Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

INDOKINA Rundreise -Περιήγηση στην Ινδοκίνα με αφετηρία το Ανόι

Περιήγηση στην Ινδοκίνα με αφετηρία την πρωτεύουσα Ανόι του Βόρειου Βιετνάμ – Indokina Rundreise -
Δεύτερο Μέρος
Μια συνολική ματιά αξιοθέατων της περιήγησης στην Ινδοκίνα
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη

Σύντομη ιστορική ανασκόπηση
Η επιδίωξη κατάκτησης, αλλά επίσης και η προσπάθεια να προφυλάξουν τους χριστιανούς και τους ιεραπόστολους, που εκεί τους είχαν επιτεθεί από τις υπηρεσίες της Αυτοκρατορίας Αννάμ, Βιετνάμ, άρχισε η κατάκτηση της Ινδοκίνας από τη Γαλλία. Όχι βέβαια χωρίς αιτία ίσχυε η Ινδοκίνα ως το εξωτικότερο έδαφος της γαλλικής αποικιακής κυριαρχίας, η οποία έπεσε κάτω από την γαλλική κυριαρχία το 1863.

Ήδη από το 1958 άρχισε μια νέα εποχή της βιετναμέζικης ιστορίας. Γαλλικά στρατεύματα κατέλαβαν την σημερινή πόλη Danang. Τρία χρόνια αργότερα παραιτήθηκε ο βιετναμέζος αυτοκράτορας Tu Toc και παρέδωσε στη Γαλλία το Νότιο Βιετνάμ.

Τοιουτοτρόπως δημιουργήθηκε η αποικία Cochin China και το 1883 προσαρτήθηκε και το υπόλοιπο μέρος της Αυτοκρατορίας στο προτεκτοράτο της Γαλλίας .

Παράλληλη με το σημερινό Βιετνάμ, αυτό αποτελείτο από τις επαρχίες Τόνκιν - Tonkin στα Βόρεια με την πρωτεύουσα Ανόι, την μέχρι το 1945 υπάρχουσα Αυτοκρατορία Αννάμ με την πρωτεύουσα Χουέ Hue -και τη δυτική επαρχία Cochinchina με την πρωτεύουσα Σαϊγκόν, που ανήκε από την αρχή στο Βασίλειο των Khmer, την σημερινή Καμπότζη και από το 1893 ανήκε μαζί το Βασίλειο του Λάος.
Το 1930 δοκίμασε το βιετναμέζικο εθνικό κόμμα μια αποτυχημένη εξέγερση. Τα γαλλικά αντίποινα υποχρέωσαν τελικά την αντιπολίτευση να απευθυνθεί στους μυστικά, παράνομα οργανωμένους αντιστασιακούς κομμουνιστές.
Η Γαλλία είχε τα προτερήματά της στο «μαργαριτάρι της Άπω Ανατολής», συγχρόνως έφερε η αποικιακή κυριαρχία στη χώρα μοντέρνα υποδομή. Το ενδιαφέρον της αποικιακής δύναμης συγκεντρωνότανε κυρίως στην Ανατολική Ινδοκίνα, το σημερινό Βιετνάμ. Παράλληλα με την εκμετάλλευση μερικών περιοχών πρώτων υλών, όπως άνθρακας, κασσίτερος, καουτσούκ, ρύζι, καπνός, τσάι και καφές, ήτανε για τη Γαλλία επίσης η γεωγραφική θέση μεγάλης σημασίας, που μπορούσε ως αφετηρία να υπηρετήσει για την επέκταση της αποικιακής επιρροής στην Κίνα.

Το 1941 ξεπήδησε από από το ιδρυθέν κόμμα του κομμουνιστικού κόμματος (1930) του HO CHI MINH το κίνημα ελευθερίας της Ινδοκίνας Vietminh (Ανεξάρτητο και συμμαχικό Βιετνάμ). Αυτό δραστηριοποιήθηκε σε έναν επιτυχή ανταρτοπόλεμο και έλεγχε τελικά το μεγαλύτερο μέρος του Βιετνάμ.

Ο ΓΑΛΛΟ-ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΟΣ τελικός αγώνας επικράτησης

Στο Dien Bien Phu, έλαβε χώρα, πλησίον των Βιετναμέζικων –Λαοτικών συνόρων η στρατιωτική και πολεμική αντιμέτρηση και οι αγώνες μάχης την 7. Μάι 1954 που κατέληξαν σε τρομερή ήττα των Γάλλων, που θα ασχοληθώ σε επιμέρους άρθρο μου.

Οι Γάλλοι διεμήνυσαν στη Γενεύη την αποχώρηση των στρατευμάτων τους. Η συμφωνία της Γενεύης δημιούργησε μια διαχωριστική γραμμή στις 17 μοίρες πλάτους: Τοιουτοτρόπως δημιουργήθηκαν: Ένα κομμουνιστικό Βόρειο Βιετνάμ και ένα καπιταλιστικό Νότιο Βιετνάμ .

Και επειδή δεν πραγματοποιήθηκαν οι υποσχέσεις για ελεύθερες εκλογές μετά από δύο έτη και επανένωση του Βιετνάμ, η εκκρεμότητα συνεχίστηκε. Ως στρατιωτική γραμμή εφοδιασμού των κομμουνιστών στο Νότιο Βιετνάμ υπηρετούσε το λεγόμενο Ho-Chi-Minh –μονοπάτι, που διατρέχει μέσα στο κράτος του Λάος και της Καμπότζης.

Η Συμμετοχή και υποστήριξη των ΗΠΑ στο δικτάτορα Ντιέμ

1961 έστειλε ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης, από παράκληση του πρώτου βιετναμέζου καθολικού προέδρου Ντιέμ, στρατιωτικούς συμβούλους και εξειδικευμένες μονάδες στο Νότιο Βιετνάμ.
Οι αμερικανικοί επιθετικοί βομβαρδισμοί στο βόρειο Βιετνάμ από το 1964 έφεραν μεγάλες καταστροφές στα εδάφη και αλόγιστες συμφορές στους ανθρώπους, δεν μπόρεσαν όμως να διακόψουν το ήθος και τον εφοδιασμό προς τον Νότο.
Στο ύψος του Βιετναμέζικου πολέμου το 1968 στάθμευαν 500.000 αμερικανοί στρατιώτες στο Βιετνάμ. Την 1. Φεβρουαρίου 1968 άρχισαν τα στρατεύματα του εθνικού απελευθερωτικού στρατού την μεγάλη δημιουργούμενη επίθεση Tet-Offensive.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ του απελευθερωτικού αγώνα των Βιετναμέζων

Αυτή η επίθεση ισχύει ως σημείο της τροπής και μεταβολής του βιετναμέζικου πολέμου. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είχε πλέον ως πρωταρχικό στόχο στην επιτυχή έκβαση του πολέμου.

Ο πρωταρχικός στόχος κατέληξε στην οπισθοχώρηση από έναν πόλεμο, που κατά τα φαινόμενα δεν μπορούσε πλέον να κερδίσουν οι ΗΠΑ. Το 1969 άρχισαν στο Παρίσι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ, Νότιου Βιετνάμ και Βόρειου Βιετνάμ για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Βιετνάμ. Μια ανακωχή υπεγράφη το 1973.

Ήδη το Μάρτιο εγκατέλειψαν τα τελευταία αμερικανικά στρατεύματα τη χώρα. Δύο χρόνια αργότερα την 30. Απριλίου 1975 οδήγησε μια μεγάλη δημιουργούμενη επίθεση στην ανάληψη της Σαϊγκόν από τα Βόρειο-Βιετναμέζικα στρατεύματα. Τοιουτοτρόπως τελείωσε μια εποχή του πολέμου.

Την 2. Ιουλίου 1976 ανακηρύχθηκε επισήμως η επανένωση του Βόρειου και Νότιου Βιετνάμ σε Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ.
( Ασφαλώς από το 1883 ως το 1976 διαδραματίστηκαν στο Βόρειο και Νότιο Βιετνάμ, στην Καμπότζη και το Λάος, τρομερά, απάνθρωπα και απερίγραπτα γεγονότα, που έχουν ανάγκη περαιτέρω επεξήγησης, που θα προσπαθήσω να αναφέρω σε επόμενα άρθρα μου).

( Παρέκβαση: Αντίστοιχα αυτής της σημασίας του Βιετνάμ που έπαιζε για την αποικιακή δύναμη επίσης σπουδαίο ρόλο έπαιζε και στη συνέχεια επίσης και μετά τον Δεύτερο Πόλεμο, όπου άρχισε ο Πρώτος Πόλεμος της Ινδοκίνας κυρίως εδώ στο Βιετνάμ. Οι ρίζες του κείνται και αιτιολογούνται στην αντίσταση των Βιετναμέζων εναντίον της γαλλικής Αποικιακής Δύναμης , που παρουσιάστηκε Αρχές του 20ου αιώνα, όπου θα επανέλθω σε προσεχές άρθρο μου. Τέλος της παρέκβασης)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ και αξιολόγηση της περιοδείας μου στην Ινδοκίνα

Ξεκίνησα από την Κολωνία με την υπερταχεία αμαξοστοιχίας για την Φρανκφούρτη. Από εκεί έπρεπε να πετάξουμε για το Ανόι την πρωτεύουσα της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, μια απόσταση από 10.600 χιλιόμετρα και πτήση πάνω από δέκα ως δεκατρείς ώρες.

Χωρίς κανένας να το αντιληφτεί με άνεση το ταξίδι των 10.600 χιλιομέτρων φτάσαμε από την Ευρώπη για το Βιετνάμ. Υπάρχουν στη χώρα τρία διεθνή αεροδρόμια, το αεροδρόμιο του Ανόι, το αεροδρόμιο του Ho Chi Minh στην ομώνυμη πόλη του Νότου και πρώην - Σαϊγκόν και στο αεροδρόμιο Dan Nang, εκτός των άλλων της Ταιλάνδης, Σιγκαπούρης, Χον Κογκ και για τα πρώτα δύο αναφερόμενα αεροδρόμια υπάρχει κατ΄ ευθείαν σύνδεση από τη Γερμανία.

Η πτήση διαρκεί περίπου 10 ως 13 ώρες. Επίσης μπορεί να φθάσει κάποιος και σιδηροδρομικώς στο Βιετνάμ που απέχει 16.000 χιλιόμετρα και από τη Γερμανία και περνάει διαμέσου της Πολωνίας, Λευκορωσίας, Καζαστάν και Κίνας.

ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΒΛΕΨΕΙΣ βλέψεις της γαλλικής αποικιακής κυριαρχίας

1862/1863 Απαρχή της γαλλικής αποικιοκρατικής κυριαρχίας
1940-1945 Η Ιαπωνία καταλαμβάνει το Βιετνάμ, και ίδρυση του Viet Minh. Την 2. Σεπτ. Του 1945 διακηρύσσει ο Ho Chi Minh τη Δημοκρατία του Βιετνάμ.

Η Ιαπωνία καταλαμβάνει την Ινδοκίνα και άφησε να ανακηρυχθούν ανεξάρτητα κράτη η Καμπότζη, το Λάος και το Βιετνάμ. Μετά όμως την συνθηκολόγηση άνευ όρων και παραίτηση από την Ινδοκίνα στο τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου, προσπαθούσε η Γαλλία να επιβάλλει και πάλι τη δική της Ινδοκίνα.

1946-1954 Πρώτος Πόλεμος της Ινδοκίνας- με ήττα της Γαλλίας.

1954 Η Γαλλία εγκατέλειψε τη Χερσόνησο τελικά το έτος 1954 μετά την ήττα της στο Dien Bien Phu. Συνδιάσκεψη της Ινδοκίνας στη Γενεύη: Διαμελισμός της χώρας, και ως δύο χρόνια όφειλε με ελεύθερες εκλογές η χώρα να ενωθεί ξανά. Αυτό προέβλεπε η συνδιάσκεψη της Γενεύης για την Ινδοκίνα το 1954. Οι εκλογές όμως δεν έλαβαν ποτέ χώρα.

1954 – 1963 Υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ κυβερνάει στο Νότιο Βιετνάμ ο πρόεδρος Νο Ντιν Ντιέμ με μεγάλη σκληρότητα. Από το 1960 ελέγχουν οι λεγόμενοι ως Βιετκόνγκ το γνωστό απελευθερωτικό μέτωπο (FNL) που κατέχει εκτεταμένες περιοχές στο Νότιο Βιετνάμ. Η καταδίωξη των Βουδιστών οδηγεί το 1963 στη δολοφονία του.

1963 Πτώση του Νότιου Βιετναμέζου δικτάτορα Ντιέμ

1964 – 1975 Δεύτερος Πόλεμος της Ινδοκίνα. Όταν ξέσπασε ο Πρώτος πόλεμος της Ινδοκίνας διχοτομήθηκε το Βιετνάμ στην 17. μοίρα του γεωγραφικού πλάτους.
1964 -1975 Μετά την υπόθεση Τόνκιν ,

(που παρουσιάζεται ως αντιμαχόμενη υπόθεση επιχειρηματολογίας και επέμβασης των ΗΠΑ)
βρήκαν την ευκαιρία και εισέρχονται οι ΗΠΑ στον πόλεμο. Και όμως, αν και σε μεγάλο χρονικό διάστημα είχανε πάνω από 500. 000 στρατιώτες οι ΗΠΑ δεν μπόρεσαν ποτέ σπάσουν την αντίσταση των Βόρειο-βιετναμέζων .

Η tet επίθεση προαναγγέλλει το 1968 το τέλος του πολέμου. Η συνθήκη των Παρισίων αποφασίζει την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού. Με τα στρατεύματα εισβολής του Βορείου Βιετνάμ στις 30 Απριλίου του 1975 στη Σαϊγκόν, φθάνει ο τερματισμός του πολέμου και γίνεται κατάληψη της εξουσίας FNL.

1976-1986 Ίδρυση της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ. Η επακόλουθη κολεκτιβοποίηση της γεωργίας και η κατάργηση του ιδιωτικού οικονομικού τομέα έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα προσφύγων και όχι μόνο αυτή η αιτία. Η εισβολή στην Καμπότζη το 1978 και ο πόλεμος στα σύνορα με την Κίνα το 1979 είχε οδηγήσει σε απομόνωση την χώρα του Βιετνάμ.

Στο έκτο συνέδριο του κομμουνιστικού κόμματος το 1986, αποφασίζεται ένα πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης Doi Moi (ανανέωση ).

1990 οικονομική άνθιση μετά το τέλος του εμπάργκο των ΗΠΑ το 1994 , όπου και γίνεται μέλος το Βιετνάμ στο ASEAN το 1995.
.
2000-2007 υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πολλές ξένες επενδύσεις. Υπήρχαν όμως συχνές διαμαρτυρίες εναντίον κακών συνθηκών εργασίας και της διαφθοράς. 2007 το Βιετνάμ μέλος Welthandesorganisation, ΠΟΕ.
2011 Η παγκόσμια οικονομική κρίση οδηγεί σε ψύξη του επιχειρηματικού κλίματος. Το Βιετνάμ αγωνίζεται με υψηλό πληθωρισμό.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ της περιοδείας μας στην Ινδοκίνα από 14.05 – 28.05. 2013

1. Αεροπορική πτήση Φρανκφούρτη - Ανόι

2.Όταν φθάσαμε αεροπορικώς από την Φρανκφούρτη στο Ανόι ήτανε έξι πρωινή ώρα, με πέντε ώρες διαφορά από τη Γερμανία, όπου μας υποδέχτηκε ο ξεναγός, και έπρεπε να παραλάβουμε τα δωμάτιά μας στο ξενοδοχείο στις 11, άρα λοιπόν η περιήγηση με ξεναγό στην πόλη άρχισε από τις πρωινές ώρες, έτσι λοιπόν η οργανωμένη περιοδεία ξεκίνησε από το Ανόι με επίσκεψη της κεντρικής πόλης, της αγοράς, της περίφημης λίμνης στο κέντρο της πόλης.

Το απόγευμα μετά τον σύντομο περίπατο επισκεφτήκαμε την παραμυθένια λίμνη Hoan Kiem, Ngoc Son Tempel και περπατήσαμε στα παραδοσιακά τετράγωνα με 36 στενά και καταστήματα.
Επισκεφτήκαμε το λαογραφικό Μουσείο με την παρουσίαση των διαφορετικών λαών του Βιετνάμ το βράδυ επισκεφτήκαμε το περίφημο θέατρο Νερού, που παρουσιάζουν θέατρο μέσα στα νερά και τελειώσαμε με μια επίσκεψη ενός μεγάλου εστιατορίου.

Σημειώνουμε ότι όλα τα ξενοδοχεία στο Βιετνάμ είναι άριστης ποιότητας με εξειδικευμένο και ευγενές προσωπικό και επίσης με πλούσιο πρωινό.

3.Την άλλη μέρα ξεκινήσαμε πολύ νωρίς και με το τουριστικό λεωφορείο διαμέσου πανέμορφης περιοχής από ρύζια και του ερυθρού ποταμού του Δέλτα για το πολύωρο ταξίδι 160 χιλιομέτρων από το Ανόι στην φανταστική περιοχή του κόλπου και το σμαράγδι του Βιετνάμ HA LONG, που από το 1994 συμπεριελήφθη στον κατάλογο της UNESCO-παγκόσμιας κληρονομιάς.

Εκεί ανεβήκαμε στο πλοίο για το πολύωρο ταξίδι στα περίπου 2000 νησιά του περίφημου και ( νυν ιστορικού) κόλπου του TONGKING, και όπου διανυκτερεύσαμε στο πλοίο με επισκέψεις κλπ. και σπηλαίων, που θα περιγράψω προσεχώς.

4. Halong- Hanoi – Danag – Hue

Μετά το πρωινό πάνω στο πλοίο κάναμε μια σύντομη περιήγηση με ένα καραβάκι
Μετά την επίσκεψη επιστρέψαμε στο λιμάνι και από εκεί μας περίμενε το τουριστικό λεωφορείο για να μας οδηγήσει στο αεροδρόμιο του Ανόι με ενδιαφέρουσες και ενδιάμεσες μικρές διακοπές, για νερό, για φαγητό, και επεξηγήσεις παραγωγής γεωργικών προϊόντων του ξεναγού. Μετά πήραμε το αεροπλάνο για την πόλη Danang, μεγάλη πόλη γνωστή από τον πόλεμο και τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών, ακολούθησε η μεταφορά μας στην ιστορική πόλη Χουέ, Hue.

5. Χουέ – Χόι Αν – Hue – Hoi An ( περίπου 160 χιλιόμετρα)
Επίσκεψη της αυτοκρατορικής πόλης στην καρδιά Χουές. Η πόλη μέσα στα κάστρα χτίστηκε την πρώτη εποχή του 19. αιώνα και ήτανε παρόμοια με την απαγορευμένη πόλη του Πεκίνου.
Στην συνέχεια λάβαμε μέρος σε μια έξοδο με πλοιάριο
πάνω στον ποταμό Parfuem με πανέμορφο ηλιοβασίλεμα στην Thien Mu Pagode. Διαμέσου του Hai Pass και περνώντας την πόλη Danang συνεχίζουμε για την πόλη HOI AN,με πολλές εντυπώσεις, θαυμάζοντας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τις καταπράσινες περιοχές και τις απέραντες ακτές του Βιετνάμ.

6.ΗΟΙ ΑΝ Τις πρωινές ώρες επίσκεψη της παλιάς πόλης Χόι Αν, που βρίσκεται κάτω από την επίβλεψη της UNESCO. Επισκεπτόμαστε την γιαπωνέζικη γέφυρα, το Sa Hunh Museum, επίσκεψη PHUC KIEN Pagode, στην συνέχεια επισκεφτήκαμε εργαστήρια καπέλων, εργόχειρων, ζωγραφικής, εργαστήρια μετάξι, και επίσης και τόσα άλλα ακόμα από την εντόπια ζωή και απασχόληση.


7. HOI AN – DANANG- HO-CHI-MINH –SITY –SAIGON

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο Danang και πτήση για την πόλη Ho-Chi – Minh, Σαϊγκόν. Μετά τούτου επισκεπτόμαστε την ενδιαφέρουσα και αξέχαστη περιοχή Cu Chi – Tunnels και τις περίφημες υπόγειες σήραγγες των Vietkong ,που μας κόβεται η αναπνοή από την περιγραφή και που επεκτείνονται σε 250 χιλιόμετρα κάτω από τη γη σε 4,σε 6 και 8- 10 μέτρα βάθους, που θα περιγράψω σε ολοκληρωμένο άρθρο.

8.Ho Chi Minh – Sity – Saigon - - Siem Reap – Angkor –Siem Reap – Kambodscha

Εγκαταλείψαμε το Βιετνάμ και κατά το μεσημέρι πήγαμε με το λεωφορείο στο αεροδρόμιο και από εκεί παίρνουμε την πτήση για το Σιέμ Ρεάπ – Καμπότζη. Μετά την άφιξη κατευθυνόμαστε στις περίφημες εγκαταστάσεις ναών και τόσα άλλα.

9.Σιέμ – Ρεάπ – Άνγκόρ – Σιέμ Ρεάπ ( περίπου 10 χιλιόμετρα)

Επισκεπτόμαστε τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις ναών του Ανγκόρ Βατ που είναι από το 1972 μαζί με το Ανγκόρ και συμπεριλαμβάνεται στην λίστα UNESCO – ως παγκόσμια κληρονομιά, διασχίζουμε την παραδεισένια φύση, το Ta Prohm Tempel Banteay Srei.

10.Siem Reap – phnom Penh ( περίπου 330 χιλιόμετρα)

Η διαδρομή με το Mekong Eχpress-Bus από το Σιέμ ως την Phnom Penh, πρωτεύουσα της Καμπότζης. Επίσκεψη του βασιλικού πάρκου και παλατιού, το ενδιαφέρον Μουσείο, το πανέμορφο πάρκο και τα πανέμορφα βασιλικά χτίρια και επίσης με επίσκεψη την Silberpagode, ( Pagode des Smaragdbuddhas), στο εθνικό Μουσείο. Το απόγευμα επισκεφτήκαμε μία από τις δύο γνωστές αγορές στο Phnom Penh.

11.Phnom Penh – Chau Doc

Ταξιδέψαμε από την πρωτεύουσα Phnom Penh για το Chau Doc με ένα Tu Trang γρήγορο καραβάκι. Μετά την άφιξή μας οδηγηθήκαμε στο ξενοδοχείο.

12.Chau Doc – Can Tho (περίπου 115 χιλιόμετρα).
Ξεκινήσαμε με πλοιάριο για τα πλέοντα χωριά τριγύρω από το Cahu Doc.Επισκεφτήαμε ένα τυπικό σπίτι και πληροφορηθήκαμε πολλά γύρω από τους κατοίκους, που περνούν όλη τους τη ζωή πάνω στο ποτάμι. Επισκεφτήκαμε και ένα Ισλαμικό χωριό Cham, προτού επιστρέψουμε πίσω στο Chau Doc. Στην συνέχεια της περιήγησης στην Lady Chua Xu Pagode στους πρόποδες του Σαμ όρους. Μετά από έναν σύντομο περίπατο γύρω από το βουνό, επιστροφή στο Can Tho.

13.Can Tho – Cai Rang – Ho-Chi Minh –Sity ( περίπου 150 χιλιόμετρα)

Μετά το πρωινό νωρίς κάναμε μια εκδρομή στην πλέουσα αγορά του Cai Rang, η μεγαλύτερη και πολύ-επισκεπτόμενη αγορά στο Mekong και στο Μέκονγκ.
Η εκδρομή ήτανε με πλοιάριο και μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε από κοντά τους εντόπιους, πώς διαπραγματεύονται και παζαρεύουν και εκμεταλλεύονται την ευκαιρία, να δοκιμάσουν μερικά φρούτα. Στη συνέχεια ταξιδέψαμε πάλι για την πόλη Ho-Chi-Minh, Saigon.

14.Ho-Chi- Minh, Σαϊγκόν

Πρωινή περιήγηση διαμέσου του ιστορικού κέντρου της πρώην Σαϊγκόν. Από την κύρια οδό της αγοράς Dong Koi, στο επιβλητικό Δημαρχείο και το χτίριο της όπερας οδηγεί στο νέο ρομανικό καθεδρικό ναό Notre Dame και στη συνέχεια στο κεντρικό χτίριο του ταχυδρομείου.

Μετά από την σύντομη γνωριμία με την παραδοσιακή πόλη της Σαϊγκόν επισκεφτήκαμε το λεγόμενο παλάτι της επανένωσης και Emperor of Jade Pagode.

Στο παλάτι της επανένωσης υπάρχει μεγάλη έκθεση ιστορικής ανασκόπησης του Βιετνάμ και δραματικές φωτογραφίες από τον πόλεμο και τα φρικτά αποτελέσματα σε βάρος των ανθρώπων από τους βομβαρδισμούς. Έπειτα επισκεφτήκαμε το μεγάλο κινεζικό τετράγωνο του Choton και τα τόσα άλλα αξιοθέατα που θα αναφερθώ προσεχώς.

15.Ημέρα ελεύθερης αξιοποίησης του χρόνου ως αργά το βράδυ και που είναι η ώρα αναχώρησης για τη Γερμανία.

16.Άφιξη στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας και περαιτέρω αναχώρηση με την υπερταχεία αμαξοστοιχία για την Κολωνία, την 28.05.2013.

Τέλος του Δεύτερου Μέρους και η σειρά για την Ινδοκίνα θα συνεχιστεί.

Για μια πλήρη και κυκλική ενημέρωση μπορείτε να διαβάσετε το Πρώτο Μέρος: MEINE ERSTE RUNDREISE DURCH INDOKINA- Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΙΝΔΟΚΙΝΑΣ -http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php?p=articles&id=221

Πρώτο Μέρος: Αξιολόγηση και προοπτικές ανάπτυξης της Ινδοκίνας

Erster Teil: Bewertung und Entwicklungsaussichten Indokinas (Vietnams)
Βλέπε επίσης- Άρθρα με φωτογραφίες –
http://www.kn-megalexandros.gr/portal/index.php?p=images

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη

Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, διαμένει στην Κολωνία και κατάγεται από το Νομό Δράμας

Πηγή: www.kn-megalexandros.gr,
konstantin.nalbantis@t-online.de,

Επιτρέπεται η διάδοση και αναδημοσίευση του άρθρου με την προϋπόθεση να αναφέρεται Πηγή και συγγραφέας.

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο