Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

Καθαιρέθηκε ο Αρχι-Δήμαρχος του Duisburg- Nach Sauerland-Abwahl



ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΙ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ DUISBURG: A. SAUERLAND με 129.800 ψήφους και πρέπει να φύγει.

Nach Sauerland-Abwahl - Ruf nach mehr Demokratie

Προλεγόμενα

Ένα πρότυπο μοντέλου μελέτης της άμεσης Δημοκρατίας, Αίτηση για διεξαγωγή ψηφοφορίας καθαιρέσεων και δημοψηφισμάτων και για εμάς ενάντια της άνισης μεταχείρισης, που αφορά: ισόνομη και ισότιμη πολιτική, τη διαφθορά, κάλυψη και συγκάλυψη, νεποτισμό, εγωκεντρισμό και έναντι των τάσεων του ναρκισσισμού και της αλεξιθυμίας ;

Όλα τα αναφερόμενα είναι προϋπόθεση της συμμετοχής και ενδιάμεσης συν-απόφασης των πολιτών στην πολιτική, τον ενεργό και αλληλέγγυο εθελοντισμό.

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία

Άρνηση παραίτησης του Αρχι-δημάρχου, CDU προκάλεσε την καθαίρεσή του από τον λαό

Οι αντίπαλοι του Αρχι-δήμαρχου Sauerland του Duisburg τον κατηγορούν ως υπεύθυνο επειδή έγκρινε τη παρέλαση Loveparade τον Ιούλιο του 2010, όπου βρήκαν το θάνατο 21 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 500. Επειδή πάντα αρνιότανε μια παραίτηση, με τον ισχυρισμό, εκτός ότι αν αποδεικνυότανε ένα προσωπικό λάθος σε βάρος του ή της διοίκησής του για την έγκριση της παρέλασης Loveparade.


Ιστορική περιγραφή

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας
Στο κρατίδιο Βόρεια Βεστφαλία- Ρηνανία υπάρχουν περίπου 134 παράγραφοι για τους Δήμους που υποχρεούται να τηρεί ένας Δήμαρχος. Στο κανονισμό των Δήμων και Κοινοτήτων, άρθρο 66 , § 66 GO NRW, Abwahl-καθαίρεση του Δημάρχου, όπου αναφέρει, ότι οι πολίτες της Κοινότητας προτού τελειώσει η θητεία του Δημάρχου μπορεί να καθαιρεθεί και απαιτείται να συμφωνήσουν οι μισοί των Συμβούλων και δύο τρίτα της απόφασης και σε κοινότητες με 20. 000 κατοίκους πρέπει να ψηφίσουν 20%, σε κοινότητες με 50.000 - 100.000 κατοίκους 15%, οπότε αν η ψηφοφορία φέρει αποτελέσματα με 25%, Kommunalwahlgesetzes.

Μετά το ατύχημα της παρέλασης Loveparade, απέρριψε ο Αρχι-δήμαρχος τις αξιώσεις παραίτησής του, για να μην χάσει το μισθό από 11.525 Ευρώ τον μήνα και ως το 2015 8.700 Ευρώ και μετά για πάντα 8.268 Ευρώ τον μήνα.

Μια Αίτηση καθαίρεσής έλαβε χώρα την 15.Σεπτεμβρίου 2010 στο Δημοτικό Συμβούλιο με 41 ΝΑΙ – απέναντι με 28 ΌΧΙ ψήφους και απέτυχε η απαιτούμενη δύο τρίτα πλειοψηφίας.

Την 18. Μαϊου 2011 ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο NRW της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας μετά από Αίτηση των Αριστερών την Νομοθεσία για την εισαγωγή της διαδικασίας καθαίρεσης Δημάρχων και Συμβούλων του κρατιδίου NRW διαμέσου της επιθυμίας των πολιτών με ψηφοφορία.

(Παρατήρηση: Στο κρατίδιο NRW πρέπει 8% των πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου, να υπογράψουν για επιθυμία για ένα δημοψήφισμα, για να αρχίσει η διαδικασία δημοψηφίσματος. Οι πράσινοι και το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα επιθυμούν να μειώσουν το ποσοστό σε 5% και αξιώνουν από το κόμμα της CDU να συμβάλλει στην απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής της πλειοψηφίας των δύο τρίτων για αλλαγή του συντάγματος του κρατιδίου).

Μια ομάδα πρωτοβουλίας των πολιτών «Νέα Αρχή για το Duisburg“ συγκέντρωσε ως τον Οκτώβριο του 2011 συνολικά 80.000 υπογραφές.

Στην ψηφοφορία την 12. Φεβρουαρίου 2012 καθαιρέθηκε ο Αρχι-δήμαρχος με συμμετοχή από 41,53%, 129, 800 ψήφους.

Η διαδικασία καθαίρεσης προωθήθηκε με πρωτοβουλία μιας συμμαχίας πολιτών του Duisburg, κομμάτων και συνδικάτων. Αρχικά οι αντίπαλοι του Αρχι-δημάρχου συγκέντρωσαν 80. 000 υπογραφές.

Ο Σύλλογος « Περισσότερη Δημοκρατία», που αγωνίζεται για όλη τη γερμανική επικράτεια για περισσότερη συμμετοχή των πολιτών στην πολιτική, βλέπει ετούτη την καθαίρεση ως επιτυχία. Αυτή η απόφαση των πολιτών για τη διαδικασία καθαίρεσης είναι η πρώτη επιθυμία καθαίρεσης στην ιστορία του κρατιδίου Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Οι πολίτες του Duisburg έχουν καθαιρέσει τον Αρχι-Δήμαρχο Adolf Sauerland. Στη διαδικασία καθαίρεσης ψήφισε μια πλειοψηφία την 12.02.2010 εναντίον του αμφισβητήσιμου πολιτικού.

Ο Αρχι-δήμαρχος βρισκότανε στην κριτική από την καταστροφή Loveparade-Katastrophe του 2010.
Πάνω από 129. 800 εκλογείς έχουν αποφασίσει κατά το αναφερόμενο δημοψήφισμα εναντίον του Αρχι-δημάρχου και απεφάσισαν περισσότεροι για την καθαίρεσή του, από ότι ήτανε αναγκαίο από 91.000 Ψήφους. Για την παραμονή του Αρχι-δημάρχου στην υπηρεσία του ψήφισαν 21.500 εκλογείς. Η συμμετοχή στην εκλογή βρισκότανε στα 41,6%.


Τα αίτια της καθαίρεσης

Τα μέλη «Νέα Αρχή για το Duisburg» παρότρυναν την καθαίρεση τους Αρχι-δημάρχου για να «επιστρέψει στην πόλη η πολιτική ειρήνη» και ελπίζουν και στα κόμματα να συμφωνήσουν για τη νέα εκλογή σε έναν υπερκομματικό υποψήφιο Αρχι-δήμαρχο. Υπολογίζει κάποιος, ότι στην αναζήτηση υποψηφίου θα συμπεριληφθεί και η πρωτοβουλία των πολιτών, που δημιούργησε τη δυνατότητα καθαίρεσης και όλοι διαπιστώνουν, ότι είναι «μια καλή ημέρα για τη Δημοκρατία».

Ετούτο το δικαίωμα των πολιτών, να αποφασίζουν σε ειδικές περιπτώσεις γύρω από ένα πρόωρο τέλος της θητείας του άρχοντα της πόλης είναι νομικά καθιερωμένο.

Αυτή η ευδιάκριτη απόφαση των πολιτών φέρνει τώρα την ευκαιρία για μια γνήσια νέα Αρχή και ελπίδα για το Duisburg και τους ανθρώπους αυτής της πόλης και συγγενείς και επιζήσαντες του ατυχήματος ελπίζουν στη δικαιοσύνη για μια διαλεύκανση της τραγωδίας.

Το αποτέλεσμα είναι η απόδειξη για την ελλιπή ετοιμότητα του Sauerland , να αναλάβει την πολιτική και ηθική ευθύνη για την καταστροφή Loveparade-Katastrophe., όπου 21 άτομα βρήκαν το θάνατο.

Τα περαιτέρω αίτια της καταστροφής από το ατύχημα πρέπει τώρα να αναζητηθούν νομικά. Πιθανότατα η εισαγγελία να αναζητήσει περισσότερες παραβιάσεις του Νόμου.

Μετά την καθαίρεση πρέπει εντός 6 μηνών να ψηφιστεί ένας νέος Αρχι-δήμαρχος, όπου η επιλογή νέου υποψηφίου είναι δύσκολη, διότι η πόλη είναι σχεδόν χρεοκοπημένη.

Η πόλη αναζητεί έναν ή περισσότερους εξειδικευμένους υποψήφιους για Αρχι-δήμαρχο, που πρέπει να είναι μια χαρισματική προσωπικότητα με εμπειρία στην πολιτική της τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Διοίκησης καθώς επίσης με μια διαμορφωμένη αγάπη για το Duisburg και διότι η Αυτοδιοίκηση είναι πρακτικά χρεοκοπημένη. Όποιος θέλει να κινήσει κάτι στο Duisburg , πρέπει να είναι δημιουργικός, και να προσελκύει επενδυτές στο Duisburg και συγχρόνως πρέπει ο νέος άρχοντας να διαπεράσει περικοπές σε ύψη εκατομμυρίων.

Επίλογος

Και σε εμάς είναι απαραίτητη εισαγωγή ενδιάμεσης Νομοθεσίας ψηφοφορίας καθαιρέσεων, για να συμβάλλει στη συμμετοχή, συν-απόφαση και ενδιάμεσο αλληλέγγυο εθελοντισμό, αλλά και την καταπολέμηση των αιτίων της πολιτικής και κομματικής δυσθυμίας, που μαστίζει τον τόπο μας.

Λόγω της μακρόχρονης αδυναμίας του πολιτικού μας συστήματος της χώρας μας ,για μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, Οικονομία, Διοίκηση, Δικαιοσύνη κλπ. και την αποκέντρωση και περιφερειακή ανάπτυξη, τώρα επείγουσα προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην ενδιάμεση άμεση Δημοκρατία και μομφή καθαίρεσης από τον λαό των τοπικών και περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, εξαιτίας παραβιάσεων της ισόνομης, ισότιμης πολιτικής, των εγωκεντρικών αποφάσεων, της διαφθοράς , του νεποτισμού, της κάλυψης και συγκάλυψης.

Ένεκα της αναγκαίας εισαγωγής παρόμοιων μοντέλων μπορεί εκτός των άλλων να προωθηθεί η κατανόηση των προβλημάτων για λύση, η αλληλέγγυα εθελοντική συμμετοχή και συν-απόφαση για τον τόπο μας και ασφαλώς ο συνεχής έλεγχος, που προωθεί διορθωτικά τον καλύτερο προγραμματισμό και υλοποίηση κοινών στόχων.

Ευπρόσδεκτος σε κάθε Διάλογο
Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης

info@kn-megalexandros.gr

Πηγή: www.kn-megalexandros.gr

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο