Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΣΑΔΙΑΣΕ
ΔΙΚΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ


www.kn-megalexandros.gr
Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία,
k-nalbantis@hotmail.de

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ

Ανατρέχοντας στις ρίζες του ευρωπαϊκού μας πολιτισμού, θέλησα να υπενθυμίσω τους προγόνους μας, σχετικά με την αναζήτηση της δικαιοσύνης, όπου αναφέρεται και ο Σωκράτης, λέγοντας:
ότι τέσσερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ανήκουν σ΄ έναν δικαστή, να ακούει ευγενικά, να απαντά σοφά, να εξετάζει λογικά και να αποφασίζει αμερόληπτα.

Και κατά τον Επίκουρο:
όποιος πράττει αδικία και παραβαίνει τον Νόμο, ζει ολόκληρη τη ζωή του δυστυχής και γεμάτος τρόμο… Πάνω σε αυτόν βαρύνει πάντα ο φόβος για το μέλλον και δεν τον αφήνει το παρών να γίνει χαρούμενος και παρηγορημένος.

Κατά τον Bert Brecht:
υπάρχουν άπειροι πολλοί και περισσότεροι δικαστές στη Γερμανία, που διαπράττουν άδικο, διότι αυτοί εκτελούν την Νομοθεσία, ως τέτοια που διαπράττουν άδικο, όπου αυτοί οι ίδιοι παραβαίνουν τους Νόμους.

Ο Kurt Tucholsky, λεει:
ότι κάθε λαός έχει τους δικαστές, που του αξίζουν.

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Με τίτλο: Justitia ist blind, aber nicht lahm 8211; Bundesgerichtshof rueffelt bummeligen Amtsrichter, Koelner Stadt-Anzeiger, 12.01.2006, ένας δικηγόρος/ δημοσιογράφος παρουσιάζει την απόφαση του Ανώτατου Ομοσπονδιακού δικαστηρίου .

Επιτρέψτε μου ως Μετανάστης από τη Γερμανία και εγώ να παρουσιάσω δικαστικές αποφάσεις, διότι έχω προβληματιστεί και ίσως να δυνηθώ να τολμίσω να κάνω συγκρίσεις μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων μας και επιθυμώ περαιτέρω να λάβω θέσεις .

Επιτρέψτε μου ως κάτοικος της Γερμανίας στο ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ να μεταδώσω την αναφερόμενη δημοσιογραφική έρευνα και να την παρουσιάσω, όπως είναι και πιθανότατα να μπορέσω να σχολιάσω την Απόφαση του ΑΝΩΤΑΤΟΥ Ομοσπονδιακού ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ της Γερμανίας, πολιτικής και ποινικής διαδικασίας, απόφαση BGH, 5 Oktober 2005 , Riz (R) 5/04., όπου το ανώτατο δικαστήριο κατσάδιασε δικαστή Ειρηνοδικείου και παρόλα που υπάρχει στη Γερμανία ανεξαρτησία των δικαστών, διότι καθυστέρησε μια δικαστική διαδικασία πέντε μήνες και για να συντάξει το κείμενο χρειάστηκε άλλους δύο μήνες.

Σύγκριση με ένα ελληνικό Παράδειγμα

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΦΟΡΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ - ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 24 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ 2 ετών δήλωσης ενοικίων ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΕΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ.

Εννιά ολόκληρα χρόνια κράτησε η υπόθεση, χωρίς ενημέρωση, επεξήγηση και κατατόπιση και υποψιάζεται απέτυχε στα χέρια του δικηγόρου, παραβιάζοντας όλες τις τακτές ημερομηνίες υποβολής των δικαιολογητικών με τεράστια ζημία από μη καταβολή ενοικίων και καταστροφή του εγκαταλειμμένου οικήματός του....κλπ.

Στο ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ θα παρουσιάσω τις δημοσιογραφικές έρευνες γύρω από ένα σκάνδαλο υπηρεσιών και νομικών στη Γερμανία, όπου σε βάρος ΥΠΕΥΘΎΝΩΝ μιας περιφέρειας διεξάγεται μία πειθαρχική διαδικασία.

Επίσης η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ διενεργεί μία εξονυχιστική έρευνα σε βάρος ενός υπεύθυνου προσώπου και περισσότερων υπαλλήλων της περιφερειακής υπηρεσίας Νεότητας, καθώς επίσης και μία επίσημη προκαταρκτική διαδικασία εξέτασης σε βάρος ΤΡΙΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ παρά τω Ανώτατο Δικαστήριο πολιτικής και ποινικής δικαιοδοσίας ενός Ομόσπονδου κρατιδίου, εξαιτίας παραβίασης Νόμου και αφαίρεση τέκνου.

Βλέπε και: Frankfurter Allgemeine Zeitung, (F.A.Z.) 15. April 2005, και ολοσέλιδο άρθρο: F.A.Z. 14. Januar 2006, Nr. 12, Seite 3.

Ανασκόπηση: ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η δικαστική ανεξαρτησία είναι ένα επίτευγμα της Δημοκρατίας μας από την οποία κανείς πλέον δεν θέλει να παραιτηθεί. Και όμως οι δικαστές δεν επιτρέπεται επίσης να κάνουν κατάχρηση της θέσης τους για παράδειγμα όταν μια διαδικασία την αντιμετωπίζει διστακτικά, έτσι που να διαρκεί για πάρα πολύ καιρό, ώσπου να λάβουν οι πολίτες μια απόφαση.

Από έναν δικαστή επιτρέπεται να περιμένει κάποιος, να επεξεργαστεί γρήγορα τις διαδικασίες και τις υποθέσεις, όπου αυτές δεν είναι δυνατόν και επίσης να τις αιτιολογήσει.
Αυτήν όμως την αιτιολόγηση δεν έπραξε ένας Βερολινέζος δικαστής και το έλαβε τώρα γραπτώς στο προσωπικό του μητρώο από τους συναδέλφους του.

Βλέπε: BGH-BUNDESGERICHTSHOF; Urteil vom 5.Oktober 2005;RIZ , 5/04, Der Autor: Rechtsanwalt und Journalist, Martin W. HUFF, Koelner Statd- Anzeiger, 12.01.2006.

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ πιστοποίησε μία επίπληξη, όπως ονομάζεται στην Νομοθεσία των δικαστών και στα γερμανικά Κατσάδα. Ο δικαστής εκτός των άλλων υπεύθυνος για διαδικασίες ιδιοκτητών κατοικιών, χρειάστηκε σε μια υπόθεση σχεδόν πέντε μήνες για να ενημερώσει ένα αντίδικο μέρος με έγγραφο για το άλλο αντίδικο μέρος και μετά πάλι ενήργησε ακόμα ως ένα βήμα δύο μήνες αργότερα εκδόθηκε η απόφαση.

Ο πρόεδρος του Ειρηνοδικείου αξίωσε από τον δικαστή μια εξήγηση για την καθυστέρηση, όπου κατά κανόνα ισχύει μόνο, όταν δεν πρόκειται για ένα και μοναδικό γλίστρημα Ο δικαστής εννοούσε μολαταύτα, ότι δεν έπρεπε να απαντήσει στον πρόεδρό του, παρά επέμεινε στην δικαστική του ανεξαρτησία και ότι είναι η μοναδική και μόνη δική του απόφαση, πότε και πώς καταγίνεται με μια διαδικασία.
Και όμως με αυτήν την θέση δεν ήθελε να παραμείνει ο πρόεδρος και αποφάσισε με επίπληξη / κατσάδιασμα σε βάρος του δικαστή.

Δεν είναι ευδιάκριτο, γιατί ένας δικαστής χρειάζεται μήνες, για να επιδώσει ένα γραπτό έγγραφο, και μετά πάλι ν΄ αφήσει το φάκελο ατέλειωτο για ακόμη μήνες.

Όπως δεν ήτανε βέβαια να αναμένουμε κάτι άλλο, ο δικαστής αμύνθηκε διαμέσου τριών βαθμών δικαιοδοσίας. Πάντα όμως χωρίς επιτυχία. ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΒGH της Γερμανίας διαπίστωσε τελικά, ότι ο προϊστάμενος δεν έχει κανένα λόγο να παραβιάσει τη δικαστική ανεξαρτησία.
Διότι έλαβε την επίπληξη μετά την απόφαση, που δεν μπορούσε να επηρεάσει καθόλου τη διαδικασία. Επειδή ο δικαστής δεν μπορούσε ( ή δεν ήθελε) να εξηγήσει το δικό του χασομέρι επιτρεπότανε στον πρόεδρο επέμενε στην γρηγορότερη επεξεργασία της διαδικασίας.

Ό, τι όμως δεν είπαν οι ανώτατοι ομοσπονδιακοί δικαστές, αλλά ίσως να το σκέφτηκαν: Μερικοί δικαστές ομιλούν ειδικά με όλα τα δικαιώματα της ανεξαρτησίας … Και καταλήγει ο δημοσιογράφος τέτοιες προφάσεις σε τέτοιες υψηλές αρχές βλάπτουν την υπόληψη και το κύρος του συνολικού επαγγελματικού κλάδου και μάλιστα δεν το αξίζουν οι περισσότεροι δικαστές.,
βλέπε: Kolener Stadt-Anzeiger, 12.01.2006.


Τότε ο πρόεδρος του Ειρηνοδικείου κατσάδιασε τον δικαστή και αξίωσε να δικαιολογηθεί, για την καθυστέρησή του, τότε ο δικαστής αρνήθηκε και κατέφυγε στο δικαστήριο και έχασε και στους τρεις βαθμούς δικαιοδοσίας και ασφαλώς τελικά και στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.

Σε άλλες περιπτώσεις γνωρίζω, ότι και εφέτες έχουν μετατεθεί σε άλλες υπηρεσίες λόγω ύποπτων δικαστικών αποφάσεων....ή καθυστερήσεων, ή φρασεολογίας και ακόμα ελέγχονται και εισαγγελείς για εσφαλμένες έρευνες......

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στο επόμενο άρθρο μας θα ασχοληθούμε με Έλληνα φορολογούμενο με 25 έτη στην Εφορία Αθηνών, Έλληνα Μετανάστη της Γερμανίας, που εννιά ολόκληρα χρόνια ο δικηγόρος του κλπ. κατά την υποψία του δεν δυνήθηκε να τον αντιπροσωπεύσει επάξια της εντολής και της ευθύνης του, χάνοντας όλες τις ημερομηνίες υποβολής των απαιτούμενων εγγράφων, αγωγών κλπ., ενώ για να βγει απόφαση σε βάρος του Μετανάστη διάρκεσε 24 μήνες, και σε βάρος του λόγω μη ενημέρωσής του, προσκόμισης πιστοποιητικού δηλώσεων μισθωμάτων στην εφορία, με ελλιπές και παντελές ζημία από ενοίκιο εννιά ετών και απερίγραπτες καταστροφές στο εγκαταλειμμένο οίκημά του, χωρίς ενημέρωση, κατατόπιση, ανταπόκριση και νομική υποστήριξη....

Ευπρόσδεκτος σε κάθε Αντίλογο
Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αρκεί να αναφερθεί πηγή και LINK.
www.kn-megalexandros.gr,
k-nalbantis@hotmail.de

Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο