Μενού

Είσοδος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τη σελίδα. Πατήστε ΕΔΩ

Aρθρα

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΕ 159 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ;




Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΩΝΙΑΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ 159 ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Κωνσταντίνου Σ, Ναλμπάντη,Κολωνία

www.kn-megalexandros.gr

Καλείται τώρα ο Νομοθέτης να καθορίσει που και πότε αρχίζει η διαφθορά για τα 159 πληρωμένα ταξίδια εποπτικών Συμβουλίων και πολιτικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ποιες ευαίσθητες τιμωρίες πρέπει να δώσει για το δώσε και λαβείν, που τώρα πολλές κραυγές αξιώνουν τον αυστηρό διαχωρισμό μεταξύ της οικονομίας και φορέων αποφάσεων στην πολιτική και διοίκηση.

Όλοι τους κατηγορούνται με την υποψία αποδοχής πλεονεκτήματος και χορήγηση πλεονεκτήματος, όπου θα ασχοληθεί και το Κοινοβούλιο του κρατιδίου NRW για να ενημερώσει τους πάντες για τον ισχύοντα Νόμο περί διαφθοράς του 2005 και τις σχετικές συνέπειες για την υπόθεση.


ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ 1

Η αναστάτωση είναι μεγάλη στα Δημαρχεία του Ρήνου και Ρούρ. Η Κολωνέζικη Εισαγγελία έχει αρχίσει και διεξάγει προκαταρκτική έρευνα σε βάρος 100 πολιτικών και επέκτεινε τώρα σε 159 πολιτικούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Manager.

Αλλιώς, απ΄ ότι στους βουλευτές δεν προφυλάσσονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι διαμέσου του δικαιώματος ανομίας.

Μία ειδική εγκληματολογική αστυνομική επιτροπή
«υγραερίου» ερευνά σε 28 περιφερειακούς προμηθευτές, για να πρωτοκολλήσει τα ταξίδια αναψυχής του εποπτικού Συμβουλίου , που ταξίδεψαν σε διάφορες χώρες και πόλεις, εξαιτίας της υποψίας αποδοχής πλεονεκτήματος και την υποψία χορήγησης πλεονεκτήματος σε βάρος της εταιρείας ΕΟΝ κλπ. υγραερίου.

Η ΕΟΝ-RUHRGAS, έχει δωρίσει ταξίδια διασκέδασης. Στο εποπτικό συμβούλιο της τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετέχουν συνήθως δήμαρχοι και άλλοι τοπικοί πολιτικοί.

Επίσης και παρόμοια ταξίδια αναφέρονται και από 50 τοπικούς πολιτικούς στη Βαυαρία, Έσση, Ράινλαντ/Πφαλς και Σάαρ.

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ 2

Γύρω από τα σκάνδαλα των ταξιδιών αναψυχής
για πολιτικούς της τοπικής Αυτοδιοίκησης ακούγονται τώρα ισχυρότερες φωνές, από πριν για την απαίτηση του αυστηρού διαχωρισμού μεταξύ οικονομίας και των φορέων αποφάσεων
στην πολιτική και τη διοίκηση.

Επαγγελματίες πολιτικοί δεν χρειάζονται καμιά θέση στα εποπτικά Συμβούλια.

Καλείται τώρα ο Νομοθέτης να καθορίσει, που και πότε αρχίζει η διαφθορά, εξαχρείωση και ποιες ευαίσθητες τιμωρίες πρέπει για το δώσε και λαβείν.
Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα είναι αξιόποινες πράξεις, και η χορήγηση-παροχή πλεονεκτήματος, σύμφωνα με την παράγραφο
333 και παραλαβή πλεονεκτήματος, παράγραφος 331 , του ποινικού κώδικα.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΒΟΡΕΙΑ ΡΗΝΑΝΙΑ-ΒΕΣΤΦΑΛΙΑ

Η εισαγγελία της Κολωνίας διεξάγει έρευνα και προκαταρκτικές ανακρίσεις σε βάρος 100 πολιτικών της τοπικής Αυτοδιοίκησης, που επέκτεινε τώρα σε 159 για υποψία αποδοχής πλεονεκτήματος, διότι ως μέλη εποπτικού συμβουλίου από περισσότερων των 25 και πλέον δημόσιων επιχειρήσεων ενέργειας.

Η κατηγορία είναι ότι έλαβαν μέρος σε ταξίδια, που πληρώθηκαν από την εταιρεία ενέργειας ΕΟΝ-ΡΟΥΡΓΑΖ. και εναντίον της Δημοτικής Εταιρείας υγραερίου RUHRGAS διότι υποψιάζεται, ότι πλήρωσε ιδιωτικά ταξίδια για δημοτικούς συμβούλους και τοπικούς πολιτικούς, ιδιαίτερα διενεργείται προκαταρκτική έρευνα σε βάρος συνεργατών της εταιρείας και ενός μέλους του προεδρείου για χορήγηση πλεονεκτήματος.

Το συγκρότημα επιχειρήσεων υγραερίου ΕΟΝ-ΡΟΥΡΓΑΣ, υποψιάζεται η εισαγγελία, ότι πλήρωσε σε 100, εκατό και τώρα 159 δημοτικούς συμβούλους, εποπτικά μέλη και τοπικούς πολιτικούς για ταξίδια διασκέδασης.

Για μια καταδίκη εξαιτίας της αποδοχής πλεονεκτήματος για τρεις μέρες τουριστικό πρόγραμμα στη Βαρκελώνη, ως τρία χρόνια φυλάκιση;

Τη δήλωση αυτή έκανε η εισαγγελία της Κολωνίας 18.01.06 – Η προανακριτική διεξαγωγή της εισαγγελίας της Κολωνίας άρχισε με ένα ανώνυμο δημοσίευμα τα μέσα του 2005 στην περιοχή Burscheid, όπου εκεί ο το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας της τοπικής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποίησε ένα ταξίδι στη Νορβηγία.. όπου έγινε έρευνα στα κεντρικά γραφεία στην πόλη ΕΣΣΕΝ και στους χώρους εταιρειών της τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατασχέθηκαν ήδη χρήσιμα έγγραφα για την έρευνα.

Κατά τα φαινόμενα πλήρωσε η επιχείρηση σε μέλη του εποπτικού συμβουλίου πελατών της πολλών δημοτικών επιχειρήσεων, ταξίδια, που ίσως και να οργανώθηκαν αυτόνομα.

Περισσότεροι από 100 -159 δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι τοπικοί πολιτικοί πρέπει να έχουν επωφεληθεί από αυτά τα ταξίδια, που προέρχονται από τις περιοχές, LEVERKUSEN; RHEINISCH-BERGISCHEN KREIS; DEM RHEIN-ERFT-KREIS; DEM OBERGERGISCHEN KREIS KAI EUSKIRCHEN κλπ.

Αυτά τα ταξίδια δεν είχαν υπηρεσιακά ενδιαφέροντα, παρά ιδιωτικές διασκεδάσεις, έτσι είναι η κατηγορία της εισαγγελίας. Δεν είναι όμως ακόμα γνωστό αν είχαν ως αντάλλαγμα προμηθευτικά συμβόλαια.


Αυτή η υποψία ισχυροποιείται ειδικά, όταν οι σύζυγοι των μεμονωμένων μελών του εποπτικού συμβουλίου έχουν συνταξιδέψει με έξοδα της εταιρείας ΕΟΝ-ΡΟΥΡΓΚΑΖ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Κολωνέζικης εφημερίδας Koelner Stadt-Anzeiger, για αυτά τα ταξίδια που έχουν πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, Αγία Πετρούπολη έχουν πληρωθεί 120.000 Ευρώ.
Άλλα ταξίδια έλαβαν μέρος στη Ρώμη, στην περιοχή ELLSASS της Γαλλίας, Στρασβούργο, στη βελγική πόλη BRUEGGE ή στο Ρεστοράντ του ανάκτορου LERBACH.

Σε παραπάνω υποψίες συγκαταλέγονται περίπου δέκα δημοτικές επιχειρήσεις της τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται. Σε βάρος των ταξιδιωτών η εισαγγελία διενεργεί έρευνα εξαιτίας αποδοχής πλεονεκτήματος, και σε βάρος πολλών συνεργατών των επιχειρήσεων ΕΟΝ-ΡΟΥΡΓΚΑΖ εξαιτίας χορήγησης πλεονεκτήματος.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, αρκεί να αναφερθεί πηγή και LINK.
Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία

k-nalbantis@hotmail.de,

www.kn-megalexandros.gr



Πηγή
Neue Ruhr Zeitung,
Koelner Stadt- Anzeiger, 19.01.2006
Tageszeitung, 23.01.06, TAZ, 24.01.06
WDR-Fernsehen, www.wdr.de



Σχόλια

>> Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τα κάθε είδους σχόλια.
>> Πρέπει να είστε μέλος για να Δημοσιεύστε ένα σχόλιο