Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία

Δεύτερο Μέρος

Πρώτη δημοσίευση: www.kn-megalexandros.gr, ιστοσελίδα ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Κωνσταντίνου Σ.. Ναλμπάντη, Κολωνία, για τον Απανταχού Ελληνισμό.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΩΣ ΦΕΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΗ

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ
Ο Αρχιμήδης , ο μεγάλος Έλληνας μαθηματικός γεννήθηκε στις Συρακούσες, έζησε μερικά χρόνια στην Αλεξάνδρεια, όπου αργότερα έστειλε τα έργα του στους εκεί μαθηματικούς Κόνων, Δοσίθεο, και Ερατοσθένη.

Στις Συρακούσες διατηρούσε καλές σχέσεις με τον βασιλιά Ιέρωνα τον Δεύτερο και το γιο αυτού Γέλων. Ειδικά άρθρα για τις Συρακούσες εκείνης της εποχής και σήμερα μπορείτε να βρείτε στα περιεχόμενα της αναφερόμενης ιστοσελίδας καθώς επίσης και το Πρώτο Μέρος: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΗ ΣΤΟ ΓΙΔΟΔΕΡΜΑ. Στην Ορτυγία των Συρακουσών τιμάται με μια Πλατεία και ο τάφος του λέγεται, ότι βρίσκεται πίσω από το Αρχαίο Θέατρο και τα Λατομεία των Συρακουσών.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Ο ακτινογραφημένος Έλληνας, μεγάλος μαθηματικός Αρχιμήδης φέτος βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα. Από το 2006 έρχονται σε φως ελληνικές προτάσεις και διατυπώσεις, που ποτέ δεν έχουν δει ανθρώπινα μάτια εδώ και χίλια χρόνια.

Από το 1999 προσπαθούν επιστήμονες του Walters Art Museum in Baltimore/ ΗΠΑ να αποκρυπτογραφήσουν ένα βιβλίο περγαμηνής που είναι σκεπασμένο με ψαλμούς και αγιογραφίες των καλόγερων σε ένα σφιχτοδεμένο αφάνταστο προσευχητάρι .

Σε αυτό το παλιό βιβλίο 800 ετών από περγαμηνή υπάρχουν βαθιά ευρισκόμενα μυστικά αριστουργήματα σκέψεων και το κλειδί των φυσικών επιστημών, τα αρχαιότερα και κατά ένα μέρος άγνωστα ακόμα αντίγραφα.

Όπως περιέγραψα στο πρώτο μου άρθρο με τίτλο: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΗ ΣΤΟ ΓΙΡΟΔΕΡΜΑ και μπορείτε να βρείτε στα περιεχόμενα της ιστοσελίδας:
www.kn-megalexandros.gr, για τον απανταχού Ελληνισμό, που με νέες μεθόδους έρευνας πρόσφερε τη βοήθειά του ένας γερμανός ερευνητής ακτινολογίας στο Stanford University στην ερευνητική ομάδα .

Τώρα έχουν εκπλαγεί με τις πρώτες αισιόδοξες επιτυχίες. Για 2,2 εκατομμύρια δολάρια έγινε ιδιοκτήτης ένας άγνωστος συλλέκτης του βιβλίου με ψαλμούς το 1998 σε έναν πλειστηριασμό και εμπιστεύτηκε το βιβλίο στο Walters Art Museum.

Διαμέσου της ακτινοβολίας έγιναν ευανάγνωστα κρυμμένα έγγραφα σε παλιές περγαμηνές.
Οι σφιχτοδεμένες και κολλημένες με κερί και μούχλα σκεπασμένες σελίδες του βιβλίου έπρεπε να επεξεργαστούν κατ΄ αυτόν τον τρόπο, που να γίνουν ευανάγνωστα τα γνήσια γραπτά των έργων του Αρχιμήδη, που θα έπρεπε περαιτέρω να μεταφραστούν.

Ένα πάρα πολύ δύσκολο και εφιαλτικό έργο αυτής της αποστολής και όμως επειδή ελπίζουν ότι ο Έλληνας μαθηματικός θα προσφέρει νέες γνώσεις γύρω από τον κόσμο των σκέψεων του Αρχιμήδη ( 285 ως 212 π.Χ.).
Στον ενδιάμεσο χρόνο ο QUANDT και οι συνάδελφοί του δεν επέτυχαν μόνο, αλλά κατόρθωσαν να κάνουν εμφανή 80% των σκεπασμένων και ξαναγραμμένων κειμένων, διαμέσου διαφορετικών μεθόδων επεξεργασίας εικόνων.

Επίσης το πρώτο κομμάτι σε πολύ προβληματικές σελίδες., έγινε μπροστά από λίγο και αποκρυπτογραφηθεί, που είχαν σκεπαστεί από μια αγιογραφία με λάδι και χρυσό χρώμα.

Την ξαφνική επιτυχία έχει χωρίς άλλο διευκολύνει ο γερμανός φυσικός UWE BERGMANN, που ερευνά στο Stanford Linear Accelerator Center in Kalifornien/ΗΠΑ.

Σε μια επίσκεψη στην Πατρίδα του είχε διαβάσει στην έκδοση του περιοδικού GEO με το άρθρο για τον Αρχιμήδη. Αμέσως ήρθε η ιδέα, ότι το εντατικό σύστημα ακτινογράφησης, Synchrotron-Roentgenstrahl θα μπορούσε να εντοπίσει τα εξαφανισμένα κείμενα.
Επικοινώνησε στην Αμερική με το Walters Art Museum και τους εξήγησε τη μέθοδό του και τον τρόπο εργασίας του με το πρόγραμμα του κομπιούτερ και την ακτινογράφηση.
Πειραματικά άρχισε με τρεις σελίδες του βιβλίου για πέντε μέρες. Το εκπληκτικό αποτέλεσμα της εκτύπωσης του κομπιούτερ με ελληνικές προτάσεις και διατυπώσεις, που εδώ και χίλια χρόνια δεν τα ξανάδε κανείς. Ο συνάδελφος Reviel Netz άρχισε αμέσως να αποκρυπτογραφεί το κείμενο.

Από τον Ιανουάριο 2006 οφείλουν και οι άλλες σελίδες του Palimsestes-βιβλίου με ψαλμούς και αγιογραφίες να εξεταστούν με το σύστημα της ακτινογράφησης.

Το Walters Art Museum ελπίζει, ότι το έτος 2008 να μπορέσει να δημοσιεύσει σε ένα BVD με το ολοκληρωμένο έργο αποκρυπτογραφημένο και μεταφρασμένο από τα ελληνικά.

Ευπρόσδεκτος σε κάθε Αντίλογο

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία,

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή και αναδημοσίευση με την προϋπόθεση να αναφέρεται πάντα η πηγή και το LINK www.kn-megalexandros.gr, k-nalbantis@hotmail.de

Πηγή: GEO, No. 12/ Hamburg, Dez. 2005,
GEO, No. 10/ Hamburg, 2003
www.kn-megalexandros.gr, Περιεχόμενα

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο