Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

INDOKINA- Meine erste Rundreise durch Indokina- Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΙΝΔΟΚΙΝΑΣ

MEINE ERSTE RUNDREISE DURCH INDOKINA- Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΙΝΔΟΚΙΝΑΣ

Πρώτο Μέρος: Αξιολόγηση και προοπτικές ανάπτυξης της Ινδοκίνας

Erster Teil: Bewertung und Entwicklungsaussichten Indokinas (Vietnams)

Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη,
Konstantin S. Nalbantis, Koeln-
www.kn-megalexandros.gr


Πρώτη δημοσίευση: 05..05.2013

ΙΝΔΟΚΙΝΑ - Μια περιήγηση ανακάλυψης στο μαργαριτάρι της Νοτιοανατολικής Ασίας, αρχίζοντας από το Ανόι, την πρωτεύουσα της σοσιαλιστικής Δημοκρατίας, με την πόλη Ho Chi Ming – Σαϊγκόν με μητροπολιτική τάση, με τα συναρπαστικά πετρώματα στον κόλπο Halong και την Καμπότζη με τις εγκαταστάσεις ναών του Angkor, συστήματα, τα οποία αντανακλούν το ισχυρό παρελθόν της χώρας και τόσα άλλα.

Προλεγόμενα

Και επειδή στην παγκοσμιοποίηση οι ξένες επενδύσεις είναι σαν περιπλανώμενο τσίρκο,
και περιφέρονται σε υπανάπτυκτες χώρες με χαμηλό εργατικό δυναμικό, που αξιολογούν κάθε χώρα και θετικά και αρνητικά, ένεκα τούτου θεωρώ απαραίτητη προϋπόθεση να αρχίσω από τις αξιολογήσεις επενδυτών.

Οι 6 από τους 10 λόγους, αξιολόγησης και αιτιολόγησης προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στο Βιετνάμ
660. 000.000 δις γερμανικές εισαγωγές, 150 δολάρια μέσος όρος μισθού εργασίας με εβδομαδιαίο ωράριο 48 ωρών. 30 εκατομμύρια Μοτοποδήλατα, 5,3% οικονομική ανάπτυξη μέσα στα τελευταία 25 χρόνια και αυτό θα πει την ισχυρότερη ανάπτυξη της περιοχής μετά την Κίνα, 7% μέσα στα τελευταία 5 χρόνια και καθ΄ ότι διαρκεί παγκόσμια στασιμότητα.

Παρέκβαση:

Στην εισαγωγή μου και πριν της περιοδείας μου θα ήθελα να συμπληρώσω, ότι η ιστορία του Βιετνάμ είναι διαμορφωμένη από εκατονταετηρίδες με την ξένη κατοχή και όλοι οι εισβολείς απέβλεπαν στις πρώτες ύλες της χώρας. Τον 20. αιώνα έπεσε η χώρα με την στενή και μακρόστενη λωρίδα σε εμπόλεμη κατάσταση με τα μπλοκ των μεγάλων δυνάμεων.

Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, το καλοκαίρι του 1945 στην συνδιάσκεψη του Πότσνταμ αποφασίστηκε η διχοτόμηση του Βιετνάμ.

Αργότερα και μετά από εκείνη την μεγάλη ήττα των Γάλλων στο Dien Bien Phu“ το 1954 η Γαλλία εγκατέλειψε τη Χερσόνησο τελικά το έτος 1954 Στη Συνδιάσκεψη για την Ινδοκίνας στη Γενεύη, την 21. Ιουλίου 1954: αποφασίστηκε ο Διαμελισμός, διχοτόμηση της χώρας στην 17. μοίρα του γεωγραφικού πλάτους, και μετά από δύο χρόνια όφειλε με ελεύθερες εκλογές η χώρα να ενωθεί ξανά. Αυτό προέβλεπε η συνδιάσκεψη της Γενεύης για την Ινδοκίνα το 1954. Οι εκλογές όμως δεν έλαβαν ποτέ χώρα.

Η μη τήρηση της ημερομηνίας των εκλογών, που ήτανε η επανένωση του Βιετνάμ, οδήγησε τους Βιετκόνγκ στο Νότο να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. και ήδη από το 1955 οι αγώνες των Βιετκόνγκ με τα κυβερνητικά στρατεύματα οδήγησαν στον 2ο . Πόλεμο της Ινδοκίνας του Βιετνάμ και των ΗΠΑ, και είχαν επίσης περιπλεχθεί και οι ουδέτερες χώρες Λάος και Καμπότζη, και από το 1964 οι ΗΠΑ υποστήριζαν την κυβέρνηση του Νοτίου Βιετνάμ με όπλα, χρήματα και στρατιωτική συμπαράσταση. Το Βιετνάμ έπεσε πάλι το 1955 σε έναν νέο πόλεμο.

Ο κίνδυνος της κομμουνιστικής κυριαρχίας έδωσαν την αναμενόμενη αφορμή της θεωρίας του Ντόμινο, και παρακινήθηκαν οι ΗΠΑ, να στείλουν Συμβούλους με μαζική βοήθεια στο Βιετνάμ και στον καθολικό πρόεδρο Ντιέμ, του Νοτίου Βιετνάμ, που απόρριπτε τις εκλογές και υποστηριζότανε από τους Αμερικανούς και την καθολική μειονότητα.

Αυτή η πράξη ήτανε τότε η έκρηξη του 2ου Βιετναμέζικου πολέμου, που θα επανέλθω σε άλλο άρθρο.

Τώρα αναζητεί το Βιετνάμ σύνδεση στις αναπτυσσόμενες χώρες των τίγρεων.

Η διαπίστωση είναι γενική ότι η οικονομία του Βιετνάμ αναπτύσσεται με ραγδαία ταχύτητα. Γύρω από τις μεγάλες πόλεις δημιουργούνται γιγαντιαίες βιομηχανικές περιοχές. Οι ξένες επενδυτές επαινούν τους όρους των επενδύσεων και τα χαμηλά έξοδα παραγωγής και ασφαλώς και λόγω των ακόμα χαμηλών ημερομισθίων.

Το μπουμ όμως έχει και αρνητικές πλευρές. Με την συναρπαστική ταχύτητα αναπτύσσεται το Βιετνάμ σε ένα μοντέρνο οικονομικό έθνος. Η οικονομία βρίσκεται στο μπουμ και οι άνθρωποι ατενίζουν προς τα εμπρός. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι μια αναπτυσσόμενη πόλη – επαρχία- ανισότητα, αυξανόμενη διαφθορά και περισσότερες κοινωνικές φιλονικίες.

Από τότε, που το κομμουνιστικό κόμμα του Βιετνάμ στο έκτο κομματικό συνέδριο του 1986, αποφάσισε μια ριζοσπαστική αλλαγή πορείας Doi-Mói – νέα δομή, δημιουργήθηκαν πάνω από 200.000 επιχειρήσεις, που προώθησαν μια αισθητή αύξηση από 6-7%.
Επίσης και το Βιετνάμ παρουσιάζει αυξήσεις στον τουρισμό, που ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια τουρίστες. Ενώ υπάρχουν διαφορές μεταξύ πόλεων και επαρχιών οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της φτώχειας βρίσκεται στην πρώτη θέση, που από το ποσοστό φτώχειας που ήτανε 60% το 1993, σήμερα έχει πέσει στο 14,5%

Τέλος της παρέκβασης

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ του αναφερόμενο καταλόγου ευνοϊκών προτεραιοτήτων και επιδίωξη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων

Ετούτο το άρθρο το γράφω, γιατί στην προετοιμασία μου για την προσεχή περιοδεία της Ινδοκίνας, έπεσα σε πολλά χρήσιμα σημεία και ερεθίσματα και ίσως, ποιος ξέρει και να είναι και παραδείγματα προς μίμηση ή και παραδείγματα προς αποφυγή της Νοτίου Ευρώπης.

1. Η Πρωσία της Ασίας

Το Βιετνάμ που έπεσε θύμα του ψυχρού πολέμου κατόρθωσε να νικήσει και να απελευθερωθεί από τρεις μεγάλες αποικιακές δυνάμεις, την Κίνα, την Γαλλία και την Αμερική.

Και ασφαλώς το Βιετνάμ έχει λάβει πολλά βραβεία και κατηγορήματα τα τελευταία χρόνια: Τίγρης κράτος, το επόμενο λιοντάρι και θεωρείται από τις αναδυόμενες χώρες της αγοράς.

Τέλος πάντων το Βιετνάμ κλήθηκε για τους πελάτες της Γερμανίας - ως μια χώρα με ένα ενδιαφέρον παρελθόν και επίσης ένα πολύ συναρπαστικό μέλλον με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.

2. Στερεά οικονομική ανάπτυξη 7%

Η οικονομία του Βιετνάμ αυξάνεται σταθερά και σταθερά με 6-8 τοις εκατό ετησίως - ακόμα και η ασιατική κρίση (1997) και η παγκόσμια ύφεση των τελευταίων ετών δεν έχουν αλλάξει την αυξανόμενη τάση. Ιδιαίτερα αισιόδοξη για την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής είναι η πρόοδος κατά τα τελευταία χρόνια, όπου αντιμετωπίζονται με 10 τοις εκατό το χρόνο.

Εδώ έχουν σχέδια με την τεχνολογία ή υψηλής τεχνολογίας και στο παρασκήνιο, βρίσκονται, όπως η Intel, η Foxconn, η Nokia και έχουν οι ξένοι όλο και περισσότερη κατανόηση για επενδύσεις. Πρόσφατες μελέτες (McKinsey, η AT.Kearney, Παγκόσμια Τράπεζα) επιδιώκουν να αναγνωρίσουν τις επενδύσεις σε υποδομές και να επεκταθούν ιδιαίτερα στον τομέα του λιανικού και του τομέα των καταναλωτικών προϊόντων, μια ισχυρή ανάπτυξη του κράτους τίγρης. που φαίνεται ότι σωστά έχει επισημανθεί.

Συμπληρώνουμε, ότι το Βιετνάμ έχει 600 εκατομμύρια τόνους αποθεμάτων πετρελαίου για 37 χρόνια και 600 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και λειτουργούν 20 κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

3. Η κατανάλωση, η κατανάλωση, η κατανάλωση στην πρώην γαλλική Ινδοκίνα
Στη «γαλλική Ινδοκίνα» ανήκαν το Λάος, σήμερα με πληθυσμό 6 εκατ. κατοίκους, η Καμπότζη, σήμερα με 14 εκ. κατοίκους και η Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ, σήμερα με πληθυσμό 90 εκ. κατοίκους.

Με ένα νεαρό πληθυσμό 90 εκατομμυρίων ανθρώπων, το Βιετνάμ είναι μία από τις TOP3 αγορές λιανικής στον κόσμο. Σε συνδυασμό με τη δυναμική οικονομική ανάπτυξη του διαθέσιμου εισοδήματος του πληθυσμού, που αυξάνεται σταθερά. Ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις μεγαλώνει μεσαία τάξη δαπανών.

Το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε Ho Chi Minh City σε περίπου $ 1.400 ετησίως και αυξάνεται με ρυθμό περίπου σε 10%. α. Ο νεαρός πληθυσμός – βρίσκεται στο 60 τοις εκατό του συνόλου του Βιετνάμ και είναι κάτω των 40 ετών – που συγκεκριμένα αυτό το ποσοστό ζητά για τους εντόπιους και ξένους επώνυμα προϊόντα.

Για τις ξένες εταιρείες, οι αγορές στο Βιετνάμ είναι ακόμα μικρές σε πολλούς τομείς, και ως εκ τούτου δεν έχει ακόμα καταλάβει για τις απαραίτητες επενδύσεις που είναι ανάγκη.

Ο πληθυσμός του Βιετνάμ έχει επίσης μια ισχυρή αναγνωρισιμότητα του σήματος και τα ευρωπαϊκά προϊόντα έχουν μεγάλη φήμη.
Υπάρχουν Πλεονεκτήματα της πρώτης κίνησης, καθώς και η ανάπτυξη και η επέκταση των εμπορικών ονομάτων που μπορεί να εφαρμοστούν εύκολα

4 εδώ είναι το κέντρο ASEAN

Το Βιετνάμ βρίσκεται στην ταχύτερη αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο. Μέσα σε λίγες ώρες πτήσης βρίσκονται αγορές με πάνω από 3δις ανθρώπους. Η χώρα έχει καλές συνδέσεις με πτήσεις σε όλα τα ασιατικά οικονομικά κέντρα κατά μήκος των 3440 χλμ. ακτογραμμής, όπου βρίσκονται επτά διεθνή λιμάνια, η κάλυψη του οδικού δικτύου είναι υψηλότερη από
ό, τι σε ανεπτυγμένες χώρες, όπως η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες.

Η ενσωμάτωση του Βιετνάμ στην παγκόσμια οικονομία συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς: το Βιετνάμ είναι μέλος των χωρών της ASEAN / AFTA και από το 2007 μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Το 2000, μία διμερή εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες τέθηκε σε ισχύ. Υπάρχουν επίσης και σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας, και η συμφωνία προστασίας των επενδύσεων και εγγυήσεων για τις επενδύσεις, καθώς και ένα ανώτατο όριο χώρες, όπως της Hermes με τη Γερμανία.
Για τις ευρωπαϊκές εταιρείες με την κεντρική τοποθεσία βάσης στο Βιετνάμ προσφέρει δύο πλεονεκτήματα:

Πωλήσεις για μεγάλες ευκαιρίες για ολόκληρη την περιοχή της ASEAN
Διαφοροποίηση, διαμοιρασμός του κινδύνου χώρας

5. Εκτός από την εξαιρετικά ισχυρή οικονομική ανάπτυξη του Βιετνάμ ισχύουν όμως κάποιες προκλήσεις όσον αφορά τον πληθωρισμό και τον συναλλαγματικό κίνδυνο - η μακροοικονομική σταθερότητα της οικονομίας.

Το Βιετνάμ χαρακτηρίζεται ως μια πολύ ήσυχη και ασφαλή χώρα. Έχει αναμφισβήτητα την καλύτερη και μεγαλύτερη κατάσταση της ασφάλειας στην Ασία και επίσης και στην πολιτική σταθερότητα. Οι επενδύσεις δεν απειλούνται από εθνότητες ή θρησκευτικές συγκρούσεις.
Επιπλέον, δεν υπάρχουν εθνικές ή θρησκευτικές συγκρούσεις στη χώρα, βουδιστές κλπ, ενώ υπάρχουν περίπου 54 εθνικότητες μειονοτήτων.
Οι πόλεις είναι από την άποψη των ποσοστών εγκληματικότητας από τις ασφαλέστερες στον κόσμο.
6 Το Βιετνάμ και η Γερμανία

Με γερμανικές εισαγωγές στο ποσό των ? 660.000.000 και οι εξαγωγές των 1.150 εκατ. ευρώ, ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας του Βιετνάμ στην Ευρώπη είναι η Γερμανία. Ιστορικά, οι δύο χώρες μοιράζονται την μεταπολεμική περίοδο, και ιδιαίτερα την υποστήριξη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ για πολλά Βιετνάμ με υψηλή προτεραιότητα.

Σήμερα 100.000 Βιετνάμ ζουν στη Γερμανία. Όπως πολλοί ζουν από μια περίοδο σπουδών ή κατάρτισης και επιστρέφουν πίσω στο Βιετνάμ και για να φέρουν την τεχνολογία και το γερμανικό πολιτισμό και τη γερμανική Ingeneurkunst τη γερμανική τέχνη της μηχανικής πίσω στην πατρίδα. Χαρακτηριστικό φαινόμενο που οι μετανάστες τους, που εργάστηκαν ή και σπούδασαν στο εξωτερικό, γυρίζουν πίσω αξιολογούνται παραγωγικά και λαβαίνουν ενεργητικές θέσεις στην οικονομία.

Παρατήρηση: Σε περίπτωση που θέλουμε περαιτέρω να αποκομίσουμε έστω και λίγα θετικά διδάγματα προς μίμηση ή και αρνητικές περιγραφές προς αποφυγή μπορείτε να ενημερωθείτε από την παρακάτω προτεινόμενη βιβλιογραφία εμπειρίας :

(-Busines Development Group, bdg-vietnam.com, Axel Milke: Investment –Evelopment Consulting, www.suedlicher- oberrhein. Ihk.de, www.gtai.de – Vietnam investiert massiv in Oel- und Gassektor – www.busines-in-Vietnam.de/de/publikatioenen. Wirtschaftsstandort Vietnam- 10 Gründe für eine Investition in Vietnam).

10 αρνητικά παραδείγματα επενδύσεων σε συντομία και για τυχών ορθολογιστική μελετημένη επένδυση ή αποφυγή – Ερωτήματα που τίθενται και για την Πατρίδα μας.

1 Οι μακροοικονομικές δυσκολίες στο Βιενάμ Επί του παρόντος, αγωνίζεται η χώρα με σημαντικά μακροοικονομικά προβλήματα. Ιδιαίτερα ο υψηλός πληθωρισμός που δυσκολεύεται η χώρα για την καταπολέμηση της φτώχειας. Την στιγμή αυτή δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις οι υψηλοί τόκοι επενδύσεων για τοπικές επιχειρήσεις. Μειωμένο συνάλλαγμα και ένα έλλειμμα στο εξωτερικό εμπόριο, δρουν με πίεση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του βιετναμέζικου Dong.

2 Αλλοδαπές πολιτικές Προκλήσεις

Η μεγάλη σταθερότητα στις ξένες πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Βιετνάμ είναι η σχέση του με Κίνα
που διαμορφώνει το Βιετνάμ την εξωτερική πολιτική για πολλούς αιώνες.
Σήμερα φέρουν τα δύο κράτη την αντιπαράθεση πάνω σε μερικά νησιά στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, η οποία είναι Γεωστρατηγικής σημασίας, που πλησιέστερα υπάρχουν μεγάλες ποσότητες αποθεμάτων πετρελαίου.

Στις φιλονικίες εμπλέκονται πολλά άλλα παράκτια κράτη. Λόγω της υψηλής
διεθνής οικονομικής εξάρτησης και των σχέσεων με οικονομικούς δεσμούς μεταξύ τους θα έφερνε μια στρατιωτική κλιμάκωση μεγάλη ζημία.

3 Υπερβολικές και συχνά δυσκίνητη γραφειοκρατία
Η ενασχόληση με τις αρχές του Βιετνάμ συχνά ματαιόδοξη και χρονοβόρα. Ασαφείς
διακανονισμοί οδηγούν σε καθυστερήσεις στην εφαρμογή των υπεύθυνων αρχών.

4 «. Έλλειψη νομικής ασφάλειας και προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Μια συχνή ασαφής ή αντιφατική νομοθεσία, οι συχνές αλλαγές της
Νομοθεσίας και άνιση την εφαρμογή τους οδηγεί σε έλλειψη ασφάλειας δικαίου.

Συγχρόνως και η νομική υποδομή στο Βιετνάμ είναι ανεπαρκώς ανεπτυγμένη, ιδίως η ελλιπή ανεξαρτησία των δικαστηρίων και η κακή εκπαίδευση των δικαστών. Προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας δεν υπάρχει και η επιβολή νομικών απαιτήσεων είναι δύσκολη. »

5» Χαμηλή η διαφάνεια των πολιτικών αποφάσεων
Η διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις ξένες εταιρείες, αλλά μόνο λίγο διαφανείς . Αυτό οδηγεί συχνά για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να μην κατανοούν την προβλέψιμη πολιτική»
© www.Mierke.de

6 Η εκτεταμένη διαφθορά Η διαφθορά είναι σε
μεγάλο αριθμό των διοικητικών διαδικασιών και εξακολουθεί να είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο. Παρόλο που η κατάσταση έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια και
διεθνείς διαχειριστές χαρακτηρίζουν τις χαμηλές, το Βιετνάμ στη διαφθορά καταλαμβάνει
Διεθνής Διαφάνεια ακόμα μια θλιβερή 112 Κατάταξη (Κίνα: 75η)

7. Μεσαία ποιότητα υποδομής σε μεμονωμένα τμήματα. Παρ΄ όλες τις υψηλές επενδύσεις είναι η υποδομή ακόμα ελλιπής. Οι δρόμοι αυτή την στιγμή δραστικά κατασκευάζονται , αλλά οι επενδύσεις, ιδιαίτερα στα πεδία της Παιδείας είναι δύσκολες με την θεαματική ανάπτυξη των προϊόντων και η ιδιωτική κυκλοφορία είναι δύσκολη να υπερπηδηθεί. Οι δημόσιες αρτηρίας των πόλεων και της επαρχίας προχωρούν με βραδύ ρυθμό. Οι αεροδρομικές γραμμές της χώρας ισχύουν ως πολύ καλές και φθηνές. Η υποδομή των λιμανιών καλυτερεύει με δραστικό ρυθμό.

8 Απαιτητικό πολιτιστικό περιβάλλον Σημαντικές διαπολιτισμικές , διαπολιτιστικές διαφορές με τη Γερμανία, απαιτούνται, όπως και σε άλλες ασιατικές χώρες, κατανόηση συμπόνια του τοπικού περιβάλλοντος. Αυτό αφορά κυρίως τη διαπραγμάτευση με τους βιετναμέζους εταίρους καθώς επίσης με τη διαχείριση του προσωπικού επί τόπου.

9 Σχετικά λίγο καλό εξειδικευμένο προσωπικό. Αν και η βασική εκπαίδευση και η παιδεία είναι πολύ καλή στο Βιετνάμ, αλλά υπάρχει μια ευδιάκριτη έλλειψη από εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτό βρίσκεταί στην προβληματική κυρίως, γιατί μόνο 15% του εργατικού δυναμικού διαθέτει ένα επαγγελματικό απολυτήριο. Οι επαγγελματικές σχολές σε περιφερειακό επίπεδο είναι πολύ καλές, αλλά η εκπαίδευση ως θεωρία επιβαρυντική. Παρόμοια φαινόμενα παρουσιάζονται και στα πανεπιστήμια, ιδιαίτερα πάρα πολύ καλά εκπαιδευμένοι μηχανικοί είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούν. Επίσης λείπουν τοπικοί Μάνατζερ με επαγγελματική εμπειρία.

10η Οι μεμονωμένες βιομηχανίες έχουν αυστηρές ρυθμίσεις, η βραδύτητα των μεμονωμένων ιδιωτικοποιήσεων Σε ορισμένες βιομηχανίες, εξακολουθούν να υπάρχουν φραγμοί για την είσοδο ξένων επενδυτών.
Τέλος της αξιολόγησης για την σοσιαλιστική Δημοκρατίας του Βιετνάμ

Επίλογος

Υπάρχει πλήθος οικονομικής βιβλιογραφίας αξιολόγησης επενδύσεων από το εξωτερικό και επίσης για την Ινδοκίνα. Η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία αυξάνουν την εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών, που αναφέρουν και τις γιγαντιαίες αναδυόμενες αγορές. Συνήθως επενδύουν σε χώρες με χαμηλούς μισθούς και ημερομίσθια. Ένα φαινόμενο που δεν μπορούν να υπερπηδήσουν οι επενδυτές γιατί εκεί λείπει το εργατικό δυναμικό και το εξειδικευμένο προσωπικό και το μάνατζμεντ.

Ασφαλώς οι ξένες επενδύσεις θεωρούνται απαραίτητες για να παραμείνει η ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά και να επεκταθεί και για αύριο. Και οι αναλύσεις από την συλλογή πληροφοριών, προσδιορίζουν τις μελλοντικές προοπτικές και τους κινδύνους, που αξιώνουν ιδιαίτερες συμβάσεις, ρήτρα, για μείωση των κινδύνων, που μπορεί να εμφανιστούν ως διαφορετικές αντιλήψεις τήρησης των συμβάσεων, συναλλαγματικές ισοτιμίες, γραφειοκρατικές παρεμβάσεις, φήμη και εμπιστοσύνη, εξειδικευμένο προσωπικό, εθνικοποιήσεις των περιουσιακών στοιχείων του επενδυτή, αύξηση της φορολογίας, ανάκληση των σχετικών αδειών, την απαγόρευση της εξαγωγής κερδών, ταραχές, θρησκευτικές συγκρούσεις, αλλαγές στο καθεστώς (κυβέρνηση) μιας χώρας, αλλαγές στην πολιτική σταθερότητα και φιλοσοφίας μιας χώρας, που μπορούν να έλθουν κοινωνικές αναταραχές, διαδηλώσεις και πολιτικές απεργίες και τόσα άλλα που μπορούμε να επεκτείνουμε.

Όσο για εμάς αντιγράφω το μήνυμα της Προέδρου της Λετονίας, Dalia Grybauskaite, που τιμάται με το βραβείο του Κάρλου του Μεγάλου, που στέλνει στις χώρες της κρίσης της Νοτίου Ευρώπης, το μήνυμα που λέει: « Όποιος δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό του, αυτόν δεν είναι να τον βοηθήσεις». « Δεν μπορεί κάποιος να ενοχοποιεί το Ευρώ, αν ο ίδιος δεν μπορεί να λάβει μια ευσυνείδητη απόφαση» και συνεχίζει άλλους να συμπαραστέκεσαι βοηθώντας, που δεν θέλουν οι ίδιοι να βοηθηθούν, βάζοντας ένα χέρι, - αυτή είναι μια παρεξηγημένη αλληλεγγύη. Βλέπε και: Koelner Stadt-Anzeiger, 4./5. Mai 2013, σ.2.

Τέλος του πρώτου Μέρους

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης : Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΙΝΔΟΚΙΝΑΣ
Πρώτο Μέρος: Αξιολόγηση και προοπτικές ανάπτυξης της Ινδοκίνας (Βιετνάμς)
Konstantin S. Nalbantis, Koeln: MEINE ERSTE RUNDREISE DURCH INDOKINA
Erster Teil: Bewertung und Entwicklungsaussichten Indokinas (Vietnams)

Πηγή: www.kn-megalexandros.gr,
E-mail: k-nalbantis@hotmail.de,
konstantin.nalbantis@t-online.de

Βλέπε επίσης και: www.kn-megalexandro.gr - Άρθρα με φωτογραφίες-

Επιτρέπεται η διάδοση και αναδημοσίευση με την προϋπόθεση να αναφέρεται Πηγή και συγγραφέας.

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο