημους ως συνδετικούς κρίκους από την Ευρώπη με μόνιμη κατοικία εκεί στο εξωτερικό.

Είναι γνωστό ότι οι προξενικές μας αρχές δεν φημίζονται για παραγωγική δράση, και εδώ ο απόδημος Έλληνας θα μπορούσε να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στη δράση, στην αλληλοκατανόηση, αλληλεγγύη σε κοινούς ευρωπαϊκούς στόχους, λύνοντας τα προβλήματα των πόλεων με αμοιβαία αλληλοενημέρωση, συνεργασία και αλληλεγγύη για να επιδιωχθεί μια συμβολή για τη Δημοκρατία, παγκόσμια σταθερότητα και για την ενσωμάτωση διαφορετικών εθνών.

Μην ξεχνάμε ότι πίσω από αδελφοποιημένες πόλεις κρύβονται δραστήριοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι, με βαρυσήμαντα προγράμματα και ωφελιμότατες κοινές δράσεις. Πολλές ευρωπαϊκές πόλεις υποφέρουν από περιβαλλοντικά προβλήματα, κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, απουσία της πολιτικής αρετής, προβληματισμοί που μάχονται να διαπεράσουν οι πολιτικές και πολιτικοποιημένες δυνάμεις της πόλης με διαφάνεια και διάλογο.

Για παράδειγμα: ανταλλαγή και διακίνηση ερεθισμάτων, τεχνογνωσίας και ιδεών, δασκάλων, νηπιαγωγών, καθηγητών, μαθητών και ειδικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προγράμματα και συνεργασία για την Οικολογία και το περιβάλλον, συνεργασία στον τομέα της υγείας και διοίκησης, καταπολέμηση των ναρκωτικών και μανιωδών ασθενειών, προγραμματισμός και ανταλλαγή απόψεων για το κυκλοφοριακό σύστημα σε δύο παράλληλες πόλεις, προώθηση και συνεργασία συνοριακών πόλεων που πηγαινοέρχονται, προώθηση των παραδοσιακών οικισμών, προώθηση και ανέβασμα του πολιτιστικού επιπέδου, προώθηση της μόρφωσης και επιμόρφωσης, υποστήριξη και προώθηση τουριστικών δραστηριοτήτων και βιοτεχνιών κλπ., ανταλλαγές εμπειριών στα αναλυτικά σχολικά προγράμματα, προγράμματα εκμετάλλευσης του θαλάσσιου ύδατος, προγράμματα προώθησης των νέων, των ενήλικων και της τρίτης γενιάς.

Θα μπορούσα να σας αναφέρω πενήντα δράσεις στις τοπικές Αυτοδιοικήσεις που οι απόδημοι θα μπορούσαν να μεταφέρουν αφιλοκερδώς με ευθύνη και υπερβολική αγάπη στην Πατρίδα μας..
Μπορούμε όμως να ανταποκριθούμε αλληλέγγυα στους Ευρωπαίους Εταίρους μας ; Το ερώτημα που συναντάμε παντού και πάντοτε, αλλά η απάντηση είναι πάντα με πολλά ερωτηματικά:

Γι΄ αυτό εμποδιζόμαστε από την άγνοιά μας , την άρνησή μας, τον εγωκεντρισμό μας και την ξενοφοβία, από την ιδιοτροπία και ιδιοσυγκρασία μας, την σύγκριση αμοιβής στον τόπο εργασίας, την οικογένεια και τα παιδιά, τον ελεύθερο χρόνο, τα ενδιαφέροντά μας και τον κοινωνικό μας περίγυρο και κυρίως από τα αρνητικά μας υπερθετικά σε όλους τους τομείς, που εμποδίζουν την συμμετοχή και δράση αλληλέγγυων στόχων.

Εδώ ο απόδημος Έλληνας θα μπορούσε στις τοπικές κοινωνίες να δράσει συνδετικά, παραγωγικά, σύγχρονα, αλληλέγγυα και υπερκομματικά για τον Ελληνισμό σε όλους τους κοινωνικούς τομείς...
Μην ξεχνάμε, ότι μας καταλογίζουν στις πιο διεφθαρμένες χώρες των δεκαπέντε της ΕΕ και ακόμα δεν αποδείξαμε το αντίθετο.

Μην ξεχνάμε την υποψία, ότι σε όλη την Ευρώπη δεν συναντά κανείς τόσους πολλούς Ανθέλληνες,όσο στην ίδια την Πατρίδα μας
!!!
Είναι καιρός να αποδείξουμε ενεργητικότερα το αντίθετο και να χρησιμοποιηθούν οι εθελοντές απόδημοι Έλληνες στις Τ Α ως πρεσβευτές διακίνησης ιδεών και ως συνδετικός κρίκος με τους Ευρωπαίους Εταίρους μας για παραγωγικά προγράμματα των αδελφοποιημένων πόλεων, πριν είναι αργά!

Ευπρόσδεκτος σε κάθε Αντίλογο

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του κειμένου σε άλλες ιστοσελίδες και ΜΜΕ με τον ΣΑΦΗ και ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟ όρο να συνοδεύεται από την πηγή και το link του συγκεκριμένου κειμένου.


Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία,

k-nalbantis@hotmail.de, www.kn-megalexandros.gr





Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο